OK, Kristjan! CSCO puhul algaski täna "naasmine maa peale". Kuigi endiselt ma ei usu, et USA investorid oma kroonijuveeli lasevad liiga sügavale langeda.
Aga siiski - millised võiksid olla need potentsiaalsed tegevusalad(firmad) mis on oma kasvufaasi alguses ning kuhu minusugune "pika perspektiiviga väikeinvestor" rahuliku südamega võiks investeerida. Äkki tuleb seda aega oodata kui maailmaruum laiatarbekaubaks muudetakse.
Enne millegi soovitamist tahan ma teada, kellele see soovitus läheb. Tuleb nagu meelde, et ma olen "financier" nime alla varjunud isikuga paar korda igasuguse tühja-tähja üle erinevates foorumites vaielnud.
Soovitada pole küll midagi (tasuta) vaja. Ma rohkem nii üldisest huvist riputasin mõtte ülesse, et keegi äkki arvab midagi. Aga asi läheb juba CSCO teemast liiga kaugele (minu isik seda enam).
Kristjan, sul oli oli CSCO suhtes täitsa õigus.
Kaua siis võib ülesse lennata, vähemalt lühiajaliselt tuleb vahepeal 'puhata'.
Ja ka edasipidi ei pruugi see täht enam nii heledalt särada. Kuigi - vaevalt ka ta kohe täiesti ära vajub - usk CSCO -sse on liiga tugev. See ei kao kiiresti.
Mida 'rohufirmadest' MRK, PFE, BMY, ABT ... arvad?
LLY sai küll vähe peksa, kuid see oli rohkem nagu ühekordne õnnetus.
Kui leiad aega vastata siis peab vist ka uut teemat alustama. Läheb nagu CSCO -st kaugele.
Kaua siis võib ülesse lennata, vähemalt lühiajaliselt tuleb vahepeal 'puhata'.
Ja ka edasipidi ei pruugi see täht enam nii heledalt särada. Kuigi - vaevalt ka ta kohe täiesti ära vajub - usk CSCO -sse on liiga tugev. See ei kao kiiresti.
Mida 'rohufirmadest' MRK, PFE, BMY, ABT ... arvad?
LLY sai küll vähe peksa, kuid see oli rohkem nagu ühekordne õnnetus.
Kui leiad aega vastata siis peab vist ka uut teemat alustama. Läheb nagu CSCO -st kaugele.
Mina selle CSCO arvamuse õigsuse üle eriti ei rõõmustagi, sest CSCO on mul pikka aega olnud "soovitan" aktsiate nimekirjas. Kui vaadata, millal CSCO oma järgmise kvartali tulemusi avaldab (päev enne USA valimisi, kusjuures avaldamine toodi ettepoole), siis CSCO (hüper)tulemused võivad positiivse häälestuse loomisel isegi järgmise USA presidendi isiku otsustada! Liigsesse fantaasiasse muidugi parem mitte laskuda.
Ravimifirmadest vaata WPI-d.
Ravimifirmadest vaata WPI-d.
CSCO on paljudel praegu kriitiliselt hambus, aga seda on ka varem ette tulnud. Praegune tehniline analüüs annab nüüd juba pigem ostusignaali, nii et tõenäoliselt näeb varsti jälle 70+ taset. Aga kriitiline hoiak on selliste fundamentaalnäitajate juures möödapääsmatu.
R.Lõhmuse viimane hinnang ÄPO vahendusel
Minu hinnangul on maailma kõige väärtuslikum firma arvutikomponente tootev Cisco, ütles investeerimispankur Rain Lõhmus Tartus toimuval juhtimiskonverentsil.
Oma ettekandes tõi Lõhmus ära Cisco edutegurid. Cisco üritab olla kliendile lähedal ning teda harida. Cisco on suutnud panna interneti enda kasuks tööle. 90% müügist toimub internetis.
Cisco on agressiivne uute firmad ostmisel. Kui mõni firma tuleb välja uue tehnoloogilise lahendusega, siis ostab Cisco ta ära ja ei karda maksta kõrget hinda. Nii ostab Cisco endale lisaks uuele tehnoloogiale ka juba tipptasemel IT-spetsialiste ja insenere.
Lõhmuse sõnul tundub Ciscot iseloomustav jutt eestlaste jaoks tõenäoliselt muinasjutuna. Ta ei soovinud nimetada Eesti väärtuslikumat ettevõtet. Lõhmuse sõnul on väärtuslikud ettevõtted kiire kasvuga firmad.
Minu hinnangul on maailma kõige väärtuslikum firma arvutikomponente tootev Cisco, ütles investeerimispankur Rain Lõhmus Tartus toimuval juhtimiskonverentsil.
Oma ettekandes tõi Lõhmus ära Cisco edutegurid. Cisco üritab olla kliendile lähedal ning teda harida. Cisco on suutnud panna interneti enda kasuks tööle. 90% müügist toimub internetis.
Cisco on agressiivne uute firmad ostmisel. Kui mõni firma tuleb välja uue tehnoloogilise lahendusega, siis ostab Cisco ta ära ja ei karda maksta kõrget hinda. Nii ostab Cisco endale lisaks uuele tehnoloogiale ka juba tipptasemel IT-spetsialiste ja insenere.
Lõhmuse sõnul tundub Ciscot iseloomustav jutt eestlaste jaoks tõenäoliselt muinasjutuna. Ta ei soovinud nimetada Eesti väärtuslikumat ettevõtet. Lõhmuse sõnul on väärtuslikud ettevõtted kiire kasvuga firmad.
Kristjan,
WPI oli hea soovitus.
WPI oli hea soovitus.
Intellektuaalselt huvitav on lisaks muudele arengutele Ciscos jälgida ka finantsaruandeid...
Kui sa seda linki nimetad intellektuaalselt huvitavaks, siin on meil erinevad arusaamised intellektuaalsusest.
Tarmo, ma saan aru, et viimased paar nädalat on olnud väsitavad. Selle vahva väljendi päritolu leiad selle teema avaloost, oleksin ilmselt veel natuke midagi selgitavat (lisaks kunagi siin eelnenud väitele, et Cisco on olnud minu poolt igati heaks peetud aktsia) pidanud lisama, et minu hoiak selgemini arusaadav oleks.
Aga kui lambid ikka ei vilgu, no mis sa teed ära. Õnneks on kolme aasta perspektiivis endiselt tegemist hea aktsiaga ja puhkepäevad ees...
Aga kui lambid ikka ei vilgu, no mis sa teed ära. Õnneks on kolme aasta perspektiivis endiselt tegemist hea aktsiaga ja puhkepäevad ees...
Niipalju siis analüütikute teadmistest ja WPIst: RIP :(
BTW, veel samal hommikul kui WPI kasumihoiatuse andis, mingi analüütik kinnitas BUY ratingut, kuig aktsia oli juba teist päeva kukkumas. Ikka selleks, et masse ostma sundida, samal ajal kui oma kliendid paaniliselt müüsid.
Fucking bastards! Hea ikka, kui asju üleöö ei hoia.
BTW, veel samal hommikul kui WPI kasumihoiatuse andis, mingi analüütik kinnitas BUY ratingut, kuig aktsia oli juba teist päeva kukkumas. Ikka selleks, et masse ostma sundida, samal ajal kui oma kliendid paaniliselt müüsid.
Fucking bastards! Hea ikka, kui asju üleöö ei hoia.
WPI oli eile jälle ostetav kaup! See eelnenud +35% eelmisest mainimisest oli liig mis liig - ühinemised ei lähe teistel ettevõtetel millegipärast kunagi nii valutult, kui Ciscol!
Tarmo, ma saan aru, et viimased paar nädalat on olnud väsitavad.
Ohoo, miks väsitavad? Minu isiklik exposure noteeritud aktsiate suhtes (nii Eestis kui väljaspool) on täpselt null, samuti ei tegele ma ka kellegile teisele sel alal nõu andmisega.
Ohoo, miks väsitavad? Minu isiklik exposure noteeritud aktsiate suhtes (nii Eestis kui väljaspool) on täpselt null, samuti ei tegele ma ka kellegile teisele sel alal nõu andmisega.
Kas tegemist on ikka selle sama Tarmoga, kes siin n.n. "kasvuportfelli" peaks kantseldama? See peaks määrangu "kellelegi teisele nõu andmine" alla vist minema? Kui siin on kaks samanimelist, siis võiksite kuidagi ennast rohkem eristada.
Seda näidisportfelli ei tuleks küll mingil juhul nõuande või soovitusena võtta. Ainuke eesmärk on näidata ühte võimalust portfelli koostamiseks ja anda neile keda huvitab võimalus selliselt koostatud portfelli käitumise jälgimiseks, et siis omad järeldused teha.
Aga see jutt on nüüd küll Ciscost üsna kaugele triivinud, kui sa soovid veel midagi küsida või edasi arutada, siis viiks selle teema foorumist e-maili peale üle
tarmo.juristo@lhv.ee
Aga see jutt on nüüd küll Ciscost üsna kaugele triivinud, kui sa soovid veel midagi küsida või edasi arutada, siis viiks selle teema foorumist e-maili peale üle
tarmo.juristo@lhv.ee
Minu arust on WPI käitunud ilusti. Ja Kristjani soovitus 10/08 oli igati omal kohal.
Hinnad ikka tõusevad ja langevad – miski ei liigu lõputult ainult ülesse.
Oluline on määrata periood kui kaua keegi positsiooni hoiab.
Ja vastavalt perioodile leida õiged sisenemise ja väljumise hetked.
Pikaajalise positsiooni hoidmise korral oleks kõige parem olnud pos võtta Okt-Dets 99.
Nimelt siis alustas WPI pikaajalist tõusutrendi. Siis oleks saanud WPI kätte 35-36 hinnaga.
Sealt edasi on WPI pikaajaliselt ainult tõusnud ja saavutas 7-11 september 2000 taseme 70.
Ja nende päevade tõus oli ülepingutatud –liiga palju liiga kiiresti.
Tavalist järgneb sellisele järsule tõusule väiksem või suurem langus.
Nii ka seekord - WPI kukkus 12-13 Sept järsult ja tugevalt ning jõudis korraks isegi alla 50 taseme.
Need kes tahavad WPI positsiooni hoida 2-3 või rohkem aastat ei tohiks lasta ennast sellest häirida.
Nimelt pikaajalised 50 ja 200 päeva keskmised näitavad ilusat tõusutrendi.
Need aga kes võtsid positsiooni lühemaks ajaks, näiteks mõneks kuuks – need peaksid ju teadma et
vahetevahel teeb hind läbi korrektsiooni. Ja 7-9 September oli ju selgelt näha et nüüd oleme jõudnud
kiirelt kõrgele –on aeg positsioon sulgeda ja kasum välja võtta.
Näiteks need kes võtsid positsiooni augustis 54 hinnaga oleks saanud rahulikult sulgeda 68 hinnaga.
Seega +25 % kasumit ja seda vaid keskmiselt 1 kuuga.
Need kes ka 11 sept ei taibanud ja/või ei tahtnud ahnusest pos sulgeda – nendel ei ole küll kellegi peale põhjust pahane olla,
Fundamentaalnäitajaid ei ole ma põhjalikult uurinud. Kiire pilguga vaadates on kõik OK.
Kui fun.näitajad on oluliselt halvenenud siis tuleks seda ka edaspidiseks arvestada.
Mis puudutab igasuguseid uudiseid, hinnanguid, kasumihoiatusi ja muud sarnast,siis neid tuleb ikka.
Kord on nad head, siis halvad. Üks kiidab, teine laidab. Esineb perioode kus läheb paremini ja vahel läheb halvemini.
Ei näe hetkel et WPI jaoks oleks midagi nüüd oluliselt ja püsivalt halvaks läinud.
Teatud periood on raskem ja kogu lugu.
Kasumihoiatus sattus hetkele kus WPI hind oleks niikuinii korrektsiooni läbi teinud.
Nüüd siis oli korrektsioon lihtsalt äkilisem.
Sõnades on raske edasi anda seda mis graafikute pealt on selgemalt näha – aga ma ei oska graafikuid siia lisada.
Sorry ,ei ole kuidagi CSCO -ga seotud, aga kuna eelnev jutt oli siin, siis panin veel ühe kommentaari otsa.
Hinnad ikka tõusevad ja langevad – miski ei liigu lõputult ainult ülesse.
Oluline on määrata periood kui kaua keegi positsiooni hoiab.
Ja vastavalt perioodile leida õiged sisenemise ja väljumise hetked.
Pikaajalise positsiooni hoidmise korral oleks kõige parem olnud pos võtta Okt-Dets 99.
Nimelt siis alustas WPI pikaajalist tõusutrendi. Siis oleks saanud WPI kätte 35-36 hinnaga.
Sealt edasi on WPI pikaajaliselt ainult tõusnud ja saavutas 7-11 september 2000 taseme 70.
Ja nende päevade tõus oli ülepingutatud –liiga palju liiga kiiresti.
Tavalist järgneb sellisele järsule tõusule väiksem või suurem langus.
Nii ka seekord - WPI kukkus 12-13 Sept järsult ja tugevalt ning jõudis korraks isegi alla 50 taseme.
Need kes tahavad WPI positsiooni hoida 2-3 või rohkem aastat ei tohiks lasta ennast sellest häirida.
Nimelt pikaajalised 50 ja 200 päeva keskmised näitavad ilusat tõusutrendi.
Need aga kes võtsid positsiooni lühemaks ajaks, näiteks mõneks kuuks – need peaksid ju teadma et
vahetevahel teeb hind läbi korrektsiooni. Ja 7-9 September oli ju selgelt näha et nüüd oleme jõudnud
kiirelt kõrgele –on aeg positsioon sulgeda ja kasum välja võtta.
Näiteks need kes võtsid positsiooni augustis 54 hinnaga oleks saanud rahulikult sulgeda 68 hinnaga.
Seega +25 % kasumit ja seda vaid keskmiselt 1 kuuga.
Need kes ka 11 sept ei taibanud ja/või ei tahtnud ahnusest pos sulgeda – nendel ei ole küll kellegi peale põhjust pahane olla,
Fundamentaalnäitajaid ei ole ma põhjalikult uurinud. Kiire pilguga vaadates on kõik OK.
Kui fun.näitajad on oluliselt halvenenud siis tuleks seda ka edaspidiseks arvestada.
Mis puudutab igasuguseid uudiseid, hinnanguid, kasumihoiatusi ja muud sarnast,siis neid tuleb ikka.
Kord on nad head, siis halvad. Üks kiidab, teine laidab. Esineb perioode kus läheb paremini ja vahel läheb halvemini.
Ei näe hetkel et WPI jaoks oleks midagi nüüd oluliselt ja püsivalt halvaks läinud.
Teatud periood on raskem ja kogu lugu.
Kasumihoiatus sattus hetkele kus WPI hind oleks niikuinii korrektsiooni läbi teinud.
Nüüd siis oli korrektsioon lihtsalt äkilisem.
Sõnades on raske edasi anda seda mis graafikute pealt on selgemalt näha – aga ma ei oska graafikuid siia lisada.
Sorry ,ei ole kuidagi CSCO -ga seotud, aga kuna eelnev jutt oli siin, siis panin veel ühe kommentaari otsa.
Apple CEO Steve Jobs and Cisco CEO John Chambers now make exactly the same amount in annual salary: $1. Chambers announced this week that he had cut his pay from $330,000 to $1 in a symbolic gesture to employees and shareholders.
loe edasi...
loe edasi...
Rain, kuidas hinnang nyyd on?
06.09.00
06.09.00