"Lenzer" Ma pole veel kogu loogikat lahti harutanud aga nende enda kommunikatsioonist saab aru, et CNG = 79,184,115 tokens = 100% ettevõttest x 0.59€ = 46,718,627.8 mcap Share = 21,995,000 share units = 100% ettevõttest x 3.07€ = 67,524,650 mcap Kui keegi suudaks mulle selgeks teha kuidas mõlemad saavad paralleelselt eksisteerida ja koos moodustada kogu ettevõtte väärtuse, siis mu aju lõpetaks kärssamise.
Septembris 2021 toimub konverteerimine, kus CNG tokenite vastu antakse Funderbeamis share unitid. Hetkel on Funderbeami kauplema viidud 2,5% ettevõtte osakutest. Siinkohal tuleb arvestada, et CAG > CNG konverteerimine on veel viimaseid päevi aktiivne ning siis selgub kui palju on "välisinvestorite" osa kogu potist. See ei saa aga olla üle 40%, seega äpis treiditakse just kui "kuni 40%" ettevõtte osadest. Seega on avalikus kauplemises täna 2,5% + kuni 40%. Tõsi küll, see "kuni 40%" on hetkel kauplemises kui mingi mänguzetoon, mille vastu on lubadus, et kui tähtaeg käes, siis vahetatakse need zetoonid Change Groupi osade vastu.
"Surijad ei vasta meilidele - kui asutaja oma investoritega ei suhtle, on see peaaegu alati märk sellest, et nad hakkavad pille kotti panema." (Jason Calacanis, "Ingel. Kuidas investeerida tehnoloogiaidufirmadesse – väärt nõu ingelinvestorilt, kes tegi sajast tuhandest dollarist sada miljonit.")
Siin foorumis ei ole ka Kristjan Kangrost ammu midagi kuulda olnud :)
"Surijad ei vasta meilidele - kui asutaja oma investoritega ei suhtle, on see peaaegu alati märk sellest, et nad hakkavad pille kotti panema." (Jason Calacanis, "Ingel. Kuidas investeerida tehnoloogiaidufirmadesse – väärt nõu ingelinvestorilt, kes tegi sajast tuhandest dollarist sada miljonit.")
2-3 aastase runway ja 7m eur kassas olevad siiski ei sure. vb see forum pole nii tähtis globally et siin ka pühadevahel igale hirmule vastata :)
Kõikidele Change'iga seonduvatele küsimustele saab vastuse emailiga (investor@changeinvest.com) ning Telegram'st (https://t.me/ChangeBank)
Mõned täpsustused: 1) Pillide kotti panemisest on asi kaugel - Q4 oli firma ajaloo parim kvartar ning meil on piisav runway. Oleme tegelikult regulaarselt investoritele infot andnud meie tegemiste kohta siin changeinvest.com/investor 2) Cap table'i avaldame peale token swap'i jaanuari alguses 3) CNG'st saavad OÜ osakud 2021. septembris (CNG kaob ära) 4) Meie põhiline ärimudel on 0.5% fee krüptode tehingutel 5) Tootlikus: (CAG/CNG conversion oli 1=1) 2017 ühisrahastus: CAG keskmine ostuhind $0.46, CNG täna $0.73, tootlikus 49% 2020 Funderbeam: listimise hind esimesel päeval €1.09, hind täna €3.10, tootlikus 184%
Kuna ma puhkuse ajal siia foorumisse enam tagasi ei tule, siis soovitan head 2021 aastat kõigile! Tervitame kõiki investoreid - 99% teest veel minna :)
2017 ühisrahastus: CAG keskmine ostuhind $0.46, CNG täna $0.73, tootlikus 49% 2020 Funderbeam: listimise hind esimesel päeval €1.09, hind täna €3.10, tootlikus 184%
Ebaloogiline arbitrage, ei tea kas võiks arvata et CNG omanike valuatsioon tõuseb Funderbeami valuatsioonile järgi? Ilmsellt CAG-CNG-päris osaluse protsess on natuke keeruline inimestel aru saada ja seetõttu seal discount. Eeldusel et Funderbeam valuatsioon kestab on hetkel igati mõtekas osta CNGd? sest vahe ju 30-40% mis peaks siis kui CNG asemele tulevad osakud ära kaduma?
CNG häda on selles, et isegi kui toimub coversion CNG->funderbeami osakuks 3,6X vahega, siis esiteks ei saa sealt veel läbi firma osta ja teiseks kõigub ta koos BTC-ga ja ka selle suhtes päris tugevasti. Olen viimastel päevadel näinud hindu 0,45-0,63€ vist.
CNG häda on selles, et isegi kui toimub coversion CNG->funderbeami osakuks 3,6X vahega, siis esiteks ei saa sealt veel läbi firma osta ja teiseks kõigub ta koos BTC-ga ja ka selle suhtes päris tugevasti. Olen viimastel päevadel näinud hindu 0,45-0,63€ vist.
Jah kui nad võimaldaks holding firmade kaudu ka osta oleks see 1 samm lähemal sellele et luua tõenaolisus järgmiseks eesti unicorniks. Big ticket investorid ikkagi eraisikuna suuri summasid ei pauguta.
CAG > CNG konverteerimisvõimalus lõppes 31.12.2020 ning nüüd on konverteerimise tulemused selged. Kokkuvõttes vaid väga väikene hulk investoreid konverteeris CAGi ümber CNGks ehk praeguste investorite investeeringu väärtus kasvas ca 31%.
CNG > reaalne osalus konverteerimine toimub hiljemalt septembris 2021. Järgmine rahakaasamine on plaanis ilmselt 2021 lõpus ning praeguse cap table järgi pole investoritel karta suuremat diluutimist.
Mida see tegelikult tähendab, et ainult väike hulk investoreid (kui seda tabelit vaadata, siis tundub, et umbes 1/5) konverteeris CAGi ümber CNGks? Mis võib olla põhjus, et ülejäänud miljoneid eurosid/dollareid investeerinud investorid seda ei teinud? Kas CAGil pärast selle konverteerimisperioodi lõppu üldse mingi reaalne väärtus säilib? Change´i kodulehte vaadates jääb mulje, et tegelikult mitte, ehk saab selle alusel hiljem mingeid Change´i teenuseid odavamalt vmt... Mis võib olla põhjuseks, et 4/5 investoritest sisuliselt loobuvad enda investeeringust? Ei ole infoväljas, on kaotanud ära paroolid, on vahepeal ära surnud jne... Ok, aga kas see on reaalne, et sellised põhjused on 4/5 investoritest? Või millest ma siin totaalselt valesti aru saan?
"mirt" Mida see tegelikult tähendab, et ainult väike hulk investoreid (kui seda tabelit vaadata, siis tundub, et umbes 1/5) konverteeris CAGi ümber CNGks? Mis võib olla põhjus, et ülejäänud miljoneid eurosid/dollareid investeerinud investorid seda ei teinud? Kas CAGil pärast selle konverteerimisperioodi lõppu üldse mingi reaalne väärtus säilib? Change´i kodulehte vaadates jääb mulje, et tegelikult mitte, ehk saab selle alusel hiljem mingeid Change´i teenuseid odavamalt vmt... Mis võib olla põhjuseks, et 4/5 investoritest sisuliselt loobuvad enda investeeringust? Ei ole infoväljas, on kaotanud ära paroolid, on vahepeal ära surnud jne... Ok, aga kas see on reaalne, et sellised põhjused on 4/5 investoritest? Või millest ma siin totaalselt valesti aru saan?
Pakun lisaks sinu mainitud põhjustele lisaks, et neil, kes CAG-taolisi tokeneid omasid, on portfellis tihtilugu sadu sarnaseid. Ning isegi kui nende portfell on elus, siis selliste -95% teinud asjadele tähelepanu ei pöörata, uudiseid ei jälgita, et vaja mingi swap teha, Change õppi konto teha jne-jne. Ehk mäng on/oli selle peale, et mõni neist tokenitest teeb x000% lendu ning see katab suurema osa hääbumise. Selles mõttes oli selline swap isegi veits geniaalne lüke (nende suhtes, kes märkasid swappi teha). Aga sellest ma ka aru saa, kui toimus 1=1 swap, siis kuidas CAG ja CNG hinnad erinesid ikka ca 5x. Kuigi eks CAG käive oli krüptobörsidel väike, siis isegi paarisaja euro kaupa oleks teoorias saanud ikka toimetada. Ilmselt siis praeguse krüptobuumi ajal on see selles skeenes liiga väike raha, et end liigutada viitsiks :)
Ma ise oleks proovinud, kas teooria ka praktikas oleks töötanud, aga magasin maha..
Ise küsin, ise vastan. See CAG => CNG swap ikkagi ei olnud 1=1, vaid ajas kahaneva suhtega, seega selles osas ikka "turud toimisid" ja erilist arbitraazhivõimalust ei olnud.
"kristjankangr0" Selle nädala lõpetasime Eesti Google Play finantsäppide liidrina. Kõikide äppide arvestuses top 50 nii Google Play's kui Appstore's.
Kas ja kuidas see mõjutab uute kasutajate kasvu Eestis? Ja mis seis on teiste turgudega selles osas? Ainult Eesti kasutajate peal vast ükssarvikuni ei jõua
Bitcoini ostmiseks kasutas Alas Change Investi platvormi, mis kaupleb Funderbeamis ja võib Alase sõnul olla ka üks ettevõtetest, mis jõuab kunagi ühe miljardi dollarilise turuväärtuseni
🙏 Tänud, Tauri Alas!
"Läbi Eesti Change Investi ostsin bitcoini ka,“ ütles Roosaare
Raamatus „Masin, platvorm, inimene. Meie digitulevik“ kirjutavad Andrew McAfee ja Erik Brynjolfsson: „Bitcoin on nurjunud, sest selle kogukond on nurjunud. See, mis oli mõeldud uueks detsentraliseeritud rahaliigiks, on osutunud millekski veel halvemaks: süsteemiks, mis on täienisti käputäie inimeste kontrolli all.“.
Selle „käputäie inimeste all“ mõeldakse siis seda, et enamus krüptovaluutast ja sellega seonduvast tegevusest on koondunud Hiina kätte, kellel see võiks olla üks strateegilisi eesmärke dollaripõhise maailma likvideerimiseks.
Kui Change'i ärimudel põhineb sellel, et ainus tuluallikas on teenustasud bitcoinidega kauplemisest, bitcoin ise aga nurjub, siis mis saab Change'st?
Kui Change'i ärimudel põhineb sellel, et ainus tuluallikas on teenustasud bitcoinidega kauplemisest, bitcoin ise aga nurjub, siis mis saab Change'st?
Teadaolevalt juba pakuvad tech aksiate CFDsid ja vist plaanivad neid ja päris aksiaid hakata hoidma ja kauplema. Seega kujutan ette et jooksvalt tuleb neid " vanu" tooteid juurde mida seal hoida ja kaubelda.
Muidugi asja laiemalt vaadates on pidevalt nii et targad inimesed (noh nii objektiivselt kui (elu?)tarkust nüüd ültse saab mõõta, ütleme haridus, finantsmaailmast arusaamine ja investeerimisjõukuse kombona) kipuvad ennustama et enamus asju on homme halvemini, kinnisvara ei saa tõusta, bitcoini ei tohiks olemas ollla, aksia hinnad on liiga kallid, lapsed lähvad järjest rohkem hukka ja ma pole yltse kindel et mul homme hästi läheb - ja rumalam rahvas ikka hindab kõike positiivselt et homme on kõik paremini. Ma ei tea ...kumb kipub rohkem täppi panema :)
siin mõned paremad killud "tarkade raamatutest"
8. Peter Gunter, a North Texas State University professor, wrote in 1970, “Demographers agree almost unanimously on the following grim timetable: by 1975 widespread famines will begin in India; these will spread by 1990 to include all of India, Pakistan, China and the Near East, Africa. By the year 2000, or conceivably sooner, South and Central America will exist under famine conditions….By the year 2000, thirty years from now, the entire world, with the exception of Western Europe, North America, and Australia, will be in famine.”
14. Ecologist Kenneth Watt declared, “By the year 2000, if present trends continue, we will be using up crude oil at such a rate…that there won’t be any more crude oil. You’ll drive up to the pump and say, `Fill ‘er up, buddy,’ and he’ll say, `I am very sorry, there isn’t any.'”
1. Harvard biologist George Wald estimated that “civilization will end within 15 or 30 years unless immediate action is taken against problems facing mankind.”