Investeerimismaailma spetsialistide arvamused on turu paari järgmise päeva suuna osas üpriski sassis. Leidub nii paadunud languse toetajaid, väites, et jaanuari lõpust alguse saanud tõusutrend on pöördumas, kui ka otse vastupidiste väidetega väljas olevaid pulle, kes ütlevad, et kõik negatiivne on finantsettevõtetesse sisse diskonteeritud ja väiksemgi säde võib ruumi ereda leegiga lõõmama lüüa ja aktsiahindu oluliselt kõrgemale viia...
Huvitav olukord, närvilisus ilmselt püsib veel tükkjagu. Kuigi ma nõustun pullidega, et väga palju negatiivset on finantsi sisse diskonteeritud, siis ka eilne MBI downgrade ja aktsia -15% näitas, et siiski halvade uudiste peale toimub jätkuvalt müümine... mitte ostmine, mida 'põhja' puhul ootaks. Aga suuremat liikumist võiks veel enne seda nädalalõppu oodata - kui uudistevoog raugeb, võib liikumine tulla üles, kui tuleb veel halbu uudiseid, pooldaksin aga allapoole liikumist.
Ja TeliaSonera ei toeta France Telekomi 'liiga odavat' pakkumist väärtuses 63 SEKi aktsia eest. Foorumis 'Eesti Telekom 2', arutatakse teemat pikemalt.
FTE TeliaSonera rejects indicative offer by France Telecom (29.82 )
TeliaSonera confirms that the co's Board of Directors have received a non-binding, indicative offer by France Telecom regarding a potential acquisition of TeliaSonera AB. The Board of Directors have engaged professional advisors to assist in its review and assessment of TeliaSonera and have unanimously decided not to support the indicative offer as it substantially undervalues the co.
Laiapõhjaline konsensus on no change, kuid ma ikkagi ootan tõusu. Mõned põhjused: * FEDi ametnike retoorikanihe (Bernanke) * ECb teravamaks muutunud retoorika CPI teemal ja sisse tulnud suuremad numbrid * FEDi tõenäoliselt lõppenud intressitsükkel.
Maksutagastused USAs on jõudnud postkastidesse ning mitmed discounterid on seetõttu teatamas paremaid maikuu müüginubreid.
Wal-Mart (WMT) teatas hommikul, et vähemalt aasta lahti olnud poodides tõusis müük 3.9%, konsensus oli oodanud 1.7%-list kasvu. Costco (COST) SSS tõusis 9% vs turuootused 7%.
Hommikul on First Solari (FSLR) kohta sõna võtnud DB:
First Solar: Deutsche says nothing new has emerged to fundamentally impact FSLR :
Deutsche says recent solar PV co stock volatility has been driven by incentive program speculation and changes. FSLR volatility has also been impacted by press commentary on 1) CEO stock sales, 2) speculation on potential legislation banning cadmium, and 3) tellurium availability issues. In short, firm believes these are recycled issues, and that nothing new has emerged to fundamentally impact the co.
Mingit erilist väärtust sellel teatel pole, lihtsalt jutu jätkuks.
Mulle tundub müstiline, et raha tagastamine võibki majanduse taas käima lükata. Kas kõik lihtne on geniaalne? Ehk peaks siis ka Eesti tagavaraks kogutud raha lihtsalt inimestele kätte jagama? Igale eestlasele 1000 krooni ühekordselt kätte, kulu nii 1,3 miljardi ulatuses. Savisaare 500 krooni pensionitoetust ei tundugi enam nii paha mõte :-)
Meeldetuletuseks veel, kes ja kui palju saavad maksutagastusi:
Qualifying single filers (AGI less than $75,000) will get rebates of up to $600. Qualifying couples (AGI less than $150,000) will get rebates of up to $1,200, plus $300 per dependent child, with no maximum on the number of eligible children.
Muhahaa. Minul tegelikult ei ole üllatust. Mina olin veendunud, et ECB tõstab juba enne seda kui futuuride implied probability tulevikus tõusu näitama hakkas. (Probleem on mingitel suurte hedge fundi affidel, kellel suured positsioonid, inforessursid ja kliendikapital hallata on, et nad ise varem nägemust ei võtnud ja kellele justkui selline perspektiiv üllatusena tuli.) Ma ainult hakkasin nii vara ootama, et ma suudan juba vähemalt 3x igavusse surra enne kui nägemus tõeseks saab. Aga see tõus tuleb ja ma ei taha teada mida teevad kohalikud likviidusprobleemides maadlevad kinnisvaraarendajad või Swedbank kelle target aasta lõpuks oli vist EURIBOR 4%.
ECB on ainuke helge sähvatus kelle pressikas on mugavalt juurde pääsetav. Respecti ja feimi!
huvitav, et anlüütikud tahavad alati material impacti ära oodata, enne kui nende jaoks asi muutub - siis on ju natuke hilja juba minuarust on punaseid lippe piisavalt palju tekkinud, et selline valuatsioon ? märgi alla seada
ärge saage must valesti aru, ma ei arva, et see on halb firma või et ta ei suudaks kasvatada oma tulusid. lihtsalt tulevikus lisanduv konkurents ning punased lipud on tekitanud piisavalt potentsiaalseid negatiivseid katalüsaatoreid ning FSLR ei ole tänast preemiat enam väärt. Tulude kasv tõenäoliselt aeglustub järgmiste aastate jooksul tänu tihenevale konkurentsile ning kui mõni ka punastest lippudest realiseerub on see täiendavaks, aga korralikuks präänikuks - telluuriumi shortage ja EU ban'i material impact viib FSLR'i pos to zero
Trichet annabki konverentsikõnel mõista, et intressitõstmised ei ole kaugel. Võimalik tõlgendus minu jaoks, et järgmisel või ülejärgmisel korral liigutatakse ülespoole.
Euro on ka natukene tugevnenud USDi vastu CC ajal.