Börsipäev 30.august

ECB cuts rates for 2nd time this year
European Commission opens new Microsoft probe

SUNW pärast eilset hoiatust -10%
Jobless claims 399K (ootused 400K)
Personal Income(July) +0.5% (ootused +0.3%)
spending +0.1% nagu ootusedki

Numbritest võib siiski välja lugeda tarbimise jätkuvat langust
Butt-ugly-ssimo!!

NAZ 1800, SUNW 11 võetud.
Meenutab eelmist aastat, mil Nas arendas kiirusi kuni 4% tunnis. Nii, et arenguruumi veel on...
NOK üritab toetuda 15.0-le.
ma nagu mäletan, et eelmisel aastal läks tõsine andmine lahti peale Labour Day´d, mis teatavasti on esmaspäeval. Kui ajalugu kordab ennast, siis teisipäevcast hakatakse müüma ja lõpetatakse detsembris
dow alla 10000
nasdq alla 1800
asi on paanika moodi
Päike loojub.
Kõik värvub punaseks.

viies
Eelmine aasta oli siiski enne seda ülesse tõustud ja oli nagu kõrgemalt kukkumine.
Nüüd aga on juba paar kuud langus kestnud.
Mis seekord edasi tuleb?
Turg teeb tihti liigutusi mitte selles suunas mida oodatakse.
Donald Luskin 11:08 AM
I'm surprised how little play is being given in the market chatter today about Worldcom's cuts in capex plans. That takes food directly out of the mouth of a lot of tech companies.
Sander - olen ka seda meelt aga lugesin kuskilt, et nasdaq100 on praegustel tasemetelt rikkalikumalt hinnatud,kui eelmisel aastal.
viies
See ülehinnatus on suhteline.
Küsimus on selles et kus on inimeste taluvuspiir.
Ja mida saab neile selgeks teha nii et nad seda veel usuvad.
Viimasel paaril aastal on sellesse skeemi tõesti mõningaid mõrasid tekkinud.
:)
Kui ikka eesmärk on et raha peab olema kuhugile paigutatud. Siis eesmärk põhendab abinõu.
Aga hinnatuse järgi... kas siis veel 2x või 3x madalamale?
Ah eks see näha ole....
Inimeste taluvuspiir?!
Pigem määrab turgude põhja ikka finantssüsteemi taluvuspiir. Mina arvan, et finantssüsteemis on olulisi tegijaid, kes LTCM-ile sarnaselt hakkavad hävima, kui S&P 500 langeb 10%. Praegune langus näib olevat lõpuks tõsine. Siiani on igasugused optimismilained ja suvine vaikelu kogu aeg normaalset asjade kulgu edasi lükanud. Keskpank pole veel kordagi tõsiselt närvitsenud. Aprillis oli lootus paanikaks, aga see lootus kustus suve hakul kiiresti. Äkki nüüd õnnestub õhku välja lasta.
Eelkõige peaks vajuma GE (näiteks tasemele 30 USD), AOL, IBM, WMT, C jne.
Täpsustus.
Ma ei mõelnud taluvuspiiri all seda et tormavad ostma kuna on nii ODAV.
Rohkem seda et kui kallilt saab veel kaela määrida.
Aga finantssüsteemi taluvuspiir?
Nojah, see vist tähendab seda et ega hinnad saagi väga alla langeda kuna paljud elavad mullist.
Kui mull täielikult hävitada siis liiga paljude huvid on mängus.
Nii et mingil hetkel lepitakse rikkaliku hinnatusega.
Või tuleb suurem pauk.
Nasdaq tuleb 1600 peale ära. Peale seda võiks ehk jälle midagi looma hakata.
Aprilli alul viibis Nas samuti 1600 lähedal, kuid alla 1800 vaid mõned päevad. Samas ei oska tuua ühtegi põhjust, miks ei peaks/võiks Nasdaq seekord enam langeda.
1600 paistab olevat põhi mõne jaoks? cmon, see naz läheb 1000-neni kergelt. sest tee mis tahad, kui võtad ikka msft lahti, siis näed, et asi on ikka kõvasti overpriced. sama on ka kogu selle muu prahi osas. ma saan aru kui msft oleks 20, siis juba mõtleks võib olla. pikaajaliselt. cisco peab veel oma põhja kusagil 6 juures ära tegema. need mõned aktsiad on niiii üle hinnatud. aga, head on juba ka näha. olen ostnud endale pikaajaliseks mõnda aktsiat mille p/e on 1-2. pisikesed firmad, aga kaua püsinud ja püsivad loodetavasti veelgi.
jajah rightsaid, kui ikka MSFT on ülehinnatud, siis peaks ikka S&P 500 ka 100 punktini kukkuma! LOL, LOL, LOL.

Selline ilma igasuguse argumentatsioonita "analüüside" pildumine on eriti tobe. NAZ 1000 oleks juba tõsine finantskriis ja seda me ju ei soovi keegi.

Samas, kui rightsaid'i sugused mehed selliseid loosungeid pilluvad, siis ongi paanika turul ja paras aeg pikaks hakata minema.
rightsaid, näita siis palun ka need "pisikesed firmad, mille p/e 1-2", tõestuseks et sa jama ei aja.
ma ei saa aru mida Sa, no_crap, virised kogu aeg?:) mul ei ole analüüsi, aga kas ma ütlesin, et on? mina lihtsalt oma seisukohalt vaadates pean aktsiat ülehinnatuks kui p/e on 50. mis kuradi analüüsi ma siin tegema pean? arvutan ja mõtlen, et 30-ne aasta pärast on see p/e ehk 10??? ma suren ükskord ära ka.
ja see p/e-de värk. screeni endale välja, kui ei usu ja siis uuri company analüüsi, et see kasum poleks mitte mingi erakorraline tulu. jumala eest nagu titega vaidleks