Börsipäev 19. veebruar - nafta uus hinnarekord

Õige daman, aga kui kütusena nafta kaoks , siis nõudlus ja ka hind langeks drastiliselt
Suurem osa naftast lihtsalt põletatakse aga plastmassist kanister võib mul seista nurgas sadu aastaid enne kui mul uut vaja läheks.
Egas nafta kasutusala plastikuga ei piirdu; tekstiil ,ravimid, toiduainetööstus (E-d), kodukeemia, praktiliselt kõik see värk mida sa majapidamises kasutad on ühel või teisel moel naftaga väga tihedalt seotud (ja ma ei räägi siin mitte logistikast). Isegi kui mingi sinu kasutuses olev esmatarbeese ei sisalda naftat, siis selle eseme tootmiseks vajalikud seadmed sisaldavad.

Minu nägemuse järgi on see autokütuse asendamine mingi alternatiivse kütusega kõige pisem probleem, aga punni kuidas sa punnid, elektrist sa omale pükse ei tee.
Väga suur tegur on naftal põllumajanduses alates maaharimisega kuni väetisteni (koos maagaasiga). Toiduhindade tõus, rahvastikku ju ei vähene. Eriti Hiinas ja Indias kus on nüüd kõvasti pappi ka.
Me ei pea tingimatta tootma naftast plastmassi.Nafta kadumisel oleme jõudnud tasemele kus suudame sünteesida kiirendite abil elemente mida me vajame.Tehased kus mulle pükse toodetakse kaovad üldse ära,sest esimesed teleportimise kattsed on juba edukalt läbi viidud(kvanttasandil kaksikosakeste muutmine) Tulevikk on ettearvamatu .Naftat seal ei ole!