Börsipäev 19. september - FED afterparty

Hang Sheng China Enterprises Index (.HSCE Reutersis) on täna teinud gapi üles ja kõigi aegade tipu

Terve rida valuutasid rallib ja teeb uusi perioodi tippe: AUD, NZD, peesod ja ruupiad …

Nagu ka oodatud, jättis Jaapan oma intressid muutmata, viidates võimalikule USA majandusest tulenevale negatiivsele efektile. Nikkei 225 3.67% plussis.

Väga vähe on kuulda kommentaare selle kohta, miks Fed intresse kärpis ja lisaks veel nii agressiivselt. Probleemidest ei räägi täna enam keegi (kui lugeda ka eilset börsipäeva foorumit näiteks) ning suur hulk turuosalisi on kaldunud (muretult) ühele poole. Nii agressiivne kärpimine pakub turgudele tuge, kuid investoritel soovitaksin siiski mõelda ka riskidele. Toll Brothersi (TOL) juht mainis eile paar korda, et tema arvates ei tähista intressimäärade kärpimine housingu põhja.

Toll Brothers CEO: Housing hasn't bottomed; Fed cuts won't work;

Since early Aug the downturn is worse than '80-'82 or '87-'91;

Sarnast mõtet väljendas eile ka Buffett. Kindlasti pakub kõik see lisalikviidsust ning päästab (pankrotist) keerulises situatsioonis siplejaid, kuid võimalik, et lükkab ka probleeme mõnevõrra edasi. Kui housingule mõju on väike, siis tüve tuum on jätkuvalt mäda. Ülimaks eufooriaks ei ole põhjust vaatamata turgude (lühiajalisele) kerkimisele. Nüüdseks on vist enamus foorumlasi juba taibanud, et olen hingelt skeptik : )

Aga pilt peale Fedi otsust näeb turul välja järgmine:

tehnikud peaks nüüd rinna kummi ajama, viimased kuud kujutavad pisut tagaurpidi head & shouldersit
Millegipärast usun, et kuuleme veel cup & handle tulekust... Aga viimase aja volatiilsus hirmutas tehnilisi päris palju ära. Kotte tõmmati pähe nii karu-tehnikutele kui pulli-tehnikutele.
Joel, kuulaks huviga täpsemalt sellest, kuidas nendele karu- ja pulli-tehnikutele kotte pähe tõmmati.

Turg on käitunud tehniliselt üsna loogiliselt ja ma ei ole küll kusagilt kuulnud, et TA kasutajad oleks erakorraliselt halbu tootlusi saanud, pigem on paljud seda volatiilsust enda kasuks hästi ära kasutanud.
kristjan, pane meile siis siia graafikud kah, kus on näidatud, kuidas TA väga hästi töötas.
töötas suht hästi, kuni eilseni!
ma oskan ka graafikutel tagantjärele väga hästi seletada kuidas ikka TA toimis

Ma kutsuks üles mitte taaskord laskuma sellesse igivanasse vaidlusesse. Nagu igas teises foorumiski, kus teema üles on võetud, ei ole see tulemust andnud. Kui keegi soovib argumenteeritult ja näidete varal tõestada, et TA töötas või ei töötanud, siis palun väga, kuid niisama seletamine, et töötas või ei, ei vii ilmselt kuhugi.
Oliver

Ajalooliste graafikute peal on väga lihtne tõmmata jooni, mis tõestavad, et TA toimis, minu jaoks oleks argument vaid see kui keegi avalikustaks graafikule viidates oma tulevikuprognoosid
Henno, mu point tegelikult enam vähem sama...

Kristjan, sellel teemal ma ausalt öeldes väga vaielda ei taha.

Aga kui koti pähetõmbamisest rääkisin, siis toetan oma väiteid pildiga ka. Vaadates näiteks SPY’d, siis kui päevasisene kauplemine välja jätta, siis 3 vale trade’i kohta on tagantjärgi hõlpsasti võimalik küll üles märkida:

Kristjan, sellel teemal ma ausalt öeldes väga vaielda ei taha.

Aga kui koti pähetõmbamisest rääkisin, siis toetan oma väiteid pildiga ka. Vaadates näiteks SPY'd, siis kui päevasisene kauplemine välja jätta, siis 3 vale trade'i kohta on tagantjärgi hõlpsasti võimalik küll üles märkida:

ma ka toetan oma väidet sama pildi põhjal

peale 50 päeva MAst läbi kukkumist 23 juuli paiku lühike trade oli õige

peale 200 päeva MA peale tõusu 10 septembri paiku pikk trade oli õige ja on siiamaani

ehk siis ... nopime aga ajaloolisel graafikul ilusti välja meile sobivad case`d :)
Just. Saame neto-neutraalse tulemuseks? :)
Ega sellel teemal "kas TA töötab või mitte" ei ole mul ka mõtet soovi vaielda, kes on endale mis iganes põhjusel pähe võtnud, et TA ei tööta, see tihti ka nii arvama jääb.

Mu kommentaar oli vaid otseselt selle peale, et Joel ütles, et "karu- ja pulli-tehnikud kõvasti lüüa saanud", mu silmis kuidagi nii ei paista, kuid eks maailm ole lai. Mis puudutab Joeli näidet, siis see on väga lihtsustatud TA ning sellisel kujul TA tõesti ei tööta. Kuid ega proffidest keegi nii ei kasuta ka.

Sidekick, ma võiks sulle tuua väga palju graafikuid (reaalsete tehingute suhtes) selle kohta, kuidas TA väga hästi töötas viimase kuu jooksul, aga see ei näitaks midagi, tuleks vaadata kõiki tehinguid detailselt. Aga neid on viimastel kuudel olnud vast paartuhat,
poleks reaalne neid hakata siin analüüsima.
Kuulge, ainult MA järgi tehnilise analüüsi kasutamine on sama pealiskaudne kui ainult P/E järgi aktsiate hindamine.
kristjan, no aga too mõni heledam pärl ikka välja. kõigil oleks huvitav.
paar tuhat tehingut? wow!
btw, mis su tootlus on viimasel ajal olnud?