Börsipäev 16 aprill - Nokia tulemused

Täna kell 13 avaldab oma I kvartali tulemused Nokia.

Mäletatavasti andis ettevõte 6. aprillil kasumihoiatuse, mis on viinud aktsia tänaseks käesoleva aasta madalaimale tasemele, meeldetuletuseks see tekst ....

Helsinki, Finland - Nokia today announced that its first quarter 2004 net sales will be below guidance. Nokia's net sales for the first quarter 2004 are estimated to be EUR 6.6 billion, representing a decline of 2% compared to the first quarter 2003 (vs. guidance of up 3- 7%). The company expects to meet its reported earnings per share (diluted) guidance with the EPS estimated to be EUR 0.17 (vs. guidance of EUR 0.17 - 0.19).

Tasub siis võrrelda neid numbreid tegelikkusega - EPS 0.17 EUR, käive -2% ...

Oletame, et tulemused tulevad veel halvemad. Mis siis juhtub? Arvan, et see, mis ka siis, kui tulemused tuleksid suisa head - aktsia hind langeb. Küsimus on sentimendis. Loodan siiski, et toimub viimane sell-off. Mida järsem, seda parem. Ise olen ostmas - müü (kuulu)jutu ja osta uudise peale.
Peale kasumihoiatust on Nokia juhatuse vastu esitatud päris mitu kohtuhagi. Tõenäoliselt lisab see negatiivsust sentimendile. Aktsionääridele kindlasti ei meeldi juhatuse "selline käitumine". Kas ei või juhtuda, et juhtkond vahetatakse välja? Reaalselt vaadates tegid nad ju tõsise apsaka. Mis te arvate, kui tõsine see asi on?
kuna tulemused on juba teada, siis need aktsaile mingit mõju täna ei avalda. seda hoolikamalt loetakse tulevikuprognoose. Aktsai on odav ja kõik halvad uudised hinna sees, osta võib ka enne tulemusi, lootes positiivsetele 2Q kommentaaridele. Suurde liikumisse suunas või teises ma ei usu.

Nokia ütles nii ...

Nokia first quarter 2004 net sales decline 2% to EUR 6.6 billion with
continued good profitability and reported EPS (diluted) EUR 0.17

Highlights first quarter 2004
(all comparisons are year on year to first quarter 2003 results
regrouped according to 2004 organization):
- Net sales declined 2% to EUR 6.6 billion (EUR 6.8 billion in
Q1 2003), up 7% at constant currency
- Nokia operating profit was EUR 1.1 billion (EUR 1.4 billion),
with operating margin of 17.2% (20.2%)
- Reported EPS (diluted) was EUR 0.17 (EUR 0.20 including EUR
0.04 from the positive revaluation of the France Telecom receivable
and the gain on sales of shares in Nokian Tyres)
- Mobile Phones net sales decreased 15% to EUR 4.3 billion (EUR
5.0 billion) with EUR 1.1 billion operating profit (EUR 1.4 billion)
and operating margin of 25.6% (29.0%)
- Multimedia net sales increased 60% to EUR 776 million (EUR
484 million); Enterprise Solutions net sales increased 95% to EUR 189
million (EUR 97 million)
- Healthy mobile device industry volume growth of 29%,
according to Nokia's preliminary estimate
- Nokia's overall mobile device volume grew 19% to 44.7 million
units, resulting in a 35% market share, according to Nokia's
preliminary estimate
- Networks net sales increased 16% to EUR 1.4 billion (EUR 1.2
billion), with EUR 182 million operating profit (EUR 85 million,
including a gain of EUR 226 million from the revaluation of the France
Telecom receivable) and an operating margin of 12.9% (7.0%)

ja tulevikunägemused?
2Q EPS 0,13-0,15 oodati 0,18, kuid 0,13-0,15 sisaldab oodatu Nokia Networksi restruktureerimiskulusid 0,06€. Aktsia languses, sest käibeprognoos oli nigel.
Ja hind from 13.50 to 12.45 kõigepealt ...

seejärel üle 13 tagasi ...

jne.jne.
Nokib täiega NOK, NOK, NOK. Mis see reaalajahind hetkel ka on?
12.52
siiski oli analyytikute ootustesse sisse mätsitud networksi 0,06€. Mobile Phonesi käive kukkus 4,3mld € peale 5mld eurilt, marginaal 25,6 peale 29 pealt. Networks yletas ootusi, kasumiks oodati 155, tuli 182Mln
Mis tase võiks nüüd NOK-le toetust pakkuda?
Eks siin paari päeva lõikes polegi nii palju tehnilisest analüüsist kasu, pigem määrab see, kuidas turuosalised käituvad pärast esimest seedimist. Kuigi mobiilidega neil kuigi hästi ei lähe, peaksin seda pigem lühiajaliseks probleemiks ja näen pigem Nokias praegu ostukohta.
Olen nõus, arvan, et NY börsil $14 on täna hea sisenemiskoht.
Elcoteq (ELQAV) tuli alles nüüd alla kaasa ja hakkab €16-le lähenema.
Nagu ma siin mõned päevad tagasi ütlesin, ei soovita ma NOK siseneda veel - nii ka läks. Turg ootab selgelt paremaid tulemusi. Samas arvan, et tegu on ülereageeringuga, sest firma on fund. võrreldes konkurentidega väga soodne. Suure tõenäosusega toimub täna usa-s ca 10-15 % kukkumine, nii et varsti tasub siseneda
Nõus rick12ga.
Oleks peaaegu suure vea teinud:( Hea sõber palus mul aidata investeerida.
Niisiis uurisin NOKi aruandeid ja graafikuid ning soovitasin tal NOKi 14€ osta:)
emba kumba kas nokil läheb tõesti halvasti või muul soome tööstusel hästi aga tänavune aasta pidi olema soomes esimene üle pika aja, kui noki osatähtsus soome majanduses on läinud langusele. see niivõrd tähtis uudis et soome hommikustes uudistes öeldi 3 keeles maha! (kuulasin poole >kõrvaga)
Rick 12,
põhja on väga raske kätte saada. Mida sa ütleksid, kui Nokia annaks täna tugeva 2Q prognoosi ning hind hüppaks 10% ülesse?
Kõige parem variant sellistel juhtudel on tõenäoliselt positsiooni osade kaupa soetada, nagu Alo soovitas.
Disclaimer: mu isiklik sisetunne ütles ka et veel vara on, oota majandustulemuste avaldamiseni.
Vitalit, ei vaidle vastu. Osade kaupa soetamine on hea mõte üldjuhul, oleneb kõik aja horisondist