Börsipäev 14. oktoober

Kolme argumenti ei hakka lisama egas põhinenud väide millelgi püsivalt kategoorilisel. Väide tekkis vaadates mitmete suurfirmade aktsiaid ja liikumismustreid ning mitte uskumatusest, et ei võeta lähipäevil tõusulisa aga nende hindade põhjendamatu kõrgus on küsitav arvestades, et koos indeksitega need liiguvad. Ka USA indeksid üldiselt pole erilises madalseisus, ma panustaks hetkel viimase kahe kuu liikumise mustri jätkumist aga poole "trepiastme" võrra kõrgemal.
Ma küsisingi, lähitulevikus, mille põhjal tõus jätkuks? Vastaja ei pea tooma kolme argumenti!
1. Pimedusejumal harley pole 03. oktoobri õhtust saadik maailmalõppu kuulutavaid linke riputanud. Tema viimane erekas pärineb vaid Tallinna Vee teemast, kus punast näha oli:
harley 12.10.2100
Nii negatiivset tsenaariumi ei oodanud isegi swed :)

2. Karuturgu kuulutav graafik pandi Tarkinvestori foorumisse 04. oktoobri börsipäeva kell 16:32. Olen tähele pannud, et tegu on väga hea bottomi callijaga.

3. On toimunud küllaltki suur tühjaksmüük ning küllatki jõuline panustamine edasisest allaminemisest kasusaamiseks. Mõned viimased päevad on tekkinud tunne, et kuigi ülesminekuks ei ole põhjust, turg seda siiski teeb. Imelik, miks?

4. Septembri SAAR oli parem, oktoobri oma paistab tugevam tulevat. Septembri SSS augustist etemad, kardetust paremad, jne.

Disclaimer. Ei ole üldse kindel, et me alla siiski ei lähe. Ei näinud sedagi langust ette, kuna ei suutnud uskuda, et 2011 vastu 2012 on nii palju veel läbi seedimata.

Aluseks võib pakkuda ka Apple 2008/2009 aastate okt. kuni märts. graafiku vahemiku, selle järgi nähtavalt veel üks langus.
Lisa.
http://cr4re.com/charts/charts.html?Retail#category=Retail&chart=RetailSalesSept2011.jpg
hoks
Ma küsisingi, lähitulevikus, mille põhjal tõus jätkuks? Vastaja ei pea tooma kolme argumenti!

praeguse forward P/E pealt on aktsiad ajalooliselt odavad, see odavus ei pea paika kui ettevõtete kasumid hakkavad langema, kuid tulemustehooaeg on just alanud ja peagi oleme selles osas targemad, seni võib spekuleerida teemal, et äkki tulemused ei olegi nii kehvad, mõningad laekunud makronubrid on sellele vihjanud, et dramaatilist kokkutõmbumist pole toimunud - jaemüük, autode müük, tööstustoodang, eratarbimine, USA eksport rekordtasemel

cyclically adjusted P/E või Graham-Shilleri P/E põhjal aktsiad ei ole kõige odavamad, aga hetkel on 10 aasta sees 2 turu põhja - 2002. oktoober ja 2008-2009, esimene neist langeb tasapisi keskmise arvestusest välja, keegi võiks seda asjaolu kontrollida, aga mul on selline tunne, et selle 10 aasta P/E arvestusest mõnda aega kukkuvad välja praegusest oluliselt madalamad kasumid, milleni isegi kasumite languse korral ei küündita, seega see 10 aasta P/E osutab lähiajal aktsiate soodsamaks muutumisele

ymeramees
1. Pimedusejumal harley pole 03. oktoobri õhtust saadik maailmalõppu kuulutavaid linke riputanud. Tema viimane erekas pärineb vaid Tallinna Vee teemast, kus punast näha oli:
harley 12.10.2100
Nii negatiivset tsenaariumi ei oodanud isegi swed :)

2. Karuturgu kuulutav graafik pandi Tarkinvestori foorumisse 04. oktoobri börsipäeva kell 16:32. Olen tähele pannud, et tegu on väga hea bottomi callijaga.

3. On toimunud küllaltki suur tühjaksmüük ning küllatki jõuline panustamine edasisest allaminemisest kasusaamiseks. Mõned viimased päevad on tekkinud tunne, et kuigi ülesminekuks ei ole põhjust, turg seda siiski teeb. Imelik, miks?

4. Septembri SAAR oli parem, oktoobri oma paistab tugevam tulevat. Septembri SSS augustist etemad, kardetust paremad, jne.

Disclaimer. Ei ole üldse kindel, et me alla siiski ei lähe. Ei näinud sedagi langust ette, kuna ei suutnud uskuda, et 2011 vastu 2012 on nii palju veel läbi seedimata.

Tsiteeri

22.09.2011 13:04
harley
.PeaLiK
Nii! Minu arust võiks öelda, et OMXT aktsiate hinnad hakkavad päris mõistlikele hinnatasemetele jõudma. Asun kah tasapisi akumuleerima. Kui euroliit elama jääb, võiks ütleme nii 2-3a jooksul siit päris hea noos tulla.

Olen samuti täna vaikselt nokkinud.
Kuid siin tuleb ilmselt natukene kannatlik olla..

ymeramees, kui sa veidikene jälgiksid foorumit siis olin kahe käega ostmise poolt ja toetasin PeaLIKu mõtet.
Kui nüüd vaadata kui raskelt on sellel turul lühikeseks mindud, siis oleks ju igati mõistlik karjast eristuda.
Seega see ilus ralli ei tohiks küll kedagi imestama panna.
Aga nohh Pimedusejumal on küll vägev ymeramees.
Mõtlesid ikka ise välja :)
Henno Viires
Toodud arvamus on igati asjakohased aga lisan, et USA finantseerib eksporti Lõuna-ja Kesk-Ameerika ning teistele arenevatele turgudele. Finantseeringud meenutavad Eestile saadetud Euroopa abirahasid aga pildi elujõulisus on sama kaheldav nagu meie põllumajanduse abipakettide kadudes.
http://www.exim.gov/pressrelease.cfm/F9B7AB2F-A3FB-5FAA-BCE34EEEB4C9E37E/
(lisaargument, dollari tõus = usa tooreaine kallinemine)

P/E tingimused on toredad, samas pilt koduturul kasumite säilitamiseks või yoy E tõusuks saadakse madalama käibe aga juurdehindluste arvelt. Ei soovi olla pessimistlik kuid teatud piiridest puudub uus klientuur keda värvata ning odav tööjõud rakendada.
hoks
Henno Viires
Toodud arvamus on igati asjakohased aga lisan, et USA finantseerib eksporti Lõuna-ja Kesk-Ameerika ning teistele arenevatele turgudele. Finantseeringud meenutavad Eestile saadetud Euroopa abirahasid aga pildi elujõulisus on sama kaheldav nagu meie põllumajanduse abipakettide kadudes.
http://www.exim.gov/pressrelease.cfm/F9B7AB2F-A3FB-5FAA-BCE34EEEB4C9E37E/

kas siin nüüd põhjus ja tagajärg ei ole veidi sassi läinud?

kas ekspordi finantseerimine on rekordtasemel, sest eksport on rekordtasemel?
või on eksport selle pärast rekordtasemel, et seda on rekordiliselt finantseeritu?

samal teemal: kumb oli enne - muna või kana? :)

mulle tundub, et enne peab olema nõudlus ja siis tekib eksport, mida finantseerida