marct,
Olin just perega Egiptuses, lend mõistliku pikkusega, lapsed kannatavad ka selle välja. Ilm garanteeritult päikeseline, vesi soe, snorgeldamine lihtne, kalad värvilised, kohe nähtaval. Minu soovitus hotelli suhtes on ainult 5 tärni. Siis võid loota, et on midagi korralikumat. Ise olen kasutanud El Gouna, Madinat Makadi ja teiste eraldiseisvate korralike kuurortite teenuseid. Meeldib surfata, seega hotellid ainult mere ääres. Pole kordagi pettunud- internetiühendusega on iga kord olnud piisavalt palju jama, et seda mitte kunagi kasutada.
Ka mina kasutan ahjukütet- kui maja ehitasin, arvutas inseneribüroo kohe välja, et mingid muud kütmised võrreldes puud+elekter, kui vaja, ei tasu end maja eluajal ära. Maja 150m2, sest keegi ei viitsi suuremat koristada ja kütta. Puude saagimine ja lõhkumine on mu üks lemmikuid välajlülitamisi.
Minu arvamine turgudest praeguses seisus on, et meil ei ole sundmüüke ei kinnisvara ega isegi mitte vallasvara, näiteks autode, osas veel näha. Mina ootan ja aastaga kogunenud raha hoian depos. Küsige pakkumist hansast üle millisele kahekuulisele deposiidile. S.t, hoiate raha üle aastavahetuse. Pakkumine oli minu jaoks üllatus.
Aga peamiselt kirjutasin, kuna siin põhjade üle arutelu käib kogu aeg. Kuni mingigi laiatarbe jaemüügi kett (walmart) üles läheb, pole põhja loota. Kui keegi proovis parkida viimasel laupäeval mõne kaubanduskeskuse parklas, saab aru, millest ma räägin. Samal ajal mu enda kontoris inimesed kurdavad, et on krediitkaardid viimaseni ära kasutanud ja ei saa soppingurallil osaleda- no tule jumal appi! Ma pole kindel, et neil varsti töökohtagi on.
Proovisin seletada, et vaadake, kui te teete paar shoppinguvaba kuud ja maksate oma kaardid tagasi, olete põhimõtteliselt saanud pea 16% palgatõusu (kaardi protsent), kuna ei pea pangale prossu maksma aga inimesed ei olnud huvitatud. Seega põhi ei paista veel.
mulle pakuti täna hansapangas võimalust paigutada raha deposiiti. hanza.netis pidavat lausa 0,25% kõrgemat intressi saama... sellist nalja küll ei mäleta. ikka pakutakse enchancedsuremoney fonde ja laenu jne.
mulle pakuti 7,5%
Joel ilusasti räägid. Millegipärast näitavad kõik LHV II samba pensionifondid 12 kuu peale miinust. Ja kui arvestada pidevaid sissemakseid, siis võib eeldada, et 36 kuu tootlus ka miinuses. Kui profid ei suuda neid sambaid peale "hullu" plussis olemist plussis hoida , mida siis lihtinvesteeriatest rääkida. Räägitakse küll, et pange )andke= raha profidele nn fondide kaudu, aga suurem osa nüüd hetkel 3 kuni 5 aasta perspektiivis samuti miinuses.
nier
Mitukümmend aastat on sul pensionini?
Mul ikka on. Ei tunne suurt muret.
Mitukümmend aastat on sul pensionini?
Mul ikka on. Ei tunne suurt muret.
stocker, mul ka ikka natsa on, kuigi mitte väga palju. Ja see paneb ikka natsa muretsema. Minu etteheide ongi selles, et sõnades nagu profid hoiatasid )hinnad kõrged jne=, aga kasumiga portfelle õigel ajal välja ei võtnud. Ei ole välistatud, et samasugune või veelgi vägevam kollaps elatakse üle siis, kui sina pensionile jääd. Ja ega see, kui sul 2+3 prossa aastalt plussi näidatakse ei ole ka veel saavutus. Inflatsioon selle ammugist ära söönud. Ja siis tekibki küsimus+ Mille peale mängime_ Panustame sularahahoiustele, panustame fondidesse, kinnisvara, kuld , või lihtsalt elame hetkel ja hästi. Peaaegu nagu kasiinos. Ka seal läheb eelteadmisi vaja, et võidu tõenäosust suurendada , täpselt nagu investeerimiselgi ja mis peamine mõlema puhul läheb siis edaspidi kamaluga ka õnne vaja.
Ei kaitse fondihaldureid, aga väike meeldetuletus, et pensionifondide puhul on peamine tarkus, et mida lähemale pensionieale, seda väiksem peaks olema aktsiates hoitav osa (st tuleks vastavalt pensionifonde üle aja vahetada). Teiseks, ei väljenda praegune hetk küllap kõige paremini pikaajalist tootlust. Kui turgude tipul ületas lühiajaline pikaajalist keskmist, siis nüüd märgatavalt allpool.
nier
Kui vähe aega, siis tõesti olukord ei ole kiita, kuid see majanduse värk on selline, oma tõusude ja langustega. Pikas perspektiivis on nokk veel ülespoole. Tänu sellele ajaloolisele plussile, ka fondid panustavad. Arvan, et tõusule panustamise fonde on rohkem, kui langusele.
Mis siis teha? Ma ei tea, palju sul pensionini on, aga arvan, et mingi ajapärast tasub varad konservatiivsemasse üle kantida. Fondijuht peab, ka siin nõu andma. Küsi temalt, mida teha.
Teine asi. Nägin kunagi aastaid tagasi siin LHV foorumis ühte päris head graafikut. Tegemist oli DowJones graafikuga alates 1950.
Seal oli nii, et kuni 1965 toimus tõus, siis 65-85 ( umbes 20 a. ) oli külgsuunas liikumie. Sealt kuni .com mullini tõus ja kuskil 2002 aasta lõpus, küsis selle graafiku iseloomustaja, "Kas meil tuleb nüüd 20 aastat külgsuunas?" ( 2020 ). Praegused märgid näitavad seda küll. Sest oleme jälle karuturul. Nii, et DJ 7500, siit me tuleme.
Kui vähe aega, siis tõesti olukord ei ole kiita, kuid see majanduse värk on selline, oma tõusude ja langustega. Pikas perspektiivis on nokk veel ülespoole. Tänu sellele ajaloolisele plussile, ka fondid panustavad. Arvan, et tõusule panustamise fonde on rohkem, kui langusele.
Mis siis teha? Ma ei tea, palju sul pensionini on, aga arvan, et mingi ajapärast tasub varad konservatiivsemasse üle kantida. Fondijuht peab, ka siin nõu andma. Küsi temalt, mida teha.
Teine asi. Nägin kunagi aastaid tagasi siin LHV foorumis ühte päris head graafikut. Tegemist oli DowJones graafikuga alates 1950.
Seal oli nii, et kuni 1965 toimus tõus, siis 65-85 ( umbes 20 a. ) oli külgsuunas liikumie. Sealt kuni .com mullini tõus ja kuskil 2002 aasta lõpus, küsis selle graafiku iseloomustaja, "Kas meil tuleb nüüd 20 aastat külgsuunas?" ( 2020 ). Praegused märgid näitavad seda küll. Sest oleme jälle karuturul. Nii, et DJ 7500, siit me tuleme.
Ehee. Olin ikka selle pildi endale ka kopinud. Seda pilti näeb sealt:
http://img529.imageshack.us/my.php?image=dj30iaastast1950xg5.gif
http://img529.imageshack.us/my.php?image=dj30iaastast1950xg5.gif