Börsipäev 12. november

ISLAND
Midagi ägedat ikka:)
mine egiptusesse ;) hind ja kvaliteet heas suhtes, 5* hotellis saad päikest võtta mingi 8k-10k nädal. AInult lend on rõve. Euroopas on ilm vilest juba.

Kusjuures, ma ise olin see hull oktoobri nädal Sharmis ja see, et seal netti polnud päästis päris palju raha ;) Vaatasin iga õhtu CNNist, kuidas aktsiad muudkui odavamaks lähevad... näpud sügelesid... Oleks pidanud veel kuukese seal peesitama... ;)
Nojah, meil see ilma jah selline poolpidune juba. Samas - külma ma ei karda - huvitav, kas keegi põhjanabale ei tee reise?
Noh, kui näiteks aasta lõpuni tõesti kusagil kuurordis vedeleda? Või mööda euroopa vaatamisväärsusi kimada?
Võta telk ja söök ning soojad riided kaasa ja ole 1 nädal kuskil meie Eesti metsades. Vaat siis saad alles energiat! Tasub proovida!
investeerimine = kasiino :)
Huvitav, miks investeerimisele taheti (tahetakse?) maksusoodustusi teha, aga kasiinodele kehtestati(kehtestatakse) igasuguseid makse???
DirexionShares 3 X bull ja bear ETF-d kauplemiseks lisatud
nier,

Investeerimise ja kasiino vahele ma võrdusmärke küll ei soovitaks tõmmata. Tuleb lihtsalt enda jaoks sobiv investeerimisportfell ja ajahorisont välja valida. Kui horisont on 3 kuud, 6 kuud või isegi ka 12 kuud, on tõenäosus päris suur, et oma tehingutega miinusesse jääda. Kui periood on aga kaks, kolm või viis aastat, on traditsioonilise investeeringute riskipreemia turgudelt üleskorjamise tõenäosus kordades suurem kui lühema ajahorisondiga. Lisaks, korralikud suurettevõtted maksavad oma investoritele dividende. Kasiinos maksab klient iga panusega kasiinole dividende...
Saabusin just Tartu ühest Selverist - sinna jõudes ehmatasin rahva rohkust nähes täiesti ära ja pidasin plaani oma tavapärasesse Maximasse minna, kuid laiskus sai võitu. Vorstileti juures muidugi selgus, et oleks ikka tõepoolest maximasse pidanud minema. Aga ok, neelasin ka selle vorsti 10 eeku kõrgema hinna alla ja kui koos muu kraamiga pikkade järjekordade juurde jõudsin, sain kergendatult hingata - ostjaid oli küll palju kuid kärud olid peaaegu tühjad ja ka korvides polnud erilist saaki - paar-kolm-neli asja ostu kohta. Järjekord läks kiirelt ning kui vorsti hinnast tingitud tõrvatilk unustada, siis muidu sellise pika järjekorra viie minutiga äraseismine oli küll rõõmus üllatus. Kas raha pole siis või? Või pole süüa enam tarvis? Veel kuu-paar tagasi olid samuti rämedad järjekorrad kuid seista tuli ka ikka väga mehiselt.
Kasiinol ja börsil on palju ühiseid jooni.
Kuid peamine erinevus, mis ma välja tooks:
kui saavutda börsil järjekindlalt edu pälvid sa austuse ja lugupidamise. Näiteks Warren Buffet.
kui saavutad järjekindlalt edu kasiinos saad tõenäoliselt külastuskeelu.
to: marct 12/11/08 19:50 , inimesed on hirmul. Kõiki omi väljaminekuid jälgitakse, üritatakse võimalikult palju kokku hoida. Kardetakse tõusvate küttearvete ja töökoha kaotuse pärast. Kas Sa ei karda?
Ei karda. Mul on ahjuküte, on valmis tehtud ca nelja-viie aasta küttepuud, ning vajadusel lähen teen neid metsas juurde.
Minu jaoks kõige hullem asi, mis juhtuda võib, on see, kui elekter või internet ära kaoks. Aga no kes kui raha puudu peaks tulema, müün osad küttepuud maha. Ja kui pank tahab mu korteri omale võtta, lähen ära maale oma metsa elama - ehitan sinna onni ja puha. Ja kevadel panen metsa äärde põllule maha kartulid. Loomadena hakkan pidama rebaseid ja kopraid - neid mu metsas sadade kaupa lohakil :)
marct,
veel mõni kuu tagasi oli soe, rahvas ostis grillvorsti ja mõdu ja pidas puhkust jne... praegu ostetaksegi vähem kraami kui suvel, kus kõigil kärud tavaari all lookas. Rahvast poes on siiski erakordselt palju, parkimiskohti poe parklates leida suht raske ja kassasabad söövad hinge seest. müüjad ütlevad ka, et hullumaja on vist lahti tehtud. Nad ei saavat suitsupausegi teha viimasel ajal. Võib-olla tõesti ostetakse vähem kraami korraga, ja loogiline on ka eeltoodud põhjusel, aga poes rahvast tunduvalt rohkem, kui olen harjunud nägema.
Noh, selge pildi saame ehk siis kui tõeliseks jõuluajaks läheb - praegu tõesti tundub olevat järjekorras iga inimese kohta üks leib, kaks saia ja kott piima (mul piima asemel õllepakk)
see pilt poodides on mind viimasel ajal kaupsi ostmisele mõtlema pannud. 2 eurtsiga saab kätte, tavaliselt küsitakse sellise aktsia eest vähemalt 7-8 euri tükist! ;)

(see kommentaar meenus mulle tuletisena mingist ipoaegsest netikommentaarist, a´la "viis euri aktsia eest on odav. tavaliselt küsitakse vähemalt 7-8 euri tükist")
Keegi Tridentiga (TRID) on varem kokku puutunud? Sattusin sellise kommentaari peale Altucheri poolt:

James Altucher
a stock trading for half cash
11/12/2008 2:29 PM EST
Trident Microsystems is a $1.50 stock with a market cap of around $90 million dollars; the company is involved with the development and manufacturing of integrated circuits associated with digital TV & liquid crystal displays. To be honest, the business is not particularly interesting, but: Trident is actually trading with a negative Enterprise Value of $135.92 million dollars. The company has $230 million dollars in cash ($3.763 per share), and zero debt; forget about the fact that the company has a stated book value of an additional $3.643 per share. The company has no meaningful expenses in its horizon, and given the massive amount of cash on the balance sheet, I simply do not see how Trident doesn't move higher---at least in line with the cash on hand? I'll have an article summarizing a few more of these positions in a few days. This type of stock was a bread and butter trade for me in 2002-3.
Position: long TRID
Ettevõte genereerib muidugi korralikku kahjumit - parim lahendus oleks ettevõte üle osta (ei pruugi regulatiivselt lihtne olla) ja äritegevus kinni panna...
Globaalne majandus on ikka super asi homme euroopa ka miinuses ja muidugi balti turg. Paistab et on aeg soetamiseks kui indeksid viskavad -5%. Üks asi on veel mis närvi ajab kõik räägivad hoiustamisest siis, kui aktsiad odavad ja indeksid põhjas. Kui Hinnad laes ja pangakontol vaba raha siis helistavad pangad (mitte LHV) , et oleks aeg investeerida : -)
...lisaks sellele topivad sulle veel laenu kasvõi ämma tagatisel