Ma katsetasin LightYear-s sellist portut. Läks väga hästi. Eks näha, mis see aasta toob.

Ma katsetasin LightYear-s sellist portut. Läks väga hästi. Eks näha, mis see aasta toob.

“If good news cannot push the market higher, the market is not acting right.”
Jesse Livermore
Juba 2 kuud on selline tunne, et miskit on off. Täna ka SPY ATH, aga turgu seni jooksutanud mag 7 ei tee kaasa eriti. NVDA -l ka uksest ja aknast +ve uudiseid aga kõik fade-ib.
“Relative strength is key — if a top performer starts lagging, it’s a warning.”
M.Minervini
GOOGL tundub ainuke, mis on enam vähem, aga tundub pigem rotatsioon ja BRK järellainetus.
kas me tõesti oleme ligikaudu punktis C, kus muusika veel mängib, aga suured on lahkunud ?
Eks näis, elu on näidanud, et olen 3-4 kuud liiga vara või siis dead wrong. Nagu ilmselt ka nüüd ja tegu on akumuleerimisega enne uut brake outi, ning jaanipävaks on SPX8000. Shortida pole hetkel plaanis aga valmisolek cashi minna on kõrge.
Ilmselt NVDA tugevus veenaks, et eksin.
Just my2c
UST 2-year vs. 10-year väljus pikalt kestnud inversioonist 2024. a. septembris, sellest sündmusest on postituse hetkeks möödunud 1 aasta ja 4 kuud - ideeliselt võiks nüüd midagi ventikasse lennata any day or month now… 3 kuni 4 kuud kõlab selles kontekstis täitsa usutavalt (pole finantsnõuanne) ![]()
Märkasin eile samuti, et nn. “January Effect” on sel aastal eriti nähtav olnud ja eelmise aasta kaotajad (ja eriti small-cap-id) on teinud aasta esimeste päevadega tugeva sõidu. Seletan seda endale sellega, et tasakaalustatakse eelmise aasta lõpu tax-loss harvesting-i ja need liikumised on seega pigem tehnilise (ja ajutise) iseloomuga, mitte uudistes kinni. Nädala pärast algab tulemuste hooaeg ja see peaks need, kes aastavahetusest veel kaineks pole saanud, maa peale tagasi raputama.
Ka Gröönimaaga seoses on õhus ähvardused, mis turgude tervisele teps mitte head ei saa tähendada. Seega olen cashi minemise osas juba pullil sarvist haaranud ja viimaste päevade tõusu kasutades pea kolmandiku positsioonidest rahaks teinud (ning kui täna veel roheline päev tuleb, siis lisanduvad mõned müügid veel). Ei mäletagi, millal raha osakaal portus nii suur oli. Alles jätan pigem safe haven tüüpi aktsiad ja müün radioaktiivsemast otsast. Krahhi ei oota, küll aga korrektsiooni. Oleksin üllatunud, kui mitmeid praegu müüdud positsioonidest poleks lähema kvartali-kahe jooksul võimalik märksa soodsamalt tagasi osta.
Pealik, pakun tabasid pointi, hea näide 3d printerid, mida olen kaubelnud, ssys, ddd,nndm. Uus aasta tuli väga raju tõusuga, huvitaval kombel tehniline oli eriti hea pildiga ssys, lisaks küttis IBRK uudiste feed järjest peale, kuidas üks või teine näitaja väga bullish. Detsembris veel vaatasin, et mis open intress 30k hinnal 10$, et eelmisi liikumisi vaadates küll ära ei katsu, aga võta näpust.
näide
Kui sageli on ajalooliselt inversioonist väljumise järgselt krahh tulemata jäänud?
(Google arvab, et vaid ühel korral kaheksast)
Karul kõrvadest siis pigem? Iroonilisel kombel, tagasihoidliku korrektsiooni ennustajana oled valmistunud krahhiks paremini kui mina - olgugi, et olen päris palju asju müünud, pole ma suutnud rahas pikalt istuda vaid olen järeleandnud ahnusele ja loopinud osa rahast ostukohtadena tundunud asjadesse kiirelt tagasi. Tõenäoliselt saan end tagantjäreletarkusena lugeda klassikaliseks väljumislikviidsust pakkuvaks oinaks.
Mul on täpselt sama nõrkus. Ma panen juba müümisel pea sees enda jaoks enam-vähem paika hinnapiirkonna, milles oleksin valmis positsiooni tagasi ostma ja ajalugu on näidanud, et tavaliselt läheb mul pauk selles osas way liiga vara lahti.
Krahhi setupi jaoks on minu arust vaja kahte eeltingimust: a) mingit fundamentaalset nõrkust/probleemi (USA) majanduses; b) musta luige sündmust (a’la Lehman Brothers või Enron). Neist teine on ennustamatu, aga esimest ma hetkel pigem ei näe. Joonte ristumise ennustusvõimesse mul suurt usku pole.
C8 klassi veokate ost tegi Dec üllatavalt väga tugeva tulemuse, mis on ajalooliselt olnud juhtiv indikaator, et tavamajanduses on asjad hästi.
Tasub likviidsus üle vaadata ja vajadusel valmis panna juhuks, kui USA kaubanduspoliitika jälle tariifidega eskaleerub. Kas ees on 2025. aasta aprilli volatiilsus 2.0? Eelmisel ringil jäid Euroopa vastusammud USA teenustesektorile (nt Meta, Google jt digiteenused) suures osas tegemata. Seekord võib see „jokker“ taas laual olla.
VIX +20% , kas hakkab vaikselt näksima, spy -1.77%, Jaapani võlakirja intress lendab ülesse nagu vanasti Bitcoin. Huvitav aeg igatahes.
Maagaas U.S ka +25%
krt, no kuidagi ei meeldi see, mis NVDA toimub, mingi non event uudis ja stock -3%, samas kui mälud, mis on otseselt sõltuvuses NVDA edust jätkuvalt rallivad. Late stage bull market?
When leaders lag and everyone is euphoric about speculative names — that’s when risk really rises.
Isegi PLTR müüakse ära, kui nüüd AMZN ära müüakse, siis jääbki GOOGL, kui see hakkab ka vajuma siis on ilmselt pupu
Employers laid off 108,435 people last month, the highest January number since 2009
Popcorn välja?
JP Morgan wrote US brokerage firms and custodians may soon start charging distribution fees to ETF managers.