BÖRSIKRAHH 2026

Karukultuse uus hooaeg alaku. Jätkame maailmalõpu ootamist. Kas AI sisse pandav raha teenib end kunagi tagasi? Šamaan vaatas kontide pealt ja ütles ‘Võib, aga ei pruugi. Suure Trummi nahk on nõidade poolt tugevalt pingule tõmmatud. Ainult hiieallikast purskav võluvesi hoiab teda lõhki minemast.’ Oma positsioone turul keeldus avaldamast.

Ega rohkem polegi lisada. Ootame sama targalt edasi. Paar karust pealkirja kah hea õnne jaoks:

4 Likes

Hetkel pole mingit krahhi näha.

1 Like

… PM kurtis silmaarstile: “Ma ei näe probleemi”

Xi plaan on vältimatu seoses (sise)riiklike vöimumängudega/enesekehtestamisega 2027… suht sama seis mis Ukraina 2022 … turul on oma Plaan… öhukesex läheb ta sellel hetkel nagunii, hoolimata kellegi silmavaatest asjadele… vöi, kuidas…

Mu silmis suurim oht kogu majandusele tiirlebki Hiina ümber. Päris karm oleks, kui kogu Hiina toodangule sanktsioonid pandaks.

Taiwani küsimus on Hiina siseküsimus ja vaevalt hakkab Trump seal sekkuma. Aga mis ei välista loomulikult EL-i sotsidel Euroopat kahjustavate rumaluste kehtestamist ja väljamõtlemist.

1 Like

Ma saan aru, et see börsikrahhi teema on traditsioon, aga ega ta sisuliselt küll kõige põhjendatum teema pole. Märksa mõistlikum oleks teema “BÖRSIAASTA 20XX” - oleks aktuaalne nii börsikrahhi, börsibuumi kui ka külgsuunas tiksumise ajal.

9 Likes

OMXT on viimaks noka üles keeranud, loodan, et krahhi see aasta ei tule. Paljudes Eesti aktsiates viimasel paaril aastal aktsionäride arv langenud märgatavalt, tõustes vast hakkavad tagasi tulema või väljavool peatub.

6 Likes

millises riigis on köige olulisema tähtsusega kiibitööstus ja kelle kaubandushuvid sellest köige rohkem mängus on?!?

Kiibid saavad Made in China templi peale ja elu läheb edasi.

Aga miks ei võiks olla Hiina küsimus Taiwani siseküsimus?

Tundub jälle mingi absoluutne tõde vurruloogiast. Kus edasiarendusena saaks pläga ajada, et tegelt on ikka Baltikum ka mordori siseküsimus.

6 Likes

Ongi. Taiwan on Hiina Vabariik.
Baltikum teatavasti ei ole Venemaa.

See Taiwani teema on veidi “huvitavam”, Taiwani põhiseadus jätab veidi häguseks piiride definitsiooni ja selle, et kas mitte kogu Hiina ei peaks olema ühtne, ainult erinevusega, et see ühtsus oleks Taiwanis oleva valitsuse kontrolli all. 1970ndatel ja enne oli see otsesemalt väljendatud, et Hiina Vabariik peaks kogu Hiinat hõlmama, aga hiljem kui “Hiinad ÜROs ümber vahetati” on sõnastusi pehmemaks ja hägusemaks muudetud.

1 Like

Täitsa huvitavaks hakkab minema, Eestis ka asjad tõusma hakkanud, Soome aktsiaid sai siin piilutud pealeühte podi, jube P/E seal üle 30. Sisuliselt turg on kõik juba nii positiivseks hinnanud või jõhker FOMO. Samas, kui naabritel kõik asjad aastaga +28% sisuliselt, NVIDIA Corp seal 46, siis ütles, et asjad juba kõik nii kalliks läinud, et kas tulemuste ralliks enam ruumi ongi. SPY veab 40% ulatuses kuldsed firmad, kui AI kolki peaks saama, ala FB kasumid langevad,jne siis võiks ka siin meie munal asju tagasi vedada, et kas liiga optimistideks juba ära ei minda, oli lühidalt point? Kuld rallib, hõbe rallib, peaks justkui mingi suurem jama soolas olema?

3 Likes

Kiirustage seltsimehed!
Mitte keegi ei saa vastu hambaid!
Iga loos võidab!

LIGHTYEAR ⟩ Üle 90% klientidest oli lõppenud aastal aktsiaturgudel edukad

https://majandus.postimees.ee/8391568/lightyear-ule-90-klientidest-oli-loppenud-aastal-aktsiaturgudel-edukad

3 Likes

Minu Lightyeari väike testike on eelmise aasta lõpuga küll miinuses. Aga eks ma kuulu siis selle 10% hulka. :thinking:

5 Likes

Kuna see on kauplejate platvorm, ja muu maailma praktika näitab, et 85-95% kauplejatest lõpetab miinuses, siis ma arvan, et tegelikult oli asi täpselt vastupidi, 10% oli kasumis.

2 Likes

Küllap osteti massi poolt neid Äripäeva Investor Toomase soovitatud Nvidiat ja indekseid, mis AI mulli tuules eelmine aasta kõvast kerkisid.

2 Likes

No nüüd ostetakse balti börsult pankasid, pangajuhtide tuules, kuidas majandus kasvab ja intressid tõusevad. Eriti tore on see, et suuri kalu pole, sai siin katsetatud 10 000 saab siin hinda juba liigutada 2 senti ühes pangas :slight_smile:

Oleks siis pidanud midagi sellist ostma mis ei kerkinud, või?

Naljaga pooleks, ju nad siis pole veel lõpetanud.

6 Likes

Ma katsetasin LightYear-s sellist portut. Läks väga hästi. Eks näha, mis see aasta toob.

Screenshot 2026-01-06 at 19-52-56 Portfolio & Watchlist - Investing.com