BÖRSIKRAHH 2025

Ootan huviga reedet, kui enne seda kristlipp kommentaari ei tule, peab ameerika suureks tegemisega ainult neli aastat ootama.

teised oraaklid on juba doomsday molekulis

3 Likes

Nagu ma olen varasemalt märkinud, et SP500 5450-5650 vahemikus (kus me hetkel ka viibime) peaks tulema suurem põrge üles vähemalt 300 punkti. Täpsem põrke kulg selgub jooksvalt.

2 Likes

Praegu peaks olema ostukoht

Mõni pro arvab, et kõrge PE ajastu on pikaks ajaks möödas. See viimane langus siin on päris tõsine.
Kas E kasvu aeg on möödas või siis surub intress (infla ja Trumpi poliitika). Mine tea.
Üks hetk tuleb hakata ka reaalselt raha teenima ehk E probleem.

Raymond James tänaõhtusest turuanalüüsist:

Seasonality in Bulls’ Favor: Over the last 30 years, all of the equity returns, on average, have occurred from Mid-March to early June, and from Mid-October through year end. With the market pulling back in a weaker period, and now about to enter a more seasonally strong period, it provides an interesting setup, especially if consumer spending/recession fears begin to abate as the weather warms, as we highlighted in yesterday’s report.

1 Like

Definition:

“Sell in May and go away” is a saying based on stocks’ historical underperformance during the six-month period from May to October.

https://www.investopedia.com/terms/s/sell-in-may-and-go-away.asp

Selle järgi pole enam palju aega tõusuks ja müümiseks jäänud, varsti tuleb uus langus :slight_smile:

2 Likes

Paistab nii, aga kindel veel olla ei saa, et saimegi põrke SP5450-5650 piirkonnast. Seda siis 5515 kandis. Olen ütelnud, et põrge üles tuleb vähemalt 300 punkti, aga võime sellele ka pisut alla jääda. Prognoosin, et tõuseme SP5750-6000 piirkonda, kust asume jällegi lõunasse lendama. Ise müüsin oma sell instrumente SP5450-5650 piirkonnas ja ostsin NVDA-d 107USD juures, mis nüüdseks 121USD peale kosunud. NVDA kavatsen kindlasti enne 130USD maha müüa, et siis jällegi selli minna.

1 Like

Ja, mis see hea selgitus oleks, miks NVDA just 107 kandis ostsid?

Kuna olime minu arvutuste kohaselt potensiaalses ülespõrke tsoonis SP500 kohaselt ning ilus ümmargune number 100 ei olnud enam kaugel ja suur kukkumine eelnevalt. Paistis juba üsna aktraktiivne.

Kristlipp arutluskäigud on minu jaoks nii müstilised, et kas tal ei võiks oma teema olla?

Samas ma soovin Kristipplt konkreetset nõuannet, kuhu 1000 € kohe paigutada?

2 Likes

Ma olen teinud oma elu selles mõttes lihtsaks, et üldjuhul ma üksikaktsiatega jahmerdada ei soovi. Nii näiteks hetke positsiooni NVDA-s võtsin pärast seda, kui olin müünud VIX-i instrumenti. Selles positsioonis ei ole ma hetkel kaugeltki täis pangaga. Aasta, kahe perspektiivis laon oma kotti hoopis julgemalt sell instumente, sest arvan, et suurema tõenäosusega paneme allapoole jugama, kui üles. Instrumendid, mida mina kasutan, ei ole siin foorumis olijate seas eriti lugupeetud, aga kui neid õigel ajal osta ja müüa, siis on võimalik hästi teenida.

1 Like

Ma sooviks nõuannet, kuhu miljon paigutada?
Võiks anda kaks soovitust kahele miljonile.

sigala ikka Hepsorisse, ikka Hepsorisse :slight_smile:
Teise milli võid Laurile anda. Tal läheb seda vaja.

5 Likes

Nojah see Kalamaja korter on endiselt 1.2 m.

Hepsor ei tee miljoniga muhvigi, 10 oli ju vaja.

Väga hea saade sellest, kuidas turg sisuliselt töötab. Praktiku poole pealt, kes oskab asju lahti seletada ja mõtestada.

One of the Fastest Corrections in History: What the Options Market Tells Us About What Comes Next