"kristlipp" Kas on siin mõni ammu foorumiga liituja, kes räägiks oma mälestustest eelmises kriisis? Ma mõtlen 2008 aastat. Kui üldse reageerisite, siis millal ja millised olid resultaadid ja mida õppisite?
Mul läks hästi, kaotasin hulga raha, lahutasin Naisest ja täna võin öelda, et pole sittagi õppinud!
"kristlipp" Kas on siin mõni ammu foorumiga liituja, kes räägiks oma mälestustest eelmises kriisis? Ma mõtlen 2008 aastat. Kui üldse reageerisite, siis millal ja millised olid resultaadid ja mida õppisite?
Mul läks hästi, kaotasin hulga raha, lahutasin Naisest ja täna võin öelda, et pole sittagi õppinud!
Mul portfell langes 130k krooni, mis sellel ajal tähendas, et naine kolis kohe välja. Hiljem oli teatava sagedusega vaja tegeleda teemaga "i want half".
"Karum6mm" Ega see Kõik on kogu aeg kallis on ju PR-iks täiesti täiuslik narratiiv. Kui turg tõuseb, näid murelik ja seega tark. Kui turg langeb, saad öelda Näe, ma ju ütlesin. Inimesed noogutavad.
See on hea soovitus juhuks kui ma tahaks rikastele inimestele raha paigutamise osas nõu hakata andma ;)
See narratiiv aitab saada kuulsaks eksperdiks. Päris maailmas töötab see juhul, kui sa tahad nõu jäädma andma kahele-kolmele inimesele.
Kui sa tahad seda veidi suuremas plaanis teha, siis kohtud sa õige pea päris mitme inimesega, kes on vähemalt omal moel aru saanud, misasi on rahatrükk või varahindade inflatsioon. Ja, kui veel edasi rullid, siis kohtud kellegagi, kes ütleb sulle näiteks, et karuturgu ilma surutiseta ei tule ning surutist ei paista. Selles kontekstis päris nii ei saa, et 20 aastat ühtegi minimaalseltki originaalset ideed ei ole.
Põle ullu, mul praegune kadu 2 x enam,kuid ei plaani kuhugi kolida. 2020 märtsi langusel hilinesin väljumisega ja nüüd pidasin targemaks paigale jääda. Eks need ülikasumid jäidki sinna paberile , aga vorstileivast tekkis ka juba tüdimus. Jah- muretu saab siis olla kui ei investeeri elatise arvelt, nagu investorite põhikiri soovitab. Kannatame koos ära....
Kas mõni tehnilise analüüsi oskaja ütleks, kui tugevaid võrdlusi saab praegu tõmmata tänase ja eelmise reede vahel? Mulle kogenematu silmaga vaadates tundub üsna sarnane.
"pitsat2" kristlipp, siin foorumis saab teemades vanuse järgi ajas tagasi liikuda, samuti sõnade järgi otsida. Hakka kasvõi 1999.- st pihta. https://fp.lhv.ee/forum/invest/list/205
Aah... nostalgia.
Päris tore ligi 25 aasta taguseid mh. enda kirjutatud kommentaare lugeda. Mõni mõte oli ju isegi täitsa adekvaatne.
Kahju et ma kunagi Nokia putte ei ostnud. Küll ma mäletan, et vaidlesin Stockholmi SEB HQs umbes 1999/2000 aastavahetuse paiku tollase grupi chief economisti Klas Eklundiga teemal, et kas siis New Paradigm põhjendab või ei põhjenda tollaseid valuatsioone. Tema - kõrgelt haritud ja Rootsis celebrity staatuses tähtsa tegelase - tollane vaade nõretas optimismist ja sellest, kuidas internet paneb majandused ja turud igavesti ja katkematult kasvama ja horisont on igas mõttes pilvitu.
Mina - suvaline ida-euroopa dude - vaidlesin vastu. Viitasin kallitele valuatsioonidele ja palavikulisele spekuleerimisele igasugu mudruga ja kuidas see ei saa hästi lõppeda. Ei, kõik oli viisakas - suhtleme Linkedinis tänaseni.
Järgneva aasta-paari perspektiivis oli mul õigus, paljud rootslased kõrbesid oma Ericssonide ja Nokia possudega, paljudel olid need jms telekomitehnoloogia stokid suurimaks pensionivaraks. Pikemas perspektiivis oli tal õigus - internet on muutnud maailma, AMZN on ikka alles, ehkki suurem osa tema tänasest ärist on hoopis AWS mitte internetikaubandus. Asi, mida toona väga ette ei kujutanud. Ja samuti ei kujutanud 20+ aastat tagasi ette seda, mida keskpangad rahapakkumisega turgudel teha võivad, eriti pärast 2008. aastat.
Aga vestlused endast targemate inimestega panevad tihti endas kahtlema... Nii et Nokia putte ma ei ostnud kunagi. Ega ka Ericssoni omi. Aga oma Ida-Euroopa telekomid müüsin ikka ära.
ja klient tuli LHV tollasesse Pärnu mnt kliendikontorisse, prantsatas toolile klienditeenindaja Kairi V vastu ja ütles "mul ei lähe lahti". vaikis hetke ja lisas "eile küll läks ... see LHV Trader" ....
ja Rene Ilves pidi helistama klientidele pensioni II samba asjus ja kliendi nimi oli Jänes, siis ta mõtles, et suht veider on helistada nagu "Tere Jänes, Ilves siin ..." ja ütles hoopis, et "Henno Viires siin ...." mille peale teisel pool lauda Tallinna börsil maaklerdav tegelik Henno Viires elavnes ja Rene Ilves pidi naeruhoo tõttu kõne katkestama ...
ja päriselt oli nii, et tuli LHV kliendikontorisse Pärnu maanteel klient, kes vestluse käigus ütles, et ei kasuta arvutit tehingute tegemisel, mille peale ma tundsin huvi, et kuidas ta siis hindu teab .... mille peale klient ütles, et tõmbab transtsendentaalse meditatsiooni teel otse kosmosest ...
ja päriselt oli ka nii, et klient tuli LHV kliendikontorisse ja tahtis investeerida miljon dollarit ... raha pidi juba homme saabuma kirstus Tallinna lennujaama otse Nigeeriast ...
"marti837" Kas raha siis saabus kirstus Nigeeriast?
mis ise arvad?
see vanem venekeelne ärimees sai vist päris valusa laksu, ta oli Amsterdamis käinud kohtumas mustanahaliste ärimeestega ja neile miski "vahendustasu" paarkümmend tuhat USD maksnud, samuti juba asunud kokku ostma kortereid ja autosid ehk pannud kogu vaba raha bronnide alla ....
tänane päev ei ole selles osas ju teistsugune, inimesed jagavad telefoni teel lahkelt oma pangakonto paroole ja lasevaid ülekandeid sooritada ehk siis kannavad ise kasumlike investeeringute sooritamise eesmärgil ...
tänane päev ei ole selles osas ju teistsugune, inimesed jagavad telefoni teel lahkelt oma pangakonto paroole ja lasevaid ülekandeid sooritada ehk siis kannavad ise kasumlike investeeringute sooritamise eesmärgil ...
Kas keegi viitsib mind veidi harida? Ma nimelt ei saa aru, mis kasu saaks keegi minu pangakonto parooli teadmisest, kui ilma ID kaardita ei saa seal mingit tehingut teha (vähemalt ma ise küll ei oska)
"juured" Nad teevad sinu abiga omale smart ID näiteks?
Tegelikult iva selles, et kui sul smart-ID on tehtud ja igakordne sisselogimine on välja lülitatud ja "neil" on täielik kontroll su seadme üle, siis nad on sees ja teevad mis hing ihkab. Kui sul Smart-ID on veel aktiveerimata, siis on asi keerulisem.
Tegelikult käib vist umbes niimoodi: tere, teil on turvaprobleem, keegi üritab teie kontole ligi pääseda, me soovime selle korda teha, öelge palun oma kasutajanimi, palun sisestage mobiil-id/smart-id pin1, seadistame teie asju korda, saime korda, kinnitamiseks sisetage pin2, saime korda.
"Lenzer" Tegelikult käib vist umbes niimoodi: tere, teil on turvaprobleem, keegi üritab teie kontole ligi pääseda, me soovime selle korda teha, öelge palun oma kasutajanimi, palun sisestage mobiil-id/smart-id pin1, seadistame teie asju korda, saime korda, kinnitamiseks sisetage pin2, saime korda.
Ja. See on kõige lihtsam variant, millega hetkel enam kedagi ei püüa. Minu eelmisele postitusele veel lisaks, et saadetud lingile vajutades ja siis mitmele küsimusele "Jah" vastates, nagu kindlasti üle 50% inimestest teevad, sest nad on positiivsed. Seejärel järgneb protsess, mida kirjeldasin eelmises postituses.