Ega see Kõik on kogu aeg kallis on ju PR-iks täiesti täiuslik narratiiv. Kui turg tõuseb, näid murelik ja seega tark. Kui turg langeb, saad öelda Näe, ma ju ütlesin. Inimesed noogutavad.
"Karum6mm"
Ega see Kõik on kogu aeg kallis on ju PR-iks täiesti täiuslik narratiiv. Kui turg tõuseb, näid murelik ja seega tark. Kui turg langeb, saad öelda Näe, ma ju ütlesin. Inimesed noogutavad.
See on hea soovitus juhuks kui ma tahaks rikastele inimestele raha paigutamise osas nõu hakata andma ;)
"PeaLiK""jaans"
Need kes praegu müüvad leiavad varsti tee väärtpaberitesse tagasi, kuna pangas kaotab raha väärtust tavalisest kiiremini
Konventsionaalse teadmise kohaselt pole inflatsioon ajalooliselt aktsiatele head teinud. Inimeste ostujõud väheneb, mistõttu ostavad nad vähem kui enne ja see paneb müügitulule põntsu, mistõttu juhtub üks kahest: a) P/E muutub senisest ebasoodsamaks; b) P hakkab E-ga uut tasakaalupunkti otsima. Lisaks kallinevad ka ettevõtete endi sisendid. Aktsiad seega erilist hedget infla vastu ei paku. Earnings season võib tuua veel nii mõnegi Netflixile sarnase pettumuse ja see ei lase turgudel veel mõnda aega rahuneda. Ühtegi vägevat mootorit turgude kasvuks ei paista kuskilt. Kui midagi üldse vaadata, siis selliseid ettevõtteid, mille kauba ostmisest inimesed eriti loobuda ei saa ja mis saavad kiiresti hindu tõsta.
Inimeste ostujõud väheneb asjades või mõnes samal ajal stabiilses valuutas mõõdetuna. Inflatsiooni käes vaevlevas valuutas mõõdetuna inimeste ostujõud suureneb tänu palkade kasvule. Ka ettevõtete eksport stabiilse valuutaga maadesse paraneb.
Otsides mingit teooriat toetavat näidet: Türgi liir on alates möödunud sügisest hoogsalt odavnenud ja BIST100 sama hoogsalt kasvanud, palju hoogsamalt, kui SP500 . Kusjuures BIST100 on enam-vähemi järginud TRY/USD mõlemas suunas kõikumisi.
Kas on siin mõni ammu foorumiga liituja, kes räägiks oma mälestustest eelmises kriisis? Ma mõtlen 2008 aastat. Kui üldse reageerisite, siis millal ja millised olid resultaadid ja mida õppisite?
"kristlipp"
Kas on siin mõni ammu foorumiga liituja, kes räägiks oma mälestustest eelmises kriisis? Ma mõtlen 2008 aastat. Kui üldse reageerisite, siis millal ja millised olid resultaadid ja mida õppisite?
Lamasin oma pooleliolevas majas peno paki otsas ostsin BAC-i 53 sendiga).
"tom100""kristlipp"
No nii, väga hea. Saan aru, et maja on nüüd juba ammu valmis ;)
kristlipp,
siin foorumis saab teemades vanuse järgi ajas tagasi liikuda, samuti sõnade järgi otsida.
Hakka kasvõi 1999.- st pihta.
https://fp.lhv.ee/forum/invest/list/205
siin foorumis saab teemades vanuse järgi ajas tagasi liikuda, samuti sõnade järgi otsida.
"kristlipp""tom100""kristlipp"
Maja on valmis jah aga õppetund on see, et lõin vedelaks ning müüsin need aktsjad järgmine päev kõik maha.
"tom100""kristlipp""tom100""kristlipp"
Maja on valmis jah aga õppetund on see, et lõin vedelaks ning müüsin need aktsjad järgmine päev kõik maha.
Imelik, et Yahoo kaart näitab ajaloos kõige madalamat hinda 3,14usd-d, kuid mäletan ,et see langes isegi 0,4 s juurde.
"pitsat2"
kristlipp,
Seda küll, aga soovisin asjaosaliste endi suust kuulda, mida varem kirja pandud pole, aga on eredalt meeles.
"tom100""tom100""kristlipp""tom100""kristlipp"
Imelik, et Yahoo kaart näitab ajaloos kõige madalamat hinda 3,14usd-d, kuid mäletan ,et see langes isegi 0,4 s juurde.
Hea tähelepanek, aga mul on sama isegi järgmine päev manustamata midagi kanget.
"pitsat2"
kristlipp,
See foorumi ajalugu on tõesti nostalgiline. Rakvere lihakombinaat. Ostsin vist siis kui hind oli 1 kroon? ja paari päeva pärast oli 6. Forekspanga saalikorrusel üks tüsedam noor maakler rääkis mulle,et mul on väga hea tootlus.
Aasta oli siis 97 vms.
BAC ei olnud eelmise kriisi ajal kordagi 53senti. Mäletan, et põhi jäi kusagile 5$ juurde
2.53 oli põhi.
"tartz"
2.53 oli põhi.
Täiesti võimalik aga väga lühikest aega.
Tookord küll. Muidu kestab ikka mitu kuud.
Kriis oli laiapõhjaline ja karm. Järgnes ka korralik pankrotilaine. Täna on ohus eelkõige uued tehnoloogiaettevõtted kaasa arvatud elektrisõidukite tootjad. Naiivne oleks mõelda, et neist isegi pooled ellu jäävad.
"marti837"
Kriis oli laiapõhjaline ja karm. Järgnes ka korralik pankrotilaine. Täna on ohus eelkõige uued tehnoloogiaettevõtted kaasa arvatud elektrisõidukite tootjad. Naiivne oleks mõelda, et neist isegi pooled ellu jäävad.
Mis sa arvad Lucid´ist, mis täna kirjutamise hetkel -14% näitas? Mul oma arvamust selles teemas hetkel ei ole, aga kas sa arvad, et toorainet akudele ei jätku kõigile või mingi teine arvamus?
"kristlipp""marti837"
Mis sa arvad Lucid´ist, mis täna kirjutamise hetkel -14% näitas? Mul oma arvamust selles teemas hetkel ei ole, aga kas sa arvad, et toorainet akudele ei jätku kõigile või mingi teine arvamus?
Siin foorumis on paremaid spetsialiste. Seda raske öelda kelle panustada aga täna on kõik EV tootjad üle hinnatud.
"kristlipp"
Müüsin kriisi alguses väga suuri kaotusi kandmata, kuid ei olnud kannatust piisavalt kaua börsilt eemal olla, ostsin liiga vara tagasi, paraku selgus, et põhi pole veel käes.