Hmm, vaatamata sellele, et minu senised positsioonid pole kuidagi pihta saanud -pigem olin eelmine kevad ; sügis ja ka selle aasta alguses rohkem nö väärtusinvestor, kes eeldas et mingite aktsiate väljavaated on paremad kui hind peegeldab (sh Bershire; Exxon; Coop; Kaubamaja). St näiteks Nasdaqi langus mind kuidagi löönud pole, samas vaadates tehnoloogia-aktsiate käitumist + seda, et samal ajal ka Eesti lukku läheb, siis käis täna hommikul korra jõnksatus kerest läbi. Umbes sarnane jõnksatus, kui eelmisel aastal (ainult teises suunas, kui SP500 oli puruks kukkumas kusagil 2400 piirimail, ehk põhja lähedal), kus mõtlesin, et "no kurja, siit enam eriti kehvemaks ju ei saa?".
Äkki hakkab see teflonist optimism nüüd läbi saama ja äkki selle portfelliga purjetatud nii kaugele kui mõistlik?
Või siis vastupidi - jaksasin selle aja ära oodata, kus tehno-optimism natukene jahutatud saab ja kapitali hakkab pigem nendesse igavamatesse väärtusaktsiatesse tagasi voolama? Et nüüd pigem peaks just surnut mängima ja sellest kasu lõikama?
Mis rahvas arvab?
Nasdaqi toetus paistab 10900.
Nii tore, et on olemas futuurid, millega saab asju üles liigutada ja nii tore on eelturg, mille ajal asjad tõusevad kui pärmil.
Ma ei ütle, et siin AAPL kukuks ka openis kui eile, vaid kui fake see öine paisutamine reaalselt on.

Hetkel arvab, et bill > house +++ ja peale läbimist sell the news.
Ma ei ütle, et siin AAPL kukuks ka openis kui eile, vaid kui fake see öine paisutamine reaalselt on.

"ymeramees"
Nii tore, et on olemas futuurid, millega saab asju üles liigutada ja nii tore on eelturg, mille ajal asjad tõusevad kui pärmil.
Miks eelturgu ja järelturgu eriti kuskil ei kajastata?
See on päris oluline info mis seal toimub, yahoo finance näitab seda vaid numbrina hetkes ja kui kinni siis graafikul see ei kajastu hiljem.
Milliseid tasuta programme ja portfellide jälgimis saite soovitad, et näha tervikpilti, mitte seda mis on mainstream graafik?
Aktsiaturgudesse aina enam süvenedes tundub see olema täielik metsik lääs ja reguleerimata ala.
Ma vaatan Google Finance lehelt eel-ja järelturgu.
Eel ja järelturu andmed ei ole kuidagi peidetud. Yahoo graafikult näiteks saab pre/post market hindu näha küll, aga selleks tuleb see sisse lülitada (Settings->Extended hours). Seal vist ei ole ainult volüüme näha, aga need on niikuinii reeglina väga väikesed. Lisaks Yahoo arvestab ainult neid tehinguid, mis on piisavalt suured, st. et kui keegi ostab $50 eest aktsiaid, siis seda tehingut üldse ei näegi, samas kui osad teised keskkonnad, näiteks StockTwits näitavad kõiki tehinguid, sellest ka siis hindade vahe, et kui võrrelda erinevaid keskkondi. Alati on ka võimalik minna näiteks Nasdaqi lehele ja seal saab 15min viivitusega vaadata kõiki pre-market/after-hours tehinguid koos volüümidega. Suures plaanis see info ei näita reeglina suurt midagi kasulikku, sest volüümid on väikesed ja kui turu avanedes päris ostjad/müüjad tulevad suuremate kogustega, siis võivad need numbrid kiirelt uppi minna.
https://www.multpl.com/shiller-pe
Oleme läbinud kõik ajaloo valuatsioonide idiootsused. Jäänud on ainult jäänud 2000 mulli tipp.
Aga "this time its different".
Oleme läbinud kõik ajaloo valuatsioonide idiootsused. Jäänud on ainult jäänud 2000 mulli tipp.
Aga "this time its different".
Ikka ja jälle see never ending rally. Hommikust õhtuni on futuurid 0,6-0,7% plussis.
Kõik kes ostavad on geeniused.
Kõik kes ostavad on geeniused.
This time it's different.
Money printing.
Money printing.
TINA !!1!11!!!
"ymeramees"
Nende kukkumistega käis VIX 40 juures ja praegune kukkumine ei ole seda teinud? Arvatavasti istutakse ja ei avata portfelli vaateid, et järsku läheb mööda. Enne kui ikka hirmsat oksendust ei ole olnud, ei pruugi siin paremaks minna.
Viimasedki shordid stopiti kõikjalt selle GME ja sõbrad supersqueezega välja, kõik olid kõiges long.
Istusin nädal aega suhteliselt pisiasjadega tegeledes, pauku kartes, VIX samal ajal:
Ju see pauk ikka kuu lõpus tuleb. Täna positiivsed uudised, arvatus kiirem inflatsioon aga eks kõigile teada 1.9 abipaketi kinnitamine teeb korraks ikka roheliseks korralikult.
https://majandus24.postimees.ee/7199267/euroopa-keskpank-annab-varaostukavale-hoogu-juurde?_ga=2.72182099.158082803.1615492315-80707921.1590598815
Selle daamiga vaielda.... no ma ei tea. Radioaktiivsest kraamist eemale hoides on plussmärgiga tootlus guaranteed by Lagarde& Pals
Selle daamiga vaielda.... no ma ei tea. Radioaktiivsest kraamist eemale hoides on plussmärgiga tootlus guaranteed by Lagarde& Pals
ÄP räägib, et aasta pärast krahhi börsidel pidu, rikkad saavad veel rikkamaks - peaks äkki börsibuumi ikka kolima?
"Visahing"
Ju see pauk ikka kuu lõpus tuleb. Täna positiivsed uudised, arvatus kiirem inflatsioon aga eks kõigile teada 1.9 abipaketi kinnitamine teeb korraks ikka roheliseks korralikult.
https://www.tradingview.com/x/wL4GExvD/
Kas FED kõne paneb ralli homme seisma, vaikselt nagu turg suht 0 juures tiirutamas.
Natuke nagu aega oleks.
https://www.tradingview.com/x/HbjKJAuA/
Natuke nagu aega oleks.
https://www.tradingview.com/x/HbjKJAuA/
"Visahing"
Kas pead silmas, et USA stiimuli raha jagamise tsekid on ajutine nähtus mis börse üles upitab ja varsti vajub tagasi jätkuvasse korrektsiooni langusesse? Ülimalt raske on psühholoogiliselt aktsiaid osta mis on aastaga 100% tõusnud, samas raha pole ju 100% juurde trükitud?
Pean silmas, et selline trükk tekitab inflatsiooni ja FED-i jutt, et intresside tõus aastate taga, ei ole usutav.
Kui täna öeldakse, et vajadusel tõstame intresse varem, kui see pikemalt üle keeb, on asi korras-eitamine läbi, majandusele kasulik, aga turgudele halb, sest siis hakatakse firmade võlgu vaatama kui võlgu, 0 keskkonnas või -% on kõigil neist suva. Ühesõnaga, iga sõna vaadatakse.
Kui täna öeldakse, et vajadusel tõstame intresse varem, kui see pikemalt üle keeb, on asi korras-eitamine läbi, majandusele kasulik, aga turgudele halb, sest siis hakatakse firmade võlgu vaatama kui võlgu, 0 keskkonnas või -% on kõigil neist suva. Ühesõnaga, iga sõna vaadatakse.
Ma ei usu, et stiimul ja rahatrükk praegu inflatsiooni tekitaks. Inflatsioon eeldaks palkade ja teenuste hinna kasvu, aga momendil palgakulu erinevatel põhjustel (kõrge töötuse määr, jagamismajandus, tööturu struktuuri muutus - vähem traditsioonilisi keskklassi töökohti) püsib sama või tõenäoliselt isegi väheneb. Kogu see rahatrükk läheb otse varade hinna kasvu, aga sellel pole inflatsiooniga otsest seost (kui ühe inimese aktsiaportfell on kasvanud aastaga 100%, ei tähenda, et teine inimene oma juuksuriteenust nüüd kallimalt pakkuma hakkaks).
"andris9"
(kui ühe inimese aktsiaportfell on kasvanud aastaga 100%, ei tähenda, et teine inimene oma juuksuriteenust nüüd kallimalt pakkuma hakkaks).
Ma võin oma BTC'st vmt saadud 'tasuta raha' ju agaramalt kulutada. Tõsi, mingi lagi on siin ees. Võib-olla ma käin nüüd ainult Lauri Pedaja juures, aga siiski ei hakka ma käima 4 korda nädalas.