BÖRSIKRAHH 2016

Ära targuta. Tahad natuke vahele panna või niisama kõvatad?
Selgita oma postitusi ja ära plõksi. Mis su teooria turgude suuna kohta on siis....skpõrge? Võimalik, et sul on õigus.
Ärge sööge lõviliha laupäeva õhtuti.
Loen ja imestan neid kauplejate vastukäivaid soovitusi. Üks õpetab languse puhul, et kannata, ära rapsi, teine, müü kahjumis aktsia kiiresti, ära armu temasse. Jne, jne.
Kõige õigem on kogu teenitu käibesse lasta, siis elavad kõik hästi.
MSM
Loen ja imestan neid kauplejate vastukäivaid soovitusi. Üks õpetab languse puhul, et kannata, ära rapsi, teine, müü kahjumis aktsia kiiresti, ära armu temasse. Jne, jne.

Vastukäivad käitumissoovitused tulenevad erinevatest kauplemis- või investeerimisstrateegiatest. Soovitused töötavad ikka ainult selle konkreetse strateegia raames ja soovituste konkreetse strateegia kontekstist välja rebimise ning omavahel suvaliselt kokku miksimise tagajärjed on tavaliselt katastroofilised.

Esmalt peaks otsustama kas ollakse kaupleja või investor. Seejärel juba seda mis on kasutatav strateegia. Proovides korraga istuda 2 toolil on lõpptulemuseks tavaliselt 2 tooli vahel põrandal istumine. Sellist edasi tagasi rapsijat on siin tabavalt nimetatud siplejaks

Parafraseerides allpool kirjas olevat tuntud ütlust - kauplejad teenivad raha, investorid teenivad raha, siplejad ...

Ülalmainitud soovitused on mõlemad õiged.

Buy & hold (mis ei tähenda "osta ja unusta" nagu tihti eksikombel arvatakse) investeerimisstrateegia rakendamisel väiksema languse puhul ei liigutata lillegi (ei rapsita) ja suurema languse puhul ostetakse veel juurdegi ehk toimitakse klisheeks kujunenud nõuande "osta siis kui veri on tänavatel" kohaselt.

Kauplemise puhul on tihti reegel, et stopid on ligidal ja miinusesse läinud positsioon pannakse kohe kinni - toimib teine äraleierdatud soovitus - cut your losses short, let your profits run.

[quote=Henno Viires]
MSM

Vastukäivad käitumissoovitused tulenevad erinevatest kauplemis- või investeerimisstrateegiatest. Soovitused töötavad ikka ainult selle konkreetse strateegia raames ja soovituste konkreetse strateegia kontekstist välja rebimise ning omavahel suvaliselt kokku miksimise tagajärjed on tavaliselt katastroofilised.

Esmalt peaks otsustama kas ollakse kaupleja või investor. Seejärel juba seda mis on kasutatav strateegia. Proovides korraga istuda 2 toolil on lõpptulemuseks tavaliselt 2 tooli vahel põrandal istumine. Sellist edasi tagasi rapsijat on siin tabavalt nimetatud siplejaks

Parafraseerides allpool kirjas olevat tuntud ütlust - kauplejad teenivad raha, investorid teenivad raha, siplejad ...

Ülalmainitud soovitused on mõlemad õiged.

Buy & hold (mis ei tähenda "osta ja unusta" nagu tihti eksikombel arvatakse) investeerimisstrateegia rakendamisel väiksema languse puhul ei liigutata lillegi (ei rapsita) ja suurema languse puhul ostetakse veel juurdegi ehk toimitakse klisheeks kujunenud nõuande "osta siis kui veri on tänavatel" kohaselt.

Kauplemise puhul on tihti reegel, et stopid on ligidal ja miinusesse läinud positsioon pannakse kohe kinni - toimib teine äraleierdatud soovitus - cut your losses short, let your profits run.
.......................
Jutt jumala õige, oled investor, osta-unusta....kuid ärge unustage ka siinset suurt AGA.....ostsid ja unustasid ning ühel ilusal päeval vaatad, oih ettevõte on pankrotis. (näiteid ei ole vaja kaugelt otsida, Molycorp). Paljud sektorid praegu madalseisus, kas on ostmise koht?....vaevalt, keegi nüüd energiasektorist üksikettevõtet ostab, kui siis koondindeksedi......enamus investoreid hoiavad pöialt, et nende ettevõtte hingusele minevate ettevõtete seas esimeste hulgas ei oleks .....ning energiasektorisse investeerinuid on oi kui palju
Henno Viires

Minu jaoks on alati jäänud vähe uduseks, mille eest need B&H aktsiainvestorid suuremate languste korral juurdeoste hakkavad tegema, kui nad varem oma positsioone pole likvideerinud ja ostudeks vahendeid vabastanud?
B&H aktsiainvestoril on ju erapraksis, mis osutab diagnoosimis ja nõustamisteenust, sealt tilgub peale, saabki juurdeoste teha.
PeaLiK
Henno Viires

Minu jaoks on alati jäänud vähe uduseks, mille eest need B&H aktsiainvestorid suuremate languste korral juurdeoste hakkavad tegema, kui nad varem oma positsioone pole likvideerinud ja ostudeks vahendeid vabastanud?

Su teine mina teab vastust.

1.09.2014 PeaLik kirjutas

Võite mu üle vabalt irvitada, kui tõus veel ka 2015/2016 endise valuga jätkub, aga mina olen oma panused lauale asetanud ja sätin ennast mõneks ajaks Viisemanni seltsi tuumavarjendisse kolima. Väljumisstrateegia olen enda jaoks paika pannud selliselt, et iga kuu tõstan 10% oma aktsiariskiga finantsvaradest konservatiivsetesse varaklassidesse üle. Täna 1.septembril läheb esimene ports. Kui turud pole kuu jooksul tõusnud või on toimunud korrektsioon, jääb see kuu vahele. Eelduslikult peaksin umbes järgmise aasta samal ajal aktsiariskist prii olema. Kui torm varem peaks kohale jõudma, olen vähemalt osa finantsvarast sadamasse jõudnud toimetada, et oleks millega soodsaid ostukohti ära kasutada.

Teisisõnu ... tõusu ajal müüakse, languse ajal ostetakse.

No mu enda nägemuses liigitub tsiteeritu pigem Market Timing strateegia kui B&H pärusmaale.
Võtsin vaevaks FED-i kõnest olulise ära tõlkida:

* "economic growth slowed late last year /../ net exports have been soft /../ inventory investment slowed" - Kus kurat see pauk nüüd tuli??

* "additional decline in underutilization of labor resources /../ inflation has continued to run below the Committee’s 2 percent longer-run objective /../ market-based measures of inflation compensation declined further" - Sorry selle eelmise ennatliku rate-hike pärast! Ärge pikka viha pidage!

* "In determining the timing and size of future adjustments to the target range for the federal funds rate, the Committee will assess realized and expected economic conditions relative to its objectives of maximum employment and 2 percent inflation." - Pls teeme kõik näo, et seda juttu neljast järgnevast rate-hike-st aasta jooksul pole olnud.
Viimane aeg on lisada Fedspeak ka Google Translate'i!
Deutsche Bank AG sai just maha rekordilise 6,8 miljardi eurose kahjumiga ja kukkus selle peale NYSE-l -3,58%. Viimase poolaastaga on aktsiahind tulnud sirgelt €36 juurest praegustele €18 tasemetele.

Kamm selle pangakesega on käinud juba pikemat aega. 2014 tekkis vajadus tõsta kapitali, mille käigus dilute-ti jaeinvestoreid. Eelmisel suvel anti saabast CEO-dele (Juergen Fitschen, Anshu Jain). Veel sai DB 2015 2,5 miljardit trahvi Libori manipuleerimise eest. Eelmise aasta lõpul aeti mingit hämarat äri sanktsioonide all olevate riikidega ja koondati 15 000 töötajat.

Kes või mis on DB pole vaja pikalt seletada. Pea iga Euroopa pank on sellega miskitpidi seotud ja enamus suurelt. Kui see Godzilla peaks komistama, jääb alles tühi maa.
Võibolla mul on agressiivne confirmation bias, aga siin minu meelest päris asjalik artikkel teemal, et Peak Corporate profits oli 2014 q3. Ja naftasektori jamad, mida tihti tuuakse näiteks peamisest põhjusest, on tegelikult parimal juhul ajend/trigger/ekstreemum ja tegelikult on nii poliitiline kui makrokeskkonna surve selles suunas, et ettevõtete kasumitele on oluline ja pikaajaline surve tekkimas.
Negatiivsetest intressidest...
https://smaulgld.com/dark-side-negative-interest-rates/
Ma'itea, mumeelest allikas, mille paremas veerus jooksevad hõbemüntide pildid, on ... noh, kuidas me seda nüüd ütleks ... biased?
Baltic Dry indeksi viimaste kuude liikumine on olnud vägagi erakordne ja jõutud on vetesse (all time low), kuhu vanade aegade kartograafid paremate ideede puudumisel meremadusid ja draakone joonistasid.

BDI-d loetakse leading indikaatoriks st. ennustusjõudu omavaks näitajaks, mis indikeerib majandusaktiivsust tulevikus.
Kas see BDI mitte suuresti kivisöe ja rauamaagi vedude mahtu ei kajasta? Need on suurima mahuga kuiva meretranspordi kaubagrupid sadade miljonite tonnidega aastas. Hiina hoogsa kasvu pealt ehitati laevu juurde, laevade ehitus tellimusest vettelaskmiseni on ka paari aastane protsess ja laevu on juurde tulemas veel mõnda aega, aga nõudlus tankimas. Nüüd kui Hiina kv turul on mõneks aastaks ette arendatud, ja muusika seal mõneks ajaks seisma jääb, siis peakski see krahhima.

Kujutan ette, et Hiina kv sektori mõju on sellele indeksile viimase kümnendiga ebaproportsionaalselt suure mõjuga muutujaks kasvanud ja BDI krahh võibki tuleneda suures osas just sellest. Lisaks kivisöe vastu võideldakse ka järjest rohkem, pannakse jaamu kinni, tahetakse rohelisi alternatiive. Julgeks pakkuda, et muu maailma majanduse osa selles võrrandis ei pruugigi hetkel nii väga mõjutada, need kaks trendi võiks nagu põhipõhjused olla.