BÖRSIKRAHH 2008

Tuletage meelde turgu 2006a lõpus, kus nii head kui halvad uudised olid ajendiks turu tõusule. Mille poolest nüüd tänane päev peaks erinema? Lihtsalt nüüd liigub turg vastassuunas.
2006 aasta halbades uudistes oli sees ilmselt nägemus, et asjad lähevad paremaks, 2007 aasta heades tulemustes
on aga sees nägemus, et edaspidi midagi nii head ei ole tulemas...
Härrsed, tuletan teile meelde, et BÖRSIKRAHH 2007 alustati minu mäletamistmööda Tallinna börsi kohta. IMHO võivad börsikrahhid toimuda ka teineteisest sõltumatult, vähemalt 10 a tagasi oli nii.
Oleks pidanud kohe tegema kaks erinevat teemat, aga nüüd on juba hilja, sest meil jääb krahh vist ära ("pehme maandumine").

kardinals,
saaks meil lühikeseks müüa, siis võibla niisugust hala ei olekski. (Ma eeldan, et sa mõtled foorumite all eestikeelseid foorumeid.)
Miks on vaja karuturus midagi negatiivset näha? Nii nagu ööle järgneb päev, järgneb pulliturule karuturg. See on normaalne nähtus.
Mulle isiklikult meeldib karuturg rohkem, sest ei ole vaja nii kaua passida. Suts sisse ja suts välja. Karu võib hävitada mõne nädalaga selle, mille nimel on pullid aasta aega vaeva näinud.

Enamik karuturge kestab 2-3 aastat, kuid mitte ükski turg maailmas ei saa hakkama ilma 15-20 aastat kestvate karuturgudeta (näiteks Jaapan alates 1990-ndast, USA 1929-1950, 1966-1983). Tundub, et jälle seisab üks pikem karuturg ees. Kui ei oska lühikeseks müüa, siis võib see periood väga frustreerivaks kujuneda.

Suurem pilt

Suurem pilt
3-s päev järjest. Kas võib juba k-sõna kasutamise peale hakata mõtlema?
veri hakkab tänavatele immitsema
uh uh, no tõesti tõesti :@
tundub, et võib ettevaatlikult ostma hakata pikkade sammudega
Auto24 avalehel üks ilus musta-valge kirju bänner.
Väga mõnus on istuda 100% rahas ja lihtsalt mängu jälgida!
Ja ei soovi siit baltikumist küll midagi hetkel osta!!!
punased on need turud küll viimasel ajal ja täna niikut eriti punased. mis siis nüüd? kudagi ei taha siin miskit rohelist tulla....
harley
Eks ta ole jah tüüpiline: Õigel ajal ei julge osta ja õigel ajal ei raatsi müüa. Nii enamus peksa saavadki.
Asi selles ongi et kõik soovivad põhjast osta, üritavad ja unistavad mingist põrkest!
(surnud kassi põrge tuleb)
Rahas istuda? Mehed, turg ju LIIGUB.
putid, mehed, putid! Ärge unustage putte!!!
Ma ka ei saa aru - igasugused võimalused olemas... Proshares, Ultrashordid jne...
sellisel verisel ajal ikka calle soetada:)!
Volatiilsusele mängida ($VIX, $VXN)...
Tallinna börsil on neli aktsiat, mis on suutnud 6k ära anda rohkem kui poole oma väärtusest: 1. Merko -60,75%; 2. Baltika -53,9%; 3. OEG -52,46%; 4. Arco -50,25% !!!
Uskumatu, ilus algus uuele päevale jälle.