Kas tuleb? millal tuleb? kui suurelt tuleb?
Millised on pakkumised? Millised aktsiad kannatavad kõige rohkem ja millised kõige vähem?
Kuidas end selle eest kaitsta?
Minu prognoos pikema aja peale ette vaadates, siis ootaks pilvisema aja algust kuskilt aprillst ja ekstreemsemat muutust mai keskele (20. nädal).
isiklikult olen juba suurema rahaga väljunud ja umbes veerandit hoian veel aktsiates, et sellest eufooriast natukene osa saada. eks vaatame kaua närvid vastu peavad
Krahh algab peale pronkssõduri äraviimist, sest Venemaa lõpetab transiidi läbi Eesti.
Dividendin maksetakse ja aktsiad kukkuvad. Mina arvan Aprilli lõppus keskmiselt 15% kukkumine ,põhimõtteliselt kõik aktsiad.
küsimus kui kõrgele antud hetkeks ronitud on :)
kas 7 on siis asja iva? 199seitse, 200seitse...
Teekski siinkohal väikese ennustusvõistluse:
OMXT maks väärtus 2007 enne "krahhi":.. 1100
OMXT min väärtus 2007 peale krahhi:........ 750
Suurima kukkumisega OMXT nädal:........... 20 nädal.
Kõige enam kukub: TKM1T
Kige vähem kukub: NRM1T
OMXT maks väärtus 2007 enne "krahhi":.. 1100
OMXT min väärtus 2007 peale krahhi:........ 750
Suurima kukkumisega OMXT nädal:........... 20 nädal.
Kõige enam kukub: TKM1T
Kige vähem kukub: NRM1T
Peaks ju olema hoopis õnne number? Ehk siis nende õnn, kes õigel ajal rahasse saavad.
Ma arvan, et see lihtsalt sattus olema 1997, sealt edasi aga toimub juba 10 aastane tsükkel. Kes siis kannatas, on tänaseks jälle mäele jõudnud. Päikese aktiivsuses on ka näiteks 11 aastased tsüklid, nii ka paljudes muudes asjades. Kulunud väljend, aga elu on spiraal.
TALSE aastal 1997:
Hm selle graafiku järgi on ju tõusuruumi veel küllaga. Keskerakond võiks lubada Talse aasta lõpuks 5000 punktile :-)
Siin peab kindlasti arvestama, et TALSE indeks veidi teistsugune loom oli kui OMX Tallinn - nii suuri aktsiaid nagu Tallink ja Eesti Telekom toona polnud, seega OMX Tallinn on ilmselt vähem volatiilne. Aga üksikaktsiad on mitmed ju viimaste kvartalitega kahekordistunud, seega ma pakuks, et oleme praegu 1997 juuni kandis.
Jätame siit sedapuhku poliitika välja. Ülalolev graafik näitab selgesti, et Tallinna börsil on enne esimesi mulli tundemärke veel oioioi kui palju üles minna.
Juba puhtpsühholoogiliselt ei saa praegu börsikrahhi tulla (mis sügisel toimub, ei hakka ennustama). Kui juba foorumites enamik on karud ning halavad ja pasundavad lähenevast krahhist, siis on viimane ikka väga kaugel mägede taga.
Krahh tuleb siis, kui seda ei oodata ning need, kes ootavad, vaikivad.
Juba puhtpsühholoogiliselt ei saa praegu börsikrahhi tulla (mis sügisel toimub, ei hakka ennustama). Kui juba foorumites enamik on karud ning halavad ja pasundavad lähenevast krahhist, siis on viimane ikka väga kaugel mägede taga.
Krahh tuleb siis, kui seda ei oodata ning need, kes ootavad, vaikivad.
Järelikult buy them all?:)
Seda graafikut vaadates ei saa nagu rääkida krahhist vaid pigem alusetult toimunud 5kuulise tõusu korrektsiooniga...
Mis see 5 kuud on pikaajalisele investorile - köömes :)
Ma muidugi ei tea, mis toimis selles graafikus mööda telge vasakule ja paremale.....
Mis see 5 kuud on pikaajalisele investorile - köömes :)
Ma muidugi ei tea, mis toimis selles graafikus mööda telge vasakule ja paremale.....
Arriba, joonistasin siis veel (turgudel tuleb alati erinevaid horisonte mõõta):
Talse vahemikus 1997 algus - 2000 algus:
Talse vahemikus 1997 algus - 2000 algus:
.... ja nüüd kõik müüma! Siis ongi krahh!
TEHTUD!
TEHTUD!
kõik aktsiad müüdud täna....uut langust ootamas.
Vilniuse poolt pole vist mingit krahhi ootamas?
Muuseas, kui ma oleks demagoog, siis oleks ilmselt selle graafiku pannud :)
TALSE 1997 sügis kuni 2000 algus:
TALSE 1997 sügis kuni 2000 algus:
Kes tipust ostis, kaotas 80%, annab krahhi mõõdu välja küll. Kel läks paremini sai -50% mööda pükse... :)