Antud pank on ainuke ettevõte, mille aktsiad on Venemaa president Vladimir Putinil. Putinile kuulub 230 pangaaktsiat, vahendas Bloomberg. Pank müüs 50,68 mln aktsiat hinnaga 5,40 dollarit. Sellise hinnaga on pank väärt 1,52 mld dollarit.
30. juuni seisuga oli pangal 290 mln dollari suurune omakapital ja 3,3 mld dollariline bilansimaht. Esimesel poolaastal teenis pank 32 mln dollari suuruse puhaskasumi.
Minu jaoks seisneb aga lisaks Putini osalusele point ning investeerimishuvi selles, et Indrek Neivelt on panga nõukogu esimees ja IPO toimus Äripäeva andmetel alles hiljuti.
Mida tead sellest rääkida?
Äripäeva väitel kuulub Neiveltile ka ligi 1% aktsiatest. Kui see tõesti nii on, siis on põhjust seda panka jälgida küll.
Samas mäletan kusagilt sellist väidet, et Neivelti komandeeris panga nõukokku oma "paremaks käeks" hr.Teder, kellel pidi olema selles pangas suurosalus.
Samas mäletan kusagilt sellist väidet, et Neivelti komandeeris panga nõukokku oma "paremaks käeks" hr.Teder, kellel pidi olema selles pangas suurosalus.
Mis listis pank noteeriti? LHV vahendusel kättesaadav?
Kui 1. poolaasta kasum moodustab 50% terve aasta kasumist, peaks trailing P/E suhe tulema 21 juures. Eeldatavasti tuleb kasuminumber siiski kõrgem.
P/B suhe 30. juuni seisuga 5,2
Kui 1. poolaasta kasum moodustab 50% terve aasta kasumist, peaks trailing P/E suhe tulema 21 juures. Eeldatavasti tuleb kasuminumber siiski kõrgem.
P/B suhe 30. juuni seisuga 5,2
Panga aktsiad kauplevad RTS-börsil sümboliga STBK, mis ei ole LHV poolt kättesaadav! Ristkauplemisele MICEX-i börsil anname vastuse homme, kuna täna olid venemaa turud suletud.
Pank on planeerinud noteerimist ka MICEX-il, tavapäraselt on peale RTS-l noteerimist MICEX-il noteerimine aega võtnud nädala või paar. Seega peaks STBK aktsia peatselt olema kaubeldav ka MICEX-l ja LHV vahendusel.
Tänud ette juba selle eest, kui LHV sellest hetkest (LHV-s kaubeldav) ka korraks teavitab siinsamas jutulõimes!
STBKI.RTS on Reutersi ticker ja hind hetkel 5.65 USD ehk +4,63% IPO hinnast
henno, mis arvad või kas tead mida arvatakse sellest aktsiast? kas seda saab hansa kaudu osta?
Kas LHV-l on plaanis seda panka ka katma hakata? Market capilt loomulikult hoopis teine asi kui Sberbank, aga kohalikule väikeinvestorile vast mõnevõrra "tuttavam" asutus.
Olen kuulnud soovitust osta pangaaktsiaid kuni kahekordse varade mahu hinnaga, kuid kas keegi oskab kommenteerida, on tegemist ikka tavapärase hinna ning netovarade (omakapital + jaotamata kasum jms) suhtega või terve panga kätte usaldatud varade mahuga (bilansimaht). Pigem see esimene, mis antud juhul tähendaks üsna kõrget hinda...
Huvitav on see, et palju räägitakse Vene turu odavusest. Väljaspool toorainesektorit pole ma seni ühtegi jooksvalt (trailing suhtarvude poolest) odavat ning siseturule suunatud ettevõtet näinud. Aga võimalik, et asi on minu pealiskaudsuses (ei ole jah tõepoolest Vene ettevõtteid väga palju uurinud).
Olen kuulnud soovitust osta pangaaktsiaid kuni kahekordse varade mahu hinnaga, kuid kas keegi oskab kommenteerida, on tegemist ikka tavapärase hinna ning netovarade (omakapital + jaotamata kasum jms) suhtega või terve panga kätte usaldatud varade mahuga (bilansimaht). Pigem see esimene, mis antud juhul tähendaks üsna kõrget hinda...
Huvitav on see, et palju räägitakse Vene turu odavusest. Väljaspool toorainesektorit pole ma seni ühtegi jooksvalt (trailing suhtarvude poolest) odavat ning siseturule suunatud ettevõtet näinud. Aga võimalik, et asi on minu pealiskaudsuses (ei ole jah tõepoolest Vene ettevõtteid väga palju uurinud).
abesiki
Hansapanga kaudu osta saab, aga arvamuse osas pean veidi uurima ... ma isiklikul kõhutundel põhinevaid prognoose välja ei anna :)
Hansapanga kaudu osta saab, aga arvamuse osas pean veidi uurima ... ma isiklikul kõhutundel põhinevaid prognoose välja ei anna :)
Henno, kas Hansa Vene aktsiafond IPO-st osa ka võttis / midagi sai? Eeldatavasti ei ole tegemist konfidentsiaalse informatsiooniga?
Taivo, STBK-l hoiame kindlasti silma peal, kuid otseselt katma ei kavatse hakata. Kahtlemata on eesti investorile tegemist suurepärase ja huvitava ettevõttega ning loodetavasti hakkab siia foorumisse kogunema hulgaliselt mõtteid, kuid eelistame tõepoolest suuremaid ettevõtteid, seda nii market-capi kui turuulatuse poolest.
Taivo, STBK-l hoiame kindlasti silma peal, kuid otseselt katma ei kavatse hakata. Eelistame tõepoolest suuremaid ettevõtteid, seda nii market-capi kui turuulatuse poole pealt. Kahtlemata on eesti investorile tegemist suurepärase ja huvitava ettevõttega ning loodetavasti hakkab siia foorumisse kogunema hulgaliselt mõtteid.
sell-side analüüsi (IPO korraldaja Deutsche Bank) järgi kaupleb aktsia täna ca 12 korda 2008 kasumit ja 2,3 korda booki
Kas täna on juba võimalik LHV vahendusel osta Bank Saint Petersburgi aktsiaid ning mis sümbol tuleks ostuorderisse sisestada?
Aktsiat ei ole MISEX-l veel noteeritud ja seega LHV-s seda kaubelda ei saa.
Sisuliselt on kogu Venemaa valik saadaval Parexi kaudu, s.h. BSP. Eelduseks on ainult Läti väärtpaberiarve avamine.
Nüüd siis lõpuks kaubeldakse ka MICEX-l. Deutche Bank-i soovitus OSTA - hinnasiht 6,5 USD. Hind täna ca 5,5 USD
Aga käive kole väike... Ei tea kas alguse asi või mis?
Ilmselt jah alguse asi alles. Kuigi ka RTS-s viimase kuu jooksul vaid 25 tehingut ning käive ca 1,3 mln USD. Arvestades I.Neivelti panust panga tulevikku, siis mina plaanin kindlasti osta seda aktsiat.