Baltic Horizon Fund (NHCBHFFT)

ants88
rick12
Imelik, et inimesed virisevad, et panga deposiidid on nii väiksed ei osta neid osakuid. Mulle endale meeldib, et maksavad iga kvartal ja juba pikemat aega saab soetada selgelt alla NAV-i. Selliseid asju tänapäeval naljalt ei leia ...

Äkki sellepärast ei osteta hoopis?

https://www.aripaev.ee/investor-toomas/2016/12/09/investor-toomas-kas-ostsin-porsa-kotis

See artikkel mind küll väristama ei pannud
Päris huvitav. BHF ostab alla NAVi aksiaid tagasi ja teisalt emiteerib NAVi pealt uusi juurde. Tasuta raha!
romanr
Päris huvitav. BHF ostab alla NAVi aksiaid tagasi ja teisalt emiteerib NAVi pealt uusi juurde. Tasuta raha!

Fondi mahtu arvestades on see suhteliselt väikene edumaa, minu arvutuste kohaselt ca 46 500 eurot* (01.08 - 23.11). Tõsi, mu arvutustes on sees eripära, kus arvestan NAVi teatamise kuupäevi, sest selle põhjal saab investor teha börsil kauplemisotsuseid, nt oktoobrikuu NAV avaldati 15.11 kell 16:15 (peale börsipäeva), seega hakkab NAVi muudatus kehtima järgmisest börsipäevast.

* Siinkohal ei ole arvestatud tagasiostuprogrammiga seonduvate kuludega, nt maakleritasu, ülekandetasud, tehingutasud jne. Tegu on puhtalt "NAV - päeva keskmine osakuhind" võrdlusega.
siit ekstrapoleerides, 46k 3 nädalaga on ca 60k kuus, 720k aastas. Abiks küll :)
ozbot
siit ekstrapoleerides, 46k 3 nädalaga on ca 60k kuus, 720k aastas. Abiks küll :)

46 500 eurot on ligi 4 kuulise perioodi eest ehk aastas oleks maksimaalselt võimalik seega veidi alla 200 tuhande euro. Teisalt ei aita konstantsete numbrite võrdlus, sest ostutempo on 11 tuhande osaku pealt päevas langenud 6 tuhande juurde praeguseks.
http://arileht.delfi.ee/news/uudised/baltic-horizon-fond-ei-vota-raha-kontole-seisma?id=84880001&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+delfimajandus+%28DELFI+%3E+Majandus%29
Emissiooni korraldamise otsust päris lambist või igaks juhuks ei tehta. Seega võib arvata, et paari kuuga olukorra hinnang muutunud. Ei tasu osta tänastel tasemetel, pakkumise läbikukkumise oht või lihtsalt pidurdamine?
Oleme Balti analüüsides ümber hinnanud enda õiglase väärtuse vahemiku Baltic Horizon Fund’i osaku kohta, mis põhineb fondi tegevusnäitajatel ning võtmeturgude makrofaktoritel. Värske analüüs on siin.
Updated graph for market discount in relation to NAV. Note, the effect of buy-back program and it's suspension (recent developments in green area).
Hea meel on teatada, et 07. mail on meie Tallinna kontorisse külla tulemas Baltic Horizon Fondi fondijuht Tarmo Karotam, kes räägib fondi senisest käekäigust ja ettevõtte tulevikust.

Soovitame kindlasti kõigil huvilistel investorkohtumisest osa võtta.

07.05 Investor kohtub: Baltic Horizon Fond - Tarmo Karotam
Marten Raudsepp
Hea meel on teatada, et 07. mail on meie Tallinna kontorisse külla tulemas Baltic Horizon Fondi fondijuht Tarmo Karotam, kes räägib fondi senisest käekäigust ja ettevõtte tulevikust.

Soovitame kindlasti kõigil huvilistel investorkohtumisest osa võtta.

07.05 Investor kohtub: Baltic Horizon Fond - Tarmo Karotam

Tuletan meelde, et täna on võimalik investoritel Baltic Horizon fondi juhiga kohtuda. Seminar algab 17.30 LHV kliendikontoris ja sellest me ülekannet ei tee.
Q1 majandustulemused ja otsus väljamakse kohta:

https://cns.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=890731&messageId=1121215
Kas minul miskit kahe silma vahele jäänud v rahval ennem jaani Läti õlle raha hädasti vaja v mis põhjus et 1,38X pealt 1,36 peale?
Brigadir
Kas minul miskit kahe silma vahele jäänud v rahval ennem jaani Läti õlle raha hädasti vaja v mis põhjus et 1,38X pealt 1,36 peale?

Kas see on nii märkimisväärne hinnamuutus, et sellele saaks omistada mingit muud seost kui turuhinna juhuslik ekslemine?
Brigadir

Vastus sinu küsimusele võib peituda ka siin...
PRESSITEADE: BALTIC HORIZON FOND VIIB LÕPULE OSAKUTE MITTEAVALIKUD PAKKUMISED

Baltic Horizon Fondi fondivalitseja Northern Horizon Capital AS on lõpetanud uute osakute mitteavaliku pakkumise, kaasates 16,5 miljonit eurot. Kapitali kaasamise kavatsusest seoses North Star ärikeskuse omandamisega teavitati 30.augustil 2019. Pakkumine oli suunatud peamiselt Balti riikide ja Põhjamaade institutsionaalsetele investoritele. Osana kapitali kaasamisest sõlmis Northern Horizon Capital AS osakute märkimislepingu 5 miljoni euro ulatuses North Star ärikeskuse müüjaga UAB “Prosperus Strategic RE Fund”.

Väljaantavad osakud esindavad vähem kui 20% Baltic Horizon Fondi juba kauplemisele võetud osakute arvust (12 kuulise perioodi jooksul), seega kavatseb Northern Horizon Capital AS välja anda kokku 12,472,323 uut osakut, mis vastab 16,5 miljonile eurole. Saadavat tulu kasutatakse uuteks investeeringuteks kinnisvaraobjektidesse.

Uued osakud antakse välja kahes osas: 8,699,592 uut osakut antakse välja 4.oktoobril 2019 või sellele lähedasel päeval ja 3,772,731 uut osakut UAB-le “Prosperus Strategic RE Fund” antakse välja vahetult peale North Star ärikeskuse müügitehingu lõpuleviimist, eelduslikult 11.oktoobril 2019 või sellele lähedasel päeval.

Uued osakud antakse välja hinnaga 1.3253 eurot osaku kohta, mis vastab osaku viimasele puhasväärtusele.

Uute osakute väljalaskmise tulemusena suureneb Baltic Horizon Fondi osakute koguarv Eesti väärtpaberite registris 100,915,202 osakult 113,387,525 osakuni.

Northern Horizon Capital AS kavatseb uued osakud noteerida Nasdaq Tallinna ja Nasdaq Stockholmi börsidel, esimeseks kauplemispäevaks 4.oktoobril 2019 väljaantavate osakute osas Nasdaq Tallinna börsil on 7.oktoober 2019 või sellele lähedane päev ning Nasdaq Stockholmi börsil 8.oktoober 2019 või sellele lähedane päev. Esimene kauplemispäev UAB-le “Prosperus Strategic RE Fund” väljaantavate osakute osas Nasdaq Tallinna börsil on 14.oktoober 2019 või sellele lähedane päev.

https://www.baltichorizon.com/et/section/pressiteated/
BHFi osas on see huvitav, et kogu raha tõstatakse viimasel ajal kinniselt. See on kindlasti lihtsam ja võib-olla ka odavam, kuid suures perspektiivis ei aita kohaliku turu edendamisele kaasa. EfTEN on paralleelselt näidanud, et nende jaoks on väikeinvestor samamoodi oluline ja usun, et kui kinnisvaraturg peaks "paranema", st hinnad alla tulema nii, et fondid oleksid valmis ostma, siis EfTENil on raha kogumise jõudu juba rohkem.
BHF osakutega suur käive viimastel päevadel ning müüjaks valdavalt VLB, mis paneb arvama, et North Star keskuse kinnistu müüjad on oma värskelt saadud pakki kohe realiseerima hakanud.
Täna enam turule ei müüdud; 1,7 M osakut läks rootslastele kahes osas.
Ärileht on muidugi pealkirjaga läinud Äripäevast mitu sammu edasi. Äripäeva artiklist ei tule välja, et see olukord on tänaseks kujunenud selliseks. Ma ei tea mis märki kriisist Ärileht otsib.

See oli sedasi juba mitmed aastad tagasi ja ma ei usu, et tänaseks on asi dramaatiliselt halvemaks läinud. Ma muidu arvaks, et aastad tagasi olin mina lihtsalt see, kes valesti asja tegi ja lõpuks kahjumiga sealt väljus ja tegelikult oli asi Bondoras imede maa, aga kipub olema palju teisigi investoreid, kes juba ammu sealt sääred on teinud samadel/sarnastel põhjustel.
MLindepuu
Ärileht on muidugi pealkirjaga läinud Äripäevast mitu sammu edasi. Äripäeva artiklist ei tule välja, et see olukord on tänaseks kujunenud selliseks. Ma ei tea mis märki kriisist Ärileht otsib.

See oli sedasi juba mitmed aastad tagasi ja ma ei usu, et tänaseks on asi dramaatiliselt halvemaks läinud. Ma muidu arvaks, et aastad tagasi olin mina lihtsalt see, kes valesti asja tegi ja lõpuks kahjumiga sealt väljus ja tegelikult oli asi Bondoras imede maa, aga kipub olema palju teisigi investoreid, kes juba ammu sealt sääred on teinud samadel/sarnastel põhjustel.

See oli mõeldud Bondora kohta ja P2P laenude teemasse. Ilmselt trükkisin vales aknas ja muutmise aeg on läbi ning kustutada ei saa. Ehk saab keegi õigesse teemasse tõsta, palun.