Baltic Horizon Fund (NHCBHFFT)

kesklinna prime yieldid 6% on täiesti ok turutase.. ma olen aru saanud, et paar viimast ostuobjekti on olnud ka lisa arenduspotentsiaaliga (nt Postimaja-CCplaza), mis pakub upsidei sellele yieldile
Kuidas kommenteerite tulemusi ?
Kas mingi regulatsioon on jälle muutunud, et seekord BHF poolt makstud intressilt maksu maha ei arvatud? Varasemalt on see automaatselt maha arvatud.
Äkki sa oled Baltic Horizon Fundile teada andnud, et kasutad investeerimiskontot ja seega nemad tulumaksu kinnipidamist ei teosta?

Siin saab seda teha, kes pole veel teinud: https://www.baltichorizon.com/et/investeerimiskonto-info/
TauriA
Äkki sa oled Baltic Horizon Fundile teada andnud, et kasutad investeerimiskontot ja seega nemad tulumaksu kinnipidamist ei teosta?

Siin saab seda teha, kes pole veel teinud: https://www.baltichorizon.com/et/investeerimiskonto-info/

Ei ole ma neile midagi teatanud.
Johhan
TauriA

Ei ole ma neile midagi teatanud.

Noh, oled või ei ole. Suures pildis kui tegu on investeerimiskontoga, siis oleks tobe lasta see 20% kohe kinni pidada, kui selle arvelt võiksid portfelli "võimendada" kuniks raha kasutama hakkad.
Ja kui juba on kinni peetud, aga kasutad investeerimiskontot, siis seda tagasi enam keerata ei saa?
Kui kiiresti Rootsist osakute eest dividend laekub? Eile tuli EURides, aga SEKides pole veel tulnud.
Täna päris korralik müük
Baltic Horizon Fundil plaanis Postimaja ja Coca-Cola plazat suurendada ca kolmandiku võrra, tootlus tõsta 7%-ni ning hooned ühendada:
Mõlema maja keskele tuleb peatänav, mis liigub Hobujaama tänavalt vanalinna suunas ning teistpidi tuleb tänav, mis Postimajja sisenedes liigub läbi majade, sh Coca-Cola Plaza, Rotermanni platsile
Baltic Horizon Fond otsustas luua tagsiostuprogrammi:
Tagasiostud tehakse hinnaga, mis on alla Fondi osaku puhasväärtust antud hetkel
12-kuulise perioodi jooksul, mis algab 19. juunist 2018, võidakse omandada kuni 5,000,000 osakut kuni 5,000,000 euro eest;
Imelik, et inimesed virisevad, et panga deposiidid on nii väiksed ei osta neid osakuid. Mulle endale meeldib, et maksavad iga kvartal ja juba pikemat aega saab soetada selgelt alla NAV-i. Selliseid asju tänapäeval naljalt ei leia ...
BHF on varasid päris agressiivselt kokku ostnud ja hinnastanud, seega ma NAVi ja alla selle kauplemist üle ei tähtsustaks.
Võrdluseks 1Q 2018:
BHF teenis 2,8 meuri ärikasumit 224 meuri KV varade juures. Eften samalajal 1,6 meuri 90 meuri varadega.
Kui võtta arvesse tänast väljamakseotsust (2,5 senti osaku kohta), siis viimase nelja kvartali dividendimaksed (kokku 9,2 senti) annavad tänase sulgemishinna 1,273 euro pealt tootluseks 7,2%. Tõsi, ma ei oleks ka NAVis liiga kinni, sest NAV on mõjutatav kinnisvara ümberhindlusega. Ei ole garantiid, et 34,4 miljoniga soetatud Postimaja eest keegi kolmas samat hinda maksab (ajas ja hinnas korrigeerituna). Pigem vaatan investeeringut dividenditootluse perspektiivis ja siin on BHFi edu see, et investor peab tulumaksu maksma ise siis kui investeerimiskontolt raha välja võtab. Efteni puhul makstakse tulumaks dividendidelt kohe ära.
TauriA
Kui võtta arvesse tänast väljamakseotsust (2,5 senti osaku kohta), siis viimase nelja kvartali dividendimaksed (kokku 9,2 senti) annavad tänase sulgemishinna 1,273 euro pealt tootluseks 7,2%. Tõsi, ma ei oleks ka NAVis liiga kinni, sest NAV on mõjutatav kinnisvara ümberhindlusega. Ei ole garantiid, et 34,4 miljoniga soetatud Postimaja eest keegi kolmas samat hinda maksab (ajas ja hinnas korrigeerituna). Pigem vaatan investeeringut dividenditootluse perspektiivis ja siin on BHFi edu see, et investor peab tulumaksu maksma ise siis kui investeerimiskontolt raha välja võtab. Efteni puhul makstakse tulumaks dividendidelt kohe ära.

Ei ole ka välistatud, et keegi maksab ka nt kõrgemat hinda ..., see sõltub vaatenurgast
Minu jaoks on nii Eften kui BHF ikkagi puhtalt dividendiinvesteeringud ja ma ei mudelda enda jaoks kinnisvara väärtuse kasvu. Ma lihtsalt ei oskaks seda teha, sest lõppkokkuvõttes tehakse tehinguid vähe ja hinnakäärid võivad olla suured. See muidugi ei välista, et ei võiks juhtuda nii nagu Viljar Efteni blogis kirjutas, kus objektidega kaubeldes suudeti miljonites kasumit teha eelmise kriisi paiku. Aga see ei ole minu ootus.
rick12
Imelik, et inimesed virisevad, et panga deposiidid on nii väiksed ei osta neid osakuid. Mulle endale meeldib, et maksavad iga kvartal ja juba pikemat aega saab soetada selgelt alla NAV-i. Selliseid asju tänapäeval naljalt ei leia ...

See on sama põhjus, mida kirjeldasin juba siin - puudulik price discovery.

Faktiline põhjus see, et ei ole piisavalt huvilisi kauplemas.
Sisuline põhjus see, et ei ole piisavalt huvitavat kaupa, et börs suudaks atraktiivsust hoida ja kauplejaid tegevusse meelitada.

Soovitus jätkuvalt sisuliselt sama - kui meeldib, siis lihtsalt tee tehing.
Küll see ebaefektiivsus kunagi korrigeerub. Mida rohkem inimesi käitub efektiivselt, seda kiiremini turg hakkab loogiliselt käituma. Aga hetkel ta ei käitu ja turult seetõttu kinnitust oma mõtetele ei saa.
Huvitav, et keegi Nordea (FINA) alt müüb pidevalt, viimase kolme kuu jooksul üle 420k osakut.
Ühest otsast ostetakse osakuid kokku ja tühistatakse, teisest otsast emiteeritakse neid juurde.
rick12

Äkki sellepärast ei osteta hoopis?

https://www.aripaev.ee/investor-toomas/2016/12/09/investor-toomas-kas-ostsin-porsa-kotis