no t2na oli kena seminar neil olympia hotellis.oleks ennast kohale vedanud ,oleks v6ib-olla ka kysimustele vastused saanud. mulle yldiselt t2itsa meeldis.luristasin algul yhe tassi kohvi ja p2rast vaheajal v6tsin yhe tassi rohelist teed mille k6rvale mugisin kenasti ka yhe lihav6ileiva. ainult se petersell mulle seal peal ei meeldinud.maitsel polnud nagu vigagi ,aga ma ei tea .nagu ei sobinud teine sinna.oleks v6inud nyyd kevadisel ajal vast midagist tomatit sinna peale viilutada.?
Mina tundsin huvi kinnisvarasse investeerimise vastu, lubati ühendust võtta aga hoolimata minupoolsest 2x meeldetuletusest ei ole seda tehtud.
Täna käisin nende tutvustaval seminaril, jälle soovitati küsimuste/huvi korral ühendust võtta. Puhkapojad postituse najal sai selgeks, et pole ainuke, kelle vastu huvi ei tunta. Ei tea, kas sellise suhtumise korral tasubki end enam n.ö. "kaela määrida"...
Käisin ka täna seminaril, mis läks igati korda, muideks rahvast oli väga palju. Mul on väga positiivsed kogemused Avaroni meeskonnaga juba mitmeid aastaid. Olen igale kirjale üsna kiiresti vastuse saanud, ei saa kriitikast aru.
Müüsin oma Trigoni fondid maha, kui enamik meeskonnast siirdus Avaronisse. Asi oli küll pigem põhimõttes, mitte niivõrd kartuses, et investeeritud rahaga midagi juhtub. Ei soovi lihtsalt onu Heleniust toetada.
Oman juba Avaroni fondiosakuid ja lähiajal on plaanis investeering mitmekordistada. Fondide tasud võivad ju keskmisest kõrgemad olla, aga kui sul läheb hästi, miks ei võiks siis ka fondijuhil hästi minna?
Küsin igaks juhuks veel puust ja punaseks. Balkani fondi detailides on öeldud, et väljalasketasu on 2,0 % ja tagasivõtmistasu 1,5%. Samas on Avaroni esilehel öeldud, et kuni 1. juulini on fondide ostmine märkimistasuta - rõhutan märkimistasuta. Kas märkimistasu = väljalasketasu?
Tüüpiliselt on fondiosakul väljalaskehind ja tagasivõtmishind mis ei ole võrdsed NAV-ga. Lisaks on paljude fondide ostul-müügil tehingutasu. Kas märkimistasuta tähendab seda, et osakuid saab soetada NAV-ga (oletame, et NAV raha ja osakute liikumise päeval 100, siis 100 tuh eest saite 1000 osakut?; 10 tuh eest 100 osakut, 1 Meek eest 10000 osakut?). Panga ülekandekulud suudan ise juurde arvestada.
Tahaks loota, et Avaron lähtub tulevikus rohkem avatuse põhimõttest ehk lisab info fondi investeeringute osakaalude kohta riikide ja sektorite lõikes ning nimetab suuremaid paigutusi.
kui Sina oled igale kirjale vastuse saanud, siis on ka arusaadav, et Sa ei saa minu konkreetsel faktil põhinevast kriitikast/emotsioonist aru.
Seminar läks korda, fonde kah juba oman. Edaspidiseks investeerimisotsuse tegemiseks lootsin aga, et antakse tavaliselt fondile omane ülevaade sellest, kuhu siis konkreetselt minu raha paigutatakse. Sellest aspektist lähtudes jäi seminar, nii nagu ka seni ilmunud info nende fondide kohta, üldsõnaliseks.
Avaroni meeskond on muidugi tugev ja usaldusväärne, mida tõestab kohaletulnud saalitäis rahvas. Samas peab mainida sai kuuldud palju huvitavaid lugusi.
Üks neist; Valdur Jaht koos Toomas Reisenbukiga käisid Kesk-Euroopas ühte ettevõttet külastamas. Saades kokku ettevõtte juhtkonnaga tervitasid nad viisakalt ja tutvustasid end järgmiselt. Toomas: Tere, mina olen Toomas Reisenbuk. Siis tervitas Valdur hajameelselt korrates: Tere, mina olen Toomas Reisenbuk.
Point oli selles, et juhtkond ei mõistnudki eksitust, et nende ees on kaks "Toomas Reisenbuki". :-)
Ei müünud oma Trigoni fondid maha, kui enamik meeskonnast siirdus Avaronisse. Asi oli põhimõttest kaugel, kuigi jäi üsna tugev kartus, et investeeritud rahaga midagi juhtub. Õnneks ei juhtunud midagi negatiivset ja kuna ma onu Heleniust isiklikult ei tunne, on mul üsna savi, kes fee oma tasku paneb. Oluline on, et minu raha kasvab.
Oman juba Avaroni fondiosakuid ja lähiajal on plaanis investeering mitmekordistada. Fondide tasud võivad ju keskmisest kõrgemad olla, aga kui sul läheb hästi, miks ei võiks siis ka fondijuhil hästi minna?
Avaroni fondid kerivad edasi kehvemalt kui Trigoni fondid. Trigoni Teine Laine on tunduvalt paremini edasi liikunud kui Avaroni Areneva Euroopa Väikeetevõtete Fond.
Trigoni Teine laine viimased 3 kuud tootlus 19,24 % Avaron Areneva Euroopa Väikeetevõtete Fond ainult 7,24 %
Sisetundele toetumist pole popp reklaamida. Palju targema mulje jätaks väited, et toetud analüüsile, TA'le vmi ;) Natuke vabandab olukorda ilmselt see, et ilmselt on nad selle 3 kuu jooksul olnud keskmiselt julgelt üle 50% rahas, kuigi ka antud arvu puhul jääks täisinvesteeritusele taandatud tootlus alla...
Veel nädalapäevad tagasi tõi Äripäev Avaron Assets Management investeerimisfondide all ära kaks rida: Balkani Fond ja Areneva Euroopa Väikeettevõtluse Fond. Nüüd on ridu 4 - Balkani Fond A ja Balkani Fond B, sama lugu teise fondiga. Noteeringutes on mõningane vahe. Kas keegi teab, milles on asi? Huvitav, millised osakud minul on :-)
Tere, Olen paigutanud raha Avaroni mõlemasse fondi. Avaroni (samas ka teiste fondihaldurite samateemalised fondid) on aga viimasel ajal langemas. Loomulikult ei tohiks erutuda sellest kui fond vahepeal natuke kukub kuid murelikuks teeb siiski mõnede investeerimisalal aktiivsemate inimeste pessimistlikust tulevikuvisioonist nimetatud turgude kohta järgneval aastal. Endal oli plaan raha hoida fondides just umbes aastakese. Hetkel olen mõned protsendid miinuses. Olen hakanud mõtisklema, kas oleks ehk mõistlik raha sellistest fondidest hetke olukorda arvestades kahjumiga välja võtta ja selle mõneks ajaks kasvõi näiteks deposiiti panna? Raha kohe vaja ei oleks aga aasta pärast oleks soov plussi pool olla.
Kui paigutada raha aastase ajahorisondiga arenevatele aktsiaturgudele on tulemus täielik loterii. Sellist asja kas ei tohiks üldse teha või siis tulekski sedalaadi rahapaigutust vaadata kui bingo loto pileti ostmist.