Chatist panen üles kokkuvõtlikku variandi ka foorumisse.
Aviaator esita enda küsimus ma forwardin ;)
Ma ei saa ka ise osaleda, aga kas keegi saaks küsida järgmised küsimused:
1) Mis on Avaroni fondide maht?
2) Minu jaoks on üheks oluliseks tegijaks Avaronis hr. T. Reisenbuk, kes peaks olema kõige staažikam tegelane meeskonnas?! Viimasel ajal pole temast midagi kuulda olnud ja ta pole ka meedias kommentaare andnud, ega olnud ka Äripäevas piltide peal.. Kas ta ikka töötab Avaronis?
1) Mis on Avaroni fondide maht?
2) Minu jaoks on üheks oluliseks tegijaks Avaronis hr. T. Reisenbuk, kes peaks olema kõige staažikam tegelane meeskonnas?! Viimasel ajal pole temast midagi kuulda olnud ja ta pole ka meedias kommentaare andnud, ega olnud ka Äripäevas piltide peal.. Kas ta ikka töötab Avaronis?
1) Fondide maht peale esimest märkimist on 100m EEK, aastalõpu progrnoos on 30m EUR.
momentum, palun forwardi ka see küsimus:
Mitu suuremat klienti on suudetud uutesse fondidesse kaasata? Milline võiks olla see number perspektiivis (ca 1-2.aasta järel)? Mitu suuremat klienti on Trigoni fondide aegadest Avaroni üle tulnud?
Crismon 2 vastus on:
Toomas on puhkusel, sest ta pole puhanud 10 aastat ja puhkusele naastes ja puhkuselt naastes hakkab tegelema aktiivselt Avaronis investeerimismeeskonna juhina, fondijuhina.
Toomas on puhkusel, sest ta pole puhanud 10 aastat ja puhkusele naastes ja puhkuselt naastes hakkab tegelema aktiivselt Avaronis investeerimismeeskonna juhina, fondijuhina.
kui palju plaanib fond paigutada OMXT- s?
Fondide prospektis on derivatiivide teema sees: "Fondide arvel võib teha tehinguid tuletisväärtpaberitega ainult vastava Fondi varas olevate väärtpaberite ja intressimäärade kõikumisest tulenevate riskide maandamise eesmärgil, v.a. tuletisväärtpaberid, mille alusvaraks on valuuta ja millega võib Fondide arvel tehinguid teha ka vastava Fondi investeerimiseesmärkide saavutamiseks." Mis on selle punkti peamine mõte? Võimaldada endale luba eriti volatiilsetel perioodidel PUT optsioonidega portfelli hedgeda? Kuidas te leiate suhteliselt ebalikviidsel turul sobivaid derivatiive? Milliseid instrumente kasutatakse valuutadega kauplemiseks? Mingid futuurid? Äkki saaks maakleri välja tuua kelle vahendusel derivatiive kauplete.
EL, suur tänu vastuse eest! Natuke kartsin, et Reisenbuk on ettevõttes passiivne osanik, rõõm kuulda et see nii ei ole. Kuidas jaguneb 100m EEKi kahe fondi vahel?
Vastus ühele teisel küsimusele ("Meie jaoks klientide arv ei ole nii oluline kui see, et kliendid kes meie fondides on, jagaksid meiega sarnast väärtusinvesteerimisele suunatud investeerimisfilosoofiat. ") tähendab sisuliselt seda, et eriti oodatud on pikaajalised ja rahulikud hoiustajad. Nagunii tuleb fondi ka piisavalt lolli ja närvilist raha kes arvab, et see fond on trademiseks mõeldud. Kas sellised investorid on kuidagi väikestesse ebalikviidsetesse aktsiatesse investeeriva fondi juures suureks riskiallikaks, kuidas seda maandate?
Kui palju on nt Lääne investorid samu firmasid praegu ostmas mida teie praegu ostate? Kas "ohtu", et teema siseneda praegu ja näha kuidas mõni Lääne-Euroopa fond hiljem turgu üles ostab, võib täituda?
Crismon, sellele ei vastatud.
Avaron lubas ise postitada siia versiooni Küsimus-Vastus.
Jääme ootama kokkuvõtet.
Avaron lubas ise postitada siia versiooni Küsimus-Vastus.
Jääme ootama kokkuvõtet.
Nende vastu kaitsmiseks, kes tahaksid fondi kasutada trademiseks, on suur sisenemis- ja väljumistasu, mis teeb fondiosakutega n.ö. "trademise" eos mõttetuks.
https://www.lhv.ee/index.cfm?id=80039 Sellele lehele võiks LHV lisada ka Avaroni fondide tehingute ajad. Tänud ette!
Esimene päev siis ja balkani fond tegi -0,006% ning arenevate turgude väikeettevõtted +0,001%. :)
Oi, mis ma näen - esmakordselt on Avaroni Balkani Fond jõudnud plussi:
soetushind 100.00 hetkehind 100.03
Edu !
soetushind 100.00 hetkehind 100.03
Edu !
Soetushind ehk ikka 100 ei olnud. 100 võis olla NAV soetushetkel? Või ei võta Avaron praegu väljalasketasu? Tagasivõtmistasu ja pankade ülekandetasusid arvestades peaks päris plussi jõudmiseni veel aega olema. Muidugi loetakse õigeid tibusid fondi puhul alles paari aasta pärast. Aga Avaroni tasud on ikka räiged küll.
No mina olen igatahes 2,8 kr plussis. Balkani fond siis.
karvakera:kuni 1juulini on Avaroni aktsiafondide ostmine märkimistasuta,hind oli 100 EEKi.LHVs märkimine tasuta.