Avaroni Kesk- ja Ida-Euroopa fondid

Fondihaldusfirma Avaron avab homme (reedel, 20. aprillil) kaks uut aktsiafondi, mis keskenduvad Kesk- ja Ida-Euroopa väike- ja keskmistele ettevõtetele (loe siit).

Seoses sellega võiks selleteemalise arutelu siia foorumisse tuua, et uusi fonde Trigoniga mitte sassi ajada.

vaadates Trigoni fondide käekäiku tunduvad ka Avaroni fondid vist olevat mõttekad rahapaigutused pikemaajaliseks investeeringuks. Mis oleks LHV kommentaar?
Mind huvitab, et miks see märkimisperiood nii lühikeseks ajaks on jäetud, tuues veel lisaks fakti, et 2 päeva sellest on nädalavahetus ja nö puhkepäevad.

Aga kommentaari kuulaks meeleldi jah.
Teadmiseks siis, et LHV kliendid saavad fondiosakuid märkida reedest kuni esmaspäeva kella 16.00-ni (19.04-23.04), ühe fondiosaku hinnaks on 100 krooni. Kuni 1.juulini 2007 on võimalik fondidesse siseneda ilma märkimistasuta.

Täna avaldasime ka Avaron areneva Euroopa aktsiaturgude kommentaari.
mis vahe on fondi märkimisel ja sellesse hiljem raha paigutamisel?
Avaroni Fondid alles alustavad oma tegevust.
yanek, märkimisel on fondiosaku hinnaks on 100 krooni. Hiljem hakkavad hinda mõjutama muud tegurid.
yanek,
märkimishind on 100, peale märkimisperioodi hakatakse fondidesse laekunud raha investeerima, siis saab fondiosakuid osta turul kujuneva hinnaga.
Märkimisperiood on lühike seetõttu, et ei ole mõtet pikalt koguda, vaid laekunud summad tuleb kohe investeerida. Osakuid saab osta ilma märkimistasuta ka hiljem (kuni 1.juulini 2007).
Juhin tähelepanu fondide prospektis olevale kirjele: edukustasu 15% kasvust mis ületab 5 %....

Suht kallid fondid kui arvetada köike kulusid.

Plaanisin 6 kohalise summaga siseneda aga mötlesin ümber siiski!

Eskimo, teisest küljest jälle, kui tahad palgata endale hea juhi, siis pead paratamatult arvestama ka sellega, et talle tuleb maksta korralikku tasu.
Nende fondide korralik edukustasu ja fondijuhid-omanikud loovad eelduse selleks, et su rahaga tegeletakse aktiivselt ja asjatundlikult ning nii on võimalik saada n.ö. turu keskmist ületavat tootlust.
Võrdlusfondide numbreid tuleb muidugi jälgida, ei tasu lihtsalt uskuda, et läheb hästi.
eks kuskil pära põrgus ettevõtetega tutvumine tuleb ka kinni maksta
Seal pärapõrgus ettevõtetega tutvumine tasub kindlasti ära, kui siin Tallinna kontorist ainult "mingisuguseid" aktsiaid ostetakse pole see nii efektiivne. Arvan mina.
Kus saab prospektiga tutvuda? Ma ei leidnud, ehkki otsisin.
Pealehe artikli lõpus on lingid prospektidele...
üks pisut teemaväline küsimus - miks LHV võiks öelda et pisut "promob" konkureerivat tegijat fonditurul?
mõningatel juhtudel kustutate linke, kuid avaroni puhul suurelt uudised ja LHV poolt loodud foorum jne.
(mitte et mul midagi selle vastu oleks, vastupidi - pigem positiivne, kuid siiski harvaesinev suhtumine)
finantsist, peale Nordeaga kahasse pensionifondide LHV-l ju "oma" fonde ei ole.
Kui võtta Turud & Hinnad -> Fondid, pakutakse seal teistegi Eesti finantsasutuste tooteid.
ok, selge. pole fonditeemat väga uurinud
Keegi teab kuidas hansas märkimine toimub, kas sama lihtne kui LHVs?
popp, Avaroni lehel õpetused väljas
see on muidugi tore kui noortel inimestel on pealehakkamist
mina isiklikult mõtleks 2x enne kui kellegile oma raha harjutamiseks pihku pistan - seda võin ma ise ka teha

kogemus ja usaldusväärsus on see mis antud valdkonnas maksab
mis näiteks siis saab, kui see turg kus dartsi loopides aktsiaid valides saab tootlust näidata, ära kaob?
ülikooli viimase kursuse baasil kokku pandud meeskond ja nüüd kui Trigon'it taga ei ole, siis andke andeks, uslduskrediit ei ole kuigi lubav

mis on neil siis paremat pakkuda võrreldes Hansa, Trigoni, East Capitali või muu eestis saada olevate sarnaste fondidega?
kui üritatakse trügida kõrge konkurentsiga valdkonda, siis peab mingi eelis olema teiste ees - mis see on?

PS.
andke andeks, aga ma olen suht konservatiivne selliste asjade suhtes, kus valdkond nõuab (elu)kogemust ja reputatsiooni;
mulle ei meeldi näiteks lapsministrid, sest see ei ole amet elu õppimiseks, vaid oma kogemuste rakendamiseks