ASEI - esimene front

ASEI on üks stock mida ma juulist alates olen soetanud
toodab erinevaid läbivalgustus seadmeid, et tuvastada laadungis v. kauba hulka peidetud illegaalseid seadmeid, aineid jm.
peamised kliendid on riiklikud institutsioonid - politsei, piirivalve, toll jne. US ja ka EU-s

idee on pikemaajaline - paar aastat (kuigi vahepeal jõudsin juba vähendada positsiooni ja uuesti suurendada)
paistav atraktiivselt hinnatud kasvustock, mis oma kevade tippudelt kaotanud poole oma väärtusest
äri suht kõikuv, seepärast ka 2Q tulemuste peale tugev allamüük(seda ka madala float’i pärast), kuid õnneks tulid Londonis terroristid järgmine päev toetama

3Q jooksul on mitu uut tellimust lisandunud,
kõige huvitavam neist US gov. - Department of Homeland Security tellimus uute seadmete väljatöötamiseks , mis suudavad tuvastada tuumaohuga seotud seadmeid/materjale. Väljatöötamise periood on 2 aastat ning selle aja eest makstakse $28m.
oluline on siin see, et antud tellimus võib kujuneda $450m diiliks, kui seadmed reaalselt valmis saavad.

viidates äri kõikumisele ja vaadates järgmisetesse tulemustesse, mida näeme kuskil novembri teises nädalas,
võiks tähelepanu pöörata sellele, et order backlog 3Q eel oli 63M ehk 21% kõrgem kui aasta varem. 2005 aasta 3Q käive oli 49M ja backlog seda eelnenud kvartali lõpus ca. 52M

ootan huviga mõtteid

ahjaa,
shorti ratio vähenes ca. 20% pealt 6%le perioodil august-september
karud on millegipärast jalga lasknud
Üleile sai ASEI ka positiivse call-i Ryan Beck & Co nimeliselt investeerimispangalt:
http://notablecalls.blogspot.com/2006/10/calls-of-note-part-6_23.html

Kuna ASEI oli mul varem juba radaril, võtsin just selle ajel eile pisut portfelli. Tundub turnaround play olevat - viimatiste uudiste ja graafiku põhjal otsustades. Suur short ratio (mis väheneb) teeb asja ainult ahvatlevamaks.
kui täna peaks 52 murduma ja päev selle peal ka lõppeb,
oleks tehnikutel hea võimalus ka lühiajaliselt pikaks minna
viimastel päevadel on suureneva käibega just nimetatud vastupanu alla liigutud
või mis?
Viimasel ajal ei ole paaripunktised tõusud kõige paremini elanud, aga shorte ei ole veel korralikult katma hakatudki.
kui ma oleks shortinud, siis stop oleks 52 peal
sellise floatiga võiks nalja saada küll
kuidas ASEI täna meeldib?
shortid jälle vähenevad
Intraday upgrade pani nad katma jah : )
ma pole seda näinud veel, ehk paned lühikokkuvõtte
ma ei ole ise ka näinud veel
esmaspäeval enne turu avanemist saame ASEI tulemused
analyst av. estimate on rev. 37m ja eps 0.63
ootan siit positiivset üllatust,
minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt tuleb revs. vähemal 50m
ref. eelmise kvartali orders backlog

ettevaatust, väike float teeb ta väga liikuvaks
mina olen sees pikaajaliselt @47, kannatan ka võimalikud lühiajalised tagasilöögid ära
näed siis,
revs tuli alla 30m ning eps 0.49
mõlemad alla ootuste,
kuid order backlog suurenes 117millionini, s.o. 54% võrreldes eelmise aastaga ning 85% võrreldes eelmise kvartaliga
see ka tõenäoliseks põhjuseks, miks aktsia hinda tagasi üles ronib (ma call'i ei kuulanud)
siit hea näide ASEI käibe kõikumistest, kuid tulevik paistab sellegipoolest helge

hetke backlog'i väärtus on ca. 85% viimase 4 kvartali kogu müügist
ASEI juba ka eestikeelses meedias :)
http://www.postimees.ee/051206/esileht/olulised_teemad/tarbija24/reis/232483.php?r=

Eilsele tõusule võib otsida põhjust Barrons'i artiklist, kus muuhulgas on toodud välja:
---
ASEI announced a contract award from NATO covering multiple cargo, parcel and personnel X-ray inspection systems worth $13 million...we believe it was expected to have an ultimate value of about $50 million...The contract adds to backlog and improves forward visibility but, more significantly, represents acceptance of ASEI products by NATO; purchases under the contract could increase, and additional work could result from orders from countries where the equipment is deployed. Maintain Outperform and 12-month target of 72, derived by enterprise value/earnings before interest, taxes, depreciation and amortization multiple of about 10.5 times our revised F2007 forecast. ASEI trades at a multiple of about 8.8 times, versus profitable companies in the peer group [at] 11 to 50-plus times.
---

Piisab vaid, kui nüüd shordid närviliseks muutuvad, et järgmist hüpet üles oodata. Mitte et see nüüd nii lihtsalt juhtuks, aga suur short interest (25%) tõstab ralli tõenäosust tublisti.
ASEI

http://www.nasdaqtrader.com/aspx/regsho.aspx
ASEI 'd võiks vaikselt jälle soetama hakata
turg on vahest ikka suht lühikese mäluga
ASEI 'l homme tulemused
viimane kvartal jäi müük nõrgaks, kuid rekordkõrge orderbacklog ning võimalus välja teenida üle 400m tellimus US gov'lt suutis ta eelmisel kvartalil vahepeal ka 70$-ni lennutada. NB! low float

loodame, et osa backlogist on müügiks realiseerunud
4Q 2005 revs oli 38.5m, eelmise kvartali alguses orderite backlog üle 100m, analüütikud ootavad üle 50m ja kasumit 1.04 aktsia kohta ehk 10% rohkem kui eelmine aasta
vahepeal on valitsuselt raha juurde tiksunud uute masinate väljatöötamiseks, ehk tuleb ka siin arengute kohta mingeid kommentaare
mitte küll ootustele vastavad tulemused
revs 48m(+24%yoy), net 8m = EPS0.86(-0.09),
kuid, "order backlog remains record high at 107m"

eelturg alla,
kuid pigem võiks korduda eelmise Q stsenaarium
tulevik paistab helge
tagantjärgi paar huvitavat kommentaari, mis ASEI conference call'lt kõrvu jäi
seda siis nutikate küsimuste voorust

CAARS programmi raames on raha eraldatud 3'le firmale uute seadmete väljatöötamiseks - ASEI, LLL ja SAIC (mida vist börsil ei ole noteeritud). Arendusfaasi lõppedes, mis peaks kestma 2 aastat, on kõigil võimalus osa saada $1.35B riigi tellimusest, esialgsete eelduste kohaselt $450m per naase 5 aasta jooksul.

Huvitav on see, et ASEI on napsanud 60% kogu arenduseks mõeldud rahast, ehk $28.8M.
ASEI ei kommenteerinud, miks nemad rohkem saavad kui teised, kuid ütles, et nad on väga heal positisoonil, et antud tellimus ka lõpuks lukku lüüa.

Lisaks on jaanuaris ehk juba esimese 4 kuuga üle antud täiendavaid vahendeid +8.6m, mis kokku teeb ca. 45% kogu ASEI R&Dks planeeritud rahadest. ASEI kommentaar oli sellele, et developement faas lõppeb pigem "sooner than later".
ASEI sai täna upgrage'i
ei ta kui tõsiselt võetav see Stifel Nicolaus on? target 65$

turu alla tulemine pakub palju häid siseenmisvõimalusi, millal õige moment on, ei tea
ASEI teeb madal float väga liikuvaks