stefan,
mismõttes, et plaanid müüa 0.72ga?
müüs 0,72, ostis tagasi 0,46
To:Stefan
Mille poolest see hea treid on? Müük 0,72 oli tark otsus! Ei mõista, miks ostsid 0,46 positsiooni tagasi!
Näed sa indikaatorit, mis sunniks aktsiat tõusma?
Mille poolest see hea treid on? Müük 0,72 oli tark otsus! Ei mõista, miks ostsid 0,46 positsiooni tagasi!
Näed sa indikaatorit, mis sunniks aktsiat tõusma?
Ma leian et see 250 MEEK number on puhtalt teoreetiline, mis, ma oletan, on ette nähtud kõige hullematele case-idele ühiskonnas. Merko terve maadevahetuste maht oligi vaid mingi 180 MEEK. Ja Merko enda järgi (kui õigesti mäletan) seda maad hindasid sama hindajad kui kõik teistes maadevahetustehingutel. Kas nüüd, või nt aastal 2010, hakaks keegi kõik maad ümber hindama...
Ma loodan ka ajaliselt, et lugu lõppeb aasta jooksul. Sügisel peaks vist mõlema poole materjalid valmis olema.
Merko/Järvevana on ilmselt juba kannatanud ärilist kahju, äkki seda arvestatakse ka Järvevana kasuks.
Ma loodan ka ajaliselt, et lugu lõppeb aasta jooksul. Sügisel peaks vist mõlema poole materjalid valmis olema.
Merko/Järvevana on ilmselt juba kannatanud ärilist kahju, äkki seda arvestatakse ka Järvevana kasuks.
Arvan samuti, et maksimum karistust ei määrata, siiski ei jaga sinu optimismi,et saaga nii kiirelt lahendi leiab.
Samas, kui usud, et valuatsioon on odav, siis müüjaid ootavad kärsitult ostjaid. :)
I
Samas, kui usud, et valuatsioon on odav, siis müüjaid ootavad kärsitult ostjaid. :)
I
Millest selline optimism Eesti õigussüsteemi suhtes? Pakun, et tsirkus kestab kaua ja lõpuks osavad advokaadid keerutavad selle loo kuidagi mingiks lose-lose olukorraks.
jah, eks keegi ei taha sellise paberiga istuda - aga -45% juures ostsin tagasi. Trend on olnud liiga ennustatav, pidevalt müüjad võrdluslimiidi peal.
stefan,
mis sa arvad, kas Merko õigeksmõistmine selles kohtuasjas on võimalik? Ja kui see nii peaks minema, kui palju võiks Merko riigilt hüvitist nõuda tekitatud kahju eest?
mis sa arvad, kas Merko õigeksmõistmine selles kohtuasjas on võimalik? Ja kui see nii peaks minema, kui palju võiks Merko riigilt hüvitist nõuda tekitatud kahju eest?
Kindlasti ei lahene asi aastaga, kindlasti ei määrata maksimumtrahvi.
medal
Kohtuasjast olen ma sisuliselt lugenud Merko kirjutatut ühelt poolt, ja Eesti Ekspress kirjutatut teiselt poolt. Kumb on õige näitab tulevik. Mina ei tea.
Kui Merkol on õigus, siis loodan et kiiresti tõuseb Järvevana väärtus 0,84 EURni - kui Merkol ei ole õigus, siis loodan et Järvevana väärtus jääb siiski 0,84 EUR lähedale. Seega 0,46 pealt ma ostsin täna.
Kohtuasjast olen ma sisuliselt lugenud Merko kirjutatut ühelt poolt, ja Eesti Ekspress kirjutatut teiselt poolt. Kumb on õige näitab tulevik. Mina ei tea.
Kui Merkol on õigus, siis loodan et kiiresti tõuseb Järvevana väärtus 0,84 EURni - kui Merkol ei ole õigus, siis loodan et Järvevana väärtus jääb siiski 0,84 EUR lähedale. Seega 0,46 pealt ma ostsin täna.
Kui eeldada näiteks, et trahv on pool maksimumist ja asi laheneb kahe aastaga, siis võiks õigustatud hind olla ca. 0,30 juures? (allesjäänud raha - erinevad kulud -raha ajaväärtus)?
SK - ytle siis juba kindel konkreetne kohtuotsus kah ära ;)
raha ajaväärtusest rääkides, 150M EEK Järvevana varadest kannab intressi ka, laen Merkole 125M EEK 1 aastal 6% aastas ja hiljem 12 kuu Euribor + 1%, 25M cashi hoiuseintress võib ka 6% kanti olla
Raha ajaväärtusest:
a) See järvevana teenib siis intressidest ca. 9 mEEK aastas, advokaatide kulud sellest suuremad + muud kulud
b) ma ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kes oleks Merkole valmis bilansi vastu 6%-ga laenama, seega võib oelda, et 125 mEEK pole mõistlik investeering
c) mis võiks enda nõutav tulunorm olla, kui peaks 2.a. ootama ja sellesse "kohtutoimiku Merkosse" investeerima? 30%? Mul pigem 50%.
a) See järvevana teenib siis intressidest ca. 9 mEEK aastas, advokaatide kulud sellest suuremad + muud kulud
b) ma ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kes oleks Merkole valmis bilansi vastu 6%-ga laenama, seega võib oelda, et 125 mEEK pole mõistlik investeering
c) mis võiks enda nõutav tulunorm olla, kui peaks 2.a. ootama ja sellesse "kohtutoimiku Merkosse" investeerima? 30%? Mul pigem 50%.
Advokaadikulude kateks on eraldatud 17,5 MEEK - tundub päris täpne, ehk ilmselt kindel, number. Ärme unustame ka võimalikud kahjunõuded. Seal on upside ka.
Lõpude lõpuks loodan ma et Merko Grupp/Annus ostab Järvevana välja 0,84 EUR-ga. Mida varem, seda parem. Loodan, et enne 11 augusti kui Uus Merko tuleb börsile.
Lõpude lõpuks loodan ma et Merko Grupp/Annus ostab Järvevana välja 0,84 EUR-ga. Mida varem, seda parem. Loodan, et enne 11 augusti kui Uus Merko tuleb börsile.
Ega Merkol endal pole ka täpselt teada kui pikaks protsess läheb, seega see 17,5 mEEK on prognoos.
Huvitav miks täna "Merko" võrdluslimiiti ei muudeta?
Huvitav miks täna "Merko" võrdluslimiiti ei muudeta?
Tehingud ju toimuvad. Miks muuta?
Ostupool ju tühi.
Huvi aktsia vastu on ilmselt suur :-)
Tallinna börs kipub võrdluslimiiti muutma enamasti viimasel pooltunnil enne börsi sulgemist.