113366
See vastutustundlik ühiskond, kus kogu elu ei keerelnud raha ümber, juba oli. Mina olen seda kogenud lapsena, aga mäletan siiski. See tore ühiskond kukkus oma raskuse all kokku, eelkõige isegi mitte sellepärast, et töötati vähe või kehvalt, vaid pigem sellepärast, et tööd organiseerisid ja kapitali paigutasid inimesed, kelle motivatsioon oli vale, nad ei hoolinud "kasumist" ja seetõttu kasutati ühiskonna ressursse halvasti. See kokkukukkumine juhtus hoolmata meeletutest nafta- ja metallivarudest, kulla ja teemantikaevandustest, lõpmatutest metsadest, lõhejõgedest, mustmullavööndist, maailma juhtivate reaalteadusajude olemasolust.
Ärme enam proovi palun.
Oled sa mõelnud, miks on maailma loodud naine ja mees? Esimene mõte on see, et järglasi saada. Samas on loomaliike, kellel ei ole vaja eraldi emaseid ja isaseid, et paljuneda. Kujuta ette maailma ainult meestest või ainult naistest(jäta kõrvale paljunemine), missugune see välja võiks näha? Ise arvan, et seda on vaja tasakaalu säilitamiseks. Sotsialism, kommunism, kapitalism ja muud on kõik ühes äärmuses. Selle jaoks, et asjad toimiksid on vaja kuldset keskteed, ehk kõigist midagi natukene. Nagu koduse küttega või iseseisva elektri genereerimisega. Geograafilisest asukohast sõltuvalt ei ole meil võimalik saada kogu taastuvat energiat ühe majapidamise vaatevinklist ainult tuulest või päikesest. Neid kombineerituna kasutades, aga võib olla võimalik. Seetõttu ma ei räägi siin sotsialismi ega kommunismi taastamisest, ma räägin, et kapitalism selliselt ei toimi ja on vaja kaasata elemente mõnest teisest ideoloogiast. Seda on tõestatud, et kui kõigi inimeste vara võrdlest ümber jaotada, siis teatud aastakümnete pärast kapitalismi tingimustes on olukord sama, mis praegu - 1% rahva käes on rohkem kui pool maailma rikkusest ja see suureneb ajas pidevalt:
http://eesti.info/uudised/uudis.php?uid=1698198 - 2013 46%
http://pilguheit.com/similar/29382562/rohkem-kui-pool-maailma-rikkusest-1-k%C3%A4es - 2015 üle poole
Kõik, kes arvavad, et nii peabki olema, võivad siinkohal lõpetada kommenteerimise, kuna see ei vii konstruktiivse aruteluni.
PeaLiK
On praegugi. Korea poiss Kim Jong-un on ühiskonna isoleerimisel kapitalistlikest pahedest vaieldamatult kõva käpp. Ka härra Putin venemaalt on viimasel aastal tõhusat tööd teinud kapitali riigist lahkumise ja riiklike hinnapiirangute kehtestamise kaudu ereaeetevõtluskasumite piiramise suunal.
Nendel mõlemal on võim nii kõvasti pähe hakanud, et sealt head nahka ei ole oodata. Putini 70miljardi lugu on vast kõik ETVst näinud. Põhja-Korea kohta on see päris hea video:
https://www.youtube.com/watch?v=jEJqEuM5V68
PeaLiK
No aga jumala eest - andke aga minna! Mis mul selle vastu saab olla?! Riigile saab ju praegu ka ilma mingite takistusteta vabatahtlikult annetusi teha.
Ma teeksin seda suurima hea meelega, aga kuna minu 10T€ üksi kasu ei ole, see kaob nagu nõel heinakuhja, siis hetkel ma seda ei tee. Samas on sul õigus, eeskujuga inimeste mõtlemist muuta on lihtsam, kui niisama siin foorumis vaielda. Ehk tõesti peaksin tegema. Mõtlen selle peale.
TNT
matu,
minu meelest sinu põlvkond laseb siit riigist esimese asjana jalga kui kael kandma hakkab. Ei taha ta ühtegi kohust riigi eest täita (kaitsevägi) ega ühtegi last sünnitada ega ühtegi penni maksudeks maksta (sest palk on nii väike).
Nende vanemad jäävad aga siia ja imestavad, miks nende pension ei tõuse.
Kui nii edasi läheb tunnen ma ennast aina nooremana - ei lastagi väärikalt vananeda. Fuking ööklubis on ka noorimad tsikid mingi 40+, tr on elu!
Minu sõprusringkonnast on tõesti paljud läinud Austraaliasse õnne otsima. Aga viimane kui üks on öelnud, et tahavad eestis oma pere luua ja siin lõpuni elada. Usun, et see on mingi faas ning nad leiavad kõik siia ikkagi tee tagasi. Ka minu enda õde on seal käinud, aga leidis endale eesti mehe ning nüüd elavad õnnelikult pisipojaga saaremaal. Mina ise tahan samuti minna kogemuse saamiseks kuni aastaks ajaks väljamaale tööle, aga eestist lõplikult mujale kolimas ma kindlasti ei ole. Mulle meeldib, et eestis olen ma oma, mitte immigrant ja mulle tõsiselt meeldib siin. Sellest ka üks radikaalne idee.
pahurik
Vabandust Matu, mul on 1 küsimus, kui vana sa oled, käid gümnaasiumis?
26, saan märtsis isaks ja mul on ettevõte 120T€ käibe ja 165T€ bilansi mahuga. Kokku 2 töötajat. Kuna sellest, et ma olen lõpetamata kõrgharidusega lihtsalt hea inimene siin ühiskonnas ei piisa, siis tõin konkreetsed numbrid välja.
pahurik
Kui sinu argument on, et firmal on ju raha küll, las maksab 80% tulumaksu, siis mida me edasi üldse arutame, ei tule see firma siia riiki kunagi. Hiilisid mööda sellest SEB 80% tulumaksust, millest unistasid.
Minu argument on, et kui mõni ettevõte on ilmselgelt liiga palju kasumit mingist riigist selle inimestelt välja pumbanud, siis tuleb selle inimestele ka tagasi anda või teenuseid odavamaks tegema. See ei pea olema konkreetselt raha riigikassasse, võib ka niisama investeerida eesti ühistkonda. Ma ju ei räägi mõttest, et kaotame rootsi pangad siit ära, ma räägin, et piirame nende võimalust meid tühjaks lüpsta. Minu idee ei keela teenimast kasumit aktiivsetel ettevõtjatel, vaid pigem sundida mugavaid investoreid/pankureid oma mugavustsoonist välja astuma ning enda ahnuse asemel mõelda terve ühiskonna parema toimimise peale. Millegipärast nad ei taha seda, ma ei ole veel aru saanud miks - nad saavad endale lubada põhimõtteliselt kõike, mis siin maamunal materiaalses mõttes pakkuda on. Kui ühiskonnast midagi ära võtta, olgu selleks tööjõud või materiaalne vara, siis tuleb osa tagasi anda. Sama kehtib looduse kohta, kui sealt 100 puud maha müüa, siis tuleb ka 100 puud juurde istutada.
pahurik
Vägev ja geenitehnoloogia on üldse keelatud meil, sest selle ja muu körgtehnolooogia jätsid körvale vastuses.
Pead vist oma radikaalseid uuendusi veel natuke läbi kaaluma ja mötisklema, hetkel tundub, et inimesed siin ei pea neid isegi arutlemist väärivateks. Edu!
Igasugune kõrgtehnoloogia, geenitehnoloogia tuleks arendada inimeste parema elu eesmärgil, mitte kasumi. Tundub, et sul on õigus, inimesed siin ei ole valmis seda üldse arutama, kuna neil on kõik kapitalismis väga hästi. Minu meelest meil just radikaalseid muudatusi ongi vaja.
Ma tõesti üritan kõigele siin öeldust anda oma enda vaatenurga ning kui mul mõni asi kahe silma vahele jääb, siis ei tasu kurjustada :)