Arutelu Eesti majandusest

Kui isegi suurrahvustel pole õnnestunud migrante oma kultuuri lõimida, vaid nad “lõimuvad” selle asemel edukalt hoopis juba ees ootavasse oma kaasmaalaste diasporaasse, siis mis šansid on sellisel tillukesel rahvakillul nagu eestlased lõimida enda kultuuri suurrahvuste esindajaid, kes suhtuvad juba eos väikerahva kultuuri üleolekuga, keda ootab ees suur rahvuskaaslaste kogukond ning kellega põlisrahvuse esindajad pursivad püüdlikult nende emakeelt? Neil puudub lõimumiseks ka igasugune vajadus sest iga vähegi olulise riigiasutuse, panga ja telekomi kodulehel ootab neid ees kodune Russkij Mir, mis asub neist vaid “RUS” nupu vajutuse kaugusel.

7 Likes

Jah, see on Eesti suurim probleem. Venekeelne teenindus avalikus ja erasektoris. Tehku oma venekeelne kaubandus ja pangad kui tahavad.

2 Likes

Tegelikult tuleb selle asjaga leppida ja ka meil hakata siis vene keelt õppima. Pole midagi teha, aga kui tahame ka tulevikus pensione, siis kahjuks välistööjõust me ei pääse. Vaevalt see kellegile üllatusena tuleb ja ise me selle valimistel toetuse andsime. Kellele ei meeldi, need võivad ju mujale kolida, kus muru rohelisem ja mujalt tulnud töötajaid ei ole.
Eestil niikuinii erilist kultuuriajalugu ja kultuuripärandit ei ole, peale viiskude, rehielamu ning selle Vabaõhumuuseumis oleva nõukaaja kolhoosielamu, seega võiks näiteks islamiusulised meie ühiskonda rikastada küll.

1 Like

Kõlab paraku loobumise ja allaandmisena?

Aitäh, et aitasid mind õigele teele. Kuigi oot… olingi juba õigel teel. Kerid postitused tagasi, siis näen, et minu tõdemus ongi et we are fucked, sest meil on sellised inimesed. Nagu mina. Ja sina.

Ja milles eksimus seisnes?

Kui ei tea, ei tähenda, et pole olemas. Seeaeg kui slaavlaste pealinn oli veel Kiiev, Moskva jõe kaldal kasvas võsa, Neeva suudmes olid sääsed ja soo ning prohvet Muhamedi sündimiseni oli jäänud pool aastatuhandet oli siinne maalapp ammu tänaste eestlaste eelkäijatega asustatud ja käis kõva taplemine pealetungivate kristlastega mis küll paraku kaotati.

Kes minevikku ei mäleta elab tulevikuta. Tegelikult see on omamoodi ime, et peale aastasadu kestnud püüdlusi siit maalapilt see rahvakild välja juurida siiani siin ikkagi veel eesti keelt räägitakse.

4 Likes

Moskva jõe kallastel ja Neeva suudmes olid sel ajal soome-ugrilaste külad.

Postimehes just nagu tellimise peale, pikem artikkel sisserände ja sissetoodava tööjõu teemal.

Prognoos: erisuse mõju Eestis elavate välismaalaste arvule

Stsenaarium 1: seniste trendide jätkumisel kasvab 2035.a. tähtajalist elamisluba omavate välismaalaste arv 44 597 inimese võrra ehk 110%.

Stsenaarium 2: Täiendava 6000 sisserändaja puhul (eeldusel, et nad jäävad püsivalt Eestisse elama), kasvab 2035.a. tähtajalist elamisluba omavate välismaalaste arv 139 299 inimese võrra ehk 345%.

Keldo, nagu tervele reffi bandiitidele omane, ajab jälle sellist eluvõõrast keldost, varjates, mis on sellise tegevuse kaugemad eesmärgid ja tegelikud kahjulikud mõjud meie ühiskonnale ning siinsele sisulisele elukvaliteedile.

Selliste numbrite juures me järk-järgult vahetame Eesti rahvuse välja,» selgitab Läänemets, kelle sõnul on siia tulemas peamiselt võõrtöötajad Kesk-Aasia riikidest. «Usbekid, kasahhid, kirgiisid ja kõik sellised riigid,» loetleb ta.

Keldo sõnul peavad nad kõik kohe Eestist lahkuma, kui tööleping lõpeb. «See ei muuda midagi, et ta lapsed näiteks käivad siin koolis. Inimlikult võib see raske olla, aga kui alus siin viibimiseks kaob, siis nad peavad lahkuma,» ütleb Keldo.

Samas, üks kommentaar oli tabav: töötas PPAs nõustamisliinil elamislubade alal. Ja tunnistas, et tegelikult muutuvad need tähtajalised elamisload de facto tähtajatuks, sest hakatakse taotlema erandeid (laps koolis, sõbrad, töö pikaajaline, tööandja stabiilne jne.) Ehk väidetavalt neid ei hakat midagi nii konkreetselt välja saadetama.

Kaitsepolitsei on samuti üsna ettevaatlikul ja hoiataval seosukohal, et meil võib tekkida siin ajapikku sedasi terrorismi ja islamiseerumise oht. Keldo väidab, et immigrandid kõik saavad põhjaliku taustakontrolli jne. KP aga ütleb, et sellist admin võimekust pole ja see oleks tohutu koormus.

Kaitsepolitseiamet hoiatas juba paar aastat tagasi oma aastaraamatus, et Eestis on islamiusuliste riikide kodanike arv tõusnud üle 10 000. Kapo tõi eraldi ohuna välja sisserände hüppelise kasvu Kesk-Aasia riskiriikidest.

Endine KP töötaja, kes saab nüüd vabamalt rääkida: «Ma olen kuulnud ka argumente, et me räägime ajutisest sisserändest. See on ka suurel määral enesepettus. Riigi haldussuutlikkuse mõttes kõige keerulisem asi üldse on inimeste väljasaatmine ja pole mingit põhjust arvata, et me tuleksime sellega paremini toime kui meist palju jõukamad läänepoolsed Euroopa riigid. On kummastav, et me tahame õppida enda, mitte teiste vigadest,» ütleb Arpo.

Keldo teoreetik räägib, kuidas meie kultuuri ruum on ülimuslik ja me ise otsustame ala kuidas nad siin hakkavad käituma ja õigusaktidele alluma.
„Veendunud moslemi jaoks on koraan ja islamitavad palju olulisemad kui ühe riigi põhiseadus. Ja jutt ei ole ainult põhiseadusest, vaid õiguskorrast tervikuna,» ütleb Arpo

Tammaru toob välja, et meil on niigi üsna suur osa elanikkonnast vähelõimunud vene emakeelega inimesed. Lisaks on viimase kümne aasta jooksul Eestisse tulnud ligikaudu 80 000 inimest, kelle esimeseks või teiseks keeleks on vene keel. «Kui me vaatame, mis sektoritesse praegu tööjõudu otsitakse, siis ka seal on vene emakeelega inimesed üleesindatud,» ütleb Tammaru.

«Me näeme juba praegu, et valdav osa asub elama Tallinnasse. Igaüks, kes Tallinnas ringi käib, ju kuuleb, mis keeles räägitakse. Me peame olema valmis selleks, et Tallinn muutub vähem selleks kohaks, kus elab eestlasi ja kus elavad järjest rohkem sisserändajad,» tõdeb Tammaru. (millest ma rääkisin?)

Tammaru meelest on probleem ka selles, et statistikaametis puuduvad andmed, kui paljud töö eesmärgil sisserännanud siit hiljem lahkuvad.

Usbekk, kes siin taksot paneb, kirjeldas meid selliselt: See, kuidas naised vaba aega veedavad, oli tema hinnangul aga veel vähem korras: käivad juuksed nähtaval ja ikka väga paljalt ringi. Sellises riigis ei saa oma lastest, eriti tütardest korralikke inimesi kasvatada.

Uskumatu, et sellise erakonna toetus ikka veel on ca sinna 20% alla jne. Kohalikud kolloborandid ja eestlaste, rahvuslikkuse identiteedi õõnestajad ning alandajad? Reffikad meenutavad aina enam nõuka aja kommunistlikku parteid ja tundubki, et nad on unustanud, et meil on siin vahepeal aeg ikka edasi läinud, tekkinud oma rahvusriik ja taasiseseisvumine, mitte Kremli juhtnööride täitmine ja korralduste ellu viimine.
üks ühele tegevuspunktid (nt fosforiit ja selle kaevandamisega seotud sisseränne hoopis?)

ägedad tegelased :smiley:

8 Likes

sorry aga ma loodan see ei ole tõsine mõttearendus et “riikliku lastetoetuse raha peaks tagama laste ja vanemate mõnusa äraelamise?”
ma olen nõus, et see summa ei ole midagi üüratut aga sorry, see ei ole ka nüüd nii väike summa, nt. kui panna siia kõrvale, et see ületab keskmist pensioni või alampalka. ehk olen nõus alati võiks olla suurem , eirit kui see oligi aasta-paar tagasi suurem summa aga kas see on ikka tegelik probleem?

Mulle tundub, et võibolla on meie hädade põhjus hoopis selles, et liiga palju kuulatakse mida inimesed arvavad ja et püütakse arvesse võtta absoluutselt iga häält ja selle tulemus ongi et ükski asi ei saa tehtud. Niimoodi me siin mandume tõesti ajapikku. Noh, ütlesin ebameeldiva tõe välja. Andke nüüd kriitikat ja ärge hoidke emotsiooni tagasi :wink:

1 Like

Vaatasin Täistunni saadet ja lihtsalt ei suuda uskuda, kuidas RE-st on saanud mingite täis idiootide seltskond. Inimesed kellel on 0 õppimisvõime nii teiste kui ka enda vigadest. Piisaks, kui lugeda paar raportit Rootsi või UK sisserände kohta, kust selgub, et nende panus ühiskonda on alla 1.0.

Kas aetakse kellegi agendat või on lihtsalt tegu ääretult rumalate inimestega.

Vahet pole, kas meil tuleb sõda või ei, sellise tempoga pole meil oma riiki 20-30a pärast nii või naa.

Ma olen ilmselt 80% oma elust valinud RE inimesi, aga peale eilset saadet on krediit otsas.

16 Likes

Kõik universaalsed toetused, kaasa arvatud ja ennekõike lastetoetus tuleks kaotada.
Ilmselgelt tore on saada kui antakse, aga ma arvan enam kui pooltel peredel, kes seda saavad puudub otsene kriitiline vajadus selle järele. Mul on ka kaks last, saan ka, mitte midagi mu elus sellest paremaks ei lähe. Sõõrumaal on suurpere jagu lapsi, saab ka automaatselt toetust, milleks seda vaja on?
Suunata eelarvest vähem ja sihitult sinna kus vaja on, et kõik lapsed saaksid kooli minna, vajalikud vahendid õppimiseks, seal süüa jne nendele kelle vanemad ei suuda seda muidu võimaldada. See korjame kõigilt kokku ja jagame enamuse vahel laiali süsteem on täielik nonsens. Kui on soov inimestele rohkem raha kätte jätta, siis seda saab teha palju väiksema halduskoormusega läbi näiteks tulumaksu või käibemaksu langetamise.

4 Likes

Siis oli järelikult õige ka laste pealt TM vabastuse kaotamine?
Universaalne toetus on ju pmst “tagurpidi realiseeritud” maksuvabastus, mis jõuab ka väga väikese sissetulekuga inimesteni.

1 Like

Vene ajal oli kommunism punast värvi, siis Euroopa ajal rohelist värvi. Reformierakonna asutajad on ikka vanad kommunistid- Ansip ja Kallas. Seega ei ole imestada, et kogu erakond on oma tõelise pale rahvale väljanäituseks toonud. Kommunismi põhiline point on eraomandi vihkamine. Nii nagu ka Maailma Majandus Foorumi juht sm. Klaus Schwab on öelnud, et sa ei oma midagi ja sa oled õnnelik. Täpselt samuti läheb ka Eestis. Vaadake kas või maamaksu teemat. See aasta tõsteti maamaksu 50% Alates järgmisest aastast tõstetakse maamaksu 100%. Ja selliselt see hakkab minema ilma tähtajata. Õige varsti on hetkel veel 50.- eurine maamaks mitu tuhat euri aastas. Mis asi see on ma küsin? Lihtne vastus, see on inimestelt nende varade käest ära võtmise programm. Kui 2027 jälle reform endale valimispettusega võidu vormistab siis tekitatakse ka kinnisvaramaks. Selle kõige kõrval on Ukraina sõda varsti meie kõige väiksem mure. Kui Ukrainas tehaks sõjaga kõik maatasa ja inimesed jäävad kõigest ilma, siis Eestis maksustatakse kõik surnuks ja oled enda varadest täpselt samamoodi ilma.
Lugesin hommikul Ain Hanschmidt -i artiklit err-is kus ta rääkis ikka julgeoleku ohust, et selle tõttu keegi ei julge siia enam investeerida. Asi ei ole enam mitte niivõrd julgeolekus vaid poliitiliste riskide realiseerumises. 10 a. tagasi ettevõtlus alasel koolitusel märkisime firma SWOT analüüsis poliitilise riski kõige väiksema riskina kirja. Tänapäeval on see Eestis risk nr1. Mina ka ei näe seetõttu enam mingit mõtet Eestisse investeerida. Ma ei karda sõja laienemist Eestisse absoluutselt. Probleemiks on reformierakond enda vasallidega, kes meid kõiki surnuks maksustab. Tuleviku probleemiks on röögatult kirves maamaks ja kinnisvaramaksu kehtestamine. Väga suur tööde pakkuja Eestis ongi just maa ja kinnisvara omanik. Ülikõrgete maksude tõttu hakkvad nad tööde tellimistest massiliselt loobuma. See hakkab aasta- aastalt väga paljusid inimesi tööst ilma jätma. Mida ma siin investeerin ettevõtte põhivarasse, kui ma juba praegu tean ja näen, et see nii läheb.

9 Likes

Ääremärkus: Maamaksu suuruse määravad omavalitsused, st omavalitsusel on tööriistad mõjutada maksu suurust ja laekub see maks ka kohalikule omavalistusele.
PS. Kui ma ei eksi, siis maade erakorralise hindmise, mis tõi kaasa maamaksu praeguse võimaliku kasvu, kiitis heaks EKREIKE valitsus

3 Likes

Kuna vaeseimad omavalitsused on ka vaeseimate elanikega, on tõenäolisim stsenaarium selline, kus maamaks onseda suurem protsent sissetulekust, mida väiksem see sissetulek on. Järjekordne punkt elujuhisele ”ära siis ole vaene”.

2 Likes

Kas mõni muu erakond suudaks paremini raha kokku koguda? Ma ei usu seda isegi EKREst.

Maamaks on olnud liialt madal ja andnud naaberriikidega võrreldes moonutatud konkurentsieelise. Terve põlvkond n-ö. ettevõtjaid on rikastunud seda maad väärindades ja seda investeeringuna hoides. Igaüks võib otsustada kas see on olnud õiglane. Tänase maaomaniku käest ka kordi suuremat maksu võttes pole neil veel midagi nuriseda.

No sinu pärast see olukord tekkinud ongi ju.

Ei seda ega teist. Tegemist on blatnoi mentaliteediga inimestega. Sure sina täna, aga mina homme. Kuniks elu…
Tööstus on kõva käpik toetama ja tööstus vajab odavaid “neegreid” (ükskõik mis rassist ja nahavärviga). Lisaks on vaja meele järele olla igasugu -istidele ja olla komtiibel DEI, EGR ja kurat teab mnis jamaga. Et Brüssel teeks pai. Lisaks ei soovita ärritada wokesid. Nad ei ole küll maksejõulised, aga on kuratlikult agressivsed, aktiivsed ja laiade lõugadega. Nende ärritamine võib tuua palju ebameeldivusi.
Siis on veel toiduahel pidada.
Nüüd, kusagil on ilmselt ka mingi protsent kriitiliselt meelestatud rahvuskonservatiivseid… aga nende hääli pole mõtet püüda. Need kes on ainult rahvuslikud, aga kriitkameeleta, nende hääled võtab kvaasinatsi partei. Ülejäänuid on nkn, “käputäis”. Edasi tuleb see “edasipüüdlik kontoriplankton” kes elab kujutluses endast kui investorist või tulevasest ettevõtjast või keskklassist. Palgapäevast palgapäevani. Nende lollitamiseks piisab MITTE KESKERAKOND olemisest.
Ja ongi pea kõik.
Poistsioon neljaks aastaks on käes. Sealt sillutame juba teed Brüsselisse järgmisele karjääriastmele. Broilerid on toidetud, järelkasv olemas.
Natuke peab kooki jagama nende kuradi kesikutega, aga saame hakkama. Pigistame hambad risti ja mõtleme “tuleviku nimel”. Ennegi voodisse ronitud.
Ja kui kesikla väga ülbeks läheb, siis õpetuseks anname natuke abstsinentsi maitsta. Teeme veidi sotside sehvdi. See on ka kasulik. Lollidel on ju haugimälu. Pärast saame suure kisaga sängist välja visata – “kuradi impotendid” – ja kõik on imetlusest suu ammuli “Ooo… mehetegu”.
Kõik see on ausalt ütelda nii tülgastavalt infantiilne, nii labaselt matslik ja läbinähtav “tavaline poliittehnoloogia”, et oksemaitse tuleb suhu.
Kuid… rahvast ja kodumaad ei valita. Ju siis on eestlaste enamus just sellised kurjad kupjad ära teeninud. Ju jääb puudu otsustavusest, selgroost, mälust, IQ-st.
Ma pole aastaid valinud orawid. See oleks sama hea kui proovida iseendale peegli ees näkku sülitada. Aga demokraatiale jääb viimane sõna. Iga rahvas on

6 Likes