Arutelu Eesti majandusest

Ma ei julgeks ennast küll teadlaseks nimetada, aga AI mõistlikus kasutamises ei näe ma midagi halba. Hiljuti näiteks oli vaja ühest riistvarast viimane välja pigistada io võimekuse vaates. Kiirus, vaid kiirus, ei muud… noo, mõtlesin välja kaks konkureerivat seadistust. AI soovitas ühte teist täiendavat (muide, mõned soovitused olid jama, mõned täielik jamamõned päris OK).
Nuputasin välja testiplaani, kirjutasin pisikese skripti ja siis käiasin seda 2, 4, 8, 16 ja 32 tööga. Umbes mitukümmend korda. Et välja siluda “jõnksud”.
raw data andsin AI-le hekseldada. Joonistas väga kenad graafikud ja tabelid csv pealt.
Tulemus oli mu endagi jaoks üllatav. Eeldatav võitja (seadistus) sai “underdogi” käest vasta lonti, niimis tolmas.
Pärast tegi AI veel esitluse ja kiirkokkuvõtte kolleegidele tulemuste tutvustamiseks.
Akadeemilises maailmas peaks sinna veel “allikad” laskma kokku otsida ja natuke “analüütilist osa” juurde kirbada laskma, et miks just selline testimise metoodika jms.
Sissejuhatus, kokkuvõte ja olekski bakatöö mahus (või vähemalt ainetöö) töö valmis.