Armetu Eesti kaubandus

vahm
Kuidas saab olla üldse küsimus, milleks seda kliendikaarti vaja.. see on ju kõik äärmiselt vajalik data, kus klient käib, mis järjekorras ostab, mida ostab. Selle põhjal saab lette paremini paigutada, teha suunatud reklaami ja mida kõike veel mis suunaks sind rohkem ostma.

Selleks pole vaja eraldi plastikkaarti vaid saaks kasutada ka olemasolevat kaarti - id kaarti, pangakaarti, jne, kes tahab äppi, kasutab seda. Ning kes ei taha üledse, jääb anonüümseks. Selline vabadus peab ka inimesel olema.
Kuidas kaardiga makstes anonüümseks jääda?
tartz
Kuidas kaardiga makstes anonüümseks jääda?

Poele ju maksja isiku infot ei edastata.
See analüüs ja "biig data" pool tundub olevat umbes samal tasemel nagu Tallinna ühiskaardi oma - teoorias peaks ju 10+ aastat datat ja optimeerimist tooma kaasa mingi arengu. Et ma ei pea näiteks niigi suhteliselt kitsas poes ringi liikumiseks ennast mingite järjekordsete ralli- või kukepäevade kastide vahelt läbi murdes siniseks vihastama :)

Ja kui tõesti oleks neil teada mingi superideaalne kaupade järjekord ja paigutus, siis loogiliselt võttes ei oleks reaalne paigutus igas Selveris erinev...
Neid "töötaja tangib ja kütus on 10c/l kallim" tanklaid on euroopaski, vähemalt FRAs ja SPAs. USAs on osariike kus liikleja EI tohi üldse ise tankida.
Siit kohe kütustekaubanduse juurde, kas tuisuga oleks inimesi, kes nõus maksma nati rohkem kui välja ei pea minema? Väga üheülbaline on kütuste müük EVs, keegi eriti peale kotletisaiade muutmise ei katseta, hinnavahed ka väiksemad kui mujal.
opex
USAs on osariike kus liikleja EI tohi üldse ise tankida.

Päris huvitav. Millised osariigid?

NJ, OR https://www.myimprov.com/states-dont-allow-pump-gas/
opex
NJ, OR https://www.myimprov.com/states-dont-allow-pump-gas/

Ohoo, põnev :)
Olen kunagi New Jerseyst läbi sõitnud, aga ju siis ei olnud tarvis tankida (või ei pööranud sellele tähelepanu).
Praeguseks on aga Oregon juba listist maas ja New Jersey viimane osariik, kus sellised kombed :)
https://www.businessinsider.com/new-jersey-residents-scared-about-pumping-gas-after-oregon-law-2018-1
See mu link väidab, et OR-is kehtib vabadus ise tankida ainult <40k elanikuga valdades, e siis u. pooltes.
Karum6mm
Tegelikult ma vihkan poes käimist. Kirglikult. Hetkel pole ei seljas, küljes ega jalas mitte ühtegi asja, mis poleks netist tellitud. Mitte ühtegi. Toidukaupade tasuta kojutoomine on ka ikka friikin' viispluss!

WOW! Huvitav on see, et just mitte-IT inimesed võtsid e-poed nii kergesti omaks. Mina olen küll kahtlev -- ootame vaatame. Aga ju ma olen konservatiiv (tean, mis kõik võib katki minna?). MobID adopteerisin ka alles sel aastal.
Samas, ma ei kujuta ette, kuidas ma ostan mingit söögiasja ilma peale vaatamata, või riideid või jalanõusid ilma selga proovimata.
opex
See mu link väidab, et OR-is kehtib vabadus ise tankida ainult <40k elanikuga valdades, e siis u. pooltes.

Oh, vahet pole -- tegu niikuinii omalaadse kurioosumiga. :)
Ja pealegi, ega igat veebisaiti ei saa kah tõe pähe võtta, pigem peaks kaevama vastavate osariikide seadusandluses ja see on küll asi, millega tegelemise jätaks kellegile teisele.
Aga mis peamine, uudishimu sai rahuldatud. Järgmine kord, kui satun sealkandis autorooli, uurin täpsemalt :)
Karum6mm
Iseteeninduskassa on geniaalne leiutis. Pood ütleb mulle, et: "Kuule, me siin ei viitsi kassiirile palka maksta...Ole hea mees ja müü ise endale enda raha eest see kaup maha."

:-D

Tegelikult ma vihkan poes käimist. Kirglikult. Hetkel pole ei seljas, küljes ega jalas mitte ühtegi asja, mis poleks netist tellitud. Mitte ühtegi. Toidukaupade tasuta kojutoomine on ka ikka friikin' viispluss!

Iseteeninduskassa on üks kõige eestlastesõbralikum leiutis üldse. Eestlased kipuvad olema põhjamaiselt suhtlemispuudega inimesed, kellele isegi kassiiriga suhtlemine tekitab tööpäeva lõpus ebavajalikku pinget. Iseteeninduskassa aitab selles probleemist üle saada - mida vähem vaja võõrastega suhelda, seda parem.

Sellest veel vingem ja eestlaslikum leiutis on ainult Uber. Istud autosse, midagi ütlema ei pea - juht juba teab, kuhu sa sõita tahad. Kui sõit lõppenud, on ka maksmine kohe tehtud - jääb ära piinlik rahatähtedega kohmitsemine ja arvutamine, selle asemel saad kiirelt autost lahkuda. Kõige eestlastepärasema teenuse valimisel kindel esikoht.
No vaevalt Amazon oma kassavaba poe arendusse miljoneid mataks, kui see ainult Eesti probleem oleks, isesõitvast Uberist rääkimata... Aga eks kindlasti kunagi oli ka inimesi, kes leidsid et liftis nupu vajutamine ei ole neile seisusekohane tegevus ning sõdisid liftisaatjate kadumise vastu.

Põrandat pesevad robotid on ka juba 10+ aastat tootmises, seega ma isiklikult seda väga ei pelga, et ükspäev ukse peal mopp kätte surutakse. Kui nüüd keegi veel roboettekandja ka välja nuputaks :)
Nagu ma varem kirjutasin ei ole ega tule mulle ühtegi panter/säästu/krtteabmiskliendikaarti, siis kuidas lahendada olukorda, et iga kord kui ma kassas tädile maksan, ei küsiks ta minult “kas teil [seelollakaskaart] on”? Ma ei taha sellele iga kord vastata.
jesper

Põrandat pesevad robotid on ka juba 10+ aastat tootmises, seega ma isiklikult seda väga ei pelga, et ükspäev ukse peal mopp kätte surutakse. Kui nüüd keegi veel roboettekandja ka välja nuputaks :)

Põrandapesu-tolmuimu robotite hinna-kvaliteedi suhe ei ole veel paikas.
"Partner on? Läbi tõmbasite?"
Käisin postkontoris. Seejärel siirdusin Coopi iseteenenduskassa taha, kus kaasa üritas maksta. Tõdesin, et tasuta shokolaadist on siiber....
Kui Sul on sagedased ostukontrollid, siis on midagi valesti. On hulk riskikäitumise trigereid, mis ostukontrolli käivitavad. Tõenäoliselt rakendub mõni neist. Iga õnnestunud ostukontroll peaks viima lähemale kõrgemale turvatasemele ning tulemusena peaks seega ostukontrollide arv hoopis vähenema. Esimene, vaikimisi antav turvatase ei ole kõige madalam. Sinna madalale tasemele sattumiseks, kus ostukontrolle arutult palju on, peab ostukontrollidega korduvalt feilima. Ma eeldan, et Sa ei ole seda teinud. Seega - kas on süsteemis tõrge või detektib süsteem mingi tema arvates riskantse käitumise. Avalikus foorumis ei ole kohane nendest riskitunnustest rääkida, aga tasub mõelda, kas Sinu ostukäitumine erineb millegi poolest keskmisest tädi Maalist.
Vähemasti mõni aasta tagasi oli ühes ketis nii. :). Praegusest ei tea - mul pole selle keti kaartigi enam, seega testida ei saa.
Miks avalikus foorumis pole kohane rääkida sellest, mis kaupluse arvates ostja puhul riskitunnusteks on?
Coopis on tõesti mingi teema selle OK-ga. Selveris satun ostukontrolli ca kord kuu või kahe jooksul ja siis piiksutab teenindaja paar kotis pealpool olevat eset läbi ja see protseduur liigselt aega ei võta. Muraste Coopis mingil põhjusel sattusin ostukontrolli ca 3 korda järjest ja nende puhul peab kõik poekotid taaskord lindile laduma, et teenindaja saaks need kõik uuesti läbi piiksutada ja siis taaskord pakkimise protseduuri läbi tegema. Seega nende poodi enam ei külasta. Ma tõesti ei tea, millest see põhjustatud võis olla. Endale teadaolevalt ei ole süsteemi varasemalt kuritarvitanud ega ka ühtegi sellekohast etteheidet saanud, aga pole minu mure ka. Ju siis ei ole ma neile sobiv klient.