Armetu Eesti kaubandus

upser
ja lisaks, see, kui kogemata jääb mõni asi löömata, mis siis saab, ei kujuta ettegi, mis juhtub, kui ostukontroll juhtub, mis kisa või kära? mind on kontrollitud 10neid kordi, antud shokolaad, aga ikkagi, see hirm, et kui, peletab paljuid!

Mis seal ikka saab juhtuda, hakkad edaspidi tihedamini šokolaadi saama.
erm
ziff
erm
On ju eespool korduvalt öeldud juba, et ei pea olema kliendikaarti kaasas, et pulti saada. Piisab kui on telefon kaasas. See on ju ikka kaasas.

Ma nüüd ilmselt pretendeerin "nädala kohtlase" preemiale, aga äkki viitsid lähemalt selgitada :)
Et kui mul Selveri kliendikaarti ei ole, aga telefon on, siis kuidas protsess toimib?

Ma ei öelnud, et ei pea kliendikaarti olema. Ma ütlesin, et ei pea kaasas kandma.:)
Selle tegemiseks ei pea tänapäeval vist enam poodi minema, vaid saad arvutis ära teha ja saadetakse koju. Siis sisestad kaardi numbri oma telefonis olevasse äppi ja kaardi võid sahtlisse panna.

Ma ei taha oma mobiili saada igasuguseid uusi äppe. Mingeid selveri äppe, postimehe, delfi jne. äppe,
Piisab taxify ja taxigo ja taxofoni äppist ja mõnest veel. Selver pole koht kus ma igapäevaselt käin.
Isegi panga äppi mul pole telefonis.
Ma ikkagi ei saa aru, miks peaks kliendile meeldima,et ta peab kassiiri töö kah ära tegema ja saab kauba ikka sama hinnaga ? Sest ainult üks põhjus on selleks : pood on liiga kitsi,( ja liiga ahne ), et palgata endale piisavalt kassiire .

Mis järgmiseks ? Ostjale antakse mopp kätte ja öeldakse, et kui meie poest osta tahad, küüri enne 100 ruutmeetrit porist põrandapinda puhtaks ? See teeks poele kah kokkuhoidu . Kästakse kliendil talvel poe parklast lumi ära lükata kui ta oma auto tahab sinna panna ? Jälle kokkuhoid .

Allahindlus nutikassas võrreldes inimkassaga oleks argument. Kuid ma pole küll märganud, et mõni kett taolist nutikassadesse suunamise võtet kasutaks .
stagna, kogu majandus, tehnoloogia ja muu elu on sinna suunas liikunud juba ammu. Selle üle ei maksa väga põdeda, see tuleb omaks võtta.

Kunagi oli tankimime ka selline protseduur, mida tegi klienditeenindaja. Autojuht ainult ütles, kui palju kütust panna.
Hiljem tankis autojuht ise, aga maksmine käis tankla poe kassas.
Nüüd tangib autojuht ise ja maksab ka iseseisvalt, kohe tankuri juures.

Veel sarnaseid näiteid:
- kunagi käis postiljon koju pakke toomas, nüüd käid ise pakiautomaadi juures
- kunagi trükkis CEO eest kirju tema sekretär. Nüüd oskab CEO ise trükkida.
Draax

Kunagi oli tankimime ka selline protseduur, mida tegi klienditeenindaja. Autojuht ainult ütles, kui palju kütust panna.
Hiljem tankis autojuht ise, aga maksmine käis tankla poe kassas.
Nüüd tangib autojuht ise ja maksab ka iseseisvalt, kohe tankuri juures.
.

Lihtsalt meenub ühe välismaise kolleegi kommentaar.
Vastava ettevõtte nimi oli algul "gas station", siis anti sellele peenem nimi "service station" ning seejärel kaotati teenindus ära.
stagna
Ma ikkagi ei saa aru, miks peaks kliendile meeldima,et ta peab kassiiri töö kah ära tegema ja saab kauba ikka sama hinnaga ? Sest ainult üks põhjus on selleks : pood on liiga kitsi,( ja liiga ahne ), et palgata endale piisavalt kassiire .

Mis järgmiseks ? Ostjale antakse mopp kätte ja öeldakse, et kui meie poest osta tahad, küüri enne 100 ruutmeetrit porist põrandapinda puhtaks ? See teeks poele kah kokkuhoidu . Kästakse kliendil talvel poe parklast lumi ära lükata kui ta oma auto tahab sinna panna ? Jälle kokkuhoid .

Allahindlus nutikassas võrreldes inimkassaga oleks argument. Kuid ma pole küll märganud, et mõni kett taolist nutikassadesse suunamise võtet kasutaks .

Inimesed ei kasuta iseteeninduskassat, et tooteid "piiksutada". Nad kasutavad seda, sest nii saab 2-10 minutit kiiremini poest välja.

Iseteeninduskassa on üks positiivsemaid leiutisi, punkt.
Iseteeninduskassa on geniaalne leiutis. Pood ütleb mulle, et: "Kuule, me siin ei viitsi kassiirile palka maksta...Ole hea mees ja müü ise endale enda raha eest see kaup maha."

:-D

Tegelikult ma vihkan poes käimist. Kirglikult. Hetkel pole ei seljas, küljes ega jalas mitte ühtegi asja, mis poleks netist tellitud. Mitte ühtegi. Toidukaupade tasuta kojutoomine on ka ikka friikin' viispluss!
Mis kett tasuta koju toob?

Karum6mm
Iseteeninduskassa on geniaalne leiutis. Pood ütleb mulle, et: "Kuule, me siin ei viitsi kassiirile palka maksta...Ole hea mees ja müü ise endale enda raha eest see kaup maha."

:-D

Tegelikult ma vihkan poes käimist. Kirglikult. Hetkel pole ei seljas, küljes ega jalas mitte ühtegi asja, mis poleks netist tellitud. Mitte ühtegi. Toidukaupade tasuta kojutoomine on ka ikka friikin' viispluss!

Iseteeninduskassa on nagu Tom Sawyeri romaanis see aiavärvimise aktsioon.
Karum6mm

Ta on ka tegelikult geniaalne leiutis, ilma irooniata. Iseteeninduskassas sa ei osta kaupa, kuigi paljud nii arvavad. Sa ostad aega.

Sama asi on ka e-kaubanduse ja grocery delivery'ga.
abecool
Mis kett tasuta koju toob?

Alates €40 enamus.
Vaevalt, et su tellimus väiksem tuleb.

+ Kilekotid on tasuta.
+ Kuller veab tasuta 5 korrusele ka sinu õllekastid. Vahest käib lausa 2 korda üles-alla. Säästad enda tervist.
+ Kui meeldib rutiin, siis saad nädalast nädalasse tellida sama ostukrovi. 2 klõppsu ja samasugune tellimus on tellitud.

Kui banaanid on puruks litsutud, helistad ja ütled. Kantakse raha tagasi ja banaanid jäävad ka sulle :)
luarvikluarvik
Iseteeninduskassa on üks positiivsemaid leiutisi, punkt.

Ahnete kaupmeeste jaoks, jah. Kliendi jaoks väga halb ,sest teda sunnitakse tegema tööd, mille eest ei maksta ja milleks ta pole ka kvalitseeritud . Need kassad pole ju võluväel ise tekkinud vaid nendesse investeeritud raha on võetud inimkassiiride vähendamise arvelt .Kaupade hinnas sisaldub ka teeninduse hind, sealhulgas kaupade ja hinnasiltide väljapanek, nende müük kassiiri poolt, poe koristamine, ostukärude tagasitoomine ja reastamine sissekäigu juures

Ja ärge tulge mulle rääkima, et neil pole raha,et piisavalt personali tööle palgata. Paindlikud graafikud on alati võimalikud, tipptunnid on teada .

Kuidas söögikohad suudavad tipptundidel hakkama saada ? Ma pole veel kohanud pubi, kus tipptunnil öeldakse,et meil pole piisavalt ettekandjaid , minge ise kööki ja küsige kokalt midagi taldrikule. Kui tal on see praad valmis,saate kohe süüa,kui pole,siis oodake nii veerand tundi ja minge sellele ise järele.

Ma keeldun kategooriliselt poodlemast asutustes, kus õhtutundidel enam inimkasiire pole. Samuti on minu jaoks täielikult out need poed, mis lukustavad ostukärusid ja laenutavad neid siis lunaraha eest,et kliendid need ise tagasi tooks . Sõitku põrgu oma lukus kärudega !

Ja muuseas,ka full service gas station on kohati veel üle lombi elus . Polekski nii paha mõte ka Eestis, arvestades meie sitta suusailma.
Tuled soojast autost välja, seal tuiskab lörtsi ja lõõtsub vinge tuul. Pole ju meeldiv ise tankimisega ja maksmisega asjatada,võib isegi külmetuda .
Kas oleks liiast maksta paar eurot rohkem kui selle töö teeks ära teenindaja ja pühiks ehk isegi tuuleklaasi puhtaks ?
Stagna, kõik see mda sa kirjeldad, nõuab lisatööjõudu. Käsitsitööjõud -- see on nagu expresidendi exabikaasa käsitöövõileib - kallis ja aeglase tekkimisvõimega.
Stagna, Meil veel nii hull olukord pole, aga meil läheb ka kõik sinnapoole, aga nagu Sa tead, et arenenud kõrgepalgalises maailmas on kõik see, mida käitsi tehakse, väga kallis. Näiteks on hambaarst seal väga kallis - sest tegemist on käsitsitööga mida teeb kõrgepalgaline isik.

Seega, igasugune käsitsitöö on kaubandusele tohutu kulu, arvestades survet palgatõusule. Kaubandus vaatab kiivalt, et kuidas saaks võimalikult palju kokku hoida.
Seetõttu on kassades alati järjekorrad ning võimalikult paljudesse kohtadesse üritatakse peale suuruda iseteenindamist.
Varsti kaubanduses valitsevad kauplused, kus kliendil tuleb kastidest kaup välja koukida. Lisaks paljud tootjad pakendavad oma kaupa niivisi et see ongi koos kastiga ostjale kättesaadavaks tehtud - et poemüüjate aega vähendada kaupade väljapanekule.

Näiteks eile või üleeile oli uudis kus Kaubamaja avas oma spetsiaalse logistikakeskuse kojukandetellimuste täitmiseks. Räägiti komplekteerijate jalavaeva vähendamisest jne. Selle keskuse idee seisnebki selles, et iga komplekteerija suudaks oma tööpäeva jooksul võimalikult palju tellimusi kokku panna, ei muus.
Tänapäeva sotsiaalfoobikutele, keda on järjest enam, on iseteeninduskassa nagu taeva kingitus. Ei pea isegi poemüüjaga suhtlema! Ja kui aus olla, siis mõnes poes mõned kassapidajad näevad nii jubedad välja, et tulebki vältida.
Lisaks iseteeninduskassa järjekorras pole sul selja taga kahte kohutavalt haisvat määrdunud töötunkedes kodanikku, kes oma tööpäeva lõpetavad suure hunniku kange bok-õllega.
Ma vihkan ka inimesi, eriti elavaid ja päris kindlasti nendega suhtlemist. Seega on iseteeninduskassa minu lemmik.
Mul on nendega üks pisut teistmoodi, väiksem, mure. Jutt käib Selverist j.t. kus kaup saab jooksvalt sisse piiksutatud.
Nimelt on mul hirm, et äkki unustan ma mingi asja kotti pannes registreerimata. Kassa juures võrdlen ma alati hoolikalt oma ostunimekirja ja ekraanil kuvatavat. Aga kui arvutisüsteem on otsustanud, et minu ostusi tuleb kontrollida, juhtub see (tuli läheb põlema ja vastav kiri ilmub ekraanile) enne, kui mul onvõimalik omapoolne nimekirjade võrdlemine ära teha. See piir, kus süsteem ostjad kahtlustama hakkab võiks olla pisut teises kohas.
madis_l

Mul on nendega üks pisut teistmoodi, väiksem, mure. Jutt käib Selverist j.t. kus kaup saab jooksvalt sisse piiksutatud.
Nimelt on mul hirm, et äkki unustan ma mingi asja kotti pannes registreerimata.

Lifehack- piiksutamata asjad pane kõige alla.

See, et sa Selveris mõne asja "kogemata" läbi piiksutada unustad on juba hinna sisse arvutatud. Pole mõtet karta!
Kuidas saab olla üldse küsimus, milleks seda kliendikaarti vaja.. see on ju kõik äärmiselt vajalik data, kus klient käib, mis järjekorras ostab, mida ostab. Selle põhjal saab lette paremini paigutada, teha suunatud reklaami ja mida kõike veel mis suunaks sind rohkem ostma.