Armetu Eesti kaubandus

Mida siis saab kasutada?

Sul on siis isegi hästi läinud. Mulle, kunagi (hetkel on olukord veidi paranenud), kui ma olin korvi pannud Xilinx FPGA ja BluePill mikrokontrolleri, soovitas “to pair what you purchased” Aliekspress, kokkusobivate toodetena anaaltappi, piitsasid ja nahkpesu.

“tuletame teile meelde, et alkoholi müük meie kaupluses lõppeb 8 tunni ja 24 minuti pärast”

Kus poes see on? Tegelikult see oleks päris äge vaatepilt. Kell saab 10.01 – kari vaevlevaid härrasmehi tormab alko osakonda (no tegelikult ei “torma” vaid roomab vaevaliselt, nii kiiresti kui nõrgad jalad kannavad) ja siis katkestab neid bassihäälne rööagtus. LUGUPEETUD KLIENDID, tuletame meelde, et alkoholi müük meie poes lõppeb 11 tunni ja 59 minuti pärast, CARPE DIEM!!!

Tavalisi programmeerimiskeeli, andmebaasi ning statistikat realiseerivaid algoritme. Kas enne AI “tulekut” jäid sellised küsimused-probleemid lahendamata? Ei jäänud!

Pealegi, AI vastused vajavad pidevalt järelkontrolli, sest peale suurt ülemaailmset vaimustuse-lainet on selgunud, et AI kipub tihti valetama või väljamõeldisi genereerima.

See on juba kurilka teema ja palun kolida sinna, kui AI teemal edasi jaurata tahetakse.

Offf aga miks peaks keegi su kassiliiva hinna kahekordistama? Mis selle mõte oleks - see lisateenistus oleks ju ajutine kuni hetkeni mil kliendid selle läbi närivad ja arva ära paljud neist siis selles poes enam ostlemas käib või selle pole kliendikaarte kasutab? Mul on olnud juhtumeid kus Selver arvutanud niiöelda customer preemiumi st puldiga hind on kallim kui hinnasildil aga need on olnud juhtumid kus kampaania on läbi aga hinnasilt veel vahetamata.

1 Like

Inimesed on oma valikutes uskumatult inertsed. Harjumusel on suur jõud ja üha rohkem hakatakse selliseid nõrkusi turunduses ära kasutama.

2 Likes

Jäin ka mõtlema, et kuigi mul kassiliivaga poleks midagi teha, siis kasu oleks juba sellest, et pood meenutaks - kuule tüüp, millal sa viimati tualettpaberit ostsid? Mitte et potil istudes kõlaks ropp sõim. :slight_smile:

1 Like

Miks inimesed üldse jaburusi teevad. Sest, inmesed ei ole ratsionaalsed ja mõistlikud. Ka miljoniettevõtete CEO-d või suure võimuga poliitikud ei ole mõistlikud ja ratsionaalsed (gg: dr. Cipolla aksioomid rumaluse kohta). Miks Jaguar tegi geijaguari, miks poliitilised juhtkonnad maalilmas tahavad taasaretada juurtetut kaltsakproletariaadmassi? Miks Ferranti bossid ostsid, ilma auditita, sadade milkude eest scam-ettevõtte ja lasid oma kontori mulinaga põhja? Miks Texsas Instrument peksis “musta auku” milkusid, et ronida paberõhukese marginaali ja julma konkurentsiga koduarvutite turule, kuhu tal keda kuraditki asja polnud? Miks… NOKIA… jne. ma võiksin seda nimekirja pikalt jätkata, aga fakt on – inimesed ei tee alati mõistlikke ja ratsionaalseid otsuseid.
Ja fakt, et inimene on välja roninud mega ettevõtte CEO-ks või suure võimuga poliitikuks, ei tee temast automaatselt eksperti kõigil maailma aladel, kes langetab alati häid, mõistlikke ja ratsionaalseid otsuseid. (Cipolla 3. tees)
Me ARVAME EKSLIKULT, et kui inimesel on POSITSIOON, siis on tal ka PÄDEVUS. (Cipolla 4. tees). See on viga!
Vaatleme matemaatiliselt Ideaalset Ettevõtet. Kasumi maksimeerimine, omakulude minimeerimine. Matemaatiliselt ettevõtte kasumimarginaal läheneb lõpmatusele, samal ajal kui ettevõtte kulud (sisseost, ladu, müük) läheneb tõkestamatult NULLILE!!! Matemaatiliselt IDEAALNE ETTEVÕTE müüb "kogu maailma raha eest “mitte midagi” absoluutselt kõigile.
Kogu maailma turundusosakonnad, müügikunnid jms. kaader vaevavad selle küsimuse otsas pead.
Mida kliendid tahavad – tegelikult PAREMAT toodet, toodet mis rahuldab nende mingi VAJADUSE (jobs, things do). Sekundaarselt siis parema hinnaga ja mugavamalt (e-pood ja delivery nt.)
See on raske lahendus. Peab vaeva nägema. Ja seetõttu UNISTATAKSE lihtsast lahendusest. Äkki saab inimese muuta kuidagi ajudeta, programmeritavaks zombiks, kes “teeb nagu kästakse”. Ehk saab kuidagi NLPga trikitada. NLPga vigurdada.
EGO-tooted on täitsa olemas. Kasvõi kaartide nimetamise strateegia – kuld, teemant, plaatina jne.
Eks see ole inimloomuses ja tegelikult ka Loodusseadus – tahaks lihtsamalt läbi saada, tahaks vähem energiat kulutada. Optimeerimine.

tl,tr – sest see lahendus tundub turunduskunnidele lihtne, mugav ja peab vähem pead vaevama “päris” lahenduste leidmisega

3 Likes

Oma pika jutuga (mida eriti ei viitsinud lugeda) tõestad ju ise oma näidetega ära et pole mõtet su kassiliiva hinda su ostuhetkeks tõsta sest see lihtsalt ei töötaks.

1 Like

Minu jutu point oli hoopis mujal – kas oleks võimalik meelitada inimesi ROHKEM maksma, et nad saaks ennast “paremate, tähtsamate ja esimese sordi inimestena” tunda :slight_smile:

1 Like

No ikka on. Ühesuguse t-särgi saad soetada näiteks nii 30 kui 300 euro eest. Teisel on lihtsalt teise firma nimi küljes.

Kunagi Kaubmajast ostsin nn Calvib Kleini teksad.
Mõtelsin, et hea põks. Aastaga olid karguvahelt katki )))
Samuti on ecco paslad muutunud järjest kehvemaks.

1 Like

Ma ei saa enam sõna “meeldiv” sisust aru - kui Maxima reklaamib end Eesti meeldivama ostukohana.

2 Likes

Natuke nagu jalgratast leiutad. Võid rahus nüüd ühe külma joogi võtta, sest see tees on ammu tõestatud ja pole vaja meelitada. Seda tehakse vabatahtlikult, küsimus on ainult pakendamises:)

1 Like

Ega neid ei tehtagi ju vaestele, kes ainult kord kümnendi jooksul uusi pükse või kingi ostavad. Igal hooajal ikka uued. Kui kogemata kauem kestavad, siis tuleb nagunii vaestele annetada.

Kindlasti on. “Valged” inimesed käivad Selveris, kuigi seal on kallim, mitte aga Maximas, et mitte pööbliga koos trügida

Meenutaks ka, et see oli ka Apple esimene tõeliselt edukas turunduskäik ning premium price strateegiat kasutavad nad siiani (toona lükkasid nad PCst eristumiseks hinnale lihtsalt 30% juurde).

siretsch, selles on omajagu tõde… 1980 oli äripoole beancounteritel ja otsustajatel kindel ja selge arusaam: “kui see ei maksa vähemalt 10 000 dolalrit, siis pole see mingi tööjaam (workstation) vaid naljanumber”.