Armetu Eesti kaubandus

siretsch, selles on omajagu tõde… 1980 oli äripoole beancounteritel ja otsustajatel kindel ja selge arusaam: “kui see ei maksa vähemalt 10 000 dolalrit, siis pole see mingi tööjaam (workstation) vaid naljanumber”.

Sattusin väisama Elukohajärgset Rimi. Mitte, et mul sinna ASJA oleks, vaid seal küljes on Lähim Elukohajärgne Apteek. Igatahes kuidagi ma sinna riiulite vahele jalutama sattusin, ja silma jäi suur reklaam “Stinky Dishwasher”. Vaatan siis lähemalt – “soodushind” (5.60) - üle kahe korra kallim tavalises poes olevaga (1.80-2.midagi). Vaatan, mis see “tavahind” siis on? 8.kopikatega. 4 x kallim. Mõtlen, et äkki mu silmad petavad, et äkki miskine suurem pudel. Ei, ikka seesama 200gr, ühekordne pesu. 4 x … "harju keskmine.
Omapärane.
Tekkis juba huvi ja vaatasin siis veel veidi ringi. “Tõenäoliselt Parim Hind Turul” siltidega on varustatud hunnik “RImi omatooteid”. Formaalselt on see muidugi TÕSI, kuna Rimi omatooteid keegi teine peale RImi ei müü, siis kohe kindlasti on tegemist “turu parima pakkumisega”.
Rimi on ikka tõsiselt Selverile kandadele astumas. Huvitav, kuidas neil edeneb.

Kandadele astumas? Mis jutt see on, ta on alati kallim olnud. Sinna tasub minna selleks, et saada paremaid puuvulju ja suuremat kalavalikut, mitte hinna pärast.

1 Like

Ma ei kasuta “stinky dishwasherit” ega tea, mis on sinu jaoks “tavaline pood”, aga ostukorvid.ee andmetel maksab see hetkel Prismas üle 5 euro, Maximas 5.50, Coopis 8.45, Selveris 8.63 ja isegi kuulsas “odavpoes” (jeah right) A1000-s üle 8 euro, kusjuures see viimane hind on veel peaaegu aasta tagant. Need ajad kui see toode kusagil paar eurot maksis pidid ikka väga-väga ammu olema.- isegi aastal 2021 selliseid hindu ei olnud

Nii Paremaid (üleüldse kõige paremaid) “puuvulju” kui kala (suures valikus) saab turult.

netcat: Muide, nõudepesumasina puhastusvahendi peale ei pea ilmtingimata olema maalitud mõne Maailma Suurimatest Keemiakontsernidest kaubamärk. Vaatamata üldlevinud uskumusele ei taga “Finish” kiri veel iseensest, et NPM saab kuidagi oluliselt puhtamaks ja värskemaks kui 2-EURise vahendiga :slight_smile:
Reklaamlause " ja samas võitleb rasva ning katlakiviga masinas, pihustitorudes, pumbas" kõlab küll päris uhkelt, aga ma ei võtaks seda 100% literally ega kujutaks endale ette mingit karmi MS I stiilis pealetungi pesuvahenditilkade massi poolt rasva ja katlakivi positsioonidele. :slight_smile:
Aga muidu on teie tähelepanek õige. SEE konkreetne bränd ja vahend on tõesti suisa “veeldatud kullast”.

Veits nagu hambapasta teema, et seni kuni fluoriidi sisaldab, on hammaste puhastamise mõttes kõik üsna samaväärsed, mis siis et hinnad kõiguvad kusagil 3-15 euro vahel tuubist.

3 Likes

Ise pole kunagi mingit sellist vahendit ostnud aga Off pane siia siis see 2 eurine toode ka, muidu jääb hetkel mulje, et sa ajad puhast paska 4x.

Jah, vot, eti tea. Mul pole NPM-i ja seega ma pole kursis, mida kõike selle ülevalpidamiseks peale nõudepesuvahendi veel vaja läheb. Aga sa ei saa Rimi kõrge hinnataseme illustreerimiseks hakata võrdlema kallima hinnaklassi brändi mingi hoopis muu toote hinnaga kuskil mujal poes. Selline asi lihtsalt ei lähe.

Tuletaks jälle meelde et meil võib iga müüja oma kaubale sellise hinna panna nagu soovib. Ja ostja ei pea seda ostma kui tundub kallis või muud moodi ei sobi. Väike hint - näiteks Rõõmu kaubamajas (asub Keilas kus on väidetavalt kõige suurem kaubanduspinna ruutmeetrite arv elaniku kohta) on võimalik soetada nõudepesumasina puhastuse vedelikku 1,55 euro eest. Kogus pole piiratud.

2 Likes

Näiteks sihuke.

Aga ma olen näinud ka “Respektaabli Suure Keemikakontserni” Prestiižika Kaubamärgi [tm] nimelisi vahendeid umbes 2.kopikatega hinnaklassis.
Ja tulge mulle nüüd rääkima, et 89 senti per tk. nõudesukapsel ongi See Uus Normaalsus, eks ole.
pct11 – täpselt niisamamoodi kui Kaupmehel on Vabadus võtta müügile ainult ühte brändi ühes hinnaklassis NPM vahendit ja müüa seda kuitahes suvalise juurdehindlusega, on Offfidel õigus selle peale kulmu kergitada ja kauplusest lahkuda ja sapine postitus kirjutada. Elame me ju vabal maal, eks ole?

P.S, Huvitav kuidas on saavutatud olukord, et ilma täpsustuseta otsingu “nõudepesumasina puhastusvahend” peale tuleb mitu lehekülgse sedasama õnnetut kirvehinnaga “Finish” it, nagu poleks muid brände ja tooteid üleüldsegi olemas.

Ja sellise popi toote eest (muide, puhastab tõesti hästi)

On võimalik välja käia 8,90 aga rotid, nagu mina, ostavad sealt, kus see maksab 2.99 :slight_smile:

P.S, Huvitav kuidas on saavutatud olukord, et ilma täpsustuseta otsingu “nõudepesumasina puhastusvahend” peale tuleb mitu lehekülgse sedasama õnnetut kirvehinnaga “Finish” it, nagu poleks muid brände ja tooteid üleüldsegi olemas.

nooh eks otsimootorisse on võimalik end ju järjekorras ette osta

1 Like

Oleme jõudnud olukorda, kus pühkida saab ka paberita ning lahenduseks on naabri juurde suhkrut laenama minna, saab ühtlasi ka tasuta näpud puhtaks pesta. Sweet deal.

Kas just “paberita” aga kusagil on enamasti mingi mõistlik piir… kas 66-kihiline, ultrapehme, loodussõbralik käsitööpaber (Mille on valmistanud Prestiizne Transnatsionaalne Kodutarbekorporatsioon ja mida söögi alla ja söögi peale telekast reklaamitakse) ikka “töötab” kohe Oluliselt Paremini kui tavaline 3-kihiline?
Ja kas sama Somat peseb NPMi paremini puhtaks, kui tema eest maksta 9.80 vs. 2.99?

Jah. Ideid? Palun!
Kuidas ise oma elukaaslase kulme kitkudes kokku hoida kasvuhoone sissemaksuks…

4 Likes

Näpitstangidega. Siis pole vaja ekstra pinsettide ostmisele kulutust teha.

Kas keegi teema pealkirja ka tähele on pannud. “Armetu eesti kaubandus”. AR-ME-TU! Olete ehk kursis, mida see sõna tähendab? Eesti keeles?
Miks ei peaks siin teemaks võtma, kuidas üks ja sama “Somat” võib maksta 2.99 ja Kõvemad Mehed teavad kahtlemata poodi, kus täpselt sama Somati saab 9.80 eest?
Kui pood üritab sind tüssata armetu ja labase trikiga – panna “sooduskampaania” “palleti” peale keset koridori kampaaniahinnaga pesupulbrite või loputusvahendite vahele mõned “tavahinnaga” tooted – armetu, närune sulitsemine.
“Kuidas kaubanduskeskused sind trikitada ja tüssata üritavad” – sellest võiks terve romaani kirjutada, aga milleks. Youtube on kõigile valla. Turunduskunnid nimetavad seda “teaduseks”. Kuidas inimest tüssata, psüholoogiliselt ära tinistada, meelitada ostma seda mida ta ei vaja – ARMETU! Närune käitumine.
Kaubavalik - ARMETU. (Ma mäletan veel aega kui Rimis ja Prismas oli “täsimaja” toidukaupa ja oli valik, nüüd on sellest pool mattunud hiina s*ta alla.
K-Rautast sai mingi “pesumasina ja telekakaubamaja” … ja hinnatase tõusis ka tublisti.
Seda nimekirja võiks veel pikalt jätkata.

Pealik ja ymeramees, kas maksab “overexXxagerateda”? On olemas selline asi nagu bang-for-the-buck. Terve mõistusega klient üritab seda ilmselt oma vaates maksimeerida. Ei?
MIS MA OMA RAHA EEST SAAN? Ja kas ma saan parima, optimaalseima pakkumise “selle raha” eest mis ma välja käin? Ei?
Kuna tegemist on ikkagi investeerimisfoorumiga (mis siis, et “vaba teema”) siis võite ju endale esitada küsimuse – kui on “ei huvita” ja “pappi on”, siis miks te härrad rämpsaktsiaid ei osta? Või mingit suvalist “hype”-t. Või peksa raha mingise “startuppi” et CEO saaks endale iga päev 100-EURist brändit sisse kallata ja Lamboga ringi uhada? Miks? Pappi on ju. Pole mõtet üldse huvi tunda, “mis ma oma raha eest ka vastu saan”??? Ei?

3 Likes

Aga võibolla siis kirjutaks, et selle bränditoote asemel on olemas toode X, mis teeb sama asja 4 korda odavamalt ja sama hästi?

1 Like

Lisaks “bränditootele” on olemas “teine bränditoode” mis teeb ka asja hästi ja mida saab nii “bränditoote” hinnaga kui ka 4x odavamalt.

Ostja teab, et teda huiatakse ja poepidaja ise ka teab, et ta huiab.
Aga normaalsel inimesel on täpselt teada, kui palju miski asi tegelikult maksab ja kus poest seda tegelikult osta tuleb.
Mul elab sõber soomes. Paar korda aastas käib eestis ja teeb tiiru eesti ja ka läti erinevates kohtades sisseoste tehes. Ostab poole aasta varud kokku. Isegi soomeeestlased teavad seal teavad kus kohast mida osta. Ma ise ausalt ei tuleks selle pealegi, et tartus salvesti tehase poest läbi minna. Nüüd siis esimest korda elus käin temaga kaasas kogu terve tiiru…

3 Likes