Kas olete kuskil näinud olukorda, kus selle nn .iseteeniduskassa juures on suur tunglemine ( sest rahvas tahab ju niiväga ka kassiiri töö ära teha,ta lausa kibeleb selle järele, ilma selleta on tal poes igav ! ) ja samas inimteenindajaga kassa on tühi ?
Kui ei ole, siis on kogu nuti-pluti ülistamine suur mögga .
Iseasi kui nuti-pluti annaks sulle 10-15 % allahindlust, sest sa ei tarvita kassiiri tööjõudu vaid teed selle töö ise ära . Siis oleks sellel mõtet .
stagna
Kas olete kuskil näinud olukorda, kus selle nn .iseteeniduskassa juures on suur tunglemine ( sest rahvas tahab ju niiväga ka kassiiri töö ära teha,ta lausa kibeleb selle järele, ilma selleta on tal poes igav ! ) ja samas inimteenindajaga kassa on tühi ?
Jajah muidugi, iseteeninduskassa juures peab tunglemine olema, muidu on mögga.
Ma nägin ükspäe unes, et äkki on pultide arv, keskmine maksmiseks kuluv aeg ja iseteeninduskassade arv kuidagimoodi seotud? Võibolla on keegi midagi lausa mõõtnud? Või suisa optimeerinud, krdi ahvid? Et ei tekikski iseteenindusse järjekorda?
Ah mis, loll uni. Nuti-pluti. Mögga-mögga.
stagna
Iseasi kui nuti-pluti annaks sulle 10-15 % allahindlust, sest sa ei tarvita kassiiri tööjõudu vaid teed selle töö ise ära . Siis oleks sellel mõtet .
Iseteenindustes olen erinevates poodides järjekordi näinud küll. Selverites üldjuhul ei teki kuna inimesed kassas väga lühikest aega. Seevastu olen Selveris näinud kuidas tipptunnil puldipuudusel krabatakse see vaid poest väljumisel oma asjade läbipiiksutamiseks. Samuti olen Selveris näinud jõude istuvaid kassiire samal ajal kui inimesed läbi iseteeninduse lähevad.
PS! Jah, Selveris tekib ka puldipuudust. Jah, inimesed kasutavad. Massiliselt!
Stagna suhtumine osasse tänapäeva tehnoloogiast on 110% oma aliase vääriline :D
pole enam kaugel aeg (töö selle nimel juba käivat), kui tulevad kassata kauplused, lähed poodi vajutad äpi käima, laod asjad korvi ning meilile tuleb arve ostude kohta
tulu
pole enam kaugel aeg (töö selle nimel juba käivat), kui tulevad kassata kauplused, lähed poodi vajutad äpi käima, laod asjad korvi ning meilile tuleb arve ostude kohta
Tehnoloogia on olemas ja kasutusel, jääb üle ainult oodata, millal see siia jõuab:
https://www.theverge.com/2018/9/17/17869294/amazon-go-store-chicago-cashier-less
mike
Aga miks on vaja see ostunimekiri ilmtingimata kliendiga kokku viia? Kas ei piisaks sellest, kui pult ütleb kassas kassaaparaadile, mida ja kui palju ta piiksutas ning kassa küsib vastava summa kliendi käest kaardimakse aparaadi kaudu? Kui kundel on kliendikaart, siis saab selle täiendavalt konkreetse kliendiga siduda.
Ma ise kasutan ka ainult Rimi iseteenindust, sest mul ei ole ega tule mingisugust “panterkaarti” vms.
Sest pult ei käi kassaaparaadi külge. Astud poodi sisse ja võtad puldi, skännid oma asjad ära ja väiksemas poes paned puldi tagasi samasse kohta kust võtsid. Kassaaparaat ei tea millise puldiga sa oma oste skännisid ja millisest puldist küsida su ostude nimekirja, selleks ongi vaja mingisugust kaarti või muud suvalist asja millega siduda ostud puldis ja kassas. Tehniliselt võiks see ehk olla ka id-kaart.
Marvin
Vaata - puldi sisse tekib piiksutamisel ostunimekiri. Kui ostlemine läbi, läheb pult seina ja ostunimekiri laetakse serverisse ning pult ise on jälle tühi. Makseterminalis pannakse ostunimekiri kliendikaardi alusel uuesti kliendiga kokku.
Kas see on mingi antud süsteemi põhimõttelise ülesehituse teema? Mis takistaks workflow selist ülesehitust, et piiksutasid puldiga kraami läbi, siis näitad pulti kassale ja maksad arve? Kui arve makstud, siis pult seina peale tagasi.
Kindlasti on siin mingeid nüansse, aga kuna ise olen seda kola ainult tarbija poolelt pruukinud, siis ei oska neid kohe näha.
Sul on selle värgi hingeeluga rohkem kokkupuuteid -- valgusta publikut! :)
ziffMarvin
Vaata - puldi sisse tekib piiksutamisel ostunimekiri. Kui ostlemine läbi, läheb pult seina ja ostunimekiri laetakse serverisse ning pult ise on jälle tühi. Makseterminalis pannakse ostunimekiri kliendikaardi alusel uuesti kliendiga kokku.
Kas see on mingi antud süsteemi põhimõttelise ülesehituse teema? Mis takistaks workflow selist ülesehitust, et piiksutasid puldiga kraami läbi, siis näitad pulti kassale ja maksad arve? Kui arve makstud, siis pult seina peale tagasi.
Kindlasti on siin mingeid nüansse, aga kuna ise olen seda kola ainult tarbija poolelt pruukinud, siis ei oska neid kohe näha.
Sul on selle värgi hingeeluga rohkem kokkupuuteid -- valgusta publikut! :)
Sel juhul lähevad puldid "jalutama".
Draax
Nojah. Ei ole antud sihukest rikutud mõistust, et kohe selle peale tulla. :)
Täitsa nõus, ilmselt lähevadki -- mis siis, et sellega pole suurt mitte mõmmigi teha. Samamoodi nagu lähevad kõrtsidest õllekannud jne.jne.
Samas võiks ju leiduda mingi lahendus, et kuidas saaks seda pulti ilma kliendikaardita pruukida? Isegi ehk astuks teinekord Selverist läbi, aga see on hetkel piduriks.
ziff, ma isegi ei mõelnud varastamist või tasku panemist. Aga näiteks ka see, et suur osa pulte jääb kuhugi pakkimislauale vedelema, oleks üsna tüütu.
Draax
ziff, ma isegi ei mõelnud varastamist või tasku panemist. Aga näiteks ka see, et suur osa pulte jääb kuhugi pakkimislauale vedelema, oleks üsna tüütu.
Ripakil ostukärude kokkukorjamiseks on meetodid leitud, võiks ju pultide jaoks kah leiduda?
ziffDraax
Ripakil ostukärude kokkukorjamiseks on meetodid leitud, võiks ju pultide jaoks kah leiduda?
Ostukärude puhul rakendatakse ka ju mõnikord mündisüsteemi (Eestis vähem, mujal sagedamini).
Ehk siis eraldi inimeste palkamise asemel on efektiivsem see, kui iga inimene ise oma puldi õigesse kohta ära paneb. See sünnibki nii, et maksma saad minna alles siis kui pult õigesti pesas.
ziffDraax
Nojah. Ei ole antud sihukest rikutud mõistust, et kohe selle peale tulla. :)
Täitsa nõus, ilmselt lähevadki -- mis siis, et sellega pole suurt mitte mõmmigi teha. Samamoodi nagu lähevad kõrtsidest õllekannud jne.jne.
Samas võiks ju leiduda mingi lahendus, et kuidas saaks seda pulti ilma kliendikaardita pruukida? Isegi ehk astuks teinekord Selverist läbi, aga see on hetkel piduriks.
Täpselt nii ongi. Selver ja jms. ilmselgelt alahindavad sellise klientuuri mastaape, kes sooviksid kiirelt ostu sooritada, kuid ei soovi end ühegi kaardi ega boonusprogrammiga siduda. Arvestatava ostujõuga vanakooli 30-50-sed mehed/naised, kes tahavad kiirelt osta, maksta ja uttu tõmmata.
Pole ka väga tõsiseltvõetav jutt, et mingit tehnilist lahendust on võimatu leida. Saturnile saatsime sondi, aga poes ilma end regamata maksta ei saa.
Tõenäolisemalt moodustab see seltskond, kellel igasugu kliendikaartide rodu eraldi käruga kaasas on, siiski enamuse, nii arvuliselt kui käibe poolest. Meil on tegelikult suhteliselt vähelevinud selline "kiirpoe" konseptsioon või üldse mõte sellest, et võibolla kõik ei taha seal kord nädalas reede õhtul 5 tundi veoauto suurusesse kärusse kirde saia laduda, vaid näiteks eelistaks tihedamaid külastusi ja sellevõrra värskemat kaupa vms.
Ja võib-olla see jääbki tänu kulleritele üldse olemata - hetkel see terve päeva pikkune ooteag on ikka liig, aga näiteks 2 tundi oleks juba täitsa selline aeg, et ei viitsiks sinna poodi üldse jalga tõsta.
Ja võib-olla see jääbki tänu kulleritele üldse olemata - hetkel see terve päeva pikkune ooteag on ikka liig, aga näiteks 2 tundi oleks juba täitsa selline aeg, et ei viitsiks sinna poodi üldse jalga tõsta.
ziffttrust
Ootaks kuni saab tulevikus hakkama makstes ainult mobiiliga või ID kaardiga, kaugelt viibates.
See kaugelt viipamise asi oleks hiigla põnev -- ilmselt tekiksid suht käbedalt mobiilse terminaliga tegelased, kes täiskiilutud bussis ühest otsast teise liikudes paarsada euri kokku rehitsevad.. :)
Ma kujutan ette et võiks PIN koodi ka sisestada. Lihtsalt kaardil füüsilist klemmide-kaudu kontakti pole.
Mul on 1990datest alates terve hunnik igasuguseid kliendikaarte sahtlis, kodus.
Et umbes selline põhimõte: mingi reklaamionu kusagil Selveri või Coopi kontoris arvab, et kui minusugune külastab nende poodi, siis minusugune haarab kodust sahtlist nende kliendikaardi kaasa. Ikka ei haara küll! Sest ma ei tea ju hommikul tööle minnes, et ma täna lähen sellest või teisest poest läbi. Kaart jääb sahtlisse ning kaotab mingi aja pärast kehtivuse, uut kaarti ma ei tee, sest milleks, kui ma seda ei kasuta.
Ma ei kogu oma rahatasku vahele kaarte, erinevalt paljudest teistest, kelle rahataskuid või rahakotte ma näinud olen - kaartidest pungil. Lapatakse kassas tervet pakki läbi, et mingi õige kaart üles leida. Ei taha!
Ma pole siiamaani sellest reklaamiinimeste kontseptsioonist aru saanud, et rahakoti vahel olev kliendikaart kuidagi reklaamib seda kauplust. No ei reklaami küll.
Et umbes selline põhimõte: mingi reklaamionu kusagil Selveri või Coopi kontoris arvab, et kui minusugune külastab nende poodi, siis minusugune haarab kodust sahtlist nende kliendikaardi kaasa. Ikka ei haara küll! Sest ma ei tea ju hommikul tööle minnes, et ma täna lähen sellest või teisest poest läbi. Kaart jääb sahtlisse ning kaotab mingi aja pärast kehtivuse, uut kaarti ma ei tee, sest milleks, kui ma seda ei kasuta.
Ma ei kogu oma rahatasku vahele kaarte, erinevalt paljudest teistest, kelle rahataskuid või rahakotte ma näinud olen - kaartidest pungil. Lapatakse kassas tervet pakki läbi, et mingi õige kaart üles leida. Ei taha!
Ma pole siiamaani sellest reklaamiinimeste kontseptsioonist aru saanud, et rahakoti vahel olev kliendikaart kuidagi reklaamib seda kauplust. No ei reklaami küll.
On ju eespool korduvalt öeldud juba, et ei pea olema kliendikaarti kaasas, et pulti saada. Piisab kui on telefon kaasas. See on ju ikka kaasas.
ttrust
Ma pole siiamaani sellest reklaamiinimeste kontseptsioonist aru saanud
No algne idee tegelikult oli päris nutikas, nimelt eelnesid ajalooliselt neile kliendikaartidele soodustust andvad kupongid - kui inimene oli vaesem ja seega hindas oma aega piisavalt madalalt, et neid kupongiajakirju lugeda ja lõikuda, siis järelikult kõlbab talle kaupa ka väiksema kattega müüa. Rohkem teeniv rahvas eelistas kupongidega jändamise asemel näiteks kinno minna, järelikult teenis kauplus nende pealt rohkem :) Kuigi mõneti küüniline, siis vähemalt selles suhtes igati aus süsteem, et kõik on täiesti vabatahtlik. Müüja ei nääksu iga kord kassas, et kas kupongi kah saab?
Kuskohas need suusad sedasi risti läksid, et ilusa segmenteerimise asemel surutakse kõik inimesed poolvägisi sinna "kupongitajate klassi", seda ma ei tea. Vaevalt et asjaosalised isegi, tehakse sest teistel ju on ja alati on ju nii tehtud jne :)
erm
On ju eespool korduvalt öeldud juba, et ei pea olema kliendikaarti kaasas, et pulti saada. Piisab kui on telefon kaasas. See on ju ikka kaasas.
Jah, selleks et saada ilma kaarti kandmata teenindatud kõige ülbema teenindusega kauplusteketis, tuleb oma telefon kolida kõige ülbema ja aeglasema teenindusega mobiilioperaatori juurde :) Tõesti väga mugav.