200gr lapiku täiest brändist jääb ilmselgelt väheks 2,5h filmi üleelmaiseks. 2 lapikut peab kaasas olema. Saab koduteel ka paar lonksu võtta…
Kõikidest muudest asjadest kõige rohkem häirib mind kinos meeletult valju audio. Pole ju võimalik et eakas hakkab palju paremini / tundlikumalt kuulma kui keskealine või noor inimene. Või on neil kuulmismeel valjust tümakast ja räpist kuskilt autokõlaritest lausa sodiks pekstud, kuulmekäigud vaiku täis ?
On tekkinud lausa mõte järgmisel korral kinno minnes üle kõrva klapid kaasa võtta, et seda meeletut müra vaiksemaks summutada. Poleks paha ka detsibellid ära mõõta, kuid selleks peaks mingi aparatuuri muretsema, seda ei viitsi.
Amazonis on neid riistu saada
Vaatamata kõrgematele maksudele on Soomes bensiini hind langenud Eestist madalamale
Oktaanarvuga 95 bensiin maksab odavamates tanklakettides 1,56 eurot liitri kohta. Eesti suuremates tanklates maksab bensiin 95 praegu 1,59-1,65 eurot liiter.
Samas on Soomes aktsiisimaks bensiiniliitri kohta 71,77 senti ja Eestis pärast juulis toimunud tõusu 59,10 senti liitri kohta. Lisaks on Soomes kõrgem ka käibemaks, 25,5 protsenti. Eestis on käibemaks 24 protsenti.
Kas meil on liiga palju bensiinijaamasid - küsiks Michal ilmselt.
Selleks piisab, lihtsamal juhul, tavalisest mobiiltelefonist ja äppist
On leiutatud sellised asjad nagu kõrvatropid, mida kannavad laialdaselt eriti naissoost isikud igasgugustel lärmakatel üritustel. Läbi nende kuuleb ikka, kuigi mitte enam niivõrd suurte detsibellidega.
Koolides on tüdrukutel vatitupsud kõrvas, kuna kool võib vägagi lärmakas olla.
Milleks neid detsibelle mõõta? Kui tunned, et liiga vali on, mine ära või pane tropid kõrva.
kle, et kui avalikul üritusel, mille eest ma raha olen maksnud, korraldaja laseb mulle räiget fekaalihaisu näkku, siis ma mingu minema või pangu tropid ninna, et nii jälk poleks ?
Ma enamasti hääletangi jalgadega sellistelt üritustelt, kuid mõnikord ma ikka tahaks mingit filmi suurel ekraanil vaadata. Paraku on see niisuguse audioga väga ebameeldiv ja ma kahtlustan, et lausa tervistkahjustav
Seadus :(1)Helivõimendussüsteemidest põhjustatud helirõhu piirtasemed meelelahutusasutustes (kino- ja kontserdisaalid ning vabaõhuüritused, tantsusaalid, diskoteegid, klubid, restoranid ja baarid) ei tohi ületada järgmisi arvsuurusi:
Helirõhu ekvivalenttase LpA,eq,T, dB 100
…
(3) Kinodes on helirõhu ekvivalenttaseme soovituslik arvsuurus 85 dB(A).
Peaks tõesti ära mõõtma
PS, 100 dB on ca sama müra, mida teeb keskmine töötav mootorratas meetri kauguselt kuulates. Või siis mootorsaag. Saemehele soovitatakse tungivalt kanda mürasummutavaid klappe tervise kaitseks . Motomehel on kiiver ,
Kuid kinos piisab lihtsalt volume nupu keeramisest filmi näitava aparaadi juures .
elevandist toas ehk siis lokkavast kartellindusest Eestis ei julge keegi rääkida
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/120365255/konkurentsiamet-saatis-laiali-kartelliuurijate-uksuse-pooleliolevad-kriminaalasjad-lopetatakse
Ei uskunud sind ja mõõtsin. Mitte küll eriti uhke ega taadeldud mõõteseadmega - iPhone 13 ja decibel X
kohvi jahvatamine ~ 75 db
espressomasin – 55 db
vana laua-arvuti, kõrvaga kuuldavaks kulunud tasemel jahutusega – 45 db (siin mängivad “sagedused” rohkem rolli kui müratase)
750 cc Honda mootorratas – 70 db kävitamisel, 65 db töötamise ajal (tühikäik, mõõtsin väljalaske suunast 1 m)
Ära tee mootorratastele liiga. See, et mõned sumpsi asemel panevad sinna tühjad tsinktorud ei tee “keskmist mootorratast” miingiks kõrvavigastajaks ja lärmi etaloniks.
Minu väide oli vast see, et takistiga on odavam. 3 EUR tund on “ilus müügijutt”. Reaalsus on 3 EUR iga ALUSTATUD tund. Seega 61 minutit on juba 6 EUR. Kui tuled veidi varem kohale ja KOHE subtiitrite kerima hakates “parklajooksu” ei kuku tegema, siis võib vabalt ka 9 EUR olla. 9 EURi eest ma saan juba taksistiga koju
Kusagile 6-9 EUR vahele jääb… ütleme 7?
Kuigi reaalselt ma kinos ei käi, ega nina seal ka täis ei tõmma ja opssumid on juba suured. Imelik, et minu jagatud III partei, ehk sõbra, õpetussõnad, kuidas kinos mugavalt ja soodsalt nina täis tõmmata, sellise furoori ja kommentaaridelaviini esile kutsusid.
Kas sa tooksid siin välja need kohad, kus Tallinna kesklinnas saab parkida 1.5 EUR/tund? “Kesklinna” parkimistsoon ei ole sama, mis kesklinn.
Ei pea isegi taksoga kinos käima. Jala saab ka. See paar plaskut sammu segi ei tohiks ajada.
Tegelikult ei pea ÜLDSE kinos käima. 85" telekas ei ole tänapäeval enam üldse ülemõistuse kallis (SUUREMAT on juba keerukas “tava elamisse” mahutada). UHD ja SDR ja 8k ja mis need muud märksõnad seal veel on. 5.1 ja 7.1 helisüsteem pole ka mitte midagi erilist. Natuke peab ehk kõlaritega vaeva nägema, alumine ja keskmine ots on mõeldud “lärmi tegemiseks” ja siis on sul mono-funktsionaalne süsteem “ainult filmile”. See on ületatav.
Mul on täiesti tagasihoidlik 65" telekas (suurem diagonaal minu tagasihoidlikku elamisse lihsalt ei mahu), DAC, võimendi ja tavalised stereokõlarid (ja natuke tarkvaras pusimist, et 5.1 või 7.1 heli uuesti tagasi stereoks “suruda” võimalikult väikese kaoga). 5.1 süsteemi kinkisin ära, sest seesama… “kuidas mahutada”. Võib olla, kunagi kui leian sellise 100% juhtmevaba süsteemi, mis mulle elamisse ära ka mahub, siis… Eriti ei tunne, et ma KINOS midagi rohkem saaksin. Viimati DUNE vaatasin kinus. Samahästi oleks võinud seda kodus teha.
Peale stagna kurdetud “kurdistavate kõrgete” ja “p…set väristava bassitümpsu” ei saa sealt eriti midagi. 2K resos asjad on juba väga selge, ilusa, terava pildiga. 4K rääkimata.
Ja minu silm, muide, on nende väheste kinos-käikude korral (ammusest ajast) ikkagi eristanud nii makroblokki kui mõnda muud pakkimise algoritmi artefakti. Eee… nagu päriselt. Selle eest maksan ?
Parem jätkame kurilkas arutelu “parima hiina-kvaliteedi suhtega kodukino”
Samuti imestan et nii palju tähelepanu mingi nishitootele nagu kino. Pausile panna ei saa, kanalit vahetada samuti, heli on täispõhja keeratud, üle kõige popcorni imal hais, parkimine on paras piin. Peab ikka tugev tervis olema et seda nautida.
Keegi ju ei väida, et sa ei saaks kodukinosse kõvasti investeerides samasugust või peaaegu samasugust tulemust ( ja sellise audioga nagu ise parajaks pead ), kuid mõnikord tahaks ka välja minna.
Eriti kui on kaaslane, keegi, kellega oled just tutvunud ja tahaks olla mingis neutraalses kohas, mitte oma kodus, mida naised ikkagi õigustatult peavad sinu territooriumiks ja ei ole sageli valmis sinna tutvuse varases staadiumis tulema. Kohvik kõlbab, kontsert või vabaõhuetendus kõlbab, mingi kõrtsiüritus tantsu ja tralli ja 30 aastat ringituuritanud bändiga kõlbab, kino kõlbab suurepäraselt, sest sinna minekuks ei pea end pidulikult riidesse panema. Teatrisse minekuks justkui peaks. Vähemasti minule õpetati, et räbala teksadega, Marlboro dressipluusi ja ketsidega teatrisse ei minda. Pole aastaid käinud, võib olla nüüd on kombed teised. Kuid ka teater on sotsiaalse üritusena täiesti OK
Lisaks on filmide küsimus. Kõike uut ei ole olemas selle kodukino jaoks. Kinos ikka värskem kraam. Ma möönan, et päris harva leiab täiskasvanu sealt mida vaadata, kuid nagu öeldud, see võib olla ka rohkem sotsiaalse suhtluse üritus kui filmi nautimine, mida sa ilmtingimata tahad vaadata.
Opossumid muidugi leiavad sealt igast Disney kraami lõputult.
Vaatasin kohaliku kaluriküla praeguse kinokava läbi ja ainus, mis seal tähelepanu köitis oli Nobody 2. Võib-olla riskin selle vältimatu helivapustusega ja lähengi vaatama.
Võib olla seepärast, et mulle meeldis Bob Odenkirk Better call Saul seerias, ta kipub actioni jaoks küll nati vanaks jääma, aga eks see on rohkem filmitegijate kui vaataja mure
Naisega välja minekuks on kino üks halvemaid mõtteid.
Vaatate kõrvuti istudes kaks tundi ekraani ja tegelikult ei suhtle. Midagi uut üksteisest teada ei saa. Parem juba lihtsalt kusagil kohvi juua või vabas õhus jalutada.
See kommentaar paljastas vist tahtmatult midagi hoopis su enda kohta. .P Mo arust on pime kinosaal just päris sobilik koht selleks, kus kämmal näitsiku kaela ümber või reie peale sättida. Kui ära ei lükata, on tore õhtu tulemas. ![]()
Viimaste arengute kohaselt võib hoopis kriminaalasi tulla, kui sa Dolby müra seest tütarlapse selget jah-sõna oma reiesilitusele pole saanud.
To: PeaLiK.
Seda kinos intiimset olekut võidakse ära kasutada sedasi, et sulle saadetakse hiljem advokaadilt kiri, mis nõuab sult mingid 3000 eurot ja kui sa ei maksa, siis antakse sind kohtusse ja su nimi avalikustatakse.
Elu on lihtsalt äri.
selleks otstarbeks on ekstra soetatud kollaseid ühekordseid kõrvatroppe prillitoosi. Ma samuti ei talu seda heli tugevust, istu kus tahad…
Vaata hr Pealik, see kehtib ainult vallaliste kohta. Pikalt abielus olles teab iga loll, et “tore õhtu” tuleb pulma aastapäeval ja sünnipäeval ![]()