Armetu Eesti kaubandus

"ziff"
"Offf"
Näed siis. Inimene õpib kogu elu. Sureb aga ikka lollina. Ma olen NII vana ja ikka veel nii naiivne, et mulle poleks selline s...tapea olemine isegi mitte mõttesse tulnud.
P.S. Mul on kohting tulemas, ega sa ei tea mõnda e-poodi, kust Porsche Carrera tellida saaks :)

Tore, et sain silmaringi avardamisel abiks olla :)
Porsche koha pealt jään kahjuks vastuse võlgu. Kui teaks, siis kasutaks ise kah :)

Mingil määral võib see abiks olla: https://www.kingitus.ee/soidukogemused/superautod/
Jah, nii saab olla ja showroom ongi mõistlik lähenemine tootja vaatest vaadates. Aga nõme on, kui keegi läheb poodi X proovima toodet Y ja ostab selle lõpuks netipoest Z.
"Marvin"
Jah, nii saab olla ja showroom ongi mõistlik lähenemine tootja vaatest vaadates. Aga nõme on, kui keegi läheb poodi X proovima toodet Y ja ostab selle lõpuks netipoest Z.

See sõltub. Kas 300% hinnavahe tundub ausa ja igati mõistliku marginaalina? Vaevu-vaevu jätkub äraelamiseks?
mmj. hjjjj. kkkj
"Offf"
"Marvin"

See sõltub. Kas 300% hinnavahe tundub ausa ja igati mõistliku marginaalina? Vaevu-vaevu jätkub äraelamiseks?

ma ei tea, kui saaks ka seda 300% juurdehindlust, siis oleks miljonär. Reaalsus on see, et hea kui saad 10% kallimalt müüa, tavaliselt müüd sama hinnaga, mis suured välismaa netipoed ja siis ka ostetakse pigem välismaalt, et miks sinult osta, krt teenid äkki 10 euri kuigi siit ostes saaks kauba järgmine päev kätte.
Eesti tarbijal on lihtsalt kõrini sellest nörritamisest, kus toote alghind on ebareaalselt kõrge ja näidatakse pidevalt mingeid 20-30% "allahindlusi".
Selline tunne, et nö. tavahinnaga polegi ühtegi toodet eriti müügil, samal ajal kui see 20-30% “allahindlus" on ikkagi kallim kui mõnes netipoes.

Eriti hästi tulebki välja praegu nende musta reede jms. kampaaniatega kus kõrget hinda demonstreeritakse kui mingit enneolematut vastutulekut ostjale. "Näete, võtsin tervelt 30% maha". Ostjat ei huvita su protsendid, ta oskab guugeldada ja hindu võrrelda.
Ja selle narrimise peale polegi imestada et netist ostetakse ka siis kui hind on üsna sama. Lihtsalt põhimõtte pärast sellisele hanitavale kaupmehele oma raha ei jäta.
"Draax"
Eesti tarbijal on lihtsalt kõrini sellest nörritamisest, kus toote alghind on ebareaalselt kõrge ja näidatakse pidevalt mingeid 20-30% "allahindlusi".
Selline tunne, et nö. tavahinnaga polegi ühtegi toodet eriti müügil, samal ajal kui see 20-30% “allahindlus" on ikkagi kallim kui mõnes netipoes.

Eriti hästi tulebki välja praegu nende musta reede jms. kampaaniatega kus kõrget hinda demonstreeritakse kui mingit enneolematut vastutulekut ostjale. "Näete, võtsin tervelt 30% maha". Ostjat ei huvita su protsendid, ta oskab guugeldada ja hindu võrrelda.
Ja selle narrimise peale polegi imestada et netist ostetakse ka siis kui hind on üsna sama. Lihtsalt põhimõtte pärast sellisele hanitavale kaupmehele oma raha ei jäta.

ära siis osta sellelt suurelt tegijalt, osta oma tuttavalt väikeettevõtjalt. Ega ei olegi vahet kas nuumad Leedu firmat või Prantsusmaa oma. Keegi ei räägi, et tuleks osta kallimalt, aga see, et ostan põhimõtte pärast mujalt, peaasi et sina krdi pahurik 10 eurot ei teeniks. Muuseas, see omn väga levinud suhtumine.
Ma näiteks purjetamisasju püüan ikka Eesti füüsilistest poodidest osta. Nende eksistents on oluline mugavusteenus ning kui me neisse nišiäridesse raha ei anna, siis neid varsti ei ole. Jah, mingid vidinad on, mida on mõttetult raske siia saada ning need tuleb muidugi võrgust osta - näiteks mu paadil olevad otsastopperid on sellised, mida siin ei müüda. Või siis mingid spetsiifilised varuosad... Aga enne küsin ikka paarist kohalikust poest üle, kas nad neid siia mõistliku ajaga saaksid. Kui saavad, siis mõni protsent hinnavahet ei ole probleem.
Keeruline on eelistada kohalikku kaupmeest näitel: levinud mõõdus maanteeratta rehvide paar kodumaal 100 € + pakiautomaadi kulu versus “väljamaalt” 7 päevaga 65-75 € (sh transport). Ma ei taha kodumaist kaupmeest süüdistada ahnuses. Ja eeldan, et tema mind ka tema kasuks mitteotsustamise eest ei kiru.
"ziff"
"Offf"
Näed siis. Inimene õpib kogu elu. Sureb aga ikka lollina. Ma olen NII vana ja ikka veel nii naiivne, et mulle poleks selline s...tapea olemine isegi mitte mõttesse tulnud.
P.S. Mul on kohting tulemas, ega sa ei tea mõnda e-poodi, kust Porsche Carrera tellida saaks :)

Tore, et sain silmaringi avardamisel abiks olla :)
Porsche koha pealt jään kahjuks vastuse võlgu. Kui teaks, siis kasutaks ise kah :)

Loomulikult võimalik. Eraisikuna ja liisingusse pead võtma. Täida dokumendid, maksa sissemakse jne ning võta auto. Sõida kuni 14 päeva ja lusti. Siis informeeri liisingut, et auto ei sobi mingil lambi põhjusel ning tagasta auto. Täpselt nii lihtne ongi. Olen ise olnud korra “sponsor” Loomulikult targemad müüjad sulle enne 14 päeva võtmeid ei annagi 👍
Mul täpselt sama suhtumine, mis Marvinil — nišipoodidest ostan asjad kodumaalt ja maksan hea meelega “kogukonna toetamise maksu”. Küll aga näen ühe teise hobi näitel, et kui nišipood hakkab käituma kogukonna huvide vastaselt või muudmoodi kehvalt, siis läheb see raha turuosalistelt ikka välgukiirusel Amazoni üle.

"ttrust"
"ziff"
"ttrust"
Riiklik regulatsioon on siinkohal juba ammu olemas - tarbija õigus e-kaubanduse kaudu ostetud toode tagasi saata ja raha kätte saada. Seda kõike 14 päeva jooksul. Ja pole tähtis, mis on tagasisaatmise aluseks.

Just nimelt. Kas peaks siis veel midagi lisaks juurutama?

Nüüd ongi küsimus, et kas see klausel nagu liiga palju palli ühte väravasse ei tao?
Põhimõtteliselt kannatavad ka teised tarbijad, kuna selline kammajaa toodete tagasisaatmise ümber teeb ka teised kaubad kallimaks. Algne eesmärk oli hea ja mõistlik, mistõttu see klausel seadusesse kirjutati, aga tegelikkus osutus teiseks.

Te olete ikka kursis, et see on seaduses sätestatud miinimum nõue?
Amazon pakub nt. 30p sh, firmadele.
Ja jõulude ajal on üldse eripakkumine, alates 1.nov ostetud kaupu saad tagastada kuni 01.02, ehk 90p.

Džinn on pudelist välja lastud ja seda sinna enam tagasi ei topi.
"Fenton"
Keeruline on eelistada kohalikku kaupmeest näitel: levinud mõõdus maanteeratta rehvide paar kodumaal 100 € + pakiautomaadi kulu versus “väljamaalt” 7 päevaga 65-75 € (sh transport). Ma ei taha kodumaist kaupmeest süüdistada ahnuses. Ja eeldan, et tema mind ka tema kasuks mitteotsustamise eest ei kiru.

Pahatihti on veel nii, et hiljem tuleb välja, et Eesti poest on see transa ka 7+n päeva. Eriti kuriooseks läheb siis, kui peenemal vaatlemisel on kohaliku poe kaubal sama vahelao tag'id küljes kui välismaa netipoest tellitud kaubal.
Eks siin ole küsimus ka selles, kas ostuakt on lihtsalt asja omandamiseks võimalikult madala hinnaga või on sellel mõni muu väärtus ka. Näiteks valid lapsega Kaubamajas uut rongi — no võib-olla saakski Saksa amazonist odavamalt, aga seda elamust ei saa, kus ta riiulist omale meelepärast valib ja õhinal kassasse viib. Või näiteks jalutad sõbraga raamatupoes, vahepeal krabad mõne raamatu ja pärast sirvid seda Literaadis kakao kõrvale. Või premeerid ennast eriti toreda panniga, mille saad koduosakonnast, et kohe toiduosakonnast sinna mingi hea lihatükk või mereelukas peale särisema osta.

All that said, kui ma avastasin, kui palju maksavad Kitchenaidi asjad Saksamaal Kochformi poes, siis…
Ma ei tea kust see 10% jutt tuleb, ma näen küll rammusamaid numbreid. Aga olen ka eesti pisikest nišikaupmeest toetanud. Toetan veelgi, kui näen, et tegemist on oma-ala-fanaatikuga, kes TEAB, päriselt teab asja ins-and-outs.
Kui lähed sinna poodi, kus oliste ndppudega onu ütleb, et firma X simmerid, mis maksavad N raha kestavad ainult Z kilomeetrit, aga firma K simmerid, 2N raha eest kestavad 4Z km, siis ma võin need ikka tema käest, samast poest ka osta. Juurdehindlus ei ole siis "kirves" vaid aus "teadmised raha eest" tehing ja igati õigustatud.
Aga kui poes on igavlev, mukitud blondiin "a mina vä?", "see vä?", "mai tea mis neil vahet on äää.... hinna vahe on?"
siis ... mmm... sorrivaan, thanks, bu no.
Mis puudutab neid allahindlusprotsente. Olles natuke asja sees, siis ma tean et sa tead et need protsendid on tegelikult mõttetud. Võin sinna kirjutada täpselt sellise numbri mis tahan, lõpphind on ikka see millega ma arvan et sa võiksid osta ja mis on tänases konkurentsiolukorras mõistlik. Konkurents minu alal on kõva. Aga kuna paljud inimesed siiski küsivad neid allahindlusi, ja ka kõik konkurendid neid oma pakkumistes näitavad, siis pean ka mina seda tegema. Muidu paneksin ennast lihtsalt ise ebavõrdsesse olukorda.
"peeter82"
Mis puudutab neid allahindlusprotsente. Olles natuke asja sees, siis ma tean et sa tead et need protsendid on tegelikult mõttetud. Võin sinna kirjutada täpselt sellise numbri mis tahan, lõpphind on ikka see millega ma arvan et sa võiksid osta

Olete ikka kursis, et selline tegevus pole legaalne?

https://commission.europa.eu/law/law-topic/consumer-protection-law/unfair-commercial-practices-and-price-indication/price-indication-directive_en

Trahv on 4% käibest, mõnel vbla tasub ära.
"JP76"
"peeter82"
Mis puudutab neid allahindlusprotsente. Olles natuke asja sees, siis ma tean et sa tead et need protsendid on tegelikult mõttetud. Võin sinna kirjutada täpselt sellise numbri mis tahan, lõpphind on ikka see millega ma arvan et sa võiksid osta

Olete ikka kursis, et selline tegevus pole legaalne?

https://commission.europa.eu/law/law-topic/consumer-protection-law/unfair-commercial-practices-and-price-indication/price-indication-directive_en

vahepeal jah oli teema rohkem üleval, aga nüüd miskipärast saavad need ehituspoed taas pidevalt -30% allahindlusi teha. Ilmselt on leidnud mingi nõksu.
Teine teema on, et välismaa netipoed vilistavad selle peale ja näitavad näiteks tennisekaupade puhul allahindlusi tehase soovitavast hinnast. Kui mina müün poes 199 reketit, siis netipood reklaamib 280 -30% ja hinnaks tuleb 196. Ja siis tahab inimene poes 30% allahindlust, kuigi ma olen kohe reaalselt parima võimaliku hinna pannud.
Olen aastaid riideid ostnud ainult netipoodidest, kus on tasuta tagastamise võimalus. Kui pole mingi toote suuruses kindel tellin mitu suurust ja saadan valed tagasi. Kui seda võimalust poleks siis ei telliks nendest poodidest üldse midagi. Ei saa nüüd olla, et ainult mina teen nii. Küllap kaupmees sellega arvestanud on.

Eelkõige on see tagastamine väiksemate tegijate probleem, kelle logistika ja tellimuste haldus on vähem automatiseeritud ja kes ei saa ka kullerfirmadelt soodsat hinda kaubelda oma olematute mahtude pärast.
Osad poed pakuvad kuldklientidele veel pikemaid tagastamisõigusi.

Samuti võib olla probleemiks mingi aliexpressi saasta edasimüümine, kus tootefoto ja füüsiline toode on omavahel niivõrd nihkes, et suurem osa kaupa saadetakse tagasi.

võib arvata, et valitsuse ja avaliku sektori pr' i poolt lüüakse sõnumitooja taaskord maha, aga ... eks mastaabil on, rohkem vast jaekaubanduse mõttes, oma efekt olemas, aga ainult turu suuruse ja mahtude taha ka meie kõvasti kirvemate hindade puhul pugeda ei saa. oma osa tundub siinmail siiski olema ka ahnusel ja soovil kohe, kui äri käima pannakse, cayennega ringi sõita.. ei ole ju päris okei, et soomes, saksamaal, või mujal, kus keskmine palk on meiega võrreldes pea kahekordne, maksab enamik teenuseid, tarbe- ja toidukaupu, väljas käimine jne. juba vähem kui meil.

et lõpetasin just järjekordse nädalase kultuurituuri berliinis, siis mõni väike lõbus näide ka ... käisin laupäeval solarise parklas pöffi lõpupeol - väike 0,33 õlu (moretti, corona) € 7, sissepääs € 25 ... nädal tagasi maailma kuulsamates klubides berghainis ja tresoris - väike 0,33 õlu (berliner pilsner, oberdorfer helles) € 4, sissepääsud üldjuhul € 10-15 (okei, berghainis, kuhu enamik pürgijad kuulevad uksel sveni suust ainult sõna 'nein', oli pühapäeva pärastlõunane sissepäs € 26 :)), legendaarses köpis - suur 0,5 õlu (sternburg) € 1,50, sissepääs - anna palju tahad, andsin viieka :)