Stagna, mitu pudelit päevas keskmiselt läheb?
Läheb täpselt niipalju kui ma tahan, et läheb.Ei rohkem ega vähem.Ja ma annan maksale nii 2- 3 päeva nädalas puhkust kah, see organ on mind hästi teeninud seni.
Et kui bussipeatuses veedetud aeg pole raisata, lisaks kodusele ajale, siis nii vähemalt 6 pudelit iga päev? Ning maks puhkab hommikuti?
Offf
#Istusin bussipeatuses ja rüüpasin ajaviiteks oma õlut kuni buss tuleb,( jah, ma tean, et see on keelatud, kuid who cares ? ) ning sinna ilmusid kaks penskarist naisterahvast - nii 65-70 aastased ehk.#
Pekske nüüd mind, kui vaja, kõvasti, aga kas ma olen ainuke, kelle jaoks siin lauses on midagi Väga Valesti?
IRW, on vist küll. Märksõnad buss, õlu :D
stagna
Kas nüüd hakkate mulle kombeid õpetama ? Ma joon oma õlut siis kui mulle meeldib ja sellal, kui muud pole suurt teha.Kedagi ma ei sega, kelle see asi on?
Eks bussjaamas õlle joomine ole igaühe enda asi, aga tulla sellega viisakas seltskonnas ärplema .... mnjah.
Jätke see õllejoomine rahule. Mees teab, mis mees teeb. Mul on üks tuttav, kes rääkis, et tema vend on Bocki vend (midagi sellest kergelt alaväärset). Maal just tööd ei ole, kuid vennal õnnestus endale töökoht saada ja nüüd, iga kord peale tööd haarab endale poest Bocki....
Ma siis küsisin, et mis ta arvab, milline näeb välja ühe lihtsa inglase tööpäeva päevakava: varahommikul tööle, õhtuni tööl, õhtul pubi (pint või paar tuttavate ja sõprade seltsis) ja siis koju koti peale. Bocki-mehed/naised? Miljonid ja miljonid. Pärast seda suhtumine pisut muutus.
Mis puudutab neid 13. eluaastatesse jäänud 30 aastastest kahe lapse emadest, siis nad on olemas. Ja on põhjus, miks 1000 eurose kuusissetulekuga pere ei tohiks saada midagi järelmaksuga osta (pesumasin ehk välja arvatud), ma just leidsin, et pangad pakuvad sõbralikult laenu, et inimesed saaksid teha Tallinna korterit üürides esimese makse (tagatisraha + 1 kuu üür + maakleri tasu).
(Kõrvalmärkusena, kui soomlased eelviimase lama ajal tahtsid tööta jäänud müügimehi hakata ümber õpetama ja uurisid, et missugused on niisuguste tegelaste formaalhariduslikud teadmised, siis avastasid, et keskmiselt 7 kl tasemel. Viimane tulemus on kooskõlas sellega, mis õpilaste õppeedukus kipub põhikoolis langema - kodud ei suuda neid enam endisel määral toetada + ealised muutused lisaks. Seega 13 a on üsna tavaline tulemus ja kui kodupoolne "talupojatarkus" nõrgaks jääb, siis hakkavad vanemad "kooliraha" maksma).
Eesti kaubandus jääb (arvestades on-line kaubanduse järjest kasvavaid mahte, madalat ostujõudu) pakkuma suhteliselt tagasihoidlikku valikut ja halvemaid hindu. See pilt hakkab pisut paranema, siis kui 4 liikmelise pere kuueelarve ei ole 1000 eur vaid pisut rohkem (ja ma kardan, et ka see summa on üsna tavaline). Pisut matemaatikat oleks abiks, kuid see on tasemel, mida õpetatakse MBA-dele.
Ma siis küsisin, et mis ta arvab, milline näeb välja ühe lihtsa inglase tööpäeva päevakava: varahommikul tööle, õhtuni tööl, õhtul pubi (pint või paar tuttavate ja sõprade seltsis) ja siis koju koti peale. Bocki-mehed/naised? Miljonid ja miljonid. Pärast seda suhtumine pisut muutus.
Mis puudutab neid 13. eluaastatesse jäänud 30 aastastest kahe lapse emadest, siis nad on olemas. Ja on põhjus, miks 1000 eurose kuusissetulekuga pere ei tohiks saada midagi järelmaksuga osta (pesumasin ehk välja arvatud), ma just leidsin, et pangad pakuvad sõbralikult laenu, et inimesed saaksid teha Tallinna korterit üürides esimese makse (tagatisraha + 1 kuu üür + maakleri tasu).
(Kõrvalmärkusena, kui soomlased eelviimase lama ajal tahtsid tööta jäänud müügimehi hakata ümber õpetama ja uurisid, et missugused on niisuguste tegelaste formaalhariduslikud teadmised, siis avastasid, et keskmiselt 7 kl tasemel. Viimane tulemus on kooskõlas sellega, mis õpilaste õppeedukus kipub põhikoolis langema - kodud ei suuda neid enam endisel määral toetada + ealised muutused lisaks. Seega 13 a on üsna tavaline tulemus ja kui kodupoolne "talupojatarkus" nõrgaks jääb, siis hakkavad vanemad "kooliraha" maksma).
Eesti kaubandus jääb (arvestades on-line kaubanduse järjest kasvavaid mahte, madalat ostujõudu) pakkuma suhteliselt tagasihoidlikku valikut ja halvemaid hindu. See pilt hakkab pisut paranema, siis kui 4 liikmelise pere kuueelarve ei ole 1000 eur vaid pisut rohkem (ja ma kardan, et ka see summa on üsna tavaline). Pisut matemaatikat oleks abiks, kuid see on tasemel, mida õpetatakse MBA-dele.
stagna
Mina olen nõukaajal üleskasvanud inimene. Ma olen karastunud ja harjunud sellega,et poes pole saada seda kaupa, mida mina tahaks osta vaid müüakse seda, mida mulle pole vaja.
Kuid mul olid illusioonid, oh kui naiivsed illusioonid! Ma arvasin, et kui kapitalism võidab, siis ma saan poest osta kõike mida ma vajan eeldusel , et mul on raha. OK, mul on raha, kuid ma ei saa osta seda, mida ma
vajan.
See on lihtsalt häbiväärne.
Ma tahan osta mugavaid N # 47 talvesaapaid ja kingi ja ma ei saa seda Eestis teha ! Sest niisuguseid siin lihtsalt ei müüda, ei mingi hinna eest !Ma olen valmis maksma rohkem kui N# 43 saapa eest, kuid neid lihtsalt pole müügil ! Et endale korralikud jalatsid hankida, ma pean sõitma Soome. Soomes miskipärast müüakse ka suuri numbreid ja need ärid ei lähe pankrotti.Et endale püksid, pintsaku ja korraliku talvemantli hankida, mis mu suurele kerele sobivad, ma pean sõitma Soome. Või kasutama rätsepa teenuseid, mis on väga kallis.Isegi püksirihma ostmiseks pean sõitma Soome või kasutama UK netikaubamaja.
Eesti kapitalist pole minu rahast huvitatud, kuid soomlane miskipärast on ? Inglane miskipärast on ? Miks on see nii ?
Asi läheb veel hullemaks. Eesti poed ei müü isegi seda kaupa, mida nad reklaamivad, et müüvad !
Tahtsin osta mingit santehnikavidinat, mitte liiga haruldast , kuid ka mitte väga tavalist. Ütleme, et see oli artikkel X hinnaga ca 50 eurot.
Netiotsingu tagajärjel leidsin Tartus kaks suurt ehituspoodi, mis neid asju müüvad. Täpselt just niisugused nagu mulle vaja. Hiiilgav ! See ongi kapitalism, mis mulle meeldib ! Ma saan osta oma raha eest seda, mida vajan .
Lähen siis õhinal ehituspoodi nr 1 Lõunakeskuses ja ütlen teenindajale, et mulle on vaja seda toodet X. Too vaatab kompuutrist : kahjuks on see meil juba paar nädalat välja müüdud ! Meil ei ole seda !
"Kuna siis tuleb uus partii ? "
"Pole teada, võib olla järgmisel nädalal, võib olla maikuus...Kui soovite meilt midagi osta, helistage infolauda, sealt öeldakse, kas meil on seda poes või on otsas "
"Milleks teil siis üldse veebsait on kui te isegi ei tea, mida müüte ja kuna te seda müüte ? "
"Mina olen ainult müüja,ma ei tea midagi, küsige seda ülemustelt "
OK, üks paha kaubamaja, mis isegi ei tea, mis tal on müügil.
Samal õhtul läksin Annelinna, kus netireklaami järgi müüdi sama kaupa. Veel suurem firma, hiigelsuure angaariga Ehituse ABC, netis reklaamib, et minu soovitav kaup X on saadaval koguni kahes variandis !
Halleluuja ! Siit ma saan, mida vajan!
Lähen algul vale klienditeenindaja juurde, kes müüb hoopis elektritarveid. Kuid ta on sõbralik ja näitab kätte õige sektsiooni - santehnika. Seal klienditeendaja teeb tüdinud näo . "Jah me müüme seda toodet, me müüme seda kahes variandis, kuid mõlemad on juba pikemat aega otsas !"
"Kuna siis uus partii tuleb ? "
"Juba täna pidi tulema, kuid ei tulnud. Kui soovite meilt midagi osta, helistage infolauda, nad kompuutrist vaatavad, kas meil on seda poes või mitte "
"Miks teil siis üldse veebisait ja vastav reklaam on kui see ei vasta tegelikkusele ? "
"Mina ei ole süüdi, ma ei telli kaupa. Ma ainult müün seda, mis meil sees on."
Ok, seda ma aktsepteerin täiesti.Müüja tõesti pole süüdi. Kuid kas kauba tellija ei suuda kasvõi mõne päeva võrra ette mõelda ? Kui mingi stabiilselt minev kaup on lõpukorral, kas on raske tellida uus partii enne seda kui viimne eksmplar kauplusest ära ostetakse ? Miks peavad pidevalt olema kaubavalikus mitmenädalased pausid, kus kliendid küsivad teatud kaupa ja nad ei saa seda poest, ehkki see on avalikkuses välja reklaamitud ?
See on ju meeletu raharaiskamine kui klient tuleb poodi, soovib osta reklaamitud kaupa ja poes pole seda anda ! Normaalses ühiskonnas oleks see enesetapjalik äripraktika, see oleks pankrot ! Eestis on see tavaline.
Sovetikaubandus ruulib endiselt.
Kas valasid lõpuks viha välja?
Jalanumbriga 44 pean nentima, et ka seda numbrit on riiulitelt väga raske leida, ikka on kobedamad mudelid kas 42-43 või 45-46. Peaks ju olema oluliselt levinum kui 47, miks siis seda ette ei tellita piisavalt?
Kalakajakas
Jätke see õllejoomine rahule. Mees teab, mis mees teeb. Mul on üks tuttav, kes rääkis, et tema vend on Bocki vend (midagi sellest kergelt alaväärset). Maal just tööd ei ole, kuid vennal õnnestus endale töökoht saada ja nüüd, iga kord peale tööd haarab endale poest Bocki....
Mõned aastad tagasi oli rõõm sõita lühike ots Lõuna-Eestis maakonnasisese bussiliiniga. Elamus oli korralik. Peatuses istus onu kaheliitrise kange õlle ballooniga. Esmapilgul pidasin teda suva bomžiks, kui buss oli mõnda aega seisnud, otsustas ta aga peale tulla. Järgnes kustumatu dialoog bussijuhiga, kellele ei meeldinud pudel:
Bussijuht: Kus sa nüüd ronid sellega? Punn on peal ikka?
Onu: Punn on peal!
B: Näita siia... No kus ta siis peal on?
O: Ma pean homme tööle minema...
(sekkub kaasreisija:) - Näe, punn on seal, tooli all! (osutab bussipeatuse pingile)
B: Mine too punn ära! Ja et sa enam ei roniks täis peaga mul bussi. Eelmine nädal ühe viskasin välja. Nüüd käib rattaga tööl.
Onu häbeneb, põuest pudeneb kaks pätsi Kirde saia.
mx77
Tööriietega on veidi lihtsam, need on aastast aastasse samad ja moemuutused ei tähenda seda, et hooaja lõppedes pead sa nad -70% allahindlusega maha müüma, kuna järgmine hooaeg on veidi teistsugused asjad moes. Sama ilmselt ka motoriietega.
Motosport on väga selgelt trenditeadlik ala. Vaata kasvõi valgeid krossisaapaid ning igal aastal uuenevaid krossiriiete kollektsioone. Rukka võib muidugi üleni mustasid motomatkariideid edasi toota, nende klientuuri see ei huvita.
Ja Jesperile - mul oli siin just paar päeva tagasi käsil missioon 'ostan XS-peaga inimesele enam-vähem viisaka krossikiivri'. See ei osutunud triviaalseks ülesandeks - mingit 69-eurost HJC plönni ei tahtnud, AGV-d ei olnud sobivas mõõdus, Arai ei istunud ja oli liiga kallis, Shoei istus, aga oli liiga kallis, Airoh ei ole minu maailmas mitmel põhjusel kiiver... Linna peale õnnestus leida üks sobiv kiiver. Üks. Hooaja alguses. Mis suve peale saama hakkab?
Marvin, krossiriided on teine teema. Tänavasõiduriided on aastast aastasse ikka needsamad mustad.
PS. MIks see Airoh kiiver ei ole (enimkasutatav kiiver MXGP-s ju)
Veel karjääri-teematriiviga kaasa minnes
Vestlesin ühe asjaliku noormehega, kes õpib TTÜs ehituskonstruktsioonide projekteerimist.
Kuna tegu pole just väga jõukast perest pärit noormehega, siis on ta juba pikemat aega suviti omaenda erialal, ehk ehitusel leiba teeninud. Vahepeal, kui asjad kitsaks kiskusid, oli lausa aasta akadeemilisel ja käis Soomes Kalevipojaks.
Nüüd arutas, et peab need lihtsa ehitusmehena tehtud tööotsad CV-st maha võtma, sest tööandja jaoks on see pigem NEGATIIVNE faktor. Näiteks olla üks PR lilleke talle meilinud, et "kahjuks te meile ikkagi ei sobi, teie fookus on pisut ebaselge".
Seega, projekteerija ei tohi mitte mingil juhul reaalses elus näppu külge panna nendele konstruktsioonidele, mida ta projekteerib. SÕIDAME!
Vestlesin ühe asjaliku noormehega, kes õpib TTÜs ehituskonstruktsioonide projekteerimist.
Kuna tegu pole just väga jõukast perest pärit noormehega, siis on ta juba pikemat aega suviti omaenda erialal, ehk ehitusel leiba teeninud. Vahepeal, kui asjad kitsaks kiskusid, oli lausa aasta akadeemilisel ja käis Soomes Kalevipojaks.
Nüüd arutas, et peab need lihtsa ehitusmehena tehtud tööotsad CV-st maha võtma, sest tööandja jaoks on see pigem NEGATIIVNE faktor. Näiteks olla üks PR lilleke talle meilinud, et "kahjuks te meile ikkagi ei sobi, teie fookus on pisut ebaselge".
Seega, projekteerija ei tohi mitte mingil juhul reaalses elus näppu külge panna nendele konstruktsioonidele, mida ta projekteerib. SÕIDAME!
mx77
Airoh Stelt on suurtootjate kiivreist ainuke, mis on turvatestides karmilt ja ühemõtteliselt läbi kukkunud ning selle tulemusena tootmisest maha võetud (Aviator on selle järeltulija). Kerguse järele joostes unustati toote funktsionaalsus mõnevõrra ära ning mina käsitlen seda kliendi petmisena. Sellest põhjusest mulle piisab. Seejuures oli Stelt tippmudel, mitte mingi odav asjandus. Lisaks on mulle räägitud piisavalt lugusid Airohite katkikukkumisest, rihma-aasade läbiroostetamisest ja muudest jamadest, mida ma enese kiivritega kogeda ei taha.
Turuosa ja esindatust sarjades saab raha eest osta, paraku.
Oskad mõne viite anda testis feilimise kohta. Ise otsisin ja ei leidnud. Mul on juba teine Airoh (eelmine oli Stelth ja sellega sai ikka paar korda korralikult kukutud) ja pole sinu loetletud asju märganud.
Statoilist saab Cöö-k(l)a
Selline käsi laiutama ajav tegevus. Nüüd müüakse siis kabanosse kolm korda rohkem või?
Mul küll selle lavkaga kokkupuuted juhuslikku laadi, mõni veepudel paar-kolm korda aastas....
Selline käsi laiutama ajav tegevus. Nüüd müüakse siis kabanosse kolm korda rohkem või?
Mul küll selle lavkaga kokkupuuted juhuslikku laadi, mõni veepudel paar-kolm korda aastas....
See pood on pole juba üle aasta enam mitte Statoili oma. Nüüd siis ka avalik nimevahetus lõpuks.
Õnneks on neil automaadid.
Õnneks on neil automaadid.
antsukene
Statoilist saab Cöö-k(l)a
mõni kohe peab oma väikest ajumahtu kõigile demonstreemima? Lugesid ikka artikli ka läbi?
mx77
Oskad mõne viite anda testis feilimise kohta. Ise otsisin ja ei leidnud. Mul on juba teine Airoh (eelmine oli Stelth ja sellega sai ikka paar korda korralikult kukutud) ja pole sinu loetletud asju märganud.
Stelti asju kohe ei leidnud, aga paari teise mudeli kohta olid küll RAPEXi märked. Usun siiski, et mu mälu mind ei peta.
Airohiga on ka see lugu, et nad sihtisid pikka aega vaid madalaimate nõuetega standardit (ECE-d) ega vastanud ei Snellile ega DOTile. Ühesõnaga - ei ole minu kiiver. Peab Araiga sõitma :P
Airoh kasutas enne Snelli BS standardit, mis on osaliselt karmim kui Snell, sest testitavad kiivrid võetakse suvaliselt tootmisliinilt.
Kui sa vaatad Briti Sharp lehte, mis tegeleb kõige tõsisemalt kiivrite testimisega, siis Arai ja Airoh tulemustel suurt vahet pole. Krossikiivreid seal küll ei ole.
Kui sa vaatad Briti Sharp lehte, mis tegeleb kõige tõsisemalt kiivrite testimisega, siis Arai ja Airoh tulemustel suurt vahet pole. Krossikiivreid seal küll ei ole.
Ah, tegelikult ebaoluline. Igaüks leiab oma kiivri. Isegi armetus kaubanduses :). Ma lihtsalt selgitasin, et minu käsi ei tõusnud mõne margi eest maksma, mingitel ajaloolistel põhjustel. Teistel võivad vabalt olla teised eelistused ja tihtipeale ongi.