Armetu Eesti kaubandus

Tööriietega on veidi lihtsam, need on aastast aastasse samad ja moemuutused ei tähenda seda, et hooaja lõppedes pead sa nad -70% allahindlusega maha müüma, kuna järgmine hooaeg on veidi teistsugused asjad moes. Sama ilmselt ka motoriietega.
Natuke suurem pilt on selline, et on lausa fantastiline kuivõrd pakkumine Eesti poodides on paranenud viimase 10-15 aasta jooksul. Mitte midagi pole enam siin puudu, välja arvatud siis IKEA. Rääkides ehitukaupadest ongi juba ülepakkumine, K-Rauta isegi Võrus, rohkem Bauhause, Bauhofe, Ehituse ABC, ma ei oska neid kõike enam mäletada. Tarbijana tänan suurepärase pakkumise eest!

Kingade suuruste kohta tean, et on naistele raske, ja suuremaid kingi on vaja lausa Saksamaalt/Poolalt osta kus ilmselt naised on reeglina suuremat kasvu kui mujal maailmas.
Stagna, ma pakun välja, et nagu su nimigi ütleb, siis sa oled natuke nõukaaega pidama jäänud ja ei saa aru tänapäeva majanduse ja kaubanduse toimimisest. Isegi viimase 10 aastaga on kaubandus kardinaalselt muutunud. Enamus kord-paar kuus ostetavai tooteid ei ole mötet poes sees hoida, see on puhas kulu ja pärast jäävadki kätte, lihtsam on vajadusel tellida. Kui tahad mingit konkreetset 1500 eurost Miele pesumasinat, mida ostetakse Saaremaal 2 tk aastas, siis ilmselt ei ole mõtet seda kõigis 5 Kuressaare tehnikapoes letis hoida. Stagna muidugi arvab, et peaks, aga jään siin eriarvamuele :)
stefan
Natuke suurem pilt on selline, et on lausa fantastiline kuivõrd pakkumine Eesti poodides on paranenud viimase 10-15 aasta jooksul. Mitte midagi pole enam siin puudu, välja arvatud siis IKEA. Rääkides ehitukaupadest ongi juba ülepakkumine, K-Rauta isegi Võrus, rohkem Bauhause, Bauhofe, Ehituse ABC, ma ei oska neid kõike enam mäletada. Tarbijana tänan suurepärase pakkumise eest!

nii on, Stefan mujalt tulnuna on just õige inimene meie valikut hindama.
Jee jee... ma võiks neist "pussuhaisudest" ja muudest ehituspoodidest imelugusi rääkida... aga ei viitsi.
Jesper, jah ka mina olen märganud, et tööriiete ja jalatsite osas on kapitalism meil sisse murdnud. Ma lausa imestasin kui suur on valik ja et on olemas ka ekstremaalsed suurused, isegi veel suuremad kui mulle lähevad.

Kuid see on siiski väike osa elust. Mul on mõnus sobiva turvasaapaga jalas suvilas heina niita ja puid lõhkuda,ka metsas seenel ja marjul võib käia, kuid teatrisse ja sünnipäevale sellega nagu ei taha minna. Ka neoon-oranži tööjopega on väga soe ja mõnus midagi askeldada, kasvõi teelt lund rookida talvel, autojuhid näevad mind pimedas, kuid vähe pidulikumasse kohta sellega ei kipu.

Pole siis muud kui oodata, et kapitalism ka muudesse kaubandussektoritesse tasapisi sisse murrab. Toiduained ja tööriistad on kah täiesti OK, ei saa väga kurta.
Eestis on üks natuke korralikum SUUR ehituspood - Kaare tee Ehituspood. Ja siis on natuke kehvem ehituspood - K-Rauta. Ülejäänud SUURED ehituspoed on paras kräpp, neis tuleb hoolega teada konkreetset kaupa, mida ostad. Kindlasti on spetsialiseerunud pisipoode, aga neist pole mõtet rääkida.
Kui siin foorumis Eesti kaubandust kehvaks kirutakse, siis peab sellest järeldama, et sellel kehvusel on objektiivsed, paratamatud ja möödapääsmatud põhjused. Vastasel korral näeksid siinsed inimesed selles võimalust ja tormaksid turunišši täitma. Siin pole ju perekool, lõppude lõpuks! ;P
Eestis olevat ju inimese kohta kõige rohkem kaubanduspinda maailmas. Mõni ime siis, et igale poole igat kaupa ei jätku...
Eks seda nišši ju täidetaksegi. Väga palju tellitakse e-kaubamajadest.On isegi inimesi, kes lausa sellega tegelevadki, teenivad elatist. Otsivad veebikauplustest soodsaid pakkumisi või selliseid, mida poes ei ole ja müüvad neid siis kuskil facebooki kommuunis edasi.Turukaubandus õitseb samuti riiete ja jalatsite arvel .Kulud on minimaalsed, tulu tuleb.

Kuid mulle ei meeldi põrsast kotis osta.Ma tahan kaupa näpuga katsuda ja proovida, et see mulle sobib enne kui raha välja käin.Ja turgudel kolada pole hoopiski mingit tahtmist.
ttrust
Eestis on üks natuke korralikum SUUR ehituspood - Kaare tee Ehituspood. Ja siis on natuke kehvem ehituspood - K-Rauta. Ülejäänud SUURED ehituspoed on paras kräpp, neis tuleb hoolega teada konkreetset kaupa, mida ostad. Kindlasti on spetsialiseerunud pisipoode, aga neist pole mõtet rääkida.

Nii ja naa. Bauhausis on palju sellist kaupa, mida mujalt pea lootusetu leida.
mx77
Tööriietega on veidi lihtsam, need on aastast aastasse samad ja moemuutused ei tähenda seda, et hooaja lõppedes pead sa nad -70% allahindlusega maha müüma, kuna järgmine hooaeg on veidi teistsugused asjad moes.

Nojah, ma kaldun arvama et enamikul inimestest, kes nr 47 jalatsi leidmisega hädas on, ei ole probleem mingi 3-4 aastat "moest maas" olevaid asju kanda. Või siis saab ju müüa "moevälist" kraami, mis nii kiiresti ei aegu, ma ausalt öeldes ei suudaks küll isegi relva ähvardusel identifitseerida erinevusi 2016 vs 2015 aasta kingamoe vahel, anoh ma olen laisk ja rumal inimene kah.

Ise maailma parandamisega on selline kehv lugu, et kuna iga asja üles ehitamine võtab minimaalselt 10 aastat, siis tuleb neid asju hoolega valida, mida parandada :) Väga võimekad inimesed jõuavad elu jooksul 3-4 suurt asja ära teha, vähem võimekad 1-2, paljud ka mitte midagi.
jesper

Pigem on ikka probleem selles, et tavariiete poodides on puldis mingid "töötasin end üles müüjast keskastme juhiks"-tüüpi fantaasiavaesed inimesed, kellele ei tule pähegi et midagi peaks kunagi üldse proovima teistmoodi teha kui iidamast-aadamast on tehtud. Tuleb meelde see lugu Statoili kohaliku tähtsusega bossist, kes töötas mingi eneseabikoolituse raames ühe päeva müüjana ja siis kommenteeris et võibolla see pole käibe mõttes kõige optimaalsem, kui kabanossi- ja kütusekliendid peavad samas järjekorras seisma. No ja siis suht kiiresti pärast selle murrangulise avastuse tegemist ilmusid tankurite juurde need makseautomaadid :)

Tegelikult ongi lugu vastupidi - puldis on inimesed, kes tegid oma majanduse magistri ülikoolis, aga pole kunagi reaalselt poes töötanud. Sama jama on igas riigis tegelikult.

Kui pulti saab mõni ärksam tegelane, kes on ennast leti tagant üles töötanud, siis tulevad ka mõistlikud ümberkorraldused. Samas suurfirmadesse kandideerimisel peetakse kunagist letitööd CV-s miinuspunktide vääriliseks.

Karjääriga suurfirmades on sarnane lugu - "kui me su manageriks paneme, kes siis sind samaväärselt leti taga asendaks?", "kui me su peakontorisse võtame, kelle me siis sinu asemel su poodi manageerima paneme?" jne jne. Siis võetaksegi kas otse ülikoolist või kuskilt välja kukkunud sõpru ja imestatakse, et asjad ei toimi ja miskid lollkäsud poodidesse saadetakse.
Aa, ms.... tsekake vähe suurte kettide kodulehtedel..... kõik ostujuhid on ..... naised!
Mis 47 number saapaid te õige tahate :) Aga tampoone on see-eest 47 sorti.
Ja sellepärast ongi nii, et kui mees poodi läheb, siis tuleb sealt pead vangutades välja.....
See ei puutu otseselt kaubandust, kuid see häiris mind väga tugevalt.

Istusin bussipeatuses ja rüüpasin ajaviiteks oma õlut kuni buss tuleb,( jah, ma tean, et see on keelatud, kuid who cares ? ) ning sinna ilmusid kaks penskarist naisterahvast - nii 65-70 aastased ehk.

Üks ütles teisele : lähme siia toidupoodi ja lubame midagi head endale, äsja just oli pensipäev.

Teine vastas: " Mis pensipäev, üle poole rahast on läinud. Tütar võttis veel ühe liisingu,päris kalli, ostis mingi suure teleka ja ta ei suuda ise kõiki neid liisnguid ära maksta.Andsin talle 200 eurot. Nüüd on mul kuu aega vaid kartul ja kõige odavam räim toiduks.Õnneks on ka kotitäis piparmünti ja kilo suhkrut,saan teed keeta, nälga ma ei jää. "

Esimene mutt püüdis nagu mõistust kohale tuua, ütles, et täisealised lapsed peaks oma vanemaid aitama, mitte vastupidi, kuid too ei võtnud kuuldagi.

"Minu tütar on nii hea laps, ta on nii hakkaja ja aktiivne, talle tehakse alatasa pettust ja tünga, seepärast ta ei saagi oma rahadega hakkama. Ta müüb facebookis tuttavatele igast kraami,see on tema sissetulek, kuid paljud sõbrad petavad teda, ei maksa selle eest . Tütremees aga teenib vaid 800 eurot kuus, sellest ei piisa perekonna jaoks , kus on kaks last "

Ma tahtsin sellele mutile lolluse eest kõrvakiilu anda. Kui sel perel on sissetulek 800- 1000 eurot kuus, siis ei maksa võtta kohustusi 1200 euro eest kuus ! See sinu "andekas ja hakkaja ja hea laps" on lihtslt loll nagu lauajalg ja ei tea muhvigi raha väärtusest! Ta on jäänud pidama nii 12-aastase tasemele. Kui ma midagi vajan, küll siis ema maksab minu eest.

30-aastasena, 2 lapse emana, omaette perekonna perenaisena , kus ka mees teenib, ei tohiks keegi oma pensionärist vanemalt raha välja pressida. Kuid neid inimesi on Eestis tuhandeid, kes peavad seda enesestmõistetavaks, et vanemad aitavad neid oma piskust pensirahast.Ja penskar kasvõi nälgib, et täiskasvanud lapsuke saaks 40-tollist telekat vaadata.

Õpitud abitus, muud pole öelda.
#Karjääriga suurfirmades on sarnane lugu - "kui me su manageriks paneme, kes siis sind samaväärselt leti taga asendaks?", "kui me su peakontorisse võtame, kelle me siis sinu asemel su poodi manageerima paneme?" jne jne. Siis võetaksegi kas otse ülikoolist või kuskilt välja kukkunud sõpru ja imestatakse, et asjad ei toimi ja miskid lollkäsud poodidesse saadetakse.#
Enamasti ma raulir-ga ei nõustu, aga see on sigatuttav teema :)
#Istusin bussipeatuses ja rüüpasin ajaviiteks oma õlut kuni buss tuleb,( jah, ma tean, et see on keelatud, kuid who cares ? ) ning sinna ilmusid kaks penskarist naisterahvast - nii 65-70 aastased ehk.#
Pekske nüüd mind, kui vaja, kõvasti, aga kas ma olen ainuke, kelle jaoks siin lauses on midagi Väga Valesti?
No ütleme siis, et ei ilmunud ( venelased räägivad, et kui midagi ilmub, tuleb risti ette lüüa ), vaid tulid, kõndisid, saabusid ...Mis seal valesti on ?
Buss, stagna, bussipeatus, stagna.....
Üldiselt.... "rüüpasin oma õhtust õlut pubis, kuniks takso saabuks....." jne....
Kas nüüd hakkate mulle kombeid õpetama ? Ma joon oma õlut siis kui mulle meeldib ja sellal, kui muud pole suurt teha.Kedagi ma ei sega, kelle see asi on?