Äripäeva miljon krooni

to: lissabon

Ma arvan et miljardist veel keerulisem on 20 või 50 või 100 miljardit kahekordistada. Miljard on selline sobiv summa, millega on võimalik suuri LBO-sid teha. 100 miljardiga aga enam mitte, sein on ees.
Buffetti staatusel mehel on suvaliste summadega raha tegemine juba üsna muretu. Suvaline aktsia tõuseb selle 15% aastas ja rohkemgi ära juba siis, kui teada anda, et Warren on aktsias positsiooni võtnud.
hex, arva, mis juhtub aktsia hinnaga momendil, kui buffet annab märku, et ta tahaks nüüd oma nii umbes mitmesajamiljonilist (USD) positsiooni likvideerima hakata...
to arrowhead

Arvad,et Buffet on nii loll,et ytleb,et nyyd hakkab myyma.Buffet myyb juba siis esimesi pakke,kui v2lja imbunud uudis,et Buffet ostis kovasti ja l2ks pikaks.Nii kui turg saab aru,et teda on ninapidi veetud,on juba Buffeti positsioonid koik realiseeritud ja aktsia on vabalanguses.
Ehtne n2ide on MAMA-ga,mida keegi multimiljon2r ostis.
Buffett ei ole treider, ta ostab, et hoida. Hoida väga pikalt, kui kõik läheb plaanipäraselt. Icahn on hea näide sellest, kuidas hea nimega saab raha teha. Tema tihti ennem teatab, et plaanib osta..
Ei ole väga loogiline.
Tynga tegemise skeemid kipuvad toimima hästi vaid yhe korra.
oeh, tegelikult oli point ikkagi selles, et väga suurt investeeringutükki on küllalt raske märkamatult maha parseldada, et ainult sellest teenida, et Buffeti ostu peale hind 15% üles kargab. Ehk siis jätk varasemale väitele, et miljardist on oluliselt keerulisem 2 miljardit teha kui miljonist 2 miljonit.
Mis sellest miljonist nüüd saanud on, ei paista seda investor Toomast enam kuskil? Nii kaua kui investeering kasvas oli igas lehes.
Mis tal portus oli viimati, kui keegi viitsib välja otsida siis saab ju vaadata :)
ÄP Investori alt saab seda vaadata. On teisel 75% cashi + deposid praegu. Ülejäänud mingid huvitavad pickid, a la OTP, Tallink, TEO, Cramo, Tulikivi, Apache, Southern Copper.

Tipust on alla tulnud ca. 22%. Arvestades portfelli struktuuri pole see eriti impressive vist. Eks sellepärast pole ka mõtet kõvasti trummi lüüa. Palju lihtsam on kirjutada, et aktsiafondides ja pensionifondides raha sulab. Viimane uudis "ülevaade" all ütleb nt:

"Ühes TEO aktsiate ostmisega lükkas Toomas sisse ka orderi Baltika aktsiate ostmiseks, kuid liiga madalale pandud hinnasoovi tõttu (2,98 eurot ehk 46,63 krooni aktsia kohta) ei õnnestunud tal aktsiaid saada..."
Lisaks veel, et eelnimetatud ülevaade oli 22.02.08-st. Peale seda pole ülevaadet antud enam.
Mnjaa, see oli aeg kus turg oli veel üpriski üleval võreldes praegusega. :) Ja venemaa tegi oma tippe :)
2 512 280 eek 21.07.08 seisuga näitab see investor@äp
ohho :)
Toomas üle 70% rahas (deposiidis).
Õnneseen!
1 põhiliselt rantjee elu elav(?) tüüp kirjutas fb-s: "Äripäev pushib kampsuniga tegelast nimega Investor Toomas. Selle taga on ÄP börsitoimetus ja reaalne raha. Eesmärgiks on väikeettevõtjale nõu andmine, et koguda säästudest pensionit läbi investeerimise turgudele. Nagu mulle näiteks. Enamasti pole ma ÄP strateegiast aru saanud ja minu arvates seda polegi nagu puudub ka strateegia eri varaklasside ja riskide maandamise vahel. Toomasele lisaks võiks olla rohkem strateegiaid. Seetõttu tegin oma miniblogi ja oma karakteri, nagu ka samasuure portfelli. Kas see on ka reaalne, selle jätan mõistatuseks. Postitan siia vahel mingeid ideid ja strateegiaid. Alustasin 29. veebruaril. Praegu teen panuse Brexiti hirmule ja läks huvitavaks. Praegu läheb hästi aga vaatab edasi :) Sportlik ja võibolla ka õpetlik."
https://www.facebook.com/investeerivahvehkneljassammas/
Minu arusaam ikkagi on see, et Pensioni ei koguta tradedes :)
Tin
Minu arusaam ikkagi on see, et Pensioni ei koguta tradedes :)

Tin, õigem sõnastus oleks: "Traded kuni pensionieani".
See siin on "Äripäeva" "Investor Toomase" -teemaline rubriik.
Huvitav, mitte ühtegi seisukohavõttu, et kas Investor Toomas kavatseb ja kui palju kavatseb Tallinna Sadama aktsiaid märkida.
Arvan, et kavatseb ikka ja selle pisku, mis lubatakse (1000 tk) võtab kohe kindlasti ära.