Ampler Bikes elektrijalgrattad

Seitsme kuuga 1,7 mln käivet olemas. Kui siiani arvasin selle aasta müügiks tulevat 2,5-2,8 mln, ja pigem alla serva, siis praegune tempo teeb ülemise otsa väljavaate reaalsemaks.
jahe
Seitsme kuuga 1,7 mln käivet olemas. Kui siiani arvasin selle aasta müügiks tulevat 2,5-2,8 mln, ja pigem alla serva, siis praegune tempo teeb ülemise otsa väljavaate reaalsemaks.

Selle aasta hooaeg on nüüdseks möödas - pigem on hea, kui see 2.5 täis saadakse. Mis ikkagi on loomulikult oluline edasiminek eelmise aastaga võrreldes.
Miks ma arvan, et 5 järelejäänud kuuga võib käivet lisanduda pea miljon? Neil on palju täitmata tellimusi (rataste kokku panemise suutlikkus on nõudlusest maas), seega hooajavälisel ajal saavad nad tegeleda olemasolevate tellimuste rahuldamisega -> kliendi ooteaeg lüheneb -> klientide ärakukkumine pika ooteaja tõttu langeb.

Teiseks pole tegemist küllastunud turu, vaid areneva turuga, sestap on iga aasta eelmisest suurema müügiga ja ka aastasiseselt on hooaja möödudes langus väiksem.

NB! Need on minu oletused, mille paika pidavust saab hinnata aja jooksul.
Augusti käive 198k vs 59k aasta tagasi, senise aasta käive kokku 1,94 mEuri. Lisaks veel, et eelmise aasta septembris oli käive 43k, mis samas kasvutempos jätkates annaks jooksva kuu käibeprognoosiks ca 140k.

Huvitav lisainfo järgmise hooaja jaoks ka see, et rataste tootmise osas tehti augustis uus rekord.

Tulemuste tagajärjel tehti eile tehinguid üle 6,3k tokeniga, kokku kauplemiskäibega üle 12 000 eurot. Seega kiirematel päevadel käive palju mõnest Tallinna börsi aktsiast maha ei jää :)

Saadi natuke rahvusvahelist kajastust:

https://www.theverge.com/2018/9/6/17817064/ampler-curt-electric-bike-review
Müün 50 osakut Ampleri-i osakapitalist. Firma on küll eksponentsiaalses kasvufaasis, aga raha ka muudeks üritusteks tarvis. 50 osakapitali osa vastab siis kuskil 446x50=22300 osale Funderbeami sündikaadis. Hind võiks jääda Funderbeamis kaubeldava kanti. Praegusel ostjate turul vaevalt kellelgi sellist kogust olulilselt hinda üles liigutamata muidu turult soetada õnnestuks. Huvi korral leiab mu kontakti siit http://tny.im/dvN
Vahepealsetest arengutest - septembri käive oli 196k vs 43k aasta tagasi, kasv seega 4,55-kordne. Selle aasta käive seni 2,15 meuri(eelmise aasta sama periood 0,806 meuri). Kogu aasta peale ootaks seega käivet ca 2,6 meuri; kui tuleb vahepeal ka mõni müügikampaania, siis pigem 2,8 meuri (eelmine aasta tehti oktoobris kampaania ajal käivet 166k ehk septembrist ligi 4x enam).

Ette on võetud ka päris korralik laienemine, järgmise kümne kuu jooksul plaanitakse töötajate arvu kahekordistada. Selle pinnalt ootaks ka järgmiselt aastalt vähemalt 2-kordset kasvu; ideaalis võiks ka efektiivsus ajas paraneda ja käibekasv olla töötajate arvu kasvust kiirem. Seega järgmise aasta käibe-eesmärk võiks olla ca 5,5 meuri. Tuleb loota, et jätkub jaksu see ka ära teha; sellisel juhul juba Eesti mõistes päris arvestatavaks ettevõtteks kasvamas.
Mis see Ampler'i valuation on tokeni 3,4 € hinna pealt?
uranos
Mis see Ampler'i valuation on tokeni 3,4 € hinna pealt?

Pre-money valuation 3 000 000 EUR
+
409 982 EUR kaasatud raha
=
Post-money valuation 3 409 982 EUR

Kui token on valid proxy kogu ettevõtte turuväärtuse osas, siis tokeni hind on kasvanud 1 EUR --> 3.40 EUR.

Järelikult Ampleri mcap peaks olema:
3 409 982 EUR * 3.40 = 11 593 938,80 EUR
Funderbeamist pole võimalik vähegi arvestatavat kogust osta. Olen huvitatud 2,5ga ostma 4000 tokenit e 10 000.-EUR eest. Kas keegi soovib müüa?
Taavi, sinu link ei avane. Võtaks hea meelega ühendust.
Aitäh, momentum! MIs neil 2018 EBITDA tuleb ja 2019 prognoositav? Kas keegi on vaadanud, mis peer groupi P/S ja EV/EBITDA on?
Uranos, tegemist on välja kujunemata turuga, elektrirataste tootjad arenevad kiiresti ja loovad uut turgu, mitte ei võta niivõrd seda teiste käest, nagu on omane küpsele turule. Sestap pole konkurentidega adekvaatset võrdlust võtta (iga konkurent on erinevas arengustaadimis ja numbrid on sellest sõltuvad). Ka kasum pole kiires kasvufaasis sedavõrd tähtis. Amplerile on peamine luua endale turg ja nimi, seejuures optimiseerida logistikat ja tootmist.

Taustateave: oman, aga olen müümas.
Saan aru, et uus põlvkond on kogu vana finantsjuhtimise ja investeerimisõpikud prügikasti visanud?
Ma olen seda mõned korrad oma elus näinud.
1996 oli ja 1998 oli ja 2006 oli ja
nüüd hinnatakse ka töökoja väärtust 12 milkule. OK, see on päris suur summa.
Aga mis asi see token on?
Aeg on ilmselt varsti võtta välja sabatiaasta puhkus ja teha perega või siis üksinda näiteks ümbermaailma reis, kuni te siin oma tokenditega arvutate ja bitCoinidega korrutate.
TNT, mis asi see aktsia on? Kuidas seda katsuda või näha saab?

Täpselt samaväärne mittemateriaalne osalust esindav ühik on ka token. Kui Sa tahaksid aktsiaid, siis peab ostuks-müügiks kogu aeg notari juurde minema. Börsil on ka ilma selleta võimalik, aga esitatavate nõuete tõttu on ettevõtetel sinna raske pääseda. Tokenite süsteem aitab luua börsiga võrreldavat mugavust teistsuguste ettevõtete jaoks.
TNT, siin pead vaatama, et Newtonit ei tee ;) https://seekingalpha.com/article/4136684-investors-can-learn-sir-isaac-newton
jah, tõesti või.
Kus see token registreeritud on?
Äriregister? Depositoorium?
Mõni EW seadus, kus sõna token esineb?
Millises seaduses on kirjas, et Amazonist ostetud asjad Sinuni jõuavad? Asi on usalduses. Sinu vaba valik on mitte usaldada, ei heida ette.
https://www.b-token.eu/
jõudu investeerimisel!
Mis muidugi ei tähenda, et mõnikord joppab!

Jõudu ja edu aktsiatesse investeerimisel!
Mis muidugi ei tähenda, et mõnikord joppab!
TNT
Saan aru, et uus põlvkond on kogu vana finantsjuhtimise ja investeerimisõpikud prügikasti visanud?
Ma olen seda mõned korrad oma elus näinud.
1996 oli ja 1998 oli ja 2006 oli ja
nüüd hinnatakse ka töökoja väärtust 12 milkule. OK, see on päris suur summa.
Aga mis asi see token on?
Aeg on ilmselt varsti võtta välja sabatiaasta puhkus ja teha perega või siis üksinda näiteks ümbermaailma reis, kuni te siin oma tokenditega arvutate ja bitCoinidega korrutate.

See on muidugi tase, et erinevad TNT sugused siin loopisid puid alla, kui Amplerit sai osta 1 meurise valuationi pealt. Et valideerimata ärimudel ja maksate lihtsalt asutajate omanikelaene kinni ja nii. Vahepeal on asjad edasi läinud ja oodatav järgmise aasta käive on ca 5,5 meuri, vastavalt on kasvanud ka ettevõtte väärtus. Aga endiselt on vaja käia kuulutamas, kuidas tegemist on 12 milkut väärt töökojaga ja võrrelda bitcoiniga. Teagi kas hapud viinamarjad või milles asi. Aga see kompulsioon arenevaid ja investoritele seetõttu kasulikuks osutunud ettevõtmisi mõnitamas käia on pigem halenaljakaks muutumas.

Ega keegi ei väidagi ega liiatigi veel ei garanteeri, et Ampleril tulevikus hästi läheb. Diskussiooni tase siin foorumis tundub aga olevat pöörduvalt nina allapoole keeranud.