Aktsiate hinnaprognooside korrigeerimisi tuleb nagu seeni pärast vihma!

Muudetud on HP, VN, HELEK, NORMA ja … hinnaprognoose! Kusjuures kõige aktiivsemalt tegeleb nendega Trigon.

Tundub, et erinevalt näiteks US turgudest jätavad need soovitused eesti turuosalised suht külmaks, ei tea miks? Siiski kui vaadata neid prognoose, siis ega nad ju väga utoopilised ei ole. Eesti väikeinvestorid on aga valdavas enamuses harjunud investeerima printsiibil, et kui aktsia on kahel päeval järjest tõusnud vähemalt 3%, siis võib-olla tasub osta.

Krdi Eesti rumalad väikeinvestoerid ei aja turgu üles!?
to illimar: Kui Sa nüüd vaatad viimase aja tehinguid, siis näit. HP puhul väikeaktsionärid on üsna hoogsalt ostnud, kuid Hansabank Markets'i poolt pikemat aega realiseeritav suurem müügiorder ei lase HP-l tõusta.
huvitav, kas eksisteerib ka korreltatsioon suuremate müügiorderite ja HBMi tõstetud hinnaootuste vahel? ja vastupidi?
to robert: Sry, ma ei saanduki hästi aru kust Sa korrelatsiooni otsid?
Ei midagi teaduslikku... ma lihtsalt mõtlesin, et kas eksisteerib seos Hansa Marketsi avaldatud kõrgema hinnaootuse ning eksisteerivate suurte müügiorderite vahel. Aga.. ei usu, et midagi sellist on olemas.. sorry segaduse eest.
to beast: kes võiks olla suurem müüja praegu? EBRD on juba varem teatanud oma soovist HP-st exit teha, võib-olla nemad?

Üsna huvitav nähtus oli kevadel EVP-ga, kui HF-i emissioon oli tulemas. EYP lasi välja avalduse kus prognoosis aastalõpu hinnaks 0.60 kanti. Samal ajal võis uudistest lugeda, et EVP hind on tõusmas kuna tuleb HF emissioon, kuigi HF emissioonil osalemine oli juba tol hetkel neg NPV-ga mõtetu. Siiski valdavalt väikeinvestorid kütsid hinna üles.

Nüüd kas võiks midagi sama kohe kohe juhtuda aktsiatega, mille aastalõpu prognoose on tõstetud, ehk kas mõni neist võiks teha oodatava tõusu mitte aasta lõpuks vaid augusti lõpuks. Kui beast-i andmetel suur müüja oma kogusest lahti saab, siis ...? Igal juhul HP kasumiprognoosi on tõstetud, varades toimus hiigelkasv (samas deposiitide maht kasvab jätkuvalt), leedu Hansapankas on jõudnud jooksvasse kasumisse, Lätis toimub kiire areng jne jne. Kõik on ju positiivne. Oleks vaja kedagi EYP-st või HP-st kes HP aktsiat nüüd hype-ma hakkaks. Sven Kunsing EYP-st võiks teha pärast EVP-d comeback-i. Ise eile ostsin HP-d, kuna hetkel tundub kuidagi väga madalal asi olevat.
Visatagu mind foorumist välja, aga olgu öeldud, et ebameeldiv on sääraseid asju lugeda (muudan autori järjekorda):
"Ostsin eile HP-d;
Oleks vaja kedagi, kes HP-d nüüd hype-ma hakkaks;
Ei tea , miks väikeinvestorid ei ostagi veel"

No kannata ometi paar päeva.
Samasugust jama veel räigemal kujul publitseeriti hiljuti ka investor.ee-s seoses farmga , kas samad tegijad või?
to illimar: ei oma informatsiooni suurema müügiorderi taga oleva institutsiooni ega ka selle koguse kohta. Kas keegi oskab midagi täpsemat öelda?

to pitsat: investor.ee-s nähtud käekiri hakkab tõepoolest ka LHVD'sse ilmuma.
to pitsat:

isiklikult mul ei ole midagi sinu vastu, kuna ma ei tunne sind. mul viskab jätkuvalt üle aga sellised käpardised, kes saastavad LHV-d oma ulumisega. Palun loe eelnev tekst enne korralikult läbi, enne kui teiste silme all tõmblema hakkad.

Ma ei rääkinud mitte mingilgi määral soovist, et "panin täna raha sisse ja tahan homme 50% tõusuga maha müüa". Ma rääkisin turu laiemast liikumisest. Pealegi olen seni HP-d ostnud 1 ja 1.5 aasta perspektiiviga.

Lihtsalt niisama lahmimine tekitab küll sinu kohta küsimuse, et kas sa oledki selline paukuja või on sul kombeks suvaliste inimeste peal oma komplekse rahuldada.
to beast: milline ostusoovide maht peaks TSE-l HP suhtes taga olema, et müügisurvest tingitud langemist (seisakut) tasakaalustada?
On kodanikke, kel kohe peab mõni ämber jala otsas olema; saab neist lahti, reha tee peal ees.
to illimar: Mina ei ole küll õige inimene selle vastama, kuid arvan kui see suurem müügiorder saab täidetud ja/või HP muutub institutsionaalsete investorite jaoks atraktiivsemaks, siis näeksin HP üles liikumas. Praegune hinnatase atraktiivne.

to all: Ja katsugem sõbralikuks ja viisakaks jääda.
tundub et enamik kiireid sõnavõtjaid pole nagu yhest põhitõest aru saanud, nimelt aktsia hinna määrab turg, mitte mingi prognoos, On igati loogiline et aktsiahinna prognoose korrigeeritakse vastavalt kvartali või poolaasta tulemuste järel, aga see ei tähenda et kohe hind ka turul hyppama peaks, analüüs annab pigem väikse eelduse konkreetset aktsiat yldse osta, lisaks on vaja ka ressursse jne..
Need ajad on nagu läbi,(1997-1998) kus iga väljaõeldud prognoosi peale kohe hinda tõsteti, ilmselt on ka väikeinvestorid targemaks saanud läbi kaotuste, ning õppinud raha paigutama. Seda nagu ei maksa loota et väikeinvestorid suudaks hindu oluliselt kergitada.
Ega ikka ei usu kyll et EVP-d osteti ainult HF emissiooniks, pigem läks seda paljudel tarvis maa erastamiseks või muuks tarbeks, lihtsalt ajastus oli sama.
Kas äkki see uudis Hansapank: allutatud võlakirjade ennetähtaegne lunastamine" tähendabki, et selleks korraks on müügiorder läbi?

Isiklikult olen pikemat aega kahtlustanud (aga ei oma ei kinnitavat ega ümberlükkavat infot) ühte teist isikut, kes seoses kohtuasjade tema suhtes positiivsete arengutega müügipoolel võib olla.
uih, vbndst pika viite pärast ...
to toomas.mölder: Kahtlen kas see "teine isik" müüks oma "mõõdukat" aktsiaportfelli Hansa kaudu on muidugi teine asi. But, you never know ...
Pakun, et selle "isiku" portfell läheb müüki siis kui ta omadega kasumisse jõuab. Laenud vajavad maksmist.
to: toomas mölder

subordinated bonds ei ole ju vähemalgi määral seotud TSE-l toimuva HP aktsiahinna kõikumisega!!!

Esiteks oli selle maht ca 90 milj ja ma ei usu, et selline väike summa mõjutaks HP aktsiahind, võib-olla 5 aastat tagasi. Või mõtlesid sa mõnda muud lunastamist?

Teiseks. Pigem näitab see HP kõrget likviidsust, kus raha on piisavalt, et loobuda kallitest võlakirjadest. Seega peaks see aktsiale positiivselt mõjuma, sest saadava raha kaalutud keskmine marginaal kogu aeg väheneb.
to pitsat:

Sinu "targad väljendused" koosnevad LHV-s pelgalt mingitest heeringa ja ämbri tuletistest. Võib-olla peaksid LHV foorumi vahetama mõne tarbekaupu analüüsiva foorumi vastu.

Ja ... ära vaevu minu avaldusele vastama, said juba pointist vist niigi aru.