Kehtestasime (alates homsest) Linas Agro Group tagatismääraks 40%.
Linasel IPO-st +10%. Mis asjaosalised asjast arvavad, kas kiire tulu lootjad hakkavad lahkuma või plaanivad pikaajalisteks jääda? Kas äki tasuks juurdegi osta, sest IPO-s müüdi ju alumise hinnaga ja suurt põrumist pole toimunud!!?
Seal polnudki praktiliselt kiire tulu lootjaid (loe: retail spekulante). Juurde tasub osta siis, kui praegu puudu on. Või mis adekvaatset soovitust siin veel anda saaks?
Linas Agro teatas täna hommikul oma finantsaasta kolmanda kvartali tulemused:
Käive kahanes aastaga 18.8% ning brutokasumi marginaal kvartalis oli 1,8% vs 6,6% aasta tagasi. Perioodi kahjum oli 4 miljonit litti, aasta tagasi teeniti 4 miljonit litti kasumit. Ettevõtte kannatab põllumajandussaaduste madalate maailmaturu hindade mõjul, samuti on tegemist sesoonselt tagasihoidliku kvartaliga.
IPO mõju on näha bilansis. Neto laenud on kahanenud 44,4 miljoni litini ning omakapital on kasvanud 239,8 miljoni litini.
Käive kahanes aastaga 18.8% ning brutokasumi marginaal kvartalis oli 1,8% vs 6,6% aasta tagasi. Perioodi kahjum oli 4 miljonit litti, aasta tagasi teeniti 4 miljonit litti kasumit. Ettevõtte kannatab põllumajandussaaduste madalate maailmaturu hindade mõjul, samuti on tegemist sesoonselt tagasihoidliku kvartaliga.
IPO mõju on näha bilansis. Neto laenud on kahanenud 44,4 miljoni litini ning omakapital on kasvanud 239,8 miljoni litini.
bulletproof my ass
SideKick Re: Linas Agro Group AB IPO 09/02/10 13:58
Ma kahtlustan, et Swedi pensionifondid on Linast punnis.
...ja nüüd (30. juuli 2010), elik pool aastat hiljem läks suur pakk pensionifondist müüki?!?! Paistab, et paki alumine äär müüdi hinnaga 1,70.
Ma kahtlustan, et Swedi pensionifondid on Linast punnis.
...ja nüüd (30. juuli 2010), elik pool aastat hiljem läks suur pakk pensionifondist müüki?!?! Paistab, et paki alumine äär müüdi hinnaga 1,70.
Ehk oskab keegi nõu anda millisest fondist seda swedi pakki otsida? Äkki sai täna tõesti otsa?
Vahvad põllumehed, põllu peale olete ka vaadanud? Ikaldus ju.
30.06.2010 polnud Linast ei K3-s, K4-s ega Ida-Euroopa Aktsiafondis, investeeringute täielik loetelu on avalik informatsioon ja lausa kuu baasil avaldatav
mina kahtlustan, et pole kunagi olnudki seal Linast, nagu ka Premia Foodsi mitte, viimase aktsiaraamat oli kohe peale IPOt täies ulatuses avalik
mina kahtlustan, et pole kunagi olnudki seal Linast, nagu ka Premia Foodsi mitte, viimase aktsiaraamat oli kohe peale IPOt täies ulatuses avalik
Henno, kas oskad öelda kas saab kuskil ka kõiki vaadata? Swedbanki lehel on kuuaruannetes vaid n.n. "suurimad investeeringud"
lisaks kuuaruannetele on seal ka suurimate investeeringute loetelu saadaval, tuleb lihtsalt lehte allapoole kerida ... seal graafiku all on see link leitav :)
Jälgides tänaseid liikumisi, siis võib öelda, et HSA-l lõi küll reedel täiesti lambist põhja alt ära.
pakun, et hiljuti toimunud nisuhindade ralli peaks aktsiale üsna toetavalt mõjuma. Ei tea, millal se hsa müük lõpuks otsa saab.
Aga kui tradingul oli hoopis short positsioon? Ära ikka nii puusalt tulista.
Teravilja hind tõuseb.
http://uudised.err.ee/?06211537
http://uudised.err.ee/?06211537
Ühtepidi, kui teravilja hind rallib, siis see oleks justkui ostusoovitus Linasele?
Samas nende aruande järgi on ca 50% käibest kauplemine ehk siin nii otsest võitu ilmselt pole (aga kaudne ikka, kuna nende ladu muutub väärtuslikumaks ja kui kauba hind kasvab, siis sama vahendustasu % juures jääb rohkem kätte). Iseenesest tootmine (farming) on vaid 3% nende käibest ja sealgi lisaks piimandus sees ehk niipidi ma võitu ei näe.
Samas nende aruande järgi on ca 50% käibest kauplemine ehk siin nii otsest võitu ilmselt pole (aga kaudne ikka, kuna nende ladu muutub väärtuslikumaks ja kui kauba hind kasvab, siis sama vahendustasu % juures jääb rohkem kätte). Iseenesest tootmine (farming) on vaid 3% nende käibest ja sealgi lisaks piimandus sees ehk niipidi ma võitu ei näe.
Ühtepidi, kui teravilja hind rallib, siis see oleks justkui ostusoovitus Linasele?
Linas Agro majandusaasta neljanda kvartali kasum kasvas 42,9 protsenti, 11,2 miljonile litile (50,8 mln kr), teatas ettevõte börsile.
Leedu põllumajandusfirma käive vähenes 27,9 protsenti, 111,2 mln litile. Aastakäive langes 25 protsenti, 835,9 mln litile. Aasta puhaskasum kasvas 1,5 protsenti, 32,25 mln litile.
Teab keegi palju kasum aktsia kohta on?
Leedu põllumajandusfirma käive vähenes 27,9 protsenti, 111,2 mln litile. Aastakäive langes 25 protsenti, 835,9 mln litile. Aasta puhaskasum kasvas 1,5 protsenti, 32,25 mln litile.
Teab keegi palju kasum aktsia kohta on?
EPS=0.2 LIT
news2biz: Linas Agro gains fertiliser business control in Ukraine, plans to expand.