Märkimisperiood: 25 jaanuar 2010 - 5 veebruar 2010
Hinnavahemik: 2.05-2.53 LTL
lisainfo: https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=380534&messageId=456001
IPO on suunatud nii Leedu kui Eesti jaeinvestoritele, täpsustame infot ning avaldame märkimise kohta informatsiooni LHV lehel.
Kui IPO-hind tuleb kusagile keskpaika, näiteks 2,3 LTL, tuleks trailing P/E 9,8 ning P/B 1,7. Oma- ja võõrkapitali suhe kusagil pooleks, müüakse ca 55,6 miljonit aktsiat ning vajadusel ~8 miljonit aktsiat over-allotmenti korras. Kui emissiooni täis ei märgita, ei saa aktsiaid keegi.
Esialgu paistab, et aktsiakapitali ei laiendata, vaid omi aktsiaid müüb tuumikaktsionär.
Esialgu paistab, et aktsiakapitali ei laiendata, vaid omi aktsiaid müüb tuumikaktsionär.
http://www.linasagro.lt/en
Linas Agro Group AB – a holding of agribusiness companies.
Põllumajandusel Leedus võiks olla perspektiivi, kui seda juhitaks rahvusvaheliselt ja keskendutaks konkreetsetele niššitoodetele, näit. keskmisest kõrgema kvaliteediga tooted nõudlikumale kliendile.
Nõudlus põllumajandustoodete järele ei kao, vaid kasvab ajas, küsimus on spetsialiseerumises tugevustele, kvaliteedis ja loomulikult finantseerimises.
http://www.ap3.ee/article/2010/01/13/Restart_Baltimaade_borsil
Prospektist lähtuvalt saab aktsiaid märkida Swedbank kontorites. Jaeinvestor LHV-s antud ettevõtte IPO-s osaleda ei saa.
Kas LHV ei võiks kõik oma klientide märkimissoovid kokku korjata ja siis ise nende esndajana Swedbanki kaudu asjad ära ajada?
Sellist teenust saame pakkuda ainult portfellihalduse klientidele. Jaeklientide puhul pakkumise tingimused seda ei võimalda (ülemärkimise korral oleksid LHV poolt kokku koondatud kliendid antud juhul tunduvalt kehvemas situatsioonis).
Mis prognoosid on LHV seotud IPOGA
Mulle tundub suht önnestunud IPO olema
Mulle tundub suht önnestunud IPO olema
angelike,
Enne märkimisperioodi lõppu on meil plaanis analüüsiga välja tulla (mh saame veel enne ka ettevõtte juhtkonnaga kokku). Siis anname ühtlasi ka omapoolse nägemuse IPOs osalemise kohta. Seniks veel kannatust...
Enne märkimisperioodi lõppu on meil plaanis analüüsiga välja tulla (mh saame veel enne ka ettevõtte juhtkonnaga kokku). Siis anname ühtlasi ka omapoolse nägemuse IPOs osalemise kohta. Seniks veel kannatust...
Ettevõtte bilanss näeb jube välja. kõik varad on pankadele panditud. kogu IPOst loodetava rahaga ei saaks isegi pooli lühiajalisi kohustusi katta.
Meh?
Möh = whatwhatwhaaaaaaaaaaaaat!?
Meh = savi, poogen
Püsib terminoloogias korrektsena.
Meh = savi, poogen
Püsib terminoloogias korrektsena.
Möh.
Ma nüüd võib olla teen leedulastele veidi liiga, aga minu arusaamist mööda on nii, et kui buumi ajal läksid mindi Eestis peamiselt kinnisvarasektoris laenurahaga hulluks, siis Leedus oli neid sektoreid rohkem...
Kurat, suffiksi ja minu tõeterad on kadunud!
Aga minu meelest näeb ettevõtte bilanss suhteliselt solid välja. Net debt/EBITDA < 2. EBITDA number sealjuures on suhteliselt tugev ja pole ära vajunud. Soovitan eristada trade financingu (mille vastaspooleks on inventory & receivabled) pangalaenudest. Kui tradingu poole välja kupatad (mis on hedged instrument peale muu), siis ülejäänud kraami eest küsitakse ca. 1.7-2x P/B & ca. 6-7x EV/EBITDA. Pole küll steal, aga pole ka väga kallis. Kaalun igatahes märkimist.
Aga minu meelest näeb ettevõtte bilanss suhteliselt solid välja. Net debt/EBITDA < 2. EBITDA number sealjuures on suhteliselt tugev ja pole ära vajunud. Soovitan eristada trade financingu (mille vastaspooleks on inventory & receivabled) pangalaenudest. Kui tradingu poole välja kupatad (mis on hedged instrument peale muu), siis ülejäänud kraami eest küsitakse ca. 1.7-2x P/B & ca. 6-7x EV/EBITDA. Pole küll steal, aga pole ka väga kallis. Kaalun igatahes märkimist.
Blink Re: Linas Agro Group AB IPO 26/01/10 15:15
Kurat, suffiksi ja minu tõeterad on kadunud!
kui nüüd Kalev Jaik jms. teemad ka ära ei kao, siis on tegu ilmselt miski algaja moderaatori näpuveaga
Muu Leedu turu foonil võiks minu arust soodsam olla, aga eks maitse asi, kuidas keegi konkreetset äripoolt enese jaoks lahti mõtestab ja vastavaid arenguperspektiive näeb.
Linas Agro marginaalid on väga õhukesed ja pisike error võib põhjustada suuri losse. Täna on see error ka kergem tulema, sest firma ei saa hetkel ilmariski hedgeda - nii väidavad juhatuse liikmed. Või näiteks hanketurgudel on kehv aasta (kokkuostuhinnad tõusevad) ja müügiturgudel on hea saagiaasta (müügihinnad langevad), siis võib üldse kasumiga müügiga raskeks minna.
kuigi käibevara on küll 226 miljonit on 119 sellest debitoorne võlgnevus. Kui seda taandada maksmata arvetega (39,9 miljonit), jääb ikka päris suur ports õhku rippuma. Lühiajalisi liisingukohustusi ja laene on ikka 122 miljonit (lisaks muud kohustused 25 miljonit). IPOst saadakse 112-140 miljonit, millest on selgelt abiks lühiajaliste kohsutuste tasumiseks, kuid kasvule ei aita see kuidagi kaasa. Kui samamoodi edasi lastakse oleme 3 aasta pärast samas seisus tagasi.
Häirivad ka laenud seotud isikutele.
kuigi käibevara on küll 226 miljonit on 119 sellest debitoorne võlgnevus. Kui seda taandada maksmata arvetega (39,9 miljonit), jääb ikka päris suur ports õhku rippuma. Lühiajalisi liisingukohustusi ja laene on ikka 122 miljonit (lisaks muud kohustused 25 miljonit). IPOst saadakse 112-140 miljonit, millest on selgelt abiks lühiajaliste kohsutuste tasumiseks, kuid kasvule ei aita see kuidagi kaasa. Kui samamoodi edasi lastakse oleme 3 aasta pärast samas seisus tagasi.
Häirivad ka laenud seotud isikutele.
SideKick,
Ma ei ole praktiliselt ühegi su väitega peaaegu mitte mingis ulatuses nõus. Kui kellelgi on tõsisemat huvi, võin selgitada. Niisama tühja panna ei viitsi kui keegi nagunii märkida ei kavatse.
Ma ei ole praktiliselt ühegi su väitega peaaegu mitte mingis ulatuses nõus. Kui kellelgi on tõsisemat huvi, võin selgitada. Niisama tühja panna ei viitsi kui keegi nagunii märkida ei kavatse.