Akola Group (endine Linas Agro)

Sektor on huvitav ja seetõttu oleks tõsisem huvi kui valuatsioon tunduks selgelt soodne. Pealtnäha aga 2x booki maksta selle businessi eest praeguses keskkonnas, on minu meelest natuke ahead of the curve, kuid ma pole ka piisavalt prospekti süübinud (peamiselt eeltoodud põhjusel). Minu meelest peab praegu omanik investorite kaasamiseks ikka mingit maasikat pakkuma. Kui meedia vahendusel õigesti meelde jäi, siis Trigon Agri märkida ei kavatse. Minu unintelligent hinnangul oli see fond ka Agrowilli aktsia IPO-järgses agressiivses tõusus olulisel määral süüdi. Eks muidugi, siinkohal võivad põhjused olla ka likviidsusest, mitte fundamentaalsest huvist tiivustatud.
Likviidsusest tingitud ralli on hoopis teine teema. IPO ülemisest äärest on maht ainult 633 miljonit krooni. See on peanuts institutsionaalse huvi korral. Aga institutsioonide huvist võime me lugeda alles pärast märkimisperioodi ja hetkel peab seda ennustama ainult kohvipaksu pealt.
TaivoS,
Kui sul mõni isiklik e-maili aadress oleks, kuhu kirjutada saab, siis ma võtaks selle.
sp2mm1@hot.ee

don't feel offended :-)
Blink
kui oled lahkelt nõus, siis tänud ette kui saadad oma arvamused Linas Agrost ka minu mailile e-mail@solo.ee ... kaalun-mõtlen samuti kas osaleda või ei..
ka mina olen kaalumas. kui tükki küljest ei võta ehk saab mindi meililisti panna mart@pby.ee
Blink, sa kodus kah käid presentatsiooni tegemas? ma mahutaks su tolmuimeja- ja toidulisandite müüja vahele ära!
Siin on mingi arusaamatus tekkinud. Ma küsisin TaivoS'i mailiaadressi hoopis teisel eesmärgil, mitte et talle mingit researchi saata.

SideKick - Halb bluff. Ma tean, et sul pole tolmuimejat kodus.
Brokeback Mountainis Ennis Jacki käest küll mingit iimeili aadressi ei küsinud. Ma ei tea, kuidas see täpselt kõige siinsega haakub, aga pidasin vajalikuks mainida...
Pean siikohal nii vajalikuks kui ka sobilikuks täpsustada, et mingi Brokeback Mountaini teemaga siinkohal kindlasti tegemist ei ole.
Film karjakasvatajate raskest aga romantiliselt elust haakub väga hästi agraarettevõtte IPOga.
Samuti võib tsiteerida sobivaid kohti "Ülesküntud uudismaast".
Hold your horses, cowboy.
2,35 pealt EV/EBITDA 10 - krõbedavõitu.
Arvestades konkreetset sektorit ja hetke majandusseisu oleks minu jaoks krõbedavõitu isegi EV/EBITDA 7. Ostu kaaluksin EV/EBITDA 5,5 alt.

Linas Agro tuli poolaasta tulemustega välja. Huvitav lüke igatahes:

http://www.linasagro.lt/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=174&cntnt01lang=en_US&cntnt01returnid=104

SideKick,
Kust sa sellise numbri saad, kui küsida tohib?
Novembris suurendati ettevõtte aktsiakapitali ca 80 MLIT. Samas kogutakse IPO-ga 114 - 140 MLIT, seega osalt on ikkagi tegemist müüva aktsionäri cash outiga, mitte vaid täiendava kapitali kaasamisega.

Samas oli juuni lõpus omakapitalis ka ülekurss vääringus 123 MLIT. Kas vanad aktsionärid tegid aktsiakapitali laiendamist ikka reaalsete kapitali juurdemaksetega, mitte ei kasutanud mingit omakapitali erinevate ridade vahelist maagiat (näiteks aktsiakapitali tõstmine ülekursi arvelt)? Kahjuks värsketes majandustulemustes on vaid kasumiaruanne, kuid mitte bilanss. Viimane asjaolu tundub mulle veider, normaalses ettevõttes peaks bilanss justkui peale kasumiaruannet koguaeg selge ning kättesaadav olema.
St antud hetkel ei tohiks ettevõtte aktsiakapital üldse muutuda, müüakse olemasolevaid aktsiaid, kuid neid emiteeriti siis novembris kindlasti IPO pärast juurde.
Kirjutasime Balti Pro all pikemalt Linas Agrost: link raportile
PeaLiK möllab isepankuris
http://www.isepankur.ee/est/auction/Show/36d8edf4-4e5a-4052-b760-9d0d00b2de23/Linas-Agro-Group-AB-IPO