Seoses sellega, et viimasel ajal on ajakirjandus kuidagi räigelt lahmima hakanud ja ei viitsi üldse süveneda mida nad kirjutavad, rääkimata allikate kontrollimistest ja muudest sarnastest teemadest, siis võiks siia koguda üldise ajakirjanduse prohmakad.
Mulle tundub et asi on juba kaugelt “ÄP, khm rumalus” teemast juba laiematesse massidesse liikunud.
IT Sektori teemast momentumi post Pomerants: Eestil pole Euroopa IT-agentuuri saamiseks kokkulepet
Samamoodi võiks siia panna igasuguseid viisaka tava ja moraali norme räigelt ületavaid eesti ajakirjanduse üllitisi.
Ma ei teagi nüüd. Kui nad ei lahmiks, siis ei saaks ju midagi teada.
Sobib ka lähenemine, kus ajakirjanik kuuleb infokillu ja alustuseks lahmib kohe kiirelt selle laiali. Tulenevalt avalikust huvist jätkub protsess siis detailsema lahmimisega. Kui huvi ka peale seda jätkuv, siis viimaks ütlevad sõna sekka ka spetsialistid.
Aga otsa peab keegi lahti tegema. Ja ei ole reaalne, et ajakirjanik suudaks pakkuda midagi enamat kui lahmimine, paanika ja pasarahe. Kui spetsialistid sündmust ei kommenteeri ja ajakirjaniku sõna jääbki viimaseks sõnaks, siis ilmselt oligi tegemist tähtsusetu aspektiga.
Ja olgem ausad, ka meie lahmime siin pahatihti täie rauaga. Aga ajakirjanikud on ikka tunduvalt hullemad kui meie! Selles kahtlust ei ole. ;)
Sobib ka lähenemine, kus ajakirjanik kuuleb infokillu ja alustuseks lahmib kohe kiirelt selle laiali. Tulenevalt avalikust huvist jätkub protsess siis detailsema lahmimisega. Kui huvi ka peale seda jätkuv, siis viimaks ütlevad sõna sekka ka spetsialistid.
Aga otsa peab keegi lahti tegema. Ja ei ole reaalne, et ajakirjanik suudaks pakkuda midagi enamat kui lahmimine, paanika ja pasarahe. Kui spetsialistid sündmust ei kommenteeri ja ajakirjaniku sõna jääbki viimaseks sõnaks, siis ilmselt oligi tegemist tähtsusetu aspektiga.
Ja olgem ausad, ka meie lahmime siin pahatihti täie rauaga. Aga ajakirjanikud on ikka tunduvalt hullemad kui meie! Selles kahtlust ei ole. ;)
Äripäeva-teema on juba olemas , see ongi ju ajakirjanduse lahmimise kajastamiseks tehtud, milleks uut teemat teha?
Tõstaks selle jah ÄP teema alla?
Tõstaks äripäeva teema siia alla?
jah, ÄP teema siia alla oleks ok, sest ega ju ainult nemad segast ei peksa...
nooojaaah, kui me just tahame äp-le teenet teha ja neid vabastada musta lamba staatusest foorumis siis peaks äp teema nime muutma üldisemaks, keegi vast mitmetuhande kommiga thread'i kopima siia ei hakka. Saaks selle siin ära kustutada. Hääletame?
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/jurgen-ligi-valiti-areneva-euroopa-aasta-rahandusministriks.d?id=33763669
Kunagi rääkis teatud seltskond, et Ansip põhjustas majanduskriisi. Me ütlesime siis, et Ansip põhjustas üleilmse finantskriisi. Nüüd teatud tegelaased väidavad, et Ligi pööras Eesti majanduse kasvule. Kas Ligi pööras maailma majanduse kasvule?
Kunagi rääkis teatud seltskond, et Ansip põhjustas majanduskriisi. Me ütlesime siis, et Ansip põhjustas üleilmse finantskriisi. Nüüd teatud tegelaased väidavad, et Ligi pööras Eesti majanduse kasvule. Kas Ligi pööras maailma majanduse kasvule?
Täna jälle võib äp-d lugedes jääda mulje, et indeksfond ja ETF on sama asi.....
Ma ei kuulu JL fännklubisse, kuid arvestades selle tegelase absoluutset võimetust ning rahandusministri jaoks täiesti sobimatut maailmavaatelist tausta, kelle JL (õnneks) välja vahetas, on JL tõesti korralikult benchmark'i outperform'inud.
Just , vaevalt oleks Jürgen Ligi sellise tunnustuse saanud, kui talle eelnev rahandusminister oleks tasemel olnud.
To ttrust: Vaevalt, et Arafat oleks Nobeli saanud, kui ta oleks terrorist olnud. Sellepärast ta nüüd küll auhinda ei saanud.
Padar ei olnud üldse mitte halb finmin. Ma mäletan, et mulle jäi kriisi ajal mitu korda mulje, et tegemist on herr visioonipimeda Unzipiga võrreldes lausa ultra hawkiga. Selles mõttes on muidugi hea, et JL sai finmin´ks, sest see on mees oma perekonnast. Unzipi profiili on tekkinud asjaolu, et kui raha (hetkes vajalik ja tulevikus tunnustust pälviv policy initiative) kipub perkekonnast/erakonnast väljuma, siis ei liigutata ennast. Raha tuleb tuua tagasi perekonda (eelnõude jm puhul enne surma, siis too tagasi oma mõttena) ja siis reaalsus ära nihestada (hääleta poolt) või vähemalt takistada muudel perekondadel kasu saamast (vastuseis püsib või plaanid võetakse vastu ülimalt kärbitud kujul). Padari puhul oli õrn erakonnast tulenev bias olemas, aga see ei olnud tookord märkimisväärne. Probleem on "kui see on kriis, siis ainult sellises kriisis ma tahaksingi elada" Unzipi vetoõiguses.
http://www.e24.ee/?id=323444
Raha liigpakkumisest Pajula kinnitusel praegu kuidagi rääkida ei saa. Seega tingib inflatsiooni napp nõudlus raha järele, mille üks olulisi põhjusi on tänavu hoogsalt kasvanud inflatsiooniootused. «On selge, et kui keegi näeb ette suurt hinnatõusu, siis püüab ta rahast võimalikult kiiresti lahti saada,» märkis ökonomist.
Inflatsiooni edasiste arengute suhtes on Pajula arvates palju määramatust. «Kui inflatsiooniootused edasi kerivad, sikutabki raha nõudluse jätkuv vähenemine inflatsiooni ülespoole,» tõdes ökonomist. «Kui tõenäoline selline stsenaarium on? Iseenesest mitte väga, sest ühel hetkel jooksevad inflatsiooniootused peadpidi vastu muutumatu rahapakkumise müüri.»
Tule taevas appi!
Raha liigpakkumisest Pajula kinnitusel praegu kuidagi rääkida ei saa. Seega tingib inflatsiooni napp nõudlus raha järele, mille üks olulisi põhjusi on tänavu hoogsalt kasvanud inflatsiooniootused. «On selge, et kui keegi näeb ette suurt hinnatõusu, siis püüab ta rahast võimalikult kiiresti lahti saada,» märkis ökonomist.
Inflatsiooni edasiste arengute suhtes on Pajula arvates palju määramatust. «Kui inflatsiooniootused edasi kerivad, sikutabki raha nõudluse jätkuv vähenemine inflatsiooni ülespoole,» tõdes ökonomist. «Kui tõenäoline selline stsenaarium on? Iseenesest mitte väga, sest ühel hetkel jooksevad inflatsiooniootused peadpidi vastu muutumatu rahapakkumise müüri.»
Tule taevas appi!
to: Kristjan1 11/10/10 12:00 ; Sinu toodud võrdlus on sobimatu, need on 2 täiesti erinevat asja.
Kui ajakirjanik küsib, miks korterite hinnad teatud piirkonnas on langenud, hoolimata üldisest majandusolukorra paranemisest, on küsimus arusaadav. Ent, ajakirjanik võib küsida nii: miks hoolimata üldisest majandusolukorra paranemisest on langenud xxx piirkonna hinnad? See pole veel demagoogiline küsimus.
Küsimus muutub demagoogiliseks siis, kui ajakiranik seab mingi eelduse: nt xxx hinnaga tehti selles piirkonnas tehing ning miks see erineb üldisest hinnatasemest?
Põhiline skeem on selline: kasutatakse väljendeid: üldine hinnatase, piirkonna nõudlus, nõudluse vähenemine, antud piirkonna üldine ülepakkumine, ostjate hinnaootus, piirkonna elanikonna maksevõime, panga hinnang jne.
Neid termineid võib ilmselt koguda kümneid ning ma oma väikese kogu jaoks koostangi väikest ülevaadet demagoogilistest terminitest.
Aga, mis ma soovin öelda on see, et ostja jaoks pole ju tähtis "piirkonna potentsiaalne areng" millele võib lisada "infrastruktuuride arendamise" millele lisandub "nõudluse kasv ning ostjatepoolne turukompamine".
Küsimus muutub demagoogiliseks siis, kui ajakiranik seab mingi eelduse: nt xxx hinnaga tehti selles piirkonnas tehing ning miks see erineb üldisest hinnatasemest?
Põhiline skeem on selline: kasutatakse väljendeid: üldine hinnatase, piirkonna nõudlus, nõudluse vähenemine, antud piirkonna üldine ülepakkumine, ostjate hinnaootus, piirkonna elanikonna maksevõime, panga hinnang jne.
Neid termineid võib ilmselt koguda kümneid ning ma oma väikese kogu jaoks koostangi väikest ülevaadet demagoogilistest terminitest.
Aga, mis ma soovin öelda on see, et ostja jaoks pole ju tähtis "piirkonna potentsiaalne areng" millele võib lisada "infrastruktuuride arendamise" millele lisandub "nõudluse kasv ning ostjatepoolne turukompamine".
Uraani, tuleb kohe meelde, et T.T. hiljutisel kohtukeisil oli ka käibel väljend "müüs börsil alla turuhinna". Nagu konkreetse tehingu hind polegi turuhind vaid turuhind oleks midagi "filosoofilist".
Ma arvan, et las äripäeva teema olla ikka eraldi, sest tegemist on ikkagi konkreetselt fokusseeritud majandusalaste tegevustega kus siinsel foorumlastel on suhteliselt palju kaasa rääkida.
Uraani Golkonda, selline ajakirjanduslike PowerWordide kollekstioon oleks päris huvitav teema :)
Uraani Golkonda, selline ajakirjanduslike PowerWordide kollekstioon oleks päris huvitav teema :)
Mul on küsimus. Kuidas suhtute sellisesse organisatsiooni nagu PRAXIS (http://www.praxis.ee/)? Hetkel on lehekülg maas ja parem ongi, sest see saast sulatab ajusid.
Minu lahmiv hinnang on järgmine: Organisatsiooni kuuluvad suvalised sepad, kellel on käpp kusagil kahtlaselt sügaval sees.
Need sepad tegelevad "uuringutega", millel on üliümarad nimetused, mida võib taas pidada "PowerWordide kollektsiooniks":
1. määratlemine
2. metoodikad
3. hindamine
Ärimudel on selline: võidavad ümara hanke ja valmistavad ümara "uuringu", mille maht jääb bakalaureusetöö mõõtmetesse. Saavad pappi. Kui keegi sõimab, siis vastavad: "See ju vaid teadus, esimene pääsuke, palume leebemat suhtumist."
Minu lahmiv hinnang on järgmine: Organisatsiooni kuuluvad suvalised sepad, kellel on käpp kusagil kahtlaselt sügaval sees.
Need sepad tegelevad "uuringutega", millel on üliümarad nimetused, mida võib taas pidada "PowerWordide kollektsiooniks":
1. määratlemine
2. metoodikad
3. hindamine
Ärimudel on selline: võidavad ümara hanke ja valmistavad ümara "uuringu", mille maht jääb bakalaureusetöö mõõtmetesse. Saavad pappi. Kui keegi sõimab, siis vastavad: "See ju vaid teadus, esimene pääsuke, palume leebemat suhtumist."