Vaatasin delfi kommentaare ja leidsin kommenteerijate poolt lisatud aadressid:
http://www.kz/
http://www.palestine-net.com/
Huvitav mitmed arenguriigid veel selliseid sõnumeid kasutavad?
Eriti originaalne siis meie logoke.
Teeks veel internetiaadressi http://welcome.toestonia.org/ või hoopis http://wel.com.toest.onia.org :)
http://welcome.topuertorico.org/
Samas muidugi lihtsuses peitub võlu ja tervitamine on igati viisakas tegevus, aga kas tervitus ka Eesti märgiks teha?
http://welcome.topuertorico.org/
Samas muidugi lihtsuses peitub võlu ja tervitamine on igati viisakas tegevus, aga kas tervitus ka Eesti märgiks teha?
Es.Tonia.ee - kylaline kosmosest..
ma pole siiani aru saanud kes oli projekti tellija?
mis olid eesmärgid? ilma nendeta ei saa ju m66ta tulemust!
ja kui asi on kusine siis ta on kusine ja bla bla on wussidel enese6iustuseks..
peak tegelea rohkem sisemise värgiga, kasv6i lubaduste pidamise ja savisaarega.
aga eks rta erutav teema ole, ja kus via naed laita seal tule ja aita.
eks see jutt ole selline ideation k6va, aga miski memmekestele ei sympatiseeri.
sellest on kahju muidugi et eesti peamiselt litside t6ttu tuntud on.
son of a bitchidest on karm yhiskonda yles ehitada :(
sorri ma saan tavaliselt molli kui kuskil joomingul s6na v6tan,
aga ehk seet6ttu ongi kogemus kuidas riiki promoda
(eriti purjus ärimeeste seas ;)
eesti mainekujundus
eesmärk: promoda eestit kui edumeelset ja seksikat arengutahtelist s6bralikku maad
seksikas pole seksturism vaid see erutus mis naiteks inimestel mingi hea emotsioonina
tuleb pea sisse.
agressiivsus - maailm vajab seksikaid noori asju, naiteks uusi riike.
jaapan ja kaguaasia on koiki ara tyydanud. inimesed tuleb lahti kiskuda luuseritest ja
wussidest, miskid n6rgad symbolid ei löö. vaja on j6udu, miskit m6nusat s6bralikku j6udu,
nooruslikkust ja konstruktiivset agressiivsust. yldises maj depressioonis v6iks nagu reklaamida kui valgustäpikest (sellise jutu eest saabki tihti molli)
sisemine mure (kuidas saada silmad särama ja vargad kongi)
probleemn et eestlane pole uhke et on eestlane.
tulebki eestile tagasi anda proudness. see 10 milli voiks mulle
anda mille eest ma teesks m6mmipartei, riigipöörde ja uue eesti.
läheneme uuest kyljest, ryndame vaenlast oma relvaga
soomes oli suurim kild kui söber sysadmin kysis: kas teil eestis elekter ka on?
Do we have electricity? Hell yes!
yle piiri minemine
we are not enemies - we are friends.
we dont send poor people to your country if you come to us and pay big money!
we love here. we stay here. come take a look.
reklaami p6him6te - keegi meid ei tea kuid meie teame teid.
you dont know what is estonia? we know who are you.
knowledge is the power
changes behind changes ahead - come and be part of it.
desert plains? icebergs? no!
nothing to see? how about nothing to loose?
come here and we wont go after you!
PS suurim promo oleks ikka kuningriigi tegemine ja elujärje parandamine läbi selle.
hard to do, but worth of it! teha tegelikult poleksi vaja muud kui common sense kasutamine ja poliitika unustamine..
mis olid eesmärgid? ilma nendeta ei saa ju m66ta tulemust!
ja kui asi on kusine siis ta on kusine ja bla bla on wussidel enese6iustuseks..
peak tegelea rohkem sisemise värgiga, kasv6i lubaduste pidamise ja savisaarega.
aga eks rta erutav teema ole, ja kus via naed laita seal tule ja aita.
eks see jutt ole selline ideation k6va, aga miski memmekestele ei sympatiseeri.
sellest on kahju muidugi et eesti peamiselt litside t6ttu tuntud on.
son of a bitchidest on karm yhiskonda yles ehitada :(
sorri ma saan tavaliselt molli kui kuskil joomingul s6na v6tan,
aga ehk seet6ttu ongi kogemus kuidas riiki promoda
(eriti purjus ärimeeste seas ;)
eesti mainekujundus
eesmärk: promoda eestit kui edumeelset ja seksikat arengutahtelist s6bralikku maad
seksikas pole seksturism vaid see erutus mis naiteks inimestel mingi hea emotsioonina
tuleb pea sisse.
agressiivsus - maailm vajab seksikaid noori asju, naiteks uusi riike.
jaapan ja kaguaasia on koiki ara tyydanud. inimesed tuleb lahti kiskuda luuseritest ja
wussidest, miskid n6rgad symbolid ei löö. vaja on j6udu, miskit m6nusat s6bralikku j6udu,
nooruslikkust ja konstruktiivset agressiivsust. yldises maj depressioonis v6iks nagu reklaamida kui valgustäpikest (sellise jutu eest saabki tihti molli)
sisemine mure (kuidas saada silmad särama ja vargad kongi)
probleemn et eestlane pole uhke et on eestlane.
tulebki eestile tagasi anda proudness. see 10 milli voiks mulle
anda mille eest ma teesks m6mmipartei, riigipöörde ja uue eesti.
läheneme uuest kyljest, ryndame vaenlast oma relvaga
soomes oli suurim kild kui söber sysadmin kysis: kas teil eestis elekter ka on?
Do we have electricity? Hell yes!
yle piiri minemine
we are not enemies - we are friends.
we dont send poor people to your country if you come to us and pay big money!
we love here. we stay here. come take a look.
reklaami p6him6te - keegi meid ei tea kuid meie teame teid.
you dont know what is estonia? we know who are you.
knowledge is the power
changes behind changes ahead - come and be part of it.
desert plains? icebergs? no!
nothing to see? how about nothing to loose?
come here and we wont go after you!
PS suurim promo oleks ikka kuningriigi tegemine ja elujärje parandamine läbi selle.
hard to do, but worth of it! teha tegelikult poleksi vaja muud kui common sense kasutamine ja poliitika unustamine..
10 milli on ikka usdid.
lisaks v6iks ehitada eestisse igalepoole naiteks m6nusaid rajatisi mida oleks sheff vaadata.
naiteks laser mis tallinnast tartusse laseb laserkiire :) ja sealt edasi venemaale :p
kui keegi oskab 3d proget kasutada v6i annaks n6u kuidas miski _easy_ proge mis lappari peal jookseks saada trialiks siis joonistakse vabadusesamba - vaga lihtne aga ysna macho:
betoonsammas (must) kus on sinine triip alt yles, neoonvalguses. ja see neoonvalgus
lööb nagu sydametukse viu viu viu.. aeglaselt .. aga rutiinselt. symboliseerib siis seda et ykskoik kui must ja hamar elu oli siis syda tuksus siin maal ikka edasi :)
proportsioonid v6iks v6tta space odyssei'st naiteks :)
mida k6rgem sammas, seda m6nusam. teeks naiteks miski magic numbri,
sellise mis kaugele merepeale ära paistab? 300m tuleb ära?
neid sambaid v6iks olla mujal eestis ka, aga mujal oleksid nad kuubikujulised.
ja nad ei oleks mitte keskväljakul vaid kuskil eriti kesklinna lahedal kuid mahajaetud kohas..
mingi selline looduskaunis koht mis tekitab k6heda tunde.. v6rus v6i valgas kus see järv oligi naiteks teiselpool j'rvekallast :) ja viljandis ka.. no igas linnas miski eri asja "taga" kus asjad on olnud tahenduslikud. tallinas sammas kui pealinna symbol aga näiteks schnelli tiigi ääres
(ja jumal karistab kui seal pätid siis veel alles on!)
oih jain lobisema,
siga tahab sööta, lehm ja lammas joota..
lisaks v6iks ehitada eestisse igalepoole naiteks m6nusaid rajatisi mida oleks sheff vaadata.
naiteks laser mis tallinnast tartusse laseb laserkiire :) ja sealt edasi venemaale :p
kui keegi oskab 3d proget kasutada v6i annaks n6u kuidas miski _easy_ proge mis lappari peal jookseks saada trialiks siis joonistakse vabadusesamba - vaga lihtne aga ysna macho:
betoonsammas (must) kus on sinine triip alt yles, neoonvalguses. ja see neoonvalgus
lööb nagu sydametukse viu viu viu.. aeglaselt .. aga rutiinselt. symboliseerib siis seda et ykskoik kui must ja hamar elu oli siis syda tuksus siin maal ikka edasi :)
proportsioonid v6iks v6tta space odyssei'st naiteks :)
mida k6rgem sammas, seda m6nusam. teeks naiteks miski magic numbri,
sellise mis kaugele merepeale ära paistab? 300m tuleb ära?
neid sambaid v6iks olla mujal eestis ka, aga mujal oleksid nad kuubikujulised.
ja nad ei oleks mitte keskväljakul vaid kuskil eriti kesklinna lahedal kuid mahajaetud kohas..
mingi selline looduskaunis koht mis tekitab k6heda tunde.. v6rus v6i valgas kus see järv oligi naiteks teiselpool j'rvekallast :) ja viljandis ka.. no igas linnas miski eri asja "taga" kus asjad on olnud tahenduslikud. tallinas sammas kui pealinna symbol aga näiteks schnelli tiigi ääres
(ja jumal karistab kui seal pätid siis veel alles on!)
oih jain lobisema,
siga tahab sööta, lehm ja lammas joota..
riq,
Hea jutt aga hulgi küsimusi tekitav.
Mida mõtlesid:
"peak tegelea rohkem sisemise värgiga, kasv6i lubaduste pidamise ja savisaarega"
Mida tähendab savisaarega tegelemine?
edasi,
"we dont send poor people to your country if you come to us and pay big money!"
Kas sa kopisid selle EU regionaalarengu strateegiast maha? Igatahes on see euroliidu kuldne printsiip juba aastakümneid.
Ja veel!
Sammas tuleb! Päriselt ka! Vabaduse platsile tuleb vabaduse kell! Kuluaarivestlustest on selgunud, et esialgse kavandi kohaselt hakkab see kujutama üht tuntud eesti poliitikut hobuse seljas, kusjuures hobuse parem silm näitab tunde ja vasak minuteid. Ikka 20. augustist alates... :-))
Hea jutt aga hulgi küsimusi tekitav.
Mida mõtlesid:
"peak tegelea rohkem sisemise värgiga, kasv6i lubaduste pidamise ja savisaarega"
Mida tähendab savisaarega tegelemine?
edasi,
"we dont send poor people to your country if you come to us and pay big money!"
Kas sa kopisid selle EU regionaalarengu strateegiast maha? Igatahes on see euroliidu kuldne printsiip juba aastakümneid.
Ja veel!
Sammas tuleb! Päriselt ka! Vabaduse platsile tuleb vabaduse kell! Kuluaarivestlustest on selgunud, et esialgse kavandi kohaselt hakkab see kujutama üht tuntud eesti poliitikut hobuse seljas, kusjuures hobuse parem silm näitab tunde ja vasak minuteid. Ikka 20. augustist alates... :-))
savisaare kui populisti.
ma ei kopipastenud, lihtsalt kirjutasin mis röga suhu t6i..
asi on ju ilus,
aga mul on tunne et see projekt oli lihtsalt ettekaane raha saada..
ma ei kopipastenud, lihtsalt kirjutasin mis röga suhu t6i..
asi on ju ilus,
aga mul on tunne et see projekt oli lihtsalt ettekaane raha saada..
EMT brandi uuendamist ei saa võrrelda riigile brandi loomisega. Põhiline viga riigile brandi loomisel oli see, et ei kaasatud riiki brandi loomisse vaid anti brandiloojale liiga vabad käed ja garanteeritud summa (ükskõik, mis siis ka tulemus oleks). Ei usu, et EMT niimoodi käitus. Arvan, et EMT'le uue logo loojad pingutasid tublisti rohkem saadava raha nimel, tegid alternatiivseid lahendusi, kooskõlastasid neid tellijaga jne. Riigi brandi puhul vaevalt, et kedagi üldse huvitas, milline see tuleb ja alternatiivsed lahendused kui tehti, siis tehti pigem enda jaoks, kooskõlastamistest ei tasu vist rääkidagi. Ainus kes oleks selles osas kaasa osanud rääkida on rahvas, keda protsessi ei kaasatud, kas siis valitud esindajate näol zhüriina või tähtsamate otsuste puhul ka telefonihääletusena. Aga loomulikult, kes see tahab kiibitsejaid, selles suhtes on riik palju mugavam tellija kui eratellija.
Coca-Cola juurde tagasi tulles. Always CC on jah praegu. Enne oli Enjoy CC ja veel varem Drink CC. Olen nõus eelkõneleja väitega, et võtame asja liiga talupoja mätta otsast. Muide, talupoeglikkusega seoses tuli veel üks mõte- reklaamlause peabki olema ka talupojale arusaadav, keegi ei viitsi ühe reklaamlausest suurt sõnumit otsida.
Veel te virisete selle sõnade poolitamise üle. Wel Come to EST Onia
Vaadake hoolikalt, mis siit välja koorub
a) come to Estonia- kutse
b) wel(l) come to Estonia- hinnang
c) welcome to Estonia- tervitus
Ainuüksi ühe sõna pooleks lõikamine annab asjale kolm erinevat mõõdet.
Estonia pooleks saagimisel oli ilmselt mõte promoda Eesti rahvusvahelist ühendit EST. Tuleb jah siiski ka tunnistada, et too Onia kõlab liigsarnaselt sõnale onanism... Kuidagi kentsakas näib.
Mina olen siiski tulemusega rahul.
Lihtne, värvikirev, rõõmus, positiivne.
Veel reklaami lihtsuse juurde- maailma üks vingeim bränd olevat Orange. No kuulge... Kesse sooda paneb arvutifirmale puuvilja nime. Tegelikult on sealgi sõnum lihtne- kõik mis me toodame, on värske. Värske on hea, järelikult on meie tooted ka head. Samuti ka Tallinnas avatud kaubamaja Lemon, mis tundub olevat Orange`i koopia- mul läheb igakord suu vett täis, kui ma sealt mööda lähen.
Kui nüüd riiki promotakse kui värvilist, ilusate naiste ja positiivsuse maad, siis mis saaks veel parem koht puhkuse veetmiseks olla???
Veel te virisete selle sõnade poolitamise üle. Wel Come to EST Onia
Vaadake hoolikalt, mis siit välja koorub
a) come to Estonia- kutse
b) wel(l) come to Estonia- hinnang
c) welcome to Estonia- tervitus
Ainuüksi ühe sõna pooleks lõikamine annab asjale kolm erinevat mõõdet.
Estonia pooleks saagimisel oli ilmselt mõte promoda Eesti rahvusvahelist ühendit EST. Tuleb jah siiski ka tunnistada, et too Onia kõlab liigsarnaselt sõnale onanism... Kuidagi kentsakas näib.
Mina olen siiski tulemusega rahul.
Lihtne, värvikirev, rõõmus, positiivne.
Veel reklaami lihtsuse juurde- maailma üks vingeim bränd olevat Orange. No kuulge... Kesse sooda paneb arvutifirmale puuvilja nime. Tegelikult on sealgi sõnum lihtne- kõik mis me toodame, on värske. Värske on hea, järelikult on meie tooted ka head. Samuti ka Tallinnas avatud kaubamaja Lemon, mis tundub olevat Orange`i koopia- mul läheb igakord suu vett täis, kui ma sealt mööda lähen.
Kui nüüd riiki promotakse kui värvilist, ilusate naiste ja positiivsuse maad, siis mis saaks veel parem koht puhkuse veetmiseks olla???
welcome to EST lemon?
EST potato?
EST imate?
EST potato?
EST imate?
ÄP Online 12:53 Tallinna Sadam kiidab Eesti Märki
ÄP Online 14:27 Welcome to ESTonia särgid müüvad hästi
ÄP Online 14:27 Welcome to ESTonia särgid müüvad hästi
Eesti brändi täielikku presentatsiooni võib vaadata alljärgnevalt lehelt:
http://www.eas.ee/1468
Järeldused: 1) imeilusad eesti reklaampildid (kiitus fotograafile!) 2)tobe logo ja sõnade poolitamine 3) käpardlik meediasuhtlemine ja projekti esitlus Eestis (võta kasvõi presentatsiooni väljapanek: 43 mega powerpointi ikka annab tõmmata!)
http://www.eas.ee/1468
Järeldused: 1) imeilusad eesti reklaampildid (kiitus fotograafile!) 2)tobe logo ja sõnade poolitamine 3) käpardlik meediasuhtlemine ja projekti esitlus Eestis (võta kasvõi presentatsiooni väljapanek: 43 mega powerpointi ikka annab tõmmata!)
sedand küll, vienna, nende materjalide tutvustamiseks oleks pidanud eraldi veebi tegema, kus kontseptsioon on põhjalikult lahti kirjeldatud ja materjalid kõigile kergelt näha. see oleks ilmselt paljud negatiivsed kommentaaridki ära hoidnud, sest suur osa inimesi sai ilmselt aru, et kogu raha eest tehtigi ainult üks mustvalge logo valmis.
ehh, eesti märgiga T-shirdid müüvad hästi. Hästi müüvad ka särgid kirjaga a la olen seksimasin. uudsuse võlu. mis muud.
ei tea, kas kuskilt kommentaaridest läbi on käinud (igasugu delfi jm kohti läbi lugeda pole aega), aga meil ühes seltskonnas tuli meelde ikkagi - MAYDAY ESTONIA
Ma oleksin veel kuidagimoodi nõus sloganiga "Well, come to Estonia", aga pakutud variant tundub pisut nadi olevat.
Olen hetkel reisimas Peruus, siinviibivad teised eurooplased teavad Eestit just eelkõige Eurovisiooniga seoses.Selle reklaamikampaania jätkamiseks peaks Eesti aga kõik järgnavad ka võitma...
Leian siiski, et EESTI MÄRK sellises konseptsioonis on ebaõnnestunud.
Esimene põhjus: Eesti rahvale see ei meeldi.
Teine põhjus: Selle märgi esmanägemine avaldab nostalgilist muljet, kuumad kuuekümnendad, disko aeg, jne.
Kolmas põhjus: Lause WELCOME TO ESTONIA ei too muud eestist esile kui tervituse!
Neljas põhjus: Must värv on negatiivne värv.
Viies põhjus: Semantikasse laskudes on EESTI MÄRK väljaspool igasuguseid kriteeriumeid (sedagi teemat võiks viljeleda pikemalt)
Kuues põhjus: Praegusel EESTI MÄRGIL on juba negatiivne image (tuletame meelde, milliseid tundeid meile tekitab 'märk' СЛАВА КПСС või muu analoogne loosung)
Ülal toodud põhjuseid võiks siiski EESTI MÄRGI telliad läbi mõtlema ja uue otsuse tegema. Lääne ühiskonnas kui tootega rahul polda antakse see tagasi ja raha tagastatakse või tehakse toode tasuta ümber.Leian, et see oleks üks variant.
Reklaami kampaaniat toetan igati, kuid EESTI MÄRK peaks olema targalt ja efetiivselt kujundatud!
Esimene põhjus: Eesti rahvale see ei meeldi.
Teine põhjus: Selle märgi esmanägemine avaldab nostalgilist muljet, kuumad kuuekümnendad, disko aeg, jne.
Kolmas põhjus: Lause WELCOME TO ESTONIA ei too muud eestist esile kui tervituse!
Neljas põhjus: Must värv on negatiivne värv.
Viies põhjus: Semantikasse laskudes on EESTI MÄRK väljaspool igasuguseid kriteeriumeid (sedagi teemat võiks viljeleda pikemalt)
Kuues põhjus: Praegusel EESTI MÄRGIL on juba negatiivne image (tuletame meelde, milliseid tundeid meile tekitab 'märk' СЛАВА КПСС või muu analoogne loosung)
Ülal toodud põhjuseid võiks siiski EESTI MÄRGI telliad läbi mõtlema ja uue otsuse tegema. Lääne ühiskonnas kui tootega rahul polda antakse see tagasi ja raha tagastatakse või tehakse toode tasuta ümber.Leian, et see oleks üks variant.
Reklaami kampaaniat toetan igati, kuid EESTI MÄRK peaks olema targalt ja efetiivselt kujundatud!
MadisL kommentaarile lisaks,
et Eurovisiooni teemat tasuks ékspluateerida, näit.
ESTONIA, VISION FOR EUROPE
v6i
EUROPEAN VISION ESTONIA
Euroopa ajalugu on siin ju m6neti, hästi säilinud vanalinn, majandusvabadus tuleviku m6ttes, ehkki sellest peale EL liitumist suurt järgi ei jää. Nagunii läks suur osa brändi-pappi E-visiooni tegemisele.
et Eurovisiooni teemat tasuks ékspluateerida, näit.
ESTONIA, VISION FOR EUROPE
v6i
EUROPEAN VISION ESTONIA
Euroopa ajalugu on siin ju m6neti, hästi säilinud vanalinn, majandusvabadus tuleviku m6ttes, ehkki sellest peale EL liitumist suurt järgi ei jää. Nagunii läks suur osa brändi-pappi E-visiooni tegemisele.
aga vaadake kui hea oleks, kui kirjutataks nüüd igal pool tallinnas eurovision-i asemel estovision. ja ikka nii, et see kohe maailma telepurki jõuaks sel tähtsal päeval. ...ja juttu jätkub kauemaks