läheneb hinnale, kus olen nõus sisenema. s.t 3-3.2 oleks minu piir hetkel. mida teised aktsiast arvavad?
ahjaa, mind muidugi natuke hirmutab see, et suured käibed ja hind langeb, aga muidu...
Yahoo näitab WCOMi book valueks 18,77$ Arvestades reedest hoiatust, et firma teenib sel aastal 75-80c siis saan P/E suhteks vaid 4,5. Mulle tundub asi üliodav, mida teised ka arvavad?
P/E ja PEG järgi on WCOM tõesti juba päris magus tükk.
Kuid suureks ohuks peetakse WorldComi laenukohustusi. Nimelt võib Worldcomi ähvardada laenureitingu alandamine, mis tõstaks ka kulusid laenu teenindamiseks ja tooks siis ka ühtlasi ka E ülaltoodud valemites allapoole. Kuid hetkel tundub asi tõesti allapoole ülereageerimisena.
Kuid suureks ohuks peetakse WorldComi laenukohustusi. Nimelt võib Worldcomi ähvardada laenureitingu alandamine, mis tõstaks ka kulusid laenu teenindamiseks ja tooks siis ka ühtlasi ka E ülaltoodud valemites allapoole. Kuid hetkel tundub asi tõesti allapoole ülereageerimisena.
Nii läkski - Moody's alandas WorldComi pikaajalise laenu reitingut, kuid see pole veel langenud siiski junk'i staatusesse. See uudis peaks küll juba aktsiahinnas sees olema.
book value on $18,77 koos goodwilliga, ilma on kusagil $3 lähedal
KUI on WCOM Teenimise allikaks? Risk 1/2.?Järgmine chapteri täitja ehk. Tundub et pole võimalik etjuhtuks nii.
usun, et worldcom restruktureeritakse, sest nagu kristjan mainis, on võlakohustused ikka äärmiselt suured. mälu järgi on kogu praegune võlg vist 20-kordne 2002.a. (prognoositud) EBITDA. ja arvestades, et majandustulemused pidevalt nõrgenevad... aga võibolla oleks mõttekas 100-200 dollarit varsti sisse panna, ehk juhtub tõesti midagi head: 3,0 oleks ülihea sisenemine. kardan siiski, et täna põrkab ja aktsia sinnani ei lange.
ei viitsi praegu kontrollida, kustkohast seda 20-kordset lugesin, aga näiteks eelmise aasta ebitda oli 3,926 miljardit ja aasta lõpu seisuga võlg 30,04 miljardit, mis teeb kordajaks 7,65.
Veel pool aastat tagasi tundus WCOM $11-12 pealt olema palju parem investeering, kui praegu $3,5 pealt. Kui selline suur firma metsikult suure käibega alla müüakse, siis on kindel, et tegemist pole mingite lollikeste paanitsemisega. Ise võtsin lossi sisse $7,7 pealt ja mingit tahtmist ei ole uuesti pikaks minna, kui siis ainult põrget püüda.
põrget me ju püüamegi. krt, see käive meenutab vägisi enronit. enronil olid ka 3 taala juures megakäibed a la 250-300 miljonit. keegi seal ka muidugi pankrotti ei oodanud, aga näed... eile oli islandist üsna selgelt näha, et optimistid püüdsid hinda kergitada, kuid mingid salapärased pakid ei lasknud aktsial tõusta. vaatame mis täna saab
Mis seal ikka nii salapärast, suur käive näitab et fondid tõmbavad raha välja. Fondid on ilmselt niigi üsna viletsas seisus, seega ei taheta WCOMiga mingit riski võtta ja parem müüakse kiirelt ära.
Enroni puhul oli tegemist ikka korraliku pettusega, Wordlcomi puhul seda veel ei paista.
Enroni puhul oli tegemist ikka korraliku pettusega, Wordlcomi puhul seda veel ei paista.
to beast: sõnal VEEL on suur kaal.
Aasta tagasi ei teadnud enamus ka Enroni jamadest.
Aasta tagasi ei teadnud enamus ka Enroni jamadest.
loomulikult nende pakkide taga on fondid, aga fondijuht ei tohiks olla lammas, kes ei oska riske kaalutleda.
Kuldar1, WCOMi juhi Ebbersi sammud oma aktsiatehingute garanteerimisel olid tõesti juba Enronlikud, kuid ma ei usu et Worldcomiga asi nii hull on. Pigem nähakse peale Enronit liiga palju tonte. Mis muidugi ei välista WCOMi pankrotti.
Rightsaid, vaata kui ebakindel on turg olnud viimased kuud - olen kindel et fondid on korralikke losse saanud. Ja siis ongi fondijuhtide valulävi juba väga kõrgeks muutunud, seega WCOMist saadakse lahti pigem nii ruttu kui võimalik (Enroni tondid).
Rightsaid, vaata kui ebakindel on turg olnud viimased kuud - olen kindel et fondid on korralikke losse saanud. Ja siis ongi fondijuhtide valulävi juba väga kõrgeks muutunud, seega WCOMist saadakse lahti pigem nii ruttu kui võimalik (Enroni tondid).
beast, pärast esimest suurt WCOM-i kukkumist tuli Ebbersi uudis, praegune kukkumine on justkui põhjuseta (majandustulemuste halvenemine ja võlareitingu alanemine olid ju aimatavad) Seega mina ei usu, et fondijuhid lihtsalt Enroni hirmust, miljoneid või isegi miljardeid tuulde lasevad.
P.S. beast, kas sa raha ka oma arvamuse alla paned?
P.S. beast, kas sa raha ka oma arvamuse alla paned?
Kuldar1, WCOMi tulemuste halvenemine sellel määral polnud ilmselt aimatav. Mulle endale tundus mõnda aega tagasi WCOM täitsa huvitav, jällegi põhjusel et ei oodanud tulemuste nii kiiret halvenemist. Praegu võtsin 3.56-ga väikse positsiooni, risk/reward tundub ok.
wcom ka lhv kasvukontos 8(
wcom tutvustus lhv's
wcom tutvustus lhv's
Paar "head uudist" ja ongi õhtal see WCOM.
$2.29
Go figure.......
Go figure.......