WÄPardus?

Väljavõte tänastest delfi uudistekommentaarist:

Ekspress Hotline’i andmebaas on kasutatav WAP-i vahendusel

Selle artikli kohta on 2 kommentaari

taibu, 11.04.2000 13:15

Kas keegi lõpuks ka seletab mulle kui WAP telefoni omanikule, kuidas ma neid tarbida saan. Kõik on ilged vappijad tegelikus oaga on must auk kõigi taskus.

Mefi, 11.04.2000 13:28

WAP telefoni omanikuna olen täiesti pettunud nendes teenustes:

1. pakutavad teenused on pidevalt maas, serverid ei tööta või ei saa ühendust.
  2. see ekraanil olev tekst on üks sitanikerdus aga mitte informatiivne loetav teade.
  3. ka uuendatud tarkvaraga (V 04.80)Nokia paneb pange ja nii põhjalikult, et ainult aku lahtiühendamine aitab.
  4. raha kulutamisest selle ühendusega ma parem ei räägi.

Ma ei saa aru siiani, mis kasu ja efekt sellest asjast ikkagi on.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Nonii, nüüd siis hakkavad laekuma ka tegelike kasutajate kommentaarid asja pihta.

Sven@wap.on.kuum.aga.mitte.NII.kuum

No jahh, TVB ja investor.ee pakuvad ka tänasest WAP teenust. Kole palju on seda tekkinud viimasel ajal. Nagu ikka, kvaliteetsemad jäävad ellu, teised kõrbevad...
Tahaks teada palju nendest 700-st WAP telefoni omanikust ka aktiivselt kasutab. Arvan, et väga vähe. Peale börsi jälgimise ja pangateenuste muud otstarvet küll ei näe. Sedagi vaid ekstreemsetes situatsioonides, sest pakun, et 99% WAP telefoni omanikest omab ligipääsu Internetile, seega WAP suures osas mõttetu. Seega WAPi pakkumine ei tohiks ETL väärtust positiivselt lähemas tulevikus küll kuidagi mõjutada. Ehk mida Sven kogu aeg rääkinud.

Beast,
oma WAPi kasutamiseks põhjust pole veel leidnud
minul isiklikult on au tunda yhte nokia 7110 omanikku. tegu on inimesega, kellel peab põhimõtteliselt igast asjast viimane mudel olema. aga ka tema ütles, et ta lihtsalt pole viitsinud endale selgeks teha kuidas see wappimine käib. Polevat aega ega huvigi asja vastu. ega kui endal oleks, siis oleks suht sama lugu, ma arvan.
ilmselt tehnikalembesed kodanikud tulevad WAPi kaheldava edu peale kohe oma 3G ja GPRS jutuga. Ma arvan, et kui EMT on sellel aastal 400milli WÄPardusse ära investeerinud, siis saavad nad ise ehk ka aru, et pole mõtet selle 3G asjaga liialt kiirustada.

Võimalik, et ma eksin. Aeg näitab.
huvitav miks ÜP siis WAPiga näiteks jändab kui see nii jama ja mõttetu on? Selge see, et WAP muutub naca populaarsemaks kui Motorola ja Alcateli odavamad telefonid turule tulevad ja õiged netimobiilid tulevad üldse 3G-ga alles...see pole küll miski uudis...alguse asi pigem selles biznesis, kuid perspektiiv on täica olemas
Mina olen arusaanud, et WAP-ile lähenetakse ühekülgselt. Väga lihtne on saidil konfigureerida lehekülg WAP-formaadis. Mis ei too teenusepakkujale täiendavaid kulusid, kuid on võimalik PR-i teha. Isaasi on, et mobiiltelefoniomanik ei vaja praegu suurt osa neid teenuseid isegi siis kui tal on WAP-telefon olemas.
WAP-i-maania meenutab väga Motorola (iridium)SAT-telefonide case. Ilma turguuurimata tehakse teenus(produkt) valmis. Ja hiljem hävivad aktsionärid lootusetult.

Laiemalt võttes, praegusel hi-techi ajastul tuleb pidevalt turule uusi tehnoloogiaid millest suur enamus hääbuvad ja leia tulevikus kasutamist. Veel üks näide,SONY minidisc, mida on aastaid turul olnud ega polelaialdast kasutamist leidnud.
miks ühispank jamab wapiga? eks ikka sellepärast, et ajaga kaasas käia, et poleks ühtegi klienti, kes saaks näpuga näidata, et näe, teil polegi wappi, aga vaat kus hansal ikka...

aga et sellest mingi suur ja ilus tulu tõuseks, seda ma küll ei usu. samuti ei usus ma, et EMTle sellest olulist kasu oleks. paar tuhat krooni lisatulu kuus ehk?
no vabalt võib nii olla...kui sa ütled et EMT võib investeeritud 400 milli lihtsalt ära unustada, siis eks see ole paras õppetund jah...aga pikemas perspektiivis peaks ETL oma kliendibaasiga ikkagi olema soodsal positsioonil, et tehnorevolutsiooni pealt (ja võib-olla ka selle mõjust traditsioonilistele äridele läbi ühisettevõtete) raha teenida ja tundub, et turg arvestab seda nagu ikkagi ette sisse, sest lähiaegadel midagi väga ilusat majandusnäitajates tõesti ei paista ju...kusjuures mul pole mingit huvi aktsiat üles rääkida, sest pole hetkel positsiooni
pole hetkel positsiooni... :-)

seda ma päris ei arva, et nad ära peaks unustama selle 400m, aga kui sealt ikka kasvu ei teki, siis on see neile pettumus kindlasti, ma arvan. ja see paneb ehk ette vaatama järgmiste sammudega antud vallas.

teemavahetus:
huvitav on see, et viimasel ajal on emt reklaam keskendunud sellele, et kui odav ikka on mobiiliga helistada. Varem on EMT ikka rõhutanud kvaliteeti ja muid imaginaarsemaid asju, mis huvitavad rohkem powerusereid. nüüd siis antakse teada, et asi on mitte lihtsalt hea vaid odav ka veel. minu arust on see märk sellest, et turg on selleks korraks küllastunud. Järgmised sammud astutakse ilmselt tasuta telefonidega ja madalamate kõnehindadega.

Ma tahaks neid marginaale näha pärast seda...
1 aasta pärast on mobiili kõne hind maksimaalselt 1 EEK/min.
nii et sisesta aga oma mudelisse Sven ja ütle. mis telku põhjendatud hind tuleb