Kas kusagil on infot, mis tulemustega lõppes URBO Bankase võlakirjade pakkumine. Prospektis kirjas, et avaldatakse 20. oktoobril või sellele lähedasel kuupäeval, aga siiani börsiteadet pole tulnud.Võlakirjad ise kanti investorite kontodele 21. oktoobril.
Hiiugrill, tänu kiire vastuse eest.![]()
Kas keegi omab selle Preses Nama varasemaid võlakirju? Kas maksed on tulnud kõik normaalselt ja kõik tundub okei? Mõtlen veel, et kas hüpata enne homset pardale, kuigi tundub, et neil tuleb veel neid etappe.
Ma ei mäleta, et nad oleksid varem võlakirju pakkunud. Võlakirjad emiteeriti esmakordselt juunis ja esimene intressimakse tuleb detsembris. Mul on väike võlakirjapositsioon, aga riski minimeerimiseks ei kavatse ma neid rohkem osta.
Aa, ma nii täpselt ajalugu ei vaadanud, arvasin, et nad on eelnevalt juba mõne intressimakse ka teinud. Vaatan, et esimesed nende võlakirjad olid veel 9% ja nüüd 10. Ja need on tagatud, siin vahepeal on paljud teised pakkunud kehvema intressiga tagamata.
Märkimishind on ju nimiväärtusest kõrgem. 1041.9178 eurot. See teeb tegelikuks intressiks hoidmise lõpuni ca 7,2%.
Turult saab neid praegu alla nimiväärtuse.
EDIT: Nojah, nende pealt saab vist kohe varsti ka kupongimakse, see muudab mängu.
Mulle tundus sama, et neid müüakse alla nominaali. Iseasi kui tahad 100 000 eest osta, siis selle tüki kokkupanekul on tehingukulud vastikult suured.
Mintoses saab nominaaliga. Märkimine 8 tundi veel avatud.
Läbi Mintose märgitakse võlakirju?
Jah, kuigi tehniliselt on need PN Project võlakirjad seal küll bond-backed securities.
Mintose tüübid on kõvad finantskeemikud. Hui aru saad mida ostad ja mis on pakendis.
Tänases Äripäevas arvb maksumüüri tagant nähtavas osas Kristo Krumm, et näeb kahes võlakirjadega raha kaasanud kinnisvaraarendajas kuhjuvaid riske: negatiivne rahavoog, madal kasumlikkus ja võlakoormus. Keegi lehelugeja oskab nimetada need ettevõtted?
Minu poolt puhas uudishimu, sest isiklikult Baltikumis võlakirju ei oma ja kellegi finantsidel silma peal ei hoia.
Liven, Everaus ja Arco Vara
Arco Vara osas ütles ta siiski, et riskid on nende kahe ülejäänuga võrreldes väiksemad.
Pakun, et Everaus on esimene, kellel rahad otsa saavad.
pigem kardaks Liven’it - tundub nagu ausa(i)ma silmavaatega punt olema, teised skeemitavad miskit välja…
Ma maksumüüri taha küll ei näe, kas seal veel on mingit olulist infot: Eesti investorite panus Riia ärikeskuse arendaja võlakirjaemissiooni jäi seekord alla 10%
Jeesti investoritel raha otsas?