Võlakirjad

Märkisin 11K, sain 0 ja teenustasu 3. Oleks märkinud 10K, oleks saanud 10K.
On ikka Kestutised. Niisuguse jaburuse peale on keeruline tulla. Minu jaoks edaspidi ka täitsa out. Leedu koefitsient võib olla nii jaburalt ootamatu, et parem nendega mitte tegemist teha.
Märkisin samuti kahe erineva isiku kontolt 7 + 3 võlakirja. Mõlemad tühistati. Märkimistasu võeti maha mõlemalt kontolt. Küsisin telefonitsi LHV-lt põhjendust, öeldi, et oli ülemärkimine ning minu märkimised toimusid viimasel päeval, kõikidele ei jätkunud, seetõttu tühistati.
Täpsustan, et minu puhul siis jutt siiski Optimuse VK-dest
Saan aru, et veidi tobe olukord ja teenustasu võtmine ilma, et oleks ühtegi märgitud võlakirja saanud, on pehmelt öeldes näotu. Aga kas tänaseks pole asjalikemal võlakirjadel üsna tegus järelturg, et saate need ikkagi oma kontole osta?
Teenustasu võiks LHV küll tagastada neile, kellele võlakirju ei jagunud või kelle märkimiskorraldus mingil põhjusel tühistati. Pakun, et see teenustasude kogusumma oli mõned tuhanded ja LHV aktsionärina olen küll nõus sellest piskust loobuma.
Saage üle nüüd oma kolmest eurost
"Mrt"

Järjekordne rahaboss.
"Mrt"

Tegelikult on sul õigus. Sest kas te, kolme euro taganutjad, olete mõelnud, et LHV-l tekkis siiski ka kulu neid teie märkimiskorraldusi vastu võttes? Nasdaq chargib iga liigutuse eest!
"Swedbankis Šiauliu võlakirju märkinutele, kes ei saanud ühtegi võlakirja, me teenustasu ei rakenda."
Teenuse aspektist võiks kohane olla nt postiteenuse analoogia. Ostan ja kleebin ümbrikule 3 eurose margi. Panen ümbriku teele. Mingil põhjusel adressaat ei võta kirja vastu ja kiri koos sisuga tuleb saatjale tagasi. Kas saan või kas peaksin saama margi kulu tagasi? Kas kujunenud olukorda peaks rakendama turukommunikatsioonis endast parema mulje jätmiseks – see jäägu nüüd igaühe enda otsustada.
"niin"
Teenuse aspektist võiks kohane olla nt postiteenuse analoogia. Ostan ja kleebin ümbrikule 3 eurose margi. Panen ümbriku teele. Mingil põhjusel adressaat ei võta kirja vastu ja kiri koos sisuga tuleb saatjale tagasi. Kas saan või kas peaksin saama margi kulu tagasi? Kas kujunenud olukorda peaks rakendama turukommunikatsioonis endast parema mulje jätmiseks – see jäägu nüüd igaühe enda otsustada.

Aga kuidas kõlaks see analoogia, kus postiteenuse pakkuja ütleb, et "meie 3 eurose margiga sa saad tellida postikataloogist sellist kaupa" ja sa ostad margi ning paned tellimuse teele, aga kaupa ei tulegi. Ja margimüüja ütleb, et tema ei vastuta, sest tema lihtsalt müüs marki.
See kolm eurot on võibolla võit. Ootame ära.
Minu 2+4 eile märgitud SABi võlakirja on kõik kirjas.
"tonis"
See kolm eurot on võibolla võit. Ootame ära.

LHV investeerimisteenuste juhi Sander Pikkeli sõnul mõistab pank suuremalt võlakirju märkinud investorite pettumust, et neile ühtegi võlakirja ei jaotatud, kuid märkimise teenustasu katab võlakirjade märkimisprotsessiga seotud kulusid. “Hüvitamine tähendaks ootuste juhtimist, et hakkame ka tulevikus taolistel meist mitte sõltuvatel juhtudel kaasnevaid kulusid hüvitama,” lisas ta.

Tema sõnul on märkimistasu eesmärgiks tagada, et LHV saaks pakkuda parimat võimalikku teenust ja sujuvat märkimisprotsessi kõigile osalejatele.

“Meie roll on tagada, et märkimisprotsess kulgeks tõrgeteta ja et kõik investorid saaksid oma märkimisavaldused korrektselt esitada. Kuigi investoritele null-allokatsiooni tegemine on pigem haruldane, siis hiljuti rakendas seda ka teine Leedu ettevõte Consilium Optimum, kus LHV-le teadaolevalt tehti allokatsioon põhimõttel kes ees, see mees,” lisas Pikkel.
Ma pidasin silmas võlakirjade lunastamistähtaega.
On ju tõenäosus olemas, et võlakirjadega kaotab oluliselt rohkem kui 3 eurot ja sellel juhul on see puhas võit.
Ma arvan, et see postmargi analoogia on õige ja selles osas mingeid pretensioone ei ole.

Kui Consilium Optimumi jaotuses tundub isegi olevat mingisugune loogika premeerida kõige kiiremaid huvilisi, siis SB puhul vist tehti lihtsalt nii, et kõige vähem arvutama peaks :)

Allokatsiooni teadet veelkord lugedes tundub mulle, et nulli peale jäeti ca 600 märkijat:
Almost 3,000 investors have submitted orders .. will be distributed to a total of 2,337 investors

Kui kokku oli ordereid 97 miljoni eest, siis ca 10% (20%?) sellest lihtsalt ignoreerida on kahtlemata võimalik, aga mitte mõistlik.
"tonis"
Ma pidasin silmas võlakirjade lunastamistähtaega.
On ju tõenäosus olemas, et võlakirjadega kaotab oluliselt rohkem kui 3 eurot ja sellel juhul on see puhas võit.

äh, seda postitust polnuks vaja olnudki, rikub su 21:40 kalambuuri ära, kes aru ei saanud, see ei saanud ;)
Kas keegi on märganud teadet Consiliumi võlakirjade märkimistulemuste kohta?
Bigbank AS-i tagamata allutatud võlakirjade märkimistulemused

Pakkumise raames pakkus Bigbank kuni 3 000 tagamata allutatud võlakirja nimiväärtusega 1 000 EUR, lunastustähtajaga 29. mai 2034 ning kvartaalselt makstava fikseeritud intressimääraga 7% aastas.

Märkimisest võttis osa 929 investorit, kes märkisid allutatud võlakirju kokku 9,0 miljoni euro eest. Seega märgiti emissiooni baasmaht summas 3 miljonit eurot kolmekordselt üle. Bigbank kasutas õigust suurendada Pakkumise mahtu, mille tulemusena suurenes Pakkumise kogumaht kokku 7 miljoni euroni.
Holm Bank AS-i tagamata allutatud võlakirjade märkimistulemused

Pakkumise raames pakkus Holm pank kuni 2 000 tagamata allutatud võlakirja nimiväärtusega 1 000 eurot võlakirja kohta, lunastustähtajaga 30. mai 2034 ning kaks korda aastas makstava fikseeritud intressimääraga 9,50% aastas. Pakkumine toimus Eestis.

Märkimisest võttis osa 1899 investorit, kes märkisid allutatud võlakirju kokku 12 598 000 miljoni euro eest. Seega märgiti emissiooni baasmaht summas 2 miljonit eurot 6,3 korda üle.
Vale seadistuse tõttu võlakirjade kauplemissüsteemis saab SABB077034A võlakirju täna kaubelda minimaalselt 100 000 EUR kaupa. Homme tehakse vastavad seadistused ja tavapärane kauplemine jätkub.